Positieve verhalen inleiding bevalling

Discussie in 'De bevalling' gestart door Nina Sanders, 31 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.820
  13.844
  113
  Eindelijk hebben we in goed overleg met de gynaecoloog een datum bepaald dat ik word ingeleid mocht ons tweede zoontje zich niet spontaan melden. :) Ik maak me onwijs zorgen om mijn kraamtijd, ons nieuwe ritme, de nieuwe baby in combinatie met onze oudste en mijn herstel na de bevalling als ik me bedenk dat ik nog een aantal weken met zo'n buik moet rondlopen. Amper slapend, amper etend en met een lichaam dat uitgeput raakt.
  Volgende week is het zo ver. :thumup:

  Ik vind het nu stiekem best dichtbij komen en het hele idee van echt een inleiding vind ik stiekem best spannend. Daarom ben ik op zoek naar positieve ervaringen en verhalen zodat ik mezelf een beetje gerust kan stellen en positief blijf! ;) Ik ben op de dag van inleiden dan 38+4 (mijn zoontje kwam spontaan met 38+2).

  Uiteraard hoop ik dat deze baby zélf spontaan eerder komt, maar wat kijken we uit naar volgende week! :D Het geeft me rust om te weten dat mijn lijf niet nog weken zo hoeft rond te lopen! Ondanks dat ik mezelf ergens ook wel 'zwak' vind, maar ik moet dat gevoel echt loslaten. Het is zwak om niet tijdig aan de bel te trekken en te kijken naar wat voor invloed mijn toestand mogelijk ook heeft op de rest van het gezin straks.
   
 2. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.294
  767
  113
  Geen ervaring maar wat heerlijk dat je nu bijna jullie kindje in de armen mag sluiten! Zo ben je nog met zoveel onzekerheden bezig om zwanger te worden. En dan ben je eindelijk zwanger waarvan de eerste weken zo spannend zijn. Ik wens je toe dat je bevalling goed mag gaan en daarna vol liefde jullie mannetje mogen ontmoeten
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 3. pippa26

  pippa26 Fanatiek lid

  14 mrt 2015
  2.399
  1.418
  113
  Bij mijn schoonfamilie zijn ze allemaal fan van inleidingen dus het kan zeker prima zijn!

  Ik zou alleen zeggen: laat je niet opjagen, stapje voor stapje ipv alles (lees: weeenopwekkers) erdoorheen jagen enz. Kalm en kalm en nog kalmer ipv ritme vh ziekenhuis. Dan kom je al heel eind. Sterkte!
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 4. Mejm

  Mejm Actief lid

  21 mrt 2019
  236
  150
  43
  Vrouw
  Absoluut niet zwak, je bent een sterke vrouw dat je op deze manier voor jezelf kiest en zo dus ook voor je gezin!

  Mijn inleiding verliep aardig soepel: vliezen breken, weeën afwachten en dus nog geen opwekkers, ruggenprik en alleen tijdens de persweeën iets van opwekkers gehad. Waarom weet ik niet precies meer haha.
  Op de inleiding an sich kijk ik dus heel positief terug! Wanneer deze kleine frummel niet zelf komt voor de 39 WK doen we het weer zo;)
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 5. MDK

  MDK Bekend lid

  6 mei 2015
  644
  375
  63
  Vrouw
  Ik ben 2 keer ingeleid en heb ook een spontane bevalling gehad. De eerste keer dat ik werd ingeleid, verliep de ontsluitingsfase goed. Weeën kwamen op een gegeven moment wel snel na elkaar, maar de ontsluiting ging ook rap... dus toen ik aan pijnstilling begon te denken voelde ik persdrang opkomen... dus geen pijnstilling gehad. Helaas voelde ik geen oerkracht en vond ik de persdrang erg tegenvallen. Ik heb vooral op eigen kracht mijn zoon ‘naar buiten moeten helpen’. Dat was niet fijn, maar daar kwam ik pas echt achter toen m’n dochter werd geboren. Die bevalling was spontaan begonnen en toen snapte ik pas wat er met oerkracht werd bedoeld! Ze kwam eigenlijk gewoon vanzelf.. ik mocht niet eens persen want dan zou ze gelanceerd worden. De laatste bevalling mocht van mij wel weer zo gaan, maar het werd weer een inleiding. Ik zei tegen de arts dat ik bang was dat ik geen persdrang zou krijgen en weer verkeerd zou persen. Hij gaf aan dat het infuus dan kon worden opgehoogd om voor persweeën te zorgen. Dat stelde wat gerust... maar gelukkig was het niet nodig. Deze laatste bevalling ging supersnel en persen ging goed (5 min.). Ik kijk heel goed terug op deze bevalling...

