Regelmatig snelle hartslag/bonzend hart, is dit schadelijk?

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Djaminah, 28 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Djaminah

  Djaminah Actief lid

  23 mei 2007
  276
  1
  0
  Utrecht
  Dag dames,

  Ik heb regelmatig last van een hart dat op hol slaat, soms wel drie keer per dag. Het aantal bpm ligt dan tussen de 90 en de 120, terwijl ik bijvoorbeeld gewoon achter mijn bureau op het werk zit. Gisteren had ik een (plastic) bekertje thee in mijn handen en je zag gewoon kringen op het wateroppervlak verschijnen!

  Ik heb wel een verklaring ervoor, namelijk dat ik nog steeds een beetje overspannen ben. Soms voel ik me een beetje onrustig of gestresst (zonder aanwijsbare oorzaak) en dan gaat mijn hart gelijk veel sneller. Verder geen verschijnselen als snelle ademhaling, zweethanden o.i.d.

  Mijn vraag is nu: kan dit kwaad voor de beeb? Ik weet dat hij/zij natuurlijk een eigen hartslag heeft, maar pompt mijn hart mijn bloed nu te snel rond, waardoor de beeb bijv voedingsstoffen of zuurstof mist? OF zoiets dergelijks? Alvast bedankt voor een reactie.

  Groetjes Djaminah

  PS: ik weet dat stress schadelijk kan zijn, maar ik moet de situatie nu even accepteren zoals die is. Ik heb wel maandelijkse gesprekken met een psycholoog en krijg ontspanningsoefeningen bij de fysio. Dus hoe goedbedoeld ook; ik kan het nu even niet meer horen, dat stress niet goed is... maar ik zou wel graag antwoord willen op de eventuele fysieke gevolgen.
   
 2. Immie

  Immie Verloskundige

  17 dec 2006
  7.813
  0
  0
  Verpleegkundige en Verloskundige
  Hi djaminah,

  Je bent duidelijk op de hoogte over de gevolgend van stress, maak je daar niet te druk om. jouw kindje kan heel goed voor zichzelf zorgen en pakt alles wat het pakken kan. Dat je hart even op hol slaat kan geen kwaad voor je kindje, hij of zijn merkt dit nauwelijks tot niet.
  Laat iedereen lekker kletsen, en doe wat voor jou goed voelt want jij kent je lichaam het beste.

  Imke
   
 3. Djaminah

  Djaminah Actief lid

  23 mei 2007
  276
  1
  0
  Utrecht
  Hoi Immie,

  Bedankt voor je snelle reactie! Ik ben blij te horen dat het geen kwaad kan.

  Groetjes, Djaminah
   

Deel Deze Pagina