Probiotica tijdens zwangerschap

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Soulfood, 3 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Soulfood

  Soulfood Niet meer actief

  In mijn prille 12 weken zwangerschap ben ik ondertussen al 3x hevig verkouden geweest en heb ik een voorhoofdholteontsteking gehad. Verder heb ik op dit moment een blaasontsteking en daarvoor antibiotica.

  Ik baal er erg van want ik ben iemand die zelden ziek is en erg gezond leef maar toch lukt het mij nu niet om gezond te blijven. Blijkbaar is mijn lichaam flink ontregeld. Daarnaast voel ik me door het gebruik van af en toe pcm, een weekje neusspray (baby 0,5) en antibiotica ook best onzeker. Zoveel middelen in het eerste trimester (overigens allemaal op advies vk ha en apotheek en allemaal met melding dat het echt kan maar toch, ik ben er normaal al niet van en zeker zwanger niet) Kortom ik vind het allemaal maar niks en wil herhaling voorkomen.

  Nu hoorde ik goede verhalen over probiotica. Maar als ik Google zie ik ook weer verhalen dat je dat niet mag nemen. Op de site van orthica staat bij de Fem variant dat hij wel mag en bij de originele in overleg met ha (en die is nier perse voor probiotica dus die geeft niet echt een uitleg)

  Ik ben dus benieuwd welke probiotica jij hebt gebruikt tijdens zwangerschap. Wat mag wel en niet?
   
 2. PinkStars

  PinkStars Actief lid

  3 nov 2013
  422
  1
  0
  Hey Soulfood,

  Vervelend he, die klachten! Ik heb in het vroege begin van mijn zwangerschap probiotica gebruikt toen ik op vakantie in Italië was. Heb je niets aan, maar weet dat je probiotica gewoon kunt gebruiken. Het brengt je darmflora in balans en zorgt voor een betere werking ervan. Dus je kunt stoffen uit je voeding beter opnemen.

  Hier heb ik een draadje erover gevonden: http://www.zwangerschapspagina.nl/gezondheid/558231-probiotica-gebruiken-jullie.html
   
 3. Soulfood

  Soulfood Niet meer actief

  Dank Pinkstars! Daar ga ik even induiken voor meer informatie :)
   
 4. Jozefien85

  Jozefien85 Fanatiek lid

  3 mrt 2013
  2.065
  27
  48
  Ik ben naar een natuurwinkel geweest en heb probiotica gebruikt van orthiflor speciaal voor zwangeren (en Baby's volgens mij). Werd daar goed geadviseerd.
  Mij wordt door de verloskundige geadviseerd om sowieso de laatste 6 weken probiotica te gebruiken omdat het kindje tijdens de bevalling de darmbacterien vd moeder meekrijgt, dus belangrijk dat deze gezond zijn.
   
 5. AmberM

  AmberM Actief lid

  27 nov 2016
  107
  1
  18
  NULL
  NULL
  https://www.google.nl/amp/s/sciencelife.uchospitals.edu/2014/11/25/do-probiotics-work/amp/?client=safari

  Ik denk dat ze hier een redelijk overzicht schetsen. Van wat er bekend is.

  Probleem met probiotische middelen is dat we nog niet/nauwelijks begrijpen hoe onze darmflora precies werkt en hoe we dat kunnen versterken. Tijdens m'n studie hebben we zelfs 1 wetenschappelijk artikel onder ogen gehad waarbij mensen met een zware vorm van darmkanker die yakult kregen vaker ernstige complicaties kregen of overleden dan mensen die een placebodrankje kregen. Dit is natuurlijk een extreme situatie waarin mensen al niet/nauwelijks een afweer of natuurlijke darmflora hebben en het was een relatief kleine groep (enkele tientallen patienten geloof ik).

  Verkopers in winkels zullen je altijd vertellen dat het werkt ;) Het zijn artikelen met een leuke winstmarge en het doet geen bewezen kwaad.

  Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor gezond eten. Veel groente, fruit en vezeligs om je darmflora druk te houden en weinig dingen met extra suiker (chocola, snoep, kant en klaar maaltijden, dat soort dingen). En genoeg blijven bewegen. Denk dat dat allemaal veel meer doet voor je gezondheid dan probiotica en in veel gevallen (zoals gezond eten en beweging) is het zelfs bewezen goed voor de weerstand. Oh, en sex/orgasmen zijn ook goed voor de weerstand, om het leuk te maken ;)

  Vervelend dat je zoveel ziek bent! Hoop dat het snel over is.
   
 6. Soulfood

  Soulfood Niet meer actief

  Bedankt voor je reactie. Gezond eten doe ik al: ik leef suikervrij met veel groente en fruit en niks uit zakjes en potjes. Daarnaast sport ik ook twee keer per week. Maar helaas is dat blijkbaar niet meer genoeg..vandaar dat ik er wat onzeker van wordt...
   
 7. Soulfood

  Soulfood Niet meer actief

  Is dat de orthiflor Fem? En dan ga je daarna door voor orthiflor start denk ik?
   
 8. AmberM

  AmberM Actief lid

  27 nov 2016
  107
  1
  18
  NULL
  NULL
  Dan zal het wel weer goedkomen :) Soms is het niet anders. Er is geen ultiem recept voor gezondheid helaas al is er een ENORME markt die je graag wil wijsmaken dat gezondheid te koop is. Dat er altijd een drankje/supplement/superfood is wat je zodanig gezond maakt dat je nooit iets krijgt. Helaas werkt het niet zo.

