Perfecte timing?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Mrs Smeerkaas, 16 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mrs Smeerkaas

  Mrs Smeerkaas Niet meer actief

  Hoi meiden,

  Geloven jullie dat er zoiets bestaat als de perfecte timing voor een zwangerschap? Zouden jullie genoegen nemen met bijvoorbeeld een jaarcontract i.p.v. een vast contract? Of een huurwoning i.p.v. een eigen woning?

  Ik denk persoonlijk dat er altijd wel iets zal zijn waardoor het niet helemaal uit zou komen en dat het misschien altijd wel beter kan. Ben benieuwd wat jullie vinden!
   
 2. Maytje

  Maytje Bekend lid

  8 jan 2012
  761
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ja en nee.. Ik vind het belangrijk dat je in een stabiele relatie zit waar in je een kindje genoeg liefde en zorg kunt geven. Of dit nou in een huurwoning of een koopwoning is maakt daarin niets uit.

  financieen zijn belangrijk, maar ik denk dat je daarin ook veel kunt toepassen om het toch te laten lukken allemaal.

  Ik zit bijvoorbeeld in mijn laatste contract voordat het wordt omgezet in een vast contract. Aan de ene kant zeg ik wachten, maar je weet toch nooit hoe het loopt. Voor hetzelfde geld wordt mijn contract niet verlengd en moet ik ergens weer 3 contracten werken voor onbepaalde tijd voordat ik vast kan krijgen, dan ben je al gauw 4 jaar verder.

  Wij proberen er nu dus gewoon voor te gaan. We hebben een mooi huisje, onze dingetjes prima voor elkaar en we zijn er klaar voor.
   
 3. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.467
  468
  83
  Vrouw
  Commercial Officer
  Duitsland
  Nee het is nooit hèt perfecte moment. Een vaste baan is ook maar relatief in de huidige economie!
  Zolang je kleintje maar veel liefde krijgt, zn buikje vol krijgt op gezette tijden, kleding om aan te trekken en een dak boven het hoofd heeft... dat zijn gewoon de voorwaarden.
   
 4. Q1987

  Q1987 Niet meer actief

  bij mij/ons hebben we ook nooit een juist moment, maar ivm dat een kleintje zich nooit van te voren zich laat aankondigen gaan we nu gewoon ervoor 100% volle procent voor want uitkomen zal het nooit.

  succes en gewoon lekker zwanger worden :p
   
 5. Mime28

  Mime28 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.050
  1
  0
  Stabiliteit is wel belangrijk maar is ook relatief ook met een vast contract is het mogelijk een baan te verliezen. Het is natuurlijk wel prettig om in een situatie te zitten dat je niet zodra er een klein dingetje anders loopt dan gepland dat je meteen in de problemen zit. Een huurwoning maakt helemaal niets uit
   
 6. Sandana

  Sandana VIP lid

  9 jan 2012
  5.682
  5
  38
  Vrouw
  Verpleegkundige
  Onder Eindhoven
  Als wij daarop moeten wachten beginnen we nooit aan een kleintje, dus ik ben erachter dat dit niet bestaat.
   
 7. Wachtende

  Wachtende Fanatiek lid

  29 nov 2011
  4.414
  0
  0
  Perfect hoeft niet. Maar je moet wel realistisch zijn.
   
 8. Mrs Smeerkaas

  Mrs Smeerkaas Niet meer actief

  Wij hebben allebei een baan, verdienen samen meer dan voldoende. Mijn man zit in zijn laatste jaarcontract, ik in mijn tweede. Ben bijna klaar met mijn opleiding (van de zomer) en we wonen in een huurhuis waar we twee kamertjes over hebben voor de babykamer. We hebben een aardig spaarcentje en een ongelofelijk grote wens om een kindje te krijgen. We zijn 2 jaar ontzettend gelukkig getrouwd en hebben heel veel liefde te geven! Het kindje komt echt in een warm nest terecht.