  Ik hoor vaker dat bij een ingeleide bevalling de persweeën tegenvallen, dus als je dat ook merkt, is mijn advies: geef dat goed aan, wellicht kan er kunstmatig nog iets worden gestimuleerd.

  En... mijn ervaring is dat artsen echt niet zomaar inleiden, dus voel je vooral niet zwak... er zijn gegronde redenen om in te leiden!
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 6. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.820
  13.844
  113
  Zo lief, de reacties! Dankjewel.

  Dat gevoel van het opjagen herken ik wel een klein beetje van mijn eerste bevalling ja. Hoewel dit geen inleiding was, was het wel een ziekenhuis bevalling en was het toen echt druk. Dat betekende veel in- en uitloop van medisch personeel (wat mij op een gegeven moment echt gestolen kon worden overigens) en idd dat ze je toch wel zo snel mogelijk naar huis wilde laten gaan. Omdat ik flauw viel (ik dacht na een dag niet eten en bevallen wel even zelfstandig naar het toilet te kunnen lopen en terug, NOT!) bleven we relatief lang (O kwam iets voor vieren en rond 20.30 waren we thuis geloof ik), maar je merkte het wel.
   
 7. lynole

  lynole Bekend lid

  22 nov 2014
  910
  297
  63
  Vrouw
  Hier bij de 2de een gepland inleiding bij 37 weken gehad en is me echt meegevallen achteraf.

  Mijn baarmoedermond was al aan het verweken en heb daardoor geen ballon gehad maar hebben ze gekozen voor gel.
  Heb 2 keer gel gehad, tussen de gel moest minimaal 4 uur tussen zitten. Ochtends om 10 uur gel gehad toen om 14:00 weer.
  Rond 6 was baarmoedermond nog niet volledig verstreken en maakte mijn lichaam nog niet echt goede weeën aan. Hoofdje van mijn zoontje lag nog te hoog om effect te hebben.

  Toen om 18:00 besloten om te kiezen voor weeënopwekkers, deze hebben ze volgens normale ritme opgebouwd en dat was goed te doen.

  Rond 22:00 keuze gemaakt om een ruggeprik te krijgen ivm rugweeën die niet meer te doen waren. Heb toen wel een weeënstorm gehad en toen hebben ze de weeënopwekker helemaal terug gezet zodat ik een ruggeprik kon krijgen.

  Door de ruggeprik stagneerde wel de ontsluiting en hebben ze in een langzaam tempo de weeënopwekkers weer opgebouwd. Om 1 uur nachts had ik 7cm ontsluitimg en is de arts niet meer weg gegaan. Om 1:15 volledige ontsluiting en om 1:20 is zoon geboren.

  Hopelijk heb je een fijne inleiding mocht deze nodig zijn.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 8. Neuzeke

  Neuzeke Fanatiek lid

  3 sep 2019
  1.847
  2.079
  113
  Vrouw
  Op zich wel goed.
  Twas veel in eens en direct een weeën storm.
  Het was mijn 1ste bevalling dus wist ook totaa' niet wat een wee was, waardoor het nogal overweldigend was.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 9. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.820
  13.844
  113
  Dank voor je uitgebreide reactie @MDK en het delen van je ervaring. Met wee opwekkers en vliezen breken heb ik wel ervaring. Want hoewel nummer 1 spontaan begon met weeën, heb ik toen op 5 cm ontsluiting een ruggenprik gehad waardoor de ontsluiting en weeën activiteit (en sterkte) wat stagneerde. Toen dus ook aan de opwekkers. Toen ik volledig ontsloten was, heb ik nog een uur moeten wachten op persdrang en toen ik eindelijk eenmaal mocht mee persen, gingen de wee opwekkers en de epidurale wel uit. Dit moest ik dus wel op eigen kracht doen (in 52 min ook nog eens). Maar al met al kijk ik hier wel positief op terug. Ondanks dat ik niet ingeleid ben toen, is er toen wel behoorlijk medisch ingegrepen. Denk aan breken vliezen, ruggenprik, blaaskatheter, wee opwekkers..

  Wat ik vooral spannend vind, omdat dat dus nieuw voor me is, is die ballon. Als mijn baarmoedermond dus nog niet rijp genoeg is plaatsen ze de avond van te voren een ballon. Dat vind ik wel wat spannend, omdat ik dan in mijn uppie een nacht doorbreng in het ziekenhuis. Ik vraag me dan gelijk af of ik alleen op een kamer lig, of de ontsluitinfsfase dan niet mega lang gaat duren, en die ballon, zorgt die dan enkel voor de rijping of ook ontsluiting? Ik merk dat ik wat overdonderd was vanmiddag en daarna dus vragen krijg.

  Ik ga morgenochtend toch nog even bellen met mijn vragen!
   
