rechtsbijverstandsverzekering nodig?

Discussie in 'De lounge' gestart door moontjejl, 22 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. moontjejl

  moontjejl Bekend lid

  15 jun 2006
  665
  0
  0
  groepsleidster babygroep
  Zoals het onderwerp zegt heb je een rechtsbijstandsvezek. nodig...?
  Bedoel we hebben hem al 8 jaar en betalen per maand zo'n 22 euro en er nog nooit gebruik van hoeven maken..tel uit je winst 8)
  Ben bij de bond en zit in de OR van mijn werk, zelfde voor hubby die zit ook bij de bond.We hebben ook bij de auto.
  Vroeg me af of je hem echt nodig hebt? Tis toch ruim 250 euro per jaar :eek:

  Greets Monique
   
 2. mijnimeel

  mijnimeel Fanatiek lid

  10 nov 2005
  2.343
  0
  0
  Directeur
  In de buurt van Den
  Misschien ene goedkopere nemen? Ik betaal maar 100 per jaar (DAS) en zou hem niet willen missen! Je weet maar nooit. Wat als je werkgever ineens van je af wil bijvoorbeeld?
   
 3. popje

  popje VIP lid

  20 jul 2006
  7.305
  241
  63
  NH
  Wij hebben ook DAS, wij hebben het ook nog niet nodig gehad. Maar stel nou er gebeurd wat dan haarl je de kosten dik er uit hoor.....
   
 4. Zeeuwsmeisje

  Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

  9 aug 2006
  3.051
  1
  0
  zeeuws-vlaanderen
  Wij hebben hem al een paar keer gebruikt... hier is hij dus hard nodig. Wij zitten sinds kort ook bij Das. Hiervoor bij een andere waar we goede ervaringen mee hebben, bij Das is het nog niet zo geweldig tot nu toe.
   
 5. nancy74

  nancy74 Fanatiek lid

  8 aug 2006
  1.065
  0
  0
  wij hebben hem ook hoor! al jaren, nog nooit gebruikt, maarja
   
 6. Lente

  Lente Bekend lid

  12 jun 2007
  615
  0
  0
  Ja of wat als er iets met je huis/hypotheek gebeurd. Dat kun je dan niet via je bond of autoverzekering af.
  Wij hebben hem wel voor het geval dat... een nieuwe mag je ook pas 'gebruiken' na 3 maanden. Dus even snel eentje afsluiten in geval van gaat dan ook niet op.
  Zou dan een goedkopere zoeken. DAS is heel goed.
   
 7. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  23.862
  2.890
  113
  Wij hebben geloof ik Ohra, maar betalen ook minder. Ik ken iemand die een auto-ongeluk heeft gehad met verschillende mensen die ze met haar meereden. Zij had zo'n spijt dat ze geen rechtsbijstandsverzekering had, want het had nogal wat gevolgen en ze was werkelijk een vermogen kwijt.
   
 8. Stienke

  Stienke Fanatiek lid

  15 feb 2007
  2.424
  0
  0
  Adm.medewerker op verzekeringskantoor
  Assen
  Ik verkoop dat soort verzekeringen maar stom genoeg heb ik er zelf nog geen. Ik ga het zeker regelen. We gaan verhuizen, en mocht er een conflict met buren ontstaan ofzo dan heb ik em. Ik had in het huis waar ik nu woon een hele rare buurvrouw, daarbij had ik ook al spijt dat ik geen RB-verzekering had. 1x een advocaattarief en de kosten zijn er al praktisch uit! Maar er zijn natuurlijk verschillende soorten dekkingen, de 1 goedkoper dan de ander....
   
 9. miloux

  miloux Bekend lid

  27 jul 2006
  760
  0
  0
  altijd gehad en nu voor het eerst nodig, na de verhuizing en dan gebeurd er altijd wel wat geloof ik, als we dit zelf hadden moeten betalen was ik nu al veel meer kwijt dan de premie al die jaren!
   
 10. Schijndelsvolk

  Schijndelsvolk Fanatiek lid

  30 nov 2006
  2.450
  0
  0
  Beroeps militair & Huisvrouw
  Schijndel
  Wij hebben m ook en al meerdere malen gebruikt van "moeten" maken... hier hebben we dus in die zin de "kosten" er wel uit... en ben blij dat we hem hebben...
   
 11. Anakin

  Anakin VIP lid

  17 mrt 2006
  6.690
  294
  83
  Door een vervelend ongeluk wat mijn man is overkomen, hebben wij drie jaar lang een advocaat nodig gehad die in letselschade gespecialiseerd was. Gelukkig hadden wij een rechtsbijstandverzekering en heeft het ons geen cent gekost! (wel opgeleverd uiteindelijk :D )
   
 12. Robyn

  Robyn Bekend lid

  23 mei 2006
  732
  0
  0
  Ambtenaar
  Naarden
  Ik heb een verzekering bij de postbank. Ik heb hem een keer nodig gehad, dus voor de komende jaren heb ik hem er wel uit. Bedenk dat een advocaat ongeveer 250 euro per uur kost, dat is een jaarpremie van je verzekering.
   
 13. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  Hier gelukkig ook nog niet nodig gehad maar voor het geval dat.... zeker wel aan te raden.