  Vanwege mijn gezondheid kunnen wij niet spontaan besluiten voor een zwangerschap te gaan. Op dit moment zijn de omstandigheden op gezondheidsgebied ideaal voor een zwangerschap. Ik wil dit moment eigenlijk niet voorbij laten gaan, want dat kan over een half jaar weer anders zijn!
   
 9. Chai

  Chai Niet meer actief

  Dat noem ik dan dus de perfecte timing! ;)
  Ik hoop dat het ook snel zover mag zijn voor jullie.
   
 10. rensje

  rensje Fanatiek lid

  30 nov 2008
  2.079
  0
  36
  Wij wachten al een hele tijd voor de perfecte timing voor een 2e kindje!!! We hebben al een kindje van 2.5 en schuiven onze wens voor een 2e al meer als 1 jaar op. Wij zitten namelijk met de bouw van ons huis wat continue werd uitgesteld door gemeente/aannemer en noem zo maar op. In ieder geval een gebed zonder einde. Wel hebben we ons eigen huis al 2 jaar geleden verkocht en zitten nu dus tijdelijk gehuurd. Bij ons is dus de maat vol en we wachten niet langer meer. We gaan nu dus onze 2e ronde in voor ons 2e kindje en misschien word het in dit huis geboren(tijdelijk huurhuis) of in ons nieuwe huis. We zien het wel, we zijn het in ieder geval beu dat andere onze wensen bepalen en dit hebben we in eigen hand.
   
 11. Felice88

  Felice88 Actief lid

  2 feb 2012
  359
  1
  0
  Tilburg
  Helemaal mee eens...Ook ik heb nu een jaarcontract en hoef de komende 4 jaar geen vast contract te verwachten (onderwijs...). Mijn vriend heeft overigens wel een vaste baan en beide flink gespaard.

  Ook wij zijn er helemaal klaar voor en stoppen volgende week met de pil :)! We hebben wel eerst goed bekeken wat het allemaal gaat kosten en zij het erover eens dat we absoluut een goede basis kunnen bieden, maar vooral: heel veel liefde :)!
   
 12. biancs

  biancs Fanatiek lid

  12 dec 2011
  1.197
  0
  0
  Het hangt natuurlijk van ieder zijn/haar persoonlijke situatie af. Maar ik vind wel dat je een goede basis moet kunnen bieden aan een kind. En de omstandigheden moeten goed zijn. Door mijn fulltime studie en extreem zwaar overgewicht kon een kind absoluut niet. Ik wilde er niet eens aan denken in die situatie. Nu na veel kg verlies en een stabiel gewicht, mag ik nu kinderen krijgen.

  Onze situatie is nog niet 100% ideaal: ik (bijna 29) studeer binnenkort definitief af en kan geen werk vinden en een vast contract zit er al helemaaaaal niet in. Maar we hebben wel een koopwoning, goed salaris van mijn man. Spaargeld is er ook wel en we hebben in elk geval nog 9 maanden de tijd om extra te sparen. En het past allemaal op alle vlakken en zo niet, dan zien we dat dan wel. De basis is er!

  Wij hebben ons ook afgevraagd of dat we een kind moeten uitstellen tot wanneer ik werk heb, maar dat kan nog een lange tijd duren. Dus wij hebben de knoop doorgehakt en besloten er volledig voor te gaan. En het is natuurlijk ook maar net de vraag hoe goed dat moedernatuur ons op weg wilt helpen ;)
   
 13. Maia

  Maia Niet meer actief

  hier blijkt bij mij maar weer dat er geen perfecte timing is.

  toen ik zwanger was van mijn dochter was ik aan het afstuderen, had een leuke baan. Toen kwam de kredietcrisis en ik hoorde op een dinsdag dat ik mijn baan kwijt zou raken (uitzendkracht) en op vrijdag had ik een positieve test. Heb m'n hele zwangerschap werkloos thuisgezeten.