  MDK vindt dit leuk.
 10. bozoe

  bozoe Fanatiek lid

  9 jul 2014
  3.869
  2.745
  113
  Ik ben twee keer ingeleid. De eerste inleiding was een hel maar dat kwam door de termijn, dat ik erg ziek was en dat ze met spoed geboren moest worden.

  De tweede inleiding was GEWELDIG!
  'S ochtends om 9 uur gemeld, 3cm ontsluiting dus vliezen gebroken en wee opwekkers aan. Rond half 11 kwamen de weeën en ben ik lekker onder de douche gegaan (draadloze CTG). Ik heb daar de hele tijd alleen gezeten in mijn eigen bubbel. De weeën kwamen al vrij regelmatig dus de weeopwekkers werden niet hoger gezet. Ik merkte dat ze zo snel kwamen op den duur en dat ik daarvan in paniek raakte. Om half 1 onder de douche vandaan gegaan, gevraagd om pijnstilling. De gynaecoloog kwam om 10 voor 1 binnen om te voelen, had 6cm ontsluiting. Ze liep weg om te checken of ik echt niets kon krijgen tegen de pijn en boem, ineens persdrang en volledige ontsluiting. Om 13.08 is onze dochter geboren:D
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 11. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  10.514
  5.627
  113
  Ik ben twee keer (38+0 en 37+6) ingeleid en twee hele goede, vlotte bevallingen gehad waar ik fijn op terugkijk.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 12. MinnieMouse94

  MinnieMouse94 Bekend lid

  29 okt 2019
  846
  730
  93
  Vrouw
  Ik ben twee keer ingeleid en beide keren had ik nog geen 3 cm ontsluiting de avond voor de inleiding. De ballon zorgde daarvoor. Op de ochtenden had ik netjes 3 cm ontsluiting, werden er vliezen gebroken en uiteindelijk met opwekkers kwamen er weeen.
  De nachten ervoor in het ziekenhuis gingen prima. Beide keren om slaapmedicatie gevraagd en lekker getukt. Beide keren viel de ballon er om 4 uur uit bij het naar de wc gaan, bij mij het teken dat er voldoende ontsluiting was.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 13. HvL

  HvL Actief lid

  6 mei 2015
  172
  72
  28
  Ben met mijn eerste ingeleid. Met 39.1 begonnen ze met het plaatsen van een ballon. Ik zat nog potdicht. De andere dag viel de ballon eruit. En had ik 2 cm. Maar dat was te weinig om de vliezen te breken. Dus een nieuwe ballon geplaatst. En die viel er de andere dag uit en toen had ik 3cm. Wel die 2 dagen steeds lichte voorweeen. Dus met 39.3 braken ze de vliezen en starten mijn weeen uit zichzelf. Ze bleken later niet krachtig genoeg dus ik moest aan de weeenopwekkers. Op zich vond ik het goed te doen. En met 5,5 uur is hij geboren. Ik wist ook niet wat ik moest verwachten. Het was mijn eerste. Op het eind van de bevalling kreeg ik een weeenstorm. Waarin ik echt dacht dat ik het niet meer trok. Maar toen mocht ik al bijna gaan persen. Maar in het ziekenhuis wilden ze dat ik 3 weeen in 10 min. kreeg. Dus ze zetten de weeenopwekkers steeds hoger. Het is gewoon niet natuurlijk. Ik ben later nog 2 keer bevallen en ik heb nooit meer zulke heftige weeen gehad als toen. Maar toch vond ik het evengoed nog wel goed te doen.

  Ik lag trouwens alleen op wat ze in ons ziekenhuis 'zwangerenkamer' noemen. Toen ze de vliezen gingen breken ging ik naar de verloskamer. En toen de baby er was en ik gedoucht enzo was gingen we naar een moeder en kind kamer. Bij ons in het ziekenhuis zijn sowieso alleen aparte kamers.

  Bij mij plaatsten ze de ballon s morgens al. Zodat je niet net voor de nacht met zo,n ding zit;). Ik vond het ook niks een nacht alleen in het ziekenhuis. Was maar goed dat ik een kamer alleen had want toen mn man weg ging moest ik vreselijk huilen. Om niks eigenlijk. :cry:. Zullen wel hormonen zijn geweest. Manlief mocht ook blijven slapen. Maar de slaapbank zag er niet heel ideaal uit.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 14. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  10.514
  5.627
  113
  Beide keren geen ballon nodig gehad, trouwens. Had bij de eerste bevalling 3cm ontsluiting bij start: tussen eerste wee en baby geboren zat een kleine 4 uur.
  Bij de tweede bevalling 4cm ontsluiting bij start: tussen eerste wee en geboorte baby zat een ruime 3 kwartier.
   
 15. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.820
  13.844
  113
  Bedankt voor de ervaringen. Hier gaat de man geloof ik wel gewoon naar huis.

