Pgd en ivf/ icsi deel 2

Discussie in 'MMM clubs' gestart door meisje1977, 5 jun 2018.

 1. meisje1977

  meisje1977 VIP lid

  1 mrt 2013
  8.108
  472
  83
  omdat het vorige topic het max aantal berichten bevatte is deze op slot gezet. Bij deze het vervolg
   
 2. meisje1977

  meisje1977 VIP lid

  1 mrt 2013
  8.108
  472
  83
 3. ChantalZ23

  6 feb 2014
  81
  1
  8
  secretaresse
  Zeeland
  Nieuw topic, nieuwe kansen zullen we maar zeggen :)

  Het is voor mij alweer een tijd geleden dat ik een berichtje heb geplaatst.
  In november 2017 heb ik een terugplaatsing van een blastocyst gehad, de zwangerschapstest was positief en bij de 1e echo rond 8/9 weken was er niets te zien, terwijl ik me wel heel erg zwanger voelde (door de bolletjes utrogestan). Dat was dus een flinke tegenvaller.
  Uiteindelijk ben ik half mei weer begonnen met de pregnyl en eind mei met de gonal f erbij.
  We hebben nu twee controle echo's gehad, morgen weer.
  Omdat er bij de startecho meer dan 20 eiblaasjes te zien waren, hebben ze de gonal f op 100 gezet als eenheid (vorige pogingen was het 150). Voor m'n gevoel gaat het nu echt heel traag, je ziet nauwelijks verbetering bij de echo's, maar toch zagen ze gisteren geen reden om de eenheid te verhogen.
  Officieel is dit de 3e poging, echter omdat ik na de 1e poging spontaan zwanger was, maar het kindje het gen heeft waarvoor we PGD doen, hebben we de zwangerschap afgebroken, omdat dit na 12 weken was, is de teller hierna op 0 gegaan. De terugplaatsing in november 2017 is dan poging 1 en dit is nu poging 2. Dat is dan weer een meevaller, dan hebben we nog 1 poging, maar ik hoop zachtjes aan dat het deze keer gaat lukken, maar dat weet je nooit.

  Zijn er nog meer dames die op dit moment bezig zijn met prikken van hormonen of in de wachtbank zitten?

  Allemaal veel succes ;)
   
 4. Diddeltje

  Diddeltje Bekend lid

  16 dec 2014
  572
  126
  43
  Vrouw
  Begeleider gehandicaptenzorg
  Vorden
  hallo hallo,

  Chantal weer een spannende tijd! heel veel succes en hopelijk mooie resultaten.
  ik ben ondertussen alweer 35 weken zwanger, zoals mijn banner het aangeeft. lange weg gegaan, maar tot de laatste loodjes.
   
 5. ChantalZ23

  6 feb 2014
  81
  1
  8
  secretaresse
  Zeeland
  Helaas zijn er geen positieve resultaten... Doordat de hoeveelheid gonal f te laag was, zijn de eiblaasjes op een gegeven moment juist keihard gedaald.... Hier balen we enorm van. Weer alles voor niets. Ondanks dat we nog pogingen over hebben, wil ik niet verder met PGD. Het kost voor ons zoveel tijd (per afspraak ruim 4.5 uur reistijd, dus vrije dagen) en vooral veel energie.

  Ondertussen ben jij alweer 36,5 week zwanger. Echt de laatste loodjes, alvast een voorspoedige bevalling gewenst. Veel succes en voor erna; genieten :)
   
 6. Dexendon

  Dexendon Bekend lid

  25 mrt 2018
  790
  667
  93
  Vrouw
  Wat een enorme tegenvaller zeg. Maar begrijp wel dat dit de motivatie om door te gaan erg beïnvloed.
  Ik las dat jullie in november een poging hebben gedaan en in mei een nieuwe. Was het niet eerder mogelijk om de tweede poging te starten of is daar specifiek voor gekozen?
  Onze eerste poging is uitgelopen op een miskraam, we moeten nu wachten op de tweede poging (niks ingevroren). Wij doen ook het PGD traject.
  Waar zitten jullie? Wat een enorme reistijd zeg!
  Heel veel sterkte!
   
