Productie verhogen na enorm gehannes

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Izzie7676, 29 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  Zes weken terug ben ik via een spoedkeizersnede bevallen van een prachtige dochter.

  Gelukkig mocht dochter bij mij op de OK blijven en kon ik direct na het hechten van de wond op de intensive care mijn dochter huid op huid bij me houden. Ik heb haar direct zo goed en kwaad als het ging aangelegd ( plat op Mn rug en lichtelijk high van de medicatie)

  Ze hapte direct wel aan en sabbelde wat. De dagen er op volgend heb ik haar zo goed en kwaad als ging ( immobiel door keizersnede) op verzoek aangelegd en heb ik steeds gevraagd of t goed ging aan de verpleegkundigen. Zij zeiden allemaal dat het fantastisch ging en een bloedblaar op de tepels was heel gewoon, kwestie van afharden.

  Na twee dagen vlak voor mijn vertrek naar huis had mijn dochter het bloed in haar mond staan en ik kon haar niet meer aanleggen doordat mijn tepels aan stukken lagen. De ingeroepen lactatiekundige gaf nog wat tips voor later maar het kwaad was al geschied en ik mocht naar huis. Had al
  Wel gevraagd in het ziekenhuis of dochter geen bijvoeding moest hebben want ik had geen melk nog en dochter werd bozer en meer gefrustreerd en was inmiddels 7% afgevallen. Dit was niet nodig aldus verpleging

  Bij thuiskomst direct in overleg met kraamhulp begonnen met bijvoeding aangezien aanleggen echt niet meer kon en kind duidelijk honger had. Kolf gehuurd en op advies van kraam elke 2 uur gaan kolven.

  Ontzettend pijnlijk en er kwam letterlijk geen druppel tot aan vier dagen na de bevalling. Toen kwam er 1 hele druppel. Kraamhulp hing nog net de vlag niet uit en ik was ondertussen al helemaal gesloopt van t kolven en voeden met spuitjes.

  Op advies van de kraam en lactatiedeskundige flink door gekolft en rite aid pads gekocht welke mijn tepels zouden moeten herstellen ( wat binnen 24 uur gebeurde, onmisbaar wondermiddel
  Die pads). Daarnaast borstvoeding thee gaan drinken en boezemvriendjes capsules gekocht welke de borstvoeding op gang zouden moeten helpen.


  Op de laatste dag kraamzorg, acht dagen na de bevalling kon ik 4 ML kolven uit beide borsten samen en kon ik dochter weer aanleggen, en naast de borstvoeding nog wel bijvoeding geven want ik had immers nog geen melk genoeg voor haar.

  Toen bleken we ook nog spruw te hebben dus hup daar ook maar weer tegen behandelen. Ondertussen nog steeds geen melk en besloten om domperidon te gaan slikken en een neusspray te gebruiken.


  Toen dochter 3 weken oud was had ik eindelijk voldoende voeding om geen bijvoeding meer te hoeven geven. Ze krijgt dus nu sinds drie weken volledig borstvoeding en groeit goed. Ik slik nog altijd domperidon maar de neusspray is niet meer nodig.

  Nu zou ik graag een voorraadje kolven zodat ik een keer een flesje kan geven indien nodig of man een x een flesje kan geven.


  Punt is dat ik geen stuwing heb gehad en ook geen overproductie heb. Hoe kan ik t beste dan toch wat reserves gaan kolven zonder dat dochter te kort komt?

  Heel lang verhaal en bedankt als je de moeite nam om t door te lezen
   
 2. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  13.794
  5.341
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Ik denk dat je best nog even geduld hebt. Algemeen is het advies om pas na zes weken te gaan kolven, als je productie al ietwat afgestemd is op de vraag. Jij hebt, om het cru te zeggen, drie weken vertraging opgelopen. Dus je zit nog maar halverwege die eerste periode. Ik zou dus nog een paar weken live verderdoen met om de twee uur voeden, en dan kijken wat er gebeurt. Veel succes!
   
  nizzie86 en Izzie7676 vinden dit leuk.
 3. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  Ok maar hoe ga ik het straks d oen?
   
 4. Jet2018

  Jet2018 Niet meer actief

  Ontzettend knap dat je doorgezet hebt!


  Bij onze eerste had ik het na anderhalve week opgegeven ook na wat jij beschrijft, ik kon niet meer.
  De tweede ging heel natuurlijk maar bij de derde een laktatiekundige ingeschakeld.

