redressiehelm

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door liselotte, 12 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Hallo allemaal,

  Bij ons is de kogel door de kerk. Onze luuk moet een redressiehelm. Gisteren alle doktoren gebeld en nu maar hopen dat hij er ook echt één krijgt. 31 juli naar de kinderarts: 1 aug. helmpje aanmeten.
  Ik heb al heel wat gelezen hier op het forum over de helm, maar ik zou het fijn vinden als de ervaren moeders me nog wat kunnen helpen aan informatie. Misschien weet je goede websites ofzo en ik ben ook nieuwsgierig naar ervaringen en resultaten.
  Ik merkte ook dat er in mijn omgeving best negatief op wordt gereageerd , terwijl ik blij ben dat het eindelijk op gang gekomen is. Ben heel benieuwd naar jullie reacties/ervaringen/tips

  Dikke knuffel Liselotte
   
 2. 17042007

  17042007 Lid

  2 jan 2007
  41
  0
  0
  Hai,

  Mag ik vragen waarom nu al voor een helm is gekozen? Lisa heeft een zeer sterke voorkeurshouding en krijgt daar nu iedere week fysio voor. (vanaf dat ze 5 weken was.) Het gaat beter maar haar hoofd is nog steeds niet mooi rond. Volgens onze fysio is er nog ruim de tijd zodat het nog bijtrekt.

  Ik dacht dat ze met een helm altijd nog wachten of het zo nog bijtrekt en dan later pas kiezen voor een helm als dat niet lukt.

  Helaas hier dus geen ervaringsverhaal maar gewoon erg nieuwsgierig naar jullie verhaal. Fijn dat er bij jullie concreet wat gedaan wordt en door de helm zal het vast helemaal goed komen.

  Succes, groetjes Sandra
   
 3. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  hai,
  Tuurlijk mag dat :)
  Luuk krijgt ook fysiotherapie en hij gaat daar erg goed op vooruit. Op advies van haar hebben we geprobeerdof Luuk op zijn zij wilde slapen. Hij wil dit absoluut niet. HIj gilt het hele huis bij elkaar. Omdat Luuk groot is (6375 gr en 59 cm op 14 juni) worstelt hij net zo lang totdat hij op zijn rug ligt en dan slaapt hij. Hij slaapt overdag nog vrij veel, dus hij ligt dan nog vrij lang in de voorkeurshouding. Luuk zijn hoofd wordt daardoor platter en platter, vandaar dat wij zelf nu kiezen op advies van de fysio voor een helm. Volgens de fysio was het hoe eerder hoe beter.

  groetjes liselotte
   
 4. 17042007

  17042007 Lid

  2 jan 2007
  41
  0
  0
  Hoi Liselotte,

  Ik kan me voorstellen dat des te eerder de helm wordt aangemeten des te beter het is, een hoofdje vervormt nu nog zo snel.

  Wij hebben de goede hoop dat het met Lisa goed komt met alleen fysio. Wij zien al wel een behoorlijke verbetering en zien ook vaak 's nachts dat ze op de "goede" kant van haar hoofd ligt. Het lijkt dus nu niet meer zo hardnekkig te zijn als eerst. We hebben wel een safety sleep aangeschaft waarin ze op haar zij kan liggen, maar die gebruiken we 's nachts niet want dat durf ik niet zo goed.

  Maar ik vind het fijn dat ze er bij onze kindjes op zo'n jonge leeftijd al actief mee bezig zijn want ik begreep van onze fysio dat zij ook heel veel kindjes pas met 6 maanden ter behandeling krijgt en dan is het veel moeilijker om er wat aan te doen.

  Nogmaals succes en hoop voor je dat je nog wat ervaringsverhalen krijgt.

  Groetjes Sandra
   
 5. Setteke

  Setteke Niet meer actief

  Bij ons was de afplatting van het hoofdje ook heel erg, maar Tymen hoefde geen helm. Dat komt omdat we hem hebben laten behandelen door een manueel therapeut. Tymen bleek het Kiss-syndroom te hebben. Omdat hij een blokkade had in zijn nekje kon hij niet anders en werd zijn koppie plat. Voordat je aan een helm begint zou ik eerst eens op www.kiss-kinderen.nl kijken of hij dat niet heeft en of het misschien zonder helm kan. Op die site staat ook een lijst met therapeuten. Succes ermee! Je mag me evt ook altijd pb-en!
   
 6. Bianca21

  Bianca21 Actief lid

  26 mrt 2006
  232
  0
  16
  Boekhoudkundig medewerkster
  Zoetermeer
  hier ook een moeder van een zoon met redressie helm. :)
  ik ben blij dat ik het gedaan heb want na 3 weken zag ik al verbetering.
  tuurlijk krijg je negatieve reacties maar dat komt omdat veel mensen niet weten wat het is.
  ik kijk gewoon net zo stom terug naar die mensen :)
  als je wat wil weten hoor ik het wel

  groetjes en succes!

  Bianca
   
 7. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Hoi hoi

  Ik heb ook wel richting kiss gedacht, mede ook omdat luuk met de vacuumpomp geboren is. Ik heb ook op de site gekeken, maar luuk heeft behalve de voorkeurshouding en het platte hoofd geen symptonen van kiss. HIj kan prima met zijn nekje draaien, doet dat ook en op zijn buik vind hij heerlijk. Ik geloof niet dat hij kiss heeft. Vandaar dat wij zonder te twijfelen de helm willen proberen. Bedankt wel voor je tip. Ik denk namelijk dat er best veel kinderen zijn die dit hebben en er later problemen mee krijgen al shet niet wordt gezien. Het werd door mijn huisarts, fysio en cb ook niet erkend als ziekte, maar ja als je denkt dat dat het is moet je gewoon je gevoel volgen. Voor ons gevoel is dit het beste voor luuk

  Liefs
   
 8. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Hoi bianca!
  Hoe lang heeft jouw zoon de helm gedragen?

  Liefs
   
 9. Bianca21

  Bianca21 Actief lid

  26 mrt 2006
  232
  0
  16
  Boekhoudkundig medewerkster
  Zoetermeer
  Hoi,
  sorry voor de late reactie, was op vakantie geweest...

  Mijn zoon heeft hem vanaf 31 mei 2006. en moet hem nog tot half november dragen

  het gaat gelukkig goed maar ik moet zeggen dat ik hem naar buiten (helaas) steeds vaker afdoe, dit is niet omdat ik me schaam of iets maar eigenlijk meer omdat ik er erg kwaad om kan maken dat mensen zo raar kunnen reageren.

  laatst zei er iemand:
  Jeetje je zet je kind toch geen helm op!

  nou ik ben met kokend bloed hard doorgelopen!
  Ik kan daar zo kwaad om worden!

  laatst was ik in de dierentuin (blijdorp)
  en zag een moeder met een zoontje met een helm lopen. ik voelde me gelijk meer op me gemak, omdat ik het steeds meer ga zien nu

  ben je er al een beetje uit wat je doet?
  ik begrijp heel goed hoe je je voelt, het is een moeilijke beslissing hoor!
  denk er goed overna!

  xxxx
   
 10. Niet meer actief

  Hier nog iemand!

  We liepen al bij de KA, omdat Frummel met een ks is geboren. Ik had zelf al de afplatting opgemerkt. De KA schrok er behoorlijk van.

  Nu heeft ons meisje al vanaf 6 weken fysio en ik moet zeggen dat haar voorkeur bijna afgeleerd is. Ze sabbelt zelfs al op haar andere handje :)

  15 augustus valt bij ons het doek over een helmpje. Ik vind het zoooo erg, maar ja. Haar hoofdje is al wat meer uitgedeukt, maar er zit zeker nog een afplatting. De kuil is weg zeg maar.

  Kiss is het niet. Ik heb haar meegenomen naar mijn eigen manueel die daar gespecialiseerd in is. ( ben nl zelf een Kisskindje)

  Waar ik benieuwd naar ben is, hoelang moeten ze een helmpje op?
  En hoe snel krijg je een helm?
   
 11. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Wij moeten 31 juli naar de kinderarts. Tot die tijd moeten we gewoon nog even afwachten. De arts op het cb afgelopen donderdag snapte precies waarom wij zo'n helmpje zelf wilden. Hij is echt heel plat. Hij heeft nog maar 2 keer fysio gehad en de rest moeten wij zelf doen. Dat vind ik ook wel weinig moet ik zeggen. De voorkeurshouding is nog niet helemaal weg, maar hij begint steeds beter naar rechts te dragen. Ik ben niet bij een KISS specialist geweest, omdat ik er bijna 100% zeker van ben dat hij dat niet heeft. IK ben ook erg benieuwd hoe lang de kinderen een helmpje moeten dragen en hoe ang het duurt voor het helmpje klaar is.

  @bianca: Ik ben het wel gewend om nagekeken te worden en opmerkingen te incasseren. Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt en je wil niet weten wat daar allemaal over gezegd wordt. Ik heb geleerd om het te slikken of heel brutaal terug te kijken of er wat van te zeggen. Ik ben nu zover dat ik er aardig tegen kan. Al merk ik wel dat ik nu het om mijn eigen kind gaat veeeeeeell gevoeliger ben voor commentaar. We wachten wel af!

