PMA/Menzis

Discussie in 'De lounge' gestart door SuzykeQ, 5 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. SuzykeQ

  SuzykeQ Bekend lid

  13 jan 2013
  747
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi dames, ik ben 26 januari uitegerekend van ons 3e kindje en verzekerd bij PMA. Van Menzis. Ik kan op de site niet goed terug vinden of ik recht heb op een kraampakket (zo'n pakket met die matjes e.d.) of dat ik die moet kopen, heeft iemand hier ervaring mee? daarnaast, ga ik ws. kiezen voor een ZH bevalling, 2 keer eerder medisch gehad, nu weet ik dat nog niet, maar stel: hij is niet medisch, betaal je dan je eigen risico of is dat apart? ik probeer eea uit te zoeken maar kom online niet erg ver hiermee. Ik dacht: ik vraag hier eens of er dames zijn die verzekerd zijn bij PMA. Verder overweeg ik dit jaar wel over te stappen. Ik neem aan dat dat nog wel kan, ook al ben ik eind januari uitgerekend?
   
 2. Juffie26

  Juffie26 VIP lid

  24 okt 2011
  9.967
  1.844
  113
  Dat ligt eraan welk pakket je hebt daar?
  Ik krijg ook de korting via PMA en heb verder de jongerenverzorgd verzekering. In dit geval krijg je geen kraampakket, ik moest het zelf komen bij natalis.
  Kunt beste even met Menzis bellen die kunnen het jou zo vertellen.
   
 3. Blaadje

  Blaadje Fanatiek lid

  1 feb 2011
  1.637
  176
  63
  Ligt inderdaad aan je pakket bij de menzis!
  Hier zorgverzorgd 2 en ik heb m gewoon gekregen, krijg ook aanvullende vergoeding voor de kraamzorg (bij dochter voor 49 uur uiteindelijk 24 euro zelf betaald).
  En een vergoeding voor een poliklinische bevalling, ik dacht iets van 150 euro.
  Het ligt aan het ziekenhuis waar je bevalt wat de kosten zijn voor een poliklinische bevalling.
  Daarnaast heb je met zorgverzorgd 2 ook tot 200 euro per jaar vergoeding voor lactatiekundige zorg.
   
 4. Zonnebloem92

  Zonnebloem92 VIP lid

  4 dec 2012
  10.846
  4.211
  113
  Vrouw
  Zuid Holland
  1 belletje en je hebt een goed antwoord op je vragen.
  Ik had een jongeren verzekering bij CZ en kreeg wel een kraampakket en zou bij niet medisch zelf ongeveer 400 betalen, heb mijn verzekering toen opgehoogd naar een gezins verzekering dan zou ik de bevalling hoe dan ook vergoed krijgen (kostte wel 37 per maand meer).
  Uiteindelijk ben ik tijdens de bevalling medisch geworden dus had de extra verzekering overbodig geweest maar ik wilde het risico niet lopen.
   
 5. LA85

  LA85 Fanatiek lid

  25 apr 2013
  2.018
  0
  36
  NULL
  NULL
  Hier PMA/Menzis verzekerd.. zorgpakket 2. Heb wél kraampakket gekregen. Wat betreft bijdrage voor bevallen in het zkh zonder medische indicatie: geen ervaring mee maar zou gewoon even contact opnemen met Menzis.. die kunnen je meteen zeggen hoe en wat :)
   
 6. Joycey

  Joycey Niet meer actief

  Menzis verzekerd; zorgverzorgd 2 en aanvullend tandartsenpakket. Ook gewoon een kraampakket gekregen. Overigens niet nodig gehad en aan iemand gegeven die hem zelf moest betalen. Ik had er geen zin in om hem ongebruikt in de kast te laten staan.
   

Deel Deze Pagina