  De tip die zij gaf was om na de ochtendvoeding na te kolven, dat is over het algemeen wanneer je het meeste melk hebt. Je lichaam rust uit (hopelijk ) en maakt melk aan, je kindje laat misschien 's nachts iets langer tussen de voedingen etc. Na die eerste voeding dus nakolven.
   
 5. nizzie86

  nizzie86 Fanatiek lid

  25 jan 2017
  3.554
  4.065
  113
  Wauw, HELDIN! Wat een doorzetter ben jij geweest en ben je nog steeds aan het zijn! Ik denk ook dat je nog heel even geduld moet hebben. Ik zou me nu nog een paar weken concentreren op zo veel en zo vaak mogelijk aanleggen om die productie lekker op gang te krijgen. Mijn dochter en ik kregen ook spruw, en in combinatie met alle andere problemen die we hadden werd ik toen ze vier weken oud was gedwongen een paar dagen vrijwel alle voedingen te kolven. Het was dat of stoppen met de borstvoeding. Gelukkig lukte kolven toen meteen heel goed! Dus ik zou ook weer niet te lang wachten met proberen. Gewoon af en toe eens die kolf aanzwengelen en kijken wat er gebeurt. Heel veel succes, jij! Hou vol!
   
  NdNk en Izzie7676 vinden dit leuk.
 6. Silverwings

  Silverwings Fanatiek lid

  18 feb 2014
  2.751
  916
  113
  Poeh hard gewerkt jullie, goed gedaan..

  Ik zou ook na de ochtendvoeding kolven.. Ik heb persoonlijk s ochtends de meeste melk en hoe verder op de dag ik kom hoe minder het is! Meestal heb je 's nachts wat meer tijd tussen de voeding dus je zou dan eens na de eerste voeding in de ochtend kunnen kijken of er nog iets komt..
   
 7. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  Bedankt voor de tips! Ik zal dan eens gaan kolven na haar eerste ochtend voeding, misschien kan ik zo wat opsparen.

  Ik lees dat dames soms wel
  150 ML kolven, dat red ik echt bij lange na niet, ik mag in mijn handen knijpen met 20’ml uit twee borsten en dan zijn ze echt uitgewrongen zeg maar o_O:D
   
  nizzie86 vindt dit leuk.
 8. Viviennee

  Viviennee VIP lid

  31 mrt 2016
  5.579
  3.730
  113
  Amsterdam
  Misschien een andere kolf proberen? hoor ook wel vaker dat ze er met een of andere handkolf veel meer blijken uit te halen
   
 9. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  :eek:
  Ik heb drie kolven hier , de handkolf van medela werkt t best voor mij, de electrische van avent totaal niet, een of andere debiel heeft daar bij de productie niet gelet op het geluid, dat ding loeit als een koe, echt ik droog spontaan op van ellende :roflmao:

  En ik heb nog een handkolf van een eigen merk maar das niks. Ik wil graag een dubbele kolf van medela maar om nu 250 op te hoesten als t kolven toch niks wordt vind ik ook zonde
   
 10. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  13.794
  5.341
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Vraag aan de lk zeker ook om na te kijken of je de juiste maat borstschild hebt.
   
 11. Flamingooo

  Flamingooo Niet meer actief

  Hoe ben je verzekerd? Bij sommige verzekeringen krijg je een deel vergoed als je hem aanschaft. En bij sommige verzekeringen krijg je de huur vergoed. Dan zou je er eerst een kunnen huren en als het bevalt eventueel aanschaffen.

  Verder: bikkel!!! Echt respect hoor voor je doorzettingsvermogen. En wat stom en verdrietig weer om te lezen wat voor slechte begeleiding je in het begin hebt gehad :(.
   
 12. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw

  Ik had eerst een te grote, nu wel de goede maat aldus de LK

  @Flamingooo ja heel erg jammer maar ik snap t op zich wel dat er simpelweg geen tijd en geld is om iedere vrouw na de bevalling standaard een Lk toe te wijzen ( hoe fijn zou dat zijn!)

  De verpleegkundigen hadden er helaas achteraf gezien geen verstand van want die bleven maar zeggen dat t echt goed ging ookal waren mijn tepels helemaal plat gezogen en zaten er echt blaren op. Wist ik veel dat dat echt niet goed was. Ik vroeg het wel maar nee t kon echt geen kwaad aldus de dames. Ik denk dat zij t gewoon ook niet weten plus ik ben bevallen via keizersnede dus ik was totaal niet mobiel en had absoluut geen goede houding om te voeden ( nog niet trouwens, weet soms niet hoe ik zitten moet van de rugpijn)

  En mijn verzekering CZ vergoed niks aan huur en kolf aanschaf. Zo stom
   
 13. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  8.945
  2.185
  113
  Vrouw
  #13 Zoe123, 29 apr 2019
  Laatst bewerkt: 29 apr 2019
  Omg 150 ml, nou dat kreeg ik er ook pas uit toen mijn babies richting de 3 maanden of zo gingen?
  Staar je daar niet op blind hoor!