  Je doet wat je moet doen, en meer kun je niet doen denk ik dan. Ontspannen, genoeg rust en slaap pakken, en doorgaan met de goede dingen waar je al mee bezig bent!
   
 9. Jozefien85

  Jozefien85 Fanatiek lid

  3 mrt 2013
  2.065
  27
  48
  Volgens mij heb ik zelf ook orthiflor start gebruikt, maar is alweer 3 jaar geleden, maar ga zeker dit keer weer gebruiken.

  Het zal best ook deels een commercieel verhaal zijn, maar ik nam het op eigen initiatief hoor, niet dat een vrouw in de winkel het me opdrong :p
  Ik werd alleen wel goed, deskundig en vriendelijk geholpen in de natuurwinkel en persoonlijk geloof ik dus wel in de werking van probiotica.
   
 10. Soulfood

  Soulfood Niet meer actief


  Misschien is dat ook wel zo. Ik ben nooit ziek altijd fit. Mijn vorige zwangerschap ook niet. Tot nu dus. Misschien zijn toch mijn hormonen even uit balans en moeten ze de weg weer vinden :)
   
 11. Schuurpapier

  Schuurpapier Fanatiek lid

  24 jul 2016
  1.484
  1.765
  113
  Vrouw
  Ik gebruik het ook, omdat ik bij m'n eerste zwangerschap 9x een schimmelinfectie heb gehad. Daarvoor en daarna nooit, echt super vervelend! Het ging al gauw die kant op, maar sinds ik probiotica slik, gaat het eigenlijk heel goed. Nu 15 weken en nog geen infectie gehad! Heb het bij een reformwinkel gehaald :)
   
 12. muntje

  muntje Bekend lid

  2 aug 2012
  883
  0
  16
  Ik slik het ook tegen schimmel infectie , vanaf week 6 tot het einde , kan echt geen kwaad hoor . Orthica basic heb ik.
  Bij mijn eerste heb ik dit ook gedaan , hij heeft echt nooit darmkrampjes gehad , was leuk meegenomen natuurlijk .
  Van de basics je 3 Per dag , ik slik er 1 per dag.
   
 13. Carino

  Carino Fanatiek lid

  2 feb 2011
  4.277
  0
  0
  Welke studie neemt een voorbeeld met Yakult serieus??

  Yakult is nutteloos, bakje suiker eigenlijk, en niet te vergelijken met een goede probiotica.
   
 14. muntje

  muntje Bekend lid

  2 aug 2012
  883
  0
  16
  Niemand neemt yakult toch serieus ? Sowieso alle middelen van de supermarkt waar vit d of c of wat dan ook aan toegevoegd is is minimaal en zal geen bijdrage leveren aan je gezondheid .

  Mocht je straks orthica start aan je baby gaan geven , denk eraan dat je het niet verwarm in een fles, dan is de werking er vanaf , past misschien ook niet door je fles speen .. beter met je vinger in het mondje doen of aan de buitenkant van de flesspeen. Of je moet bv geven natuurlijk .. maar ff als tip mocht je kindje de fles krijgen
   
 15. AmberM

  AmberM Actief lid

  27 nov 2016
  107
  1
  18
  NULL
  NULL
  Zoals je in de link kunt lezen is het een van de betere die commercieel beschikbaar is omdat aangetoond is dat de toegevoegde bacterien wel degelijk in de darmen terecht komen.

  Waar het ingewikkeld wordt is dat we niet echt snappen wat een gezonde samenstelling is van darmflora, welke dosis van welke bacterie(mix) je zou moeten innemen om dat te veranderen en of je dat moet willen (verschillende personen kunnen verschillende optimale combinaties hebben, wat voor de een gezond is zou voor de ander niet optimaal kunnen zijn). Daarnaast is het een flora, dus met een heel scala aan soorten die allemaal een rol vervullen, de balans kan fragiel zijn. E. coli bijvoorbeeld, een bacterie die we allemaal in onze darmen hebben. Maar krijg je hier een ongezonde tak van binnen of een bloei hiervan dan voel je je toch even paar dagen niet zo top.

  Zoals gezegd, het doet allemaal geen bewezen kwaad, maar ook geen bewezen goed. Als je je er goed bij voelt, vooral doen. Ik zit in het kamp, mooie verkooptruc maar geloof er niks van.
   
 16. CoffeeJunkie

  CoffeeJunkie Fanatiek lid

  25 jan 2012
  1.483
  353
  83
  Noord-Holland
  Idd! Nu neem ik die studie al niet meer serieus..
  Ik heb zelf probiotica van darmklachten.nl dat is de enige die mij helpt (ik heb pds). Maar heb geen idee of deze tijdens de zwangerschap gebruikt mogen worden..
   
 17. Soulfood

  Soulfood Niet meer actief

  Ik ben bij een winkel geweest en die geeft aan dat je in principe alle probiotica tijdens zwangerschap mag gebruiken omdat het in principe goede bacteriën zijn. Heb van hem dus een potje gekregen!
   
 18. PinkStars

  PinkStars Actief lid

  3 nov 2013
  422
  1
  0
  Ik heb gisteren die Orthica Basic besteld :)
   

Deel Deze Pagina