Hoi! Laatst heb ik de cambodjaanse pompoensaus van Lassie gehad en die vonden wij beide errug lekker. Nu krijg ik weer een pompoen en wil ik er graag zoiets mee maken. Pompoensoep hebben we een keer geprobeerd en beide geen fan van. Een andere pompoencurry met kikkererwten ook een keer geprobeerd, maar de dikke pompoen stukken houden we ook niet zo van... Iemand een lekker (kruidig) recept voor rijst met kip en pompoensaus?
https://www.hellofresh.nl/recipes/turkse-soep-met-ras-el-hanout-kip-parelcouscous-pompoen-courgette-en-rozemarijn-590c4a73c6243b61796b14b2?locale=nl-NL Deze soep is echt overheerlijk! https://www.hellofresh.nl/recipes/pittige-rode-curry-met-zoete-pompoen-spinazie-en-rijst-568f8c1df8b25e243d8b4567?locale=nl-NL Je kunt de pompoen in de curry natuurlijk zo groot snijden als je zelf wilt
Pompoensoep kan je op zoveel manieren maken. Ik zou het niet direct afschrijven. Ik gebruik groentebouillon, prei, een (zoete) aardappel, wat groene kruiden. Ik kan recept nog wel op zoeken. Ik haal veel uit de dikke vegetarier. Overigens weet ik dat de appie sinds kort kant en klare groentesauzen heeft waaronder pompoen. Zelf nog niet geprobeerd.
Ik maak regelmatig pittige tomatensaus met pompoen en net wat voor groente ik nog meer heb, vaak courgette of champignons oid. Dus blikjes tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten, chillipeper, uitje, knoflook en groente. Dat eten we met couscous of bulgur en lamsworstjes, maar kan ook met kip..
@Baukje1985 dankjewel! @aicirtap hoor graag je recept!! @mcw pureer je dat ook? En gebruik je een hele pompoen of een deel?
@mcw pureer je dat ook? En gebruik je een hele pompoen of een deel?[/QUOTE] Ik snij de pompoen in kleine stukjes en stoof ze even gaar met de ui en knoflook, zodat ze lekker zacht zijn. Pureren kan ook, maar ik vind stukjes lekkerder. En meestal is de verhouding ongeveer half pompoen, half andere groente. Of ik dan een deel of de hele pompoen gebruik hangt af van hoe groot de pompoen is, hoeveel andere groente ik heb en of ik nog wat extra wil maken om bv in te vriezen.. En ik gooi er ook nog wat couscouskruiden of ras el hanout door, die stonden er nog niet bij..