  Enne...ik vind dat het wel standaard zou moeten zijn, die LK.
  Overal roeptoetert men “borstvoeding is het beste voor je kind!”.
  En dan? Dan maar hopen dat je begeleiding treft die kennis en tijd hebben...
  Na mijn ks kwam de boel ook langzaam op gang, de begeleiding was slecht en toppunt was toch wel dat de verpleging dochter in de nacht meenam om haar flesjes te geven...
  Zonder hulp van een lactatiekundige had ik het bij beide dochters niet lang volgehouden (zoon was een borsttalent, dus geen kind hetzelfde).

  Petje af voor je doorzettingsvermogen!
  Nog even volhouden, jullie vinden die balans zeker weten!

  Oh wat betreft de rugpijn...
  Blijf er bij het aanleggen goed aan denken dat je baby naar de borst brengt i.p.v. borst naar de baby.
  Ik deed in her begin vaak dat laatste en zat dan totaal verkeerd qua rug. Dat kan ook al schelen!
   
  nizzie86 vindt dit leuk.
 14. elsie89

  elsie89 Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.817
  640
  113
  randstad
  In de ochtend inderdaad vaak de meeste voeding hier. En die 150 is vaak ipv een voeding en niet als je tussendoor kolft. Ik kolf tussendoor nu meestal max 100 als ik werk is de eerst kolfbeurt wel veel meer maar 2e is meestal ook 150 en dat is dus ipv voeding en niet tussendoor
   
 15. NdNk

  NdNk Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  2.215
  1.315
  113
  Vrouw
  Powervrouw! Als dat geen doorzettingsvermogen is, dan weet ik het ook niet meer.
  Tips zijn al gegeven. In de nacht zou je meer melk aanmaken, omdat je prolactyne(?) dan hoger zou zijn.
  Als je al voeding geeft in de nacht dan nakolven. En dat overdag ook doen. En dan zou je in de ochtend meeste melk moeten hebben.
  Heb je al warmte toegepast? Even je borsten voorbereiden op het werk zeg maar :|:roflmao:
  Beetje masseren, eventueel ook tijdens de voeding. Dit stimuleert dan weer een tsr en laat de melk 'makkelijker' stromen.
  Hier met nakolven, dubbel elektrisch, haal ik ongeveer een 50. Waarvan echt maar 10ml uit de borst als er net uigedronken is.
  Tjah ze stemmen het nu eenmaal af ;)
   
  Izzie7676 en nizzie86 vinden dit leuk.
 16. nizzie86

  nizzie86 Fanatiek lid

  25 jan 2017
  3.554
  4.065
  113
  Ik heb deze en hij werkt als een tiet! (pun intended ;)) Tip van mij voor jou: via bol.com mag je deze kolf dertig dagen op proef houden. Ik vond 250 euro namelijk ook heel veel geld, dus onder de voorwaarde dat ik hem na gebruik mocht retourneren heb ik hem aangeschaft. Alleen beviel hij zo goed en heb ik hem zo vaak nodig dat ik het uiteindelijk de investering wel waard vond. Maar je hoeft dus niets voor te schieten en mag hem gewoon een maandje uitproberen! Succes, meis!
   
 17. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  Wat een goede tip!! Wel bizar dat ie na gebruik terug mag! Ik zal hem daar dan zeker aanschaffen aangezien alle andere webwinkels een no- return beleid hanteren voor kolven
   
  nizzie86 vindt dit leuk.
 18. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  He jammer hij is niet meer te koop via bol
   
 19. NdNk

  NdNk Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  2.215
  1.315
  113
  Vrouw
  Investeren in een goede kolf is echt wel fijn hoor. Dit gemiep wil je toch niet met de hand? Zeker als je straks ook weer gaat werken.
  Dubbelzijdig elektrisch... Telefoontje in de hand en 10 tot 15 minuten in relax modus :DJe moet er wat van maken :roflmao:
   
  nizzie86 vindt dit leuk.
 20. NdNk

  NdNk Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  2.215
  1.315
  113
  Vrouw
  Ik heb een pump in style... 2e handsje... Ik gebruik hem nu af en toe.. Maar prima ding
  Kun je gene goede kolf huren bij je verloskundige? Dit heb ik in begin gedaan. Zij hebben het beste van het beste.
   

Deel Deze Pagina