  Ik werk nu ergens waar ik een jaarcontract heb. (m'n 3e inmiddels)
  Vorige week hebben wij op mijn werk gehoord dat er flinke bezuinigingen aankomen en dat er een aantal mensen uit zullen moeten. Toen hebben manlief en ik het er nog over gehad van "zullen we weer even aan ac gaan en kijken hoe het zich ontwikkelt" want tja, voor het zelfde geld raak ik mijn baan weer kwijt.

  Maar dat is dus ook niet meer nodig want ik had vanochtend een positieve test in handen. Dus ik geloof niet meer in een perfecte timing ;) we nemen het maar hoe het zal gaan.

  gelukkig heeft mijn man een goede baan en kunnen we alle lasten prima betalen zonder mij maar toch, het is wel typisch.
   
 14. Billy85

  Billy85 Actief lid

  11 okt 2011
  361
  3
  18
  NULL
  NULL
  Er is inderdaad altijd wel wat waarom een zwangerschap niet helemaal goed uitkomt. Daarom zijn we een paar maanden geleden gaan proberen zwanger te worden. Maar nu is de situatie iets veranderd. We zijn bezig met de bouw van een huis. Als ik nu zwanger zou raken, zou ik midden in de rommel en verhuizing zitten. Dat zie ik niet zo zitten. Maar daarnaast ben ik ook echt toe aan een nieuwe uitdaging met betrekking tot mijn werk. Ik hoop deze zomer over te stappen op een andere baan. Maar ik wil niet afgewezen worden vanwege mijn zwangere buik. Deze factoren samen hebben ons doen besluiten onze kinderwens even 'on hold' te zetten. Het was een erg moeilijke keuze, want we willen allebei heel graag een kind. Maar ik vind ook dat je zelf de rust moet hebben om ervan te kunnen genieten. Maar wanneer het einde van de bouw in zicht komt en ik meer duidelijk heb over mijn baan, gaan we snel weer aan de slag!
   
 15. lamee

  lamee Actief lid

  14 feb 2012
  172
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik denk dat het voor iedereen heel erg verschillend is.

  Wij willen er het eind van dit jaar voor gaan. Duurt nog even dus. Maar we gaan in het najaar nog een reis maken.
  We hebben een leuk huis, 3 slaapkamertjes over.
  Het spaargeld is niet meer wat het geweest is omdat we flink hebben moeten verbouwen.
  Ik kan zelf niet fulltime werken omdat ik aan het tobben ben met mijn gezondheid, dus het sparen gaat niet heel erg hard maar ach dat komt vast wel goed.
   
 16. Raket78

  Raket78 Fanatiek lid

  7 dec 2011
  2.964
  1.114
  113
  Vrouw
  Canada
  Ik denk dat de perfecte timing niet bestaat.

  Er is altijd wel iets wat je eerst kunt doen; meer geld wat je kunt sparen, een betere baan waar je voor kunt solliciteren, een grotere auto die je kunt kopen, een reis die je eerst kunt maken en een groter huis wat je eerst kunt kopen.

  Echter, dat zijn allemaal materiële zaken. Ze zijn wellicht handig en maken het leven gemakkelijker en minder stressvol, maar ze zijn niet essentieel.
  Financieel ten onder gaan is dan weer het andere uiterste. Het is een schrikbeeld van velen, en als je denkt dat dat gaat gebeuren zou dat m.i. een goede reden kunnen zijn om kindjes krijgen even uit te stellen en intussen aan wat meer financiële stabiliteit te werken.

  Maar waar het voor mij om gaat is de stabiliteit van een liefdevolle relatie met wederzijds respect en een kinderwens bij beiden, en de hamvraag wat je een eventueel kind van jezelf op sociaal en emotioneel vlak kunt bieden.

  Onze situatie is financieel gezien niet perfect. We zijn nog volop aan het opbouwen. Ik omdat ik net ben geëmigreerd naar het land waar mijn man woont. Mijn man omdat hij een (betaalde) Masters studie doet en daarna nog wil promoveren als we dat financieel krijgen gebolwerkt (gaan we alles aan doen!). Gelukkig is er veel vraag naar zijn beroepsgroep.

  Wij zullen ons eerste kindje waarschijnlijk in de eerste instantie opvoeden in een appartementje met 2 slaapkamers, met bewust en zuinig boodschappen doen, met hier en daar wat materiële hulp van familieleden (familieleden hebben kinderen die inmiddels uit hun babyspullen zijn aan het groeien), met eerst sparen en dan pas kopen, met een tweedehands auto en verder busvervoer, met het zoeken van voldoening in minder materiële zaken... Perfect is misschien anders, maar je kunt je afvragen of zo'n start van de opvoeding wel zo vreselijk is...
   
 17. piepoe

  piepoe Actief lid

  16 dec 2011
  145
  0
  0
  NULL
  NULL
  Een vaste baan zegt tegenwoordig ook bijna niets meer, gaat een bedrijf failliet dan heb je ook niets meer aan je vaste contract.
  Denk niet dat er een perfecte timing bestaat hoor, je moet er gewoon aan beginnen als het goed voelt
   
 18. Mukkie11

  Mukkie11 Fanatiek lid

  13 dec 2009
  3.378
  2
  0
  perfecte timing bestaat voor mij niet. de jaren dat wij probeerden waren er genoeg momenten die perfect leken en andere momenten helemaal niet. toen ik na ruim 5 jaar eindelijk zwanger bleek te zijn, was het helemaal niet de perfecte timing. er was in de familie van mijn man erg veel stress en paniek. maar ik heb me toen bewust afzijdig gehouden (terwijl ik anders altijd oplossingen probeer te vinden). het was dus verre van perfecte timing haha!

  er is idd nooit een ideaal moment en daar hoef je volgens mij ook niet op te wachten. wie het prettig vindt, kan wel eerst een (betere) baan zoeken die beter ligt. of eerst die verbouwing afmaken. maar een kindje komt wanneer het komt en is niet echt te plannen. dat zie ik om me heen en zeg het uit ervaring!
   
 19. Linnepinna

  Linnepinna Bekend lid

  3 feb 2012
  730
  0
  16
  Werk in de Zorg
  Limburg
  Ik heb ook de hele tijd zitten te berekenen wanneer de perfecte timing is. Ik heb een vaste baan. Ik en mijn vriend hadden ons bedacht om eind dit jaar met ons eerste kindje te beginnen. Nu deed zich een vacature voor op het werk. Dit is wat ik altijd al wilde en het was nu of nooit. Dus ik toch gesolliciteerd. Alleen moest ons plan een jaar worden uitgesteld, omdat ik dan weer een jaartje moest leren. Toen ik eenmaal naar het sollicitatiegesprek ging werd mij verteld dat als ik het zou worden, ik dit jaar nog niet mocht beginnen met de opleiding maar pas eind volgend jaar. Dus dat wil zeggen dat ik dan pas met een kindje kon beginnen in 2014. Zo lang wilde ik niet meer wachten! Dus toen bedacht ik me dat we beter nu konden beginnen met een kindje, zodat ik dan al zou zijn bevallen voordat de opleiding begint.....Nu heb ik te horen gekregen dat ik ben aangenomen. Ondertussen 2 weken terug mijn spiraal laten verwijderen. Nu vertellen ze me opeens dat ik misschien toch al dit jaar met de opleiding mag beginnen.........................Het is nooit het perfecte moment... Ik probeer me altijd aan te passen aan het werk... maar dit doe ik nu niet meer. Heb mijn plannen al te vaak aangepast. Dan wachten ze maar mooi tot volgend jaar!!
   

Deel Deze Pagina