  Liefs
   
 12. Niet meer actief

  Maar als je kijkt naar de symptomen van Kiss, zou ik ook geen Kisskind zijn. Maar gezien mijn wervelkolom ed wel.

  Maar ik heb nooit concentratieproblemen ed gehad.
   
 13. runner

  runner VIP lid

  12 jan 2006
  5.387
  0
  0
  katwijk ZH
  mag ik even wat vragen?
  die helm gebruik je die alleen om het hoofdje mooi rond te krijgen of heeft het er ook mee te maken dat de hersentjes in elkaar gedrukt worden oid?
   
 14. Agapi

  Agapi Bekend lid

  31 mei 2006
  688
  0
  16
  Cyprus
  Het is puur cosmetisch. (gelukkig maar) Mijn dochtertje heeft ook een beetje een scheef hoofdje.
   
 15. Ramoontje

  Ramoontje VIP lid

  28 okt 2005
  32.963
  0
  36
  Rick had ook lang niet alle symptomen maar had wel degelijk het KISS-syndroom. Zijn hoofdje is nu weer mooi rond, maar hij blijft voorlopig nog onder controle en da's maar goed ook. Omdat hij namelijk heel hard groeit (bij geboorte 57cm en met 9 maanden al 78 cm) heeft zijn wervelkolom veel te voorduren, regelmatige controle is dus echt noodzakelijk bij hem.
  Wij zijn er bij Rick bij toeval achtergekomen en op eigen houtje! Het CB en de fysio vonden dat er niets aan de hand was :confused: Terwijl de chiropractor het maar vreemd vond dat hij niet huilde, geen maag- en geen darmklachten had. Er bleken 3 ruggewervels en 2 nekwervels verkeerd te zitten :confused: (waarschijnlijk van het lang ingedaald gezeten hebben)........
   
 16. patricia240477

  patricia240477 Fanatiek lid

  20 feb 2006
  1.232
  0
  0
  spijkenisse
  Hoi meiden :D

  Ik heb een zoontje die zo helm heeft en volgende week vrijdag mag hij voor altijd af!

  Ik ben zo blij dat ik toch voor die helm heb gekozen, bij Sem was het puur cosmetisch hoor maar je ziet er nu haast niks van gelukkig :D

  Het klopt dat er bij kinderen vanaf 6 maanden met de behandeling begonnen wordt, tot het 1e jaar. Dit omdat tot het 1e jaar de schedel gaat harden en na die tijd niet meer kan vormen, wel kan er dan nog een operatie plaats vinden :confused: :(

  Sem had ook een sterke voorkeurshouding en daardoor dat zijn rechterkant van zijn hoofdje was afgeplat, maar daar zie je nu niks meer van.

  Als je zijn hoofdje wil zien, onderaan de banner staat een link van zijn website :p

  Succes dames :D
   
 17. Niet meer actief

  Hoe lang heeft hij hem dan opgehad?
   
 18. patricia240477

  patricia240477 Fanatiek lid

  20 feb 2006
  1.232
  0
  0
  spijkenisse
  In totaal dan een half jaar opgehad :D

  De tijd vliegt zo om, meestal hebben de ouders er meer last van dan het kind zelf :D
   
 19. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  0
  0
  Wij zijn vandaag bij de ha geweest ivm het platte hoofdje van Jarissa. Ze was het met ons eens dat het erg plat is. Door behandeling van een ortho manueel arts is haar nek qua beweeglijkheid al erg vooruit gegaan. Verder doen wij alles om haar niet voorkeurskant te stimuleren. Meer kunnen we niet doen volgens de ha. Nog wel over een helm gehad. Wetenschappers zijn het nog niet over het nut eens. Bovendien trekt het vaak erg bij in de tweede helft van het eerste levensjaar. Wij kiezen ervoor om geen helm te laten aanmeten.

  Maar dat is ons gevoel en onze mening. Ik wens jullie heel veel succes met helm en hoop dat het een prachtig rond koppie oplevert!
   
 20. Bianca21

  Bianca21 Actief lid

  26 mrt 2006
  232
  0
  16
  Boekhoudkundig medewerkster
  Zoetermeer
  Ik heb gelukkig mijn mening kunnen delen met Patricia :)
  THANKS!
  mede door de foto's van haar mooie zoon heeft het mij de doorslag te geven om ook een helm te nemen, en ik moet zeggen ik ben blij dat ik het gedaan heb :)
  xxx
   

Deel Deze Pagina