Ik heb laatst vanalles opgezocht maar kon het niet goed vinden eigenlijk. Mag je nou wel of niet rauwe vis, heb laatst een rolmops gegeten en mijn vriend had hollandse nieuwe daar had ik ook zin in maar heb het maar bij 1 rolmops gehouden.. Ik lust niet zo heel graag vis maar dat weer wel.. en ze zeggen vette vis is goed tijdens de zwangerschap..
rauwe vis kun je wel eten als het echt vers is. dus eh.. een broodje hollandse nieuwe heb ik gewoon lekker gegeten (en meer dan 1 vrees ik ook) en volgens mij is rolmops ingemaakte haring en mag je die ook gewoon eten. maar gerookte zalm eet ik dus bijvoorbeeld gewoon toch maar niet. (gerookte makreel mag wel trouwens.. das namelijk warm gerookt en bovendien ook nog eens heel erg lekker! en bovendien vol met die gezonde vetten waarvoor ej juist vis zou moeten eten.)
oh en wat ook erg lekker is is vis uit blik met een likje mayo en wat peper/zout op brood das namelijk voor het inblikken goed verhit en kun je veilig eten. (enkel geen 3 blikjes tonijn per dag.. dan krijg je te veel metalen binnen)
wat ze nieuwe haring noemen is zoute haring. ligt eraan waar je vandaan komt in het land. Rolmopsen zitten in het zuur en zijn dus geconserveerd. Als ik vis haal, ga ik altijd naar de visboer. Kan ik zelf zien of ik het er vers genoeg uit vind zien. Bovendien eet ik geen gerookte zalm zonder deze eerst helemaal te hebben verhit. Wel gerookte makreel. Jummie
ah didn't know that vind ze in ieder geval errrug lekker en zal ze ook zeker niet laten staan versch = versch uiteindelijk (en gerookte makreel si ook onweerstaanbaar... ) ik woon tegenwoordig vlakbij een winkelcentrum met visboer onze visconsumptie is aardig gestegen *Grin*
wat ik begrepen heb mag je best rauwe vis eten, mits het absoluut vers is (dus niet vacuum verpakt) en geen gerookte zalm!
Mijn vk heeft ook aangegeven dat rauwe vis geen probleem is, als het maar vers is. Dus liever geen voorverpakte zalm en zo, maar in een restaurant of van de visboer was volgens haar geen probleem. Juist gezond om vis te eten tijdens je zwangerschap! Al kun je natuurlijk ook kiezen voor verhitte, gezoute of anderszins geconserveerde vis.
Maar alleen als je de neiging tot verhoogde bloeddruk hebt. Voor hetzelfde geld heb je eerder lage bloeddruk, en is een beetje extra zout juist prima.
mja vk drukte mij op het hart vooral GEEN rekening te houden met mn bloeddruk zolang het niet nodig is. gezien zout toch best nog wel ergens goed voor is oa je spijsvertering enzo (zeker het zout met jodium zegmaar)
Ik heb gehoord dat je gewoon VERSE haring mag eten ! En Makreel is heel erg goed schijnt... En lekker -xxx-