  Mijn vader had een arbeidsconflict, zat al jaaaren bij de abvokabo, en ze deden helemaal niets voor hem. Omdat het een individueel conflict was. Daarom ben ik ook nooit meer bij de bond gegaan, dan maar rechtsbijstand. (Overigens heeft hij later weer datzelfde conflict gehad en dit keer had hij rechtsbijstand en die hebben het wel voor hem opgelost, zodat beide partijen momenteel helemaal weer blij zijn)
   
 14. Miepie80

  Miepie80 VIP lid

  6 mei 2007
  8.101
  3
  0
  Wij hebben er een bij de Rabobank, ook nog nooit nodig gehad, maar ik schrok van het bedrag wat jij betaald! Wij zijn nog geen 8 euro per maand kwijt (hebben wel 12% korting omdat we er meerdere verzekeringen hebben lopen, maar anders is het nogsteeds een stuk goedkoper!)
   
 15. kat

  kat Fanatiek lid

  21 mrt 2006
  1.402
  1
  0
  Mijn man had een paar jaar geleden een conflict met zijn oude werkgever, toen hebben we onze rechtsbijstand opgezegd en hem aangemeld bij de werknemersbond.

  Achteraf was dat een stomme zet want je moet minstens 1 jaar erbij aangesloten zijn wil je er gebruik van kunnen maken!
  En zo is dat dus ook met de rechtsbijstand verzekering.

  Nadien hebben we toch gekozen voor de rechtsbijstands verzekering, alleen jammer maar helaas hadden we deze eerder nodig dan gedacht.
  Dus ik laat het gewoon staan, je weet het idd. maar nooit.
   
 16. stampertje

  stampertje Niet meer actief

  Wij dachten eerst ook, van wat moeten we er eigenlijk mee.

  Maar ben nu toch erg blij dat we hem er toch bij hebben.
  We hebben op het moment een behoorlijk conflict met het bouwbedrijf dat ons huis heeft gebouwd. En zelf komen we daar gewoon niet meer uit. We hebben nu dus onze rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld en via hun een jurist aangewezen gekregen die er mee bezig is.

  Ik ben erg blij dat ik hem heb, en zou hem iig niet uit mijn pakket gooien. Misschien kan je kijken naar een goedkopere variant.

  Liefs
   
 17. patries38

  patries38 Bekend lid

  2 mei 2006
  811
  0
  0
  verpleegkundige
  Wij hebben hem een paar keer nodig gehad, het heeft zijn geld echt terug verdiend!
  Voorbeeld: we hadden een Bruynzeel parketvloer besteld, de vertegenwoordiger is komen kijken, en het kon bij ons gelegd worden, dus besteld en order ondertekend.,
  Paar weken voordat de vloer zou komen werd er nog een inspectie gedaan door de parketeur. Deze keurde de ondervloer af; niet mogelijk om parket te leggen, kwamen kosten bij etc etc.Daarop de order geannuleerd door ons, echter kon niet, was bindend.Maar aangezien de vertegenwoordiger bij ons is geweest en de boel goedkeurde, vonden wij dat we wel degelijk konden annuleren. je raad het al, conflict!
  Dit dus via de rechtsbijstand laten lopen, en we zijn in gelijk gesteld.Gelukkig maar, het was een vloer van duizenden euro's!

  Kortom, wij hebben rechtsbijstand!
   
 18. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  wij zitten al een hele tijd te twijfelen of we deze wel willen houden, hebben een bij interpolis en hij is inderdaad glashelder: ze hebben altijd wel een smoes waarom je geen aanspraak kunt maken. hebben meerdere keren aanspraak willen maken (huurconflict met rechtzaak, problemen op mijn man zijn werk) en niet één keer werd er iets opgepakt. wij betalen dus ca 150 euro per jaar voor niets.
   
 19. mamalieske

  mamalieske Fanatiek lid

  14 sep 2006
  2.356
  0
  0
  Wij betalen via interpolis 13,65 euro per maand en ik wil hem niet meer missen, heb dit jaar problemen gehad met mijn werkgever en dat duurde vanaf de 23ste week zwangerschap tot aan vandaag. Maanden dus!

  Tel uit je winst als je een advocaat moet betalen. En ik ben er dik tevreden over, ik ben keurig geholpen en heb nu een overeenkomst die goed en eerlijk is.
   
 20. reneewittens

  reneewittens Actief lid

  9 dec 2006
  310
  0
  0
  Lerares Nederlands
  Veghel
  Je krijgt spijt als je 'm opzegt, denk. Zul je net zien dat je de verzekering toch goed had kunnen gebruiken. Ik heb er zelf ook één en heb er regelmatig gebruik van gemaakt. Je kunt 'm echt veel vaker gebruiken dan je waarschijnlijk zelf denkt en het hoeft niet eens over 'grote' conflicten te gaan. Onze RB-verzekering heeft bijvoorbeeld vorig jaar een conflict met Essent opgelost voor ons. Ze hadden ons onterecht afgesloten en Arag heeft er 3/4 jaar over gedan om de aansluitkosten terug te vorderen van Essent. Was nog geen €80,- maar dat gevecht over die paar centen houd je zelf echt niet zo lang vol.

  Niet opzeggen, dus. Ik zou het tenminste niet doen.
   

Deel Deze Pagina