Pompoen saus/curry ?

Discussie in 'De lounge' gestart door Pepper92, 2 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pepper92

    Pepper92 Bekend lid

    4 jan 2015
    989
    420
    63
    Vrouw
    Fulltime aan het werk!
    Groningen
    Hoi!
    Laatst heb ik de cambodjaanse pompoensaus van Lassie gehad en die vonden wij beide errug lekker. Nu krijg ik weer een pompoen en wil ik er graag zoiets mee maken.

    Pompoensoep hebben we een keer geprobeerd en beide geen fan van. Een andere pompoencurry met kikkererwten ook een keer geprobeerd, maar de dikke pompoen stukken houden we ook niet zo van...

    Iemand een lekker (kruidig) recept voor rijst met kip en pompoensaus?
     
  2. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    21.956
    1.614
    113
    Vrouw
    Wenen
    Oehh ik lees mee. (Sorry voor de onbruikbare reactie :oops:)
     
  3. aicirtap

    aicirtap Fanatiek lid

    25 mei 2014
    4.670
    795
    113
    Vrouw
    Pompoensoep kan je op zoveel manieren maken. Ik zou het niet direct afschrijven. Ik gebruik groentebouillon, prei, een (zoete) aardappel, wat groene kruiden. Ik kan recept nog wel op zoeken. Ik haal veel uit de dikke vegetarier.

    Overigens weet ik dat de appie sinds kort kant en klare groentesauzen heeft waaronder pompoen. Zelf nog niet geprobeerd.
     
  4. mcw

    mcw Fanatiek lid

    10 jun 2013
    2.162
    860
    113
    Vrouw
    Ik maak regelmatig pittige tomatensaus met pompoen en net wat voor groente ik nog meer heb, vaak courgette of champignons oid. Dus blikjes tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten, chillipeper, uitje, knoflook en groente. Dat eten we met couscous of bulgur en lamsworstjes, maar kan ook met kip..
     
  5. Pepper92

    Pepper92 Bekend lid

    4 jan 2015
    989
    420
    63
    Vrouw
    Fulltime aan het werk!
    Groningen
    @Baukje1985 dankjewel!

    @aicirtap hoor graag je recept!!

    @mcw pureer je dat ook? En gebruik je een hele pompoen of een deel?
     
  6. mcw

    mcw Fanatiek lid

    10 jun 2013
    2.162
    860
    113
    Vrouw
    @mcw pureer je dat ook? En gebruik je een hele pompoen of een deel?[/QUOTE]

    Ik snij de pompoen in kleine stukjes en stoof ze even gaar met de ui en knoflook, zodat ze lekker zacht zijn. Pureren kan ook, maar ik vind stukjes lekkerder. En meestal is de verhouding ongeveer half pompoen, half andere groente. Of ik dan een deel of de hele pompoen gebruik hangt af van hoe groot de pompoen is, hoeveel andere groente ik heb en of ik nog wat extra wil maken om bv in te vriezen.. En ik gooi er ook nog wat couscouskruiden of ras el hanout door, die stonden er nog niet bij..
     
    Pepper92 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina