Ik zie ze keer op keer liggen in de winkel en denk tja wat zal ik ervan maken....... de groene asperges. Heeft er iemand een lekker recept die ik kan gaan proberen?
Orzo (riso) koken in water met war groentebouillon. In andere pan groene asperge (tips heel en anders stukken) samen met diepvrieserwten koken. Rido afgieten en klontje roomboter, geraspte parmazaanse kaas en ( verse) munt er doorheen roeren. Groenten erdoorheen roeren en opeten maar. Jonge bladsla met rucula in een grote schaal. Cherrytomaatjes, komkommer, paprikareepjes en stukjes brie of mozzarella erbij. Groene asperges kort koken en uitlaten lekken. In andere pan verse spaghetti koken. Na afgieten groene pesto ( zelf maken of de verse van de ah die bij de verse pasta staat) erdoorheen roeren. De uitgelekte asperges grillen met wat roomboter in een pan. De spaghetti en de asperges op de salade en je hebt een heerlijke lauwwarme maaltijdsalade. Lekker met een stukje stokbrood.
Ik doe ze ook altijd simpel grillen met wat olijfolie en zeezout. Eet ze vaak naast een tonijnsteak, heerlijk. Meteen zin in gekregen
Grillen in de oven met wat olijfolie, knoflook, zeezout, peterselie, oregano en tijm. Heerlijk, van de week nog gehad
Meestal een minuutje of 10 op 180 graden. Ik loer af en toe of ik ze er al lekker uit vind zien. Dochter weigert de kopjes te eten, overigens. Ze vindt ze "op mierenkoppen lijken" prima. Meer voor mij dus.
Ik roerbak ze vaak met wat gegrilde hamreepjes en saffraan. Mmm. Maar grillen en bestrooien met zeezout is ook heerlijk!
Straks als het wat warmer weer is: de asperges in de breedte rijgen aan meerdere sateprikkers. Sesamolie er op sprenkelen en dan op de BBQ. Eventueel nog wat zout en peper erop.. mmmm
Ze zijn deze week bij AH in de aanbieding! Ik doe het volgende met ze: - Beetgaar koken en dopen in een halfzacht eitje. - In een salade met gepocheerd ei, spekjes, walnoten en gorgonzola. - Op een pizza - Wokken met knoflook en stukjes biefstuk. - Uit de oven met rauwe ham en geraspte kaas. Heerlijk!