 7. Tabbey

  Tabbey Fanatiek lid

  2 mei 2013
  1.497
  849
  113
  NULL
  NULL
  Wat erg dat de poging op deze manier afgebroken moet worden. Het vreet aan je iedere keer het wachten, de spanning, alle hormonen in je lijf. Begrijpelijk dat je niet verder wil met het traject.
  Weet je al hoe nu wel verder? Veel sterkte in ieder geval!
   
 8. Tabbey

  Tabbey Fanatiek lid

  2 mei 2013
  1.497
  849
  113
  NULL
  NULL
  @Diddeltje, al weer 37 weken zwanger inmiddels! Time flies!
  Hoe voel je je? Gaat het allemaal goed?
   
 9. Diddeltje

  Diddeltje Bekend lid

  16 dec 2014
  572
  126
  43
  Vrouw
  Begeleider gehandicaptenzorg
  Vorden

  jaa gaat onwijs snel, voel mij aardig goed.
  last van de gebruikelijke dingen, buik in de weg zit, slaap redelijk.
  niet te veel doen en ook wel genieten van mijn verlof.
  kleine ligt helaas in een stuit en is ook niet van plan om te draaien.
  moxa geprobeerd en 2x draaipoging, maar hebben ze beide keren niet gedaan.
  kans is te klein dat het lukt en dan wordt voor mij alleen onprettig en kan ook de bevalling opwekken. dus nu nadenken over keizersnede of stuitbevalling.
   
 10. meisje1977

  meisje1977 VIP lid

  1 mrt 2013
  8.108
  472
  83
  Balen Chantal. Dit hele traject kost idd veel energie en spanningen.

  Diddeltje al 37nweken. De tijd vliegt.zijn jullie al uit de keuze?

  Dexendon welkom. Jij hebt ook al wat achter de kiezen
   
 11. Kaatje87

  Kaatje87 Fanatiek lid

  2 dec 2011
  2.602
  125
  63
  Hoi meiden,

  Binnenkort starten wij met een pgd/icsi traject.
  Waarom pgd? Helaas is er bij onze zoon vorig jaar de spierziekte Duchenne geconstateerd. Ik ben er na dna onderzoek achter gekomen dat ik draagster ben van deze vreselijke rotziekte. Het zet je wereld op zijn kop :(

  Afgelopen november zijn mijn man en ik voor informatie naar Maastricht geweest en in februari zijn we naar het UMCG geweest.
  Een wens voor een 2e kindje is er, ook al vind ik het wel heel spannend. Komende week hebben we weer een afspraak in het ziekenhuis.
   
 12. Kaatje87

  Kaatje87 Fanatiek lid

  2 dec 2011
  2.602
  125
  63
  Jammer dat er hier niemand meer aanwezig is.. Leek me wel fijn om dingen te delen.
   
 13. Dexendon

  Dexendon Bekend lid

  25 mrt 2018
  790
  667
  93
  Vrouw
  Wij zitten vooral te wachten wanneer we weer mogen beginnen. Op 13 augustus mogen de eerste prikken er weer in. Tot die tijd denk ik weinig te melden.
  Hoe gaat bij jullie het traject?
   
 14. Kaatje87

  Kaatje87 Fanatiek lid

  2 dec 2011
  2.602
  125
  63
  Hey hoi!
  Vorige maand heb ik een prik instructie gehad en de hormonen meegekregen naar huis. Ik mag 6 Augustus beginnen met prikken. 17 Augustus eerste echo. Hopelijk zijn er straks een aantal niet aangedane goede embryo's.

  Hoe ging je eerste traject? Viel het je een beetje mee het injecteren en de punctie?
  Ik ben helemaal blanco, alles is nieuw.
   
 15. Dexendon

  Dexendon Bekend lid

  25 mrt 2018
  790
  667
  93
  Vrouw
  Fijn dat je binnenkort mag beginnen, wij beginnen 13 augustus weer. Het wachten hebben wij wel als vervelend ervaren, hoewel we niet mogen klagen. Er heeft een jaar ongeveer tussen het eerste gesprek met de huisarts gezeten en onze 1e start met prikken.
  Door mijn spierziekte vind ik het lastig om zelf te prikken en daarom doet mijn vriend dat. Dat vind ik prettig. De eerste dagen prikte hij in mijn buik. Dat vond ik altijd beetje naar, dus zijn we overgestapt naar een prik in de bil. Zit wat meer vet haha. En dat ging prima, vrijwel elke avond pijnloos. Soms prikt het wat, maar goed te doen.
  Wij volgen het lange traject, dus na twee weken decapeptyl te prikken, komt er een tweede prik bij, de pregnyl. De hoeveelheid daarvan wordt bepaald tijdens de eerste echo (en die mag ik gelukkig overslaan dit keer, mijn dosis is al bekend van de eerste keer). De pregnyl vond ik nog een fijnere prik, die heb ik nooit gevoeld.
  De pregnyl zorgt ervoor dat de eitjes gaan groeien. Na een week ga je voor de 2e echo om te kijken hoe het ervoor staat. Daarna moest ik nog één keer twee dagen later komen en toen werd de punctie ingepland voor drie dagen laten. Je wordt twee dagen voor de punctie gebeld hoe laat je de laatste prik, De gonal f moet prikken. Dit tijdstip komt nogal nauwkeurig.
  Bij de punctie willen ze zoveel als mogelijk eitjes, maar niet te veel ivm overstimulatie, wat nogal risico's met zich mee brengt. Voor de PDG willen ze zeker ook niet te weinig, want er vallen er nog meer af.
  De punctie is voor mij 100% meegevallen. Als je wilt weten hoe dat precies ging kan ik je dat nog vertellen.
  Na de punctie hadden we 13 goede eicellen. Die zijn bevrucht, en we kregen twee dagen later te horen dat ze alle 13 goed bevrucht waren en zijn gaan delen. De eitjes zijn daarna opgestuurd naar Maastricht voor onderzoek. Dat had bij ons iet wat vertraging, waardoor ik pas tijdens de terug plaatsing hoorde hoeveel er goed waren.
  Van de 13 waren er uiteindelijk 9 goed gaan verder ontwikkelen. 7 waren aangedaan met mijn aandoening, bij 1 konden ze het niet zeggen, dus valt deze af, en 1 was goed genoeg. Was een enorme tegenvaller dat er geen ingevroren kon worden.
  De terug plaatsing is zo gebeurd, en dan moet je weer wachten. Exact 2 weken na de terugplaatsing mag je testen. En geloof me, die 2 weken zijn lang, heel lang. Ik heb op de 11e dag een testje gewaagd en die was heel licht positief. Vanaf toen elke dag getest en elke dag beter resultaat. Op de test dag zelf een duidelijk positieve test. Dus zwanger! Maar helaas, binnen een paar dagen kwam er bloedverlies. En een week later testte ik negatief, en was er dus een miskraam geweest.
  Maar ik weet nu dat ik zwanger kan worden. We gaan nu hopen op meer goede eitjes zodat er nog wat in de vriezer kan, want de pogingen gaan wel hard zo!
  Als je nog vragen heb, mag je ze altijd stellen. Ik zat de eerste keer ook vol vragen en vond het zo spannend!
   
 16. Kaatje87

  Kaatje87 Fanatiek lid

  2 dec 2011
  2.602
  125
  63
  Mag ik vragen welke spierziekte je hebt?

  Ah kijk, dus als ik het vervelend vind worden in mijn buik kan ik altijd overschakelen naar de bil, moet alleen mijn man ze gaan zetten..

  Ik denk dat ik ook het lange traject heb, ik moet ook eerst decapeptyl en daarna FSH (menopur)
  Op papier staat de punctie 1 september gepland, maar dat kan vast afwijken denk ik, aangezien ze niet van te voren weten wat de eitjes gaan doen.
  Het valt precies in onze vakantie, ergens vind ik dat wel fijn. Mocht ik me toch een keer niet top voelen kruip ik lekker weg op de bank!

  Ik heb geen Gonal-f maar pregnyl om de eitjes te laten springen (Is dus ook per ziekenhuis verschillend, wij doen het traject in het UMCG met samenwerking Maastricht)
  Hij zei idd, als ik je bel en ik zeg dat je om 22.00 moet prikken, dan is het ook 22.00, niet 21.45 of 22.15.

  Wow 13 eitjes en dan maar 1 bruikbare embryo, dat is inderdaad een tegenvaller dat er niets ingevroren kon worden.
  Wat is jullie kans op een aangedane embryo?
  Ik heb ongeveer 25% kans op een jongen met Duchenne, 25% kans op een draagster, 25% kans op een gezonde zoon en 25% kans op een gezonde dochter.
  Aah wat verdrietig zeg, ben je uiteindelijk zwanger en dan eindigt dat in een miskraam. Ik hoop met je mee op meer goede eitjes want het zou fijn zijn als er een aantal ingevroren kunnen worden.

  Ik ben ook heel benieuwd naar hoeveel eitjes ik straks heb, hoeveel gezonde embryo's, of er een gezonde embryo bij zit. Hopelijk ook meer dan 1 zodat er wat ingevroren kan worden..

  Het wachten lijkt mij ook echt vreselijk! Dan duren 2 weken echt superlang!
   
 17. Dexendon

  Dexendon Bekend lid

  25 mrt 2018
  790
  667
  93
  Vrouw
  Sorry, ik zei het verkeerd. De pregnyl is inderdaad om de eisprong te krijgen. De Gonal F gebruiken we om de eitjes te laten groeien. FSH is een zelfde soort.

  Ik heb HMSN, wat in principe 50% kans is op het doorgeven. Echter is het bij ons heel dominant aanwezig en heeft één kant van de familie allemaal deze aandoening. Het kan variëren aan klachten, de één heeft nauwelijks klachten, de ander zit zijn hele leven in een rolstoel. Je weet helaas niet welke vorm je doorgeeft, je eigen klachten zeggen er niks over. Officieel krijgen wij geen toestemming voor PGD, het is een "nee, tenzij". En aan de hand van het familiebeeld hebben wij toestemming gekregen.
  Van de 9 waren er 8 niet goed, wat heel erg veel is. Gelukkig heeft de arts ons uitgelegd dat het ondanks deze score toch in principe 50% kans is, en dat de kans volgende keer op meer succes er zeker is. Ze vergelijk het met een muntje opgooien: gooi 9 keer een muntje op, en je hebt nu toevallig 8 keer dezelfde uitslag. Had je hetzelfde muntje 1000 keer opgegooid, had je waarschijnlijk niet 950 keer dezelfde uitslag gehad. Maar omdat het om kleine aantallen gaat, is het niet 50% de uitslag. Wat dus ook kan betekenen dat we misschien volgende keer van de 9, wel 8 goede hebben. Dit heeft me wel gerustgesteld. En echtpaar naast ons, had van de 16 namelijk 0 goede! En hiermee poging 1 verkeken. Bij poging 2, maar 2 van de 22. En dat maakte mij echt bang. Nu sta ik er een stuk positiever in.

  Die 1 september is een richtlijn inderdaad, het zal rond die datum zijn. Houd er rekening mee dat je echt 2 dagen minimaal goed moet rusten, i.i.g. geen zware dingen doen en niet gaan stofzuigen bijvoorbeeld. Bij mij is de punctie echt een fluitje van een cent geweest (je hoort er veel slechte verhalen over), maar heb toch wel 2 dagen last gehad van een enorme spierpijn gevoel in mijn buik, en leek of mijn buik vol water zat. Dus misschien toch wel fijn dat het in je vakantie is, al had je misschien meer leuke dingen willen doen.
  Die van ons staat voor als nog gepland op zaterdag 15 september. Vorig keer ging alles precies volgens het boekje en hadden we de punctie op de dag dat deze ook al die tijd was gepland. Ik hoop dat het nu weer zo is, zodat het in het weekend is. Hoef ik me ook niet ziek te melden. Op het werk weten ze dat ik in dit traject zit, maar bij de 2e poging wil ik niemand vertellen wanneer het plaats vind. De vorige keer wel en dan krijg je non stop hele lieve medelevende vragen hoe het gaat. Je moet dan gelijk vertellen dat je zwanger bent, want iedereen weet dat je de terugplaatsing heb gehad. Maar moest ook iedereen vertellen van de miskraam. Dit keer doen we het anders hahaha. Ene kant ook wel fijn hoor, het medeleven, iedereen steunt je wel.

  Het wachten is inderdaad vreselijk, maar eenmaal na de 1e positieve test wordt het denk ik het moeilijkst, dan zit je minimaal de eerste 12 weken weer in spanning. Pff het valt ook allemaal niet mee, niet te veel over nadenken natuurlijk.

  Hoe bevalt jullie ziekenhuis? Vond de arts in Maastricht super lief. En we zitten nu in Utrecht, waar ze ook heel lief en meelevend zijn.
  Ik ga zo hard voor jullie duimen op heeeeel veel mooie eitjes. Houd je me op de hoogte?
   
 18. Tabbey

  Tabbey Fanatiek lid

  2 mei 2013
  1.497
  849
  113
  NULL
  NULL
  @Kaatje87 en @Dexendon, heel veel succes de komende weken met het wachten en spuiten en de punctie. Hopelijk gaat het allemaal goed en heeft het een mooie zwangerschap tot resultaat!
   
  Dexendon vindt dit leuk.
 19. Tabbey

  Tabbey Fanatiek lid

  2 mei 2013
  1.497
  849
  113
  NULL
  NULL
  Plaatsen ze bij jullie ook de embryo's terug die drager zijn of alleen de embryo's die de ziekte helemaal niet hebben?
   
 20. Kaatje87

  Kaatje87 Fanatiek lid

  2 dec 2011
  2.602
  125
  63
  @Dexendon, al die lastige namen ook! ;) Maar per ziekenhuis gebruiken ze dus soortgelijke hormonen met andere namen..
  HMSN nog nooit van gehoord, heb het ff opgezocht. Ochjee dat 1 kant van de familie allemaal deze aandoening heeft. En dat het zo varieert qua klachten. Heb je zelf veel klachten?
  Fijn dat jullie wel toestemming hebben gekregen voor PGD. Zou het wel raar vinden als het niet zo zou zijn eigenlijk!

  Het draagsterschap is bij mij begonnen, mijn moeder heeft zich ook laten testen en zij is het niet. Bizar he!

  De arts heeft het wel heel mooi en goed uitgelegd zeg! Wat zullen die mensen naast jullie teleurgesteld zijn. Maar goed ergens in mijn achterhoofd hou ik daar ook rekening mee dat dat kan gebeuren.

  Waar ik me wel een beetje druk om maak zijn de hormonen, wat doen ze met je? Verander je qua gedrag? Scherper met opmerkingen etc?

  De man die me alles heeft uitgelegd vertelde ook dat ik de dag van de punctie niet terug mag rijden, niet weg mag, niet alleen thuis mag zijn. Dus ik heb mijn bed of de bank al gereserveerd ;)
  Mijn werkgever en 2 collega's weten het. Maar de terugplaatsing zal net buiten mijn vakantie vallen, dus dat valt dan wel op als ik er bijv 1 dag niet ben in de eerste week na de vakantie..
  Ergens wil ik niet dat veel mensen het weten, krijg je ook niet veel vragen. Maar goed, wat je zegt, steun is ook wel fijn!

  Wachten is vreselijk maar ja idd die eerste 12 weken ook! Geduld, geduld..

  Ons ziekenhuis bevalt tot nu toe goed hoor! Ja de arts in Maastricht vond ik ook een hele aardige vrouw, legde alles ook goed uit! Maar wat een eind rijden is Maastricht joh!
  Wij konden kiezen, Groningen of Utrecht, maakt qua afstand voor ons niks uit.

  Ik ga je op de hoogte houden, jij mij ook?
   

Deel Deze Pagina