  Vind ik op zich ook wel oké (zeg ik nu). ik bedoel we moeten ons rond vijven melden en als ik dan moet blijven, dan gaat mijn oudste die avond al naar oma. Ik vind het dan voor hem enorm belangrijk dat hij nog even met papa samen kan eten en dat mijn man hem zelf relaxed naar mijn moeder brengt. Eigenlijk zoals het elke zondag gaat, maar dan op een doordeweekse dag. Er staat hem al genoeg verandering te wachten en ik wil dat hij van de hele bevalling en hectiek zo min mogelijk last ervaart.

  Maar eerlijk is eerlijk: ja ik zie er wel behoorlijk tegenop om alleen 'achter' te blijven. Wetende dat mijn zoontje vraagt waar mama is en of mama meegaat naar oma om hem af te zetten. Maargoed. Ik moet dan maar gewoon even doorbijten, dat komt goed! :thumup:
   
 16. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.820
  13.844
  113
  Ja kijk dat kan natuurlijk ook, dat er geen ballon nodig is. En wie weet komt ie wel zelf eerder! :D
   
 17. MIss X

  MIss X Fanatiek lid

  13 dec 2006
  2.697
  571
  113
  onderneemster
  Amsterdam
  Aahh @Nina Sanders het is bijna zover! Wat spannend!

  Ik heb twee keer extreem snelle bevallingen gehad thuis (1, uur en -tweede 3 kwartier van niks naar baby:D)

  Derde was inleiden in het ziekenhuis. Heel nieuw, want ik was nooit in het ziekenhuis bevallen en helemaal niet zo gepland.
  Het was me ontzettend goed bevallen (letterlijk).
  Sowieso het plannen is fijn wat betreft organisatorisch gezien. Je kan oppas regelen en je weet gewoon wanneer je kind geboren wordt.
  Het is bij mij ook heel vlot gegaan en dat je het hele proces in het ziekenhuis doorloopt gaf veel rust met alle specialisten.
  Mentaal gaf het vooral heel veel rust en het ging ook erg vlot.
  Moest er om 08:00 zijn.
  Om 9:00 werden de vliezen gebroken maar gebeurde weinig.
  Om 11:15 wat weeenopwekkerd en 11:45 is ze geboren.

  In mijn beleving het minst 'pijnlijke' bevalling.

  Ik zou bijna het weer willen mocht ik weer zwanger raken.
  Ben toch best bang voor het onverwachtse met mijn snelle bevallingen.

  Het enige minpunt is dat het niet natuurlijk is wat betreft de planning.
  Af en toe vraag ik me af wat haar echte geboorte datum zou zijn als zij zelf was gekomen:oops:
  Nu konden we wel een mooie datum kiezen (zelfde dag als haar oudste zus in de maand van haar andere zus)
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 18. MIss X

  MIss X Fanatiek lid

  13 dec 2006
  2.697
  571
  113
  onderneemster
  Amsterdam
  Ik was overigens 39,5 zwanger en nog geen ontsluiting en potdicht. Had ook geen voorweeën gehad.
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 19. Maritiem

  Maritiem Bekend lid

  8 jul 2015
  997
  764
  93
  Ik ben drie keer ingeleid en alle drie de keer is dat heel goed en soepel verlopen!

  Bij de eerste een weeenstorm en raakte ik zelf wat in paniek wat niet echt hielp maar de bevalling ook niet tegenhield. De andere bevallingen de weeenopwekkers niet verhoogd na aanzetten toen verliep het rustiger maar de bevallingen wel sneller. Dus idd gewoon aangeven dat ie niet opgehoogd wil als het biet goed voelt. Sterkte voor volgende week en op naar de eerste ontmoeting!!
   
  Nina Sanders vindt dit leuk.
 20. Muisje2016

  Muisje2016 Bekend lid

  18 jan 2016
  642
  781
  93
  Ik snap zeker dat je op ziet tegen alleen in het ziekenhuis blijven!

  Zelf geen ervaring mee maar ik weet wel dat ik rond mijn bevallingen mijn man gewoon graag in de buurt had. Hij had nachtdiensten en dan vond ik de avond en nacht alleen thuis zijn heel vervelend, hoewel ik dit normaal absoluut niet heb.

  Misschien helpt het als je probeert er een soort verwen-avondje voor jezelf van te maken: zoek alvast een leuke film of serie uit die je gaat kijken. (Laptop met Netflix mee.) Haal iets lekkers om te snacken. Ga nog even uitgebreid douchen voor je naar bed gaat, neem je favoriete douchespul mee. Zoiets. Natuurlijk is zo'n ziekenhuisbed en
  -kamer niet hetzelfde als thuis maar het helpt misschien om er niet zo tegenop te zien.
   
  mom2be21, MinnieMouse94 en Nina Sanders vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina