rijstebloem/ pap bij baby

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door senta, 19 jun 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. senta

  senta Niet meer actief

  Onze dochter is nu bijna 4 maanden en ik kreeg de vraag ga jij pap geven en dat soort dingen. ik ben al wel begonnen met wat hapjes fruit en dat gaat hartstikke goed.

  Maar als ik pap wil geven hoe moet ik dat dan doen? Ik wil tot ongeveer 6 maanden bv geven en dan langzaam aan afbouwen. en dan bedoel ik afbouwen dat zij straks uit een tuit of rietjes beker of gewone beker normale voeding tto zich kan nemen dus gewoon die paar voedingen per dag blijven proberen naast de overige voeding, en al shet niet meer gaat heb ik mooi het half jaar volgemaakt,

  dat was mijn vraag dus niet het ging over de pap hoe doe je dat en wat en wanneer?
   
 2. trotsemama12

  trotsemama12 Bekend lid

  17 feb 2014
  848
  1
  0
  NULL
  Noord-Brabant
  Die rijstenbloem pap kun je ook in een bordje aan maken dan is ie wat dikker als in de fles. Ik heb zelf geen borstvoeding gegeven dus ik weet niet zo goed wat de mogelijkheden zijn. Misschien even bij het cb vragen hoe je dat het beste kan doen, want normaal maak je de pap met kunst voeding aan. Weet niet of het ook met afgekolfde melk ofzo kan?

  Ps. Mijn zoontje kreeg het in zijn laatste fles rond de 4/5 maanden, dan was zijn maagje voller voor hij naar bed ging en sliep hijbeter.
   
 3. Jolina

  Jolina Niet meer actief

  Met afgekolfde bv kan wel maar de pap wordt niet dik.
  Maar als ik eerlijk mag zijn zou ik het dan bij de hapjes fruit houden ... Je kindje krijgt al erg vroeg een hoop bijvoeding strakjes...:) pap is niet perse nodig, het wordt vaak ter voorbereiding gegeven op de bijvoeding maar daar ben je al mee begonnen.

  Maar wat bedoel je precies met afbouwen en drinken uit een tuit ? Wil je Fv erbij gaan geven?
   
 4. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  7.706
  801
  113
  Vrouw
  Is er een reden waarom je nu al begonnen bent met bijvoeding?
  De richtlijn en ondergrens is 4 maanden...als de bv goed loopt?
  Rijstebloem heeft verder geen voedingswaarde. Het voegt niets toe.

  Met 6 maanden kan je gewone pap gaan geven, met een lepeltje.
  Maar idd, borstvoeding geeft weinig binding.
  Tegen die tijd kan je Biobim proberen, evt als ontbijt.
  Pap voor het slapen gaan....slaap jij lekker met een volle buik?
   
 5. trotsemama12

  trotsemama12 Bekend lid

  17 feb 2014
  848
  1
  0
  NULL
  Noord-Brabant
  Je zal op mij doelen. Ik maakte de pap lichter aan dan op de verpakking stond, mijn zoontje sliep dan veel rustiger en beter. En ja ik eet soms ook nog wel eens wat voor dat ik naar bed ga. Gelukkig is iedereen anders ;)
   
 6. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  7.706
  801
  113
  Vrouw
  Nee hoor, het is gewoon wat je vaak leest, een "voldaan" gevoel.

  Top dat het voor jullie werkte hoor!
  Ik heb altijd het principe melk is genoeg gehanteerd, en ze gingen doorslapen
  toen ze daar op melk aan toe waren.

  On topic, senta, ook na 6 maanden kan je gewoon bv blijven geven en daarnaast vaste voeding.
  Als je op 4 voedingen per dag zou zitten, moet dat voldoende zijn.
  Heel veel extra drinken hoef je dan niet extra te geven.
  Maar oefenen uit een beker is een goed idee uiteraard!
   
 7. trotsemama12

  trotsemama12 Bekend lid

  17 feb 2014
  848
  1
  0
  NULL
  Noord-Brabant
  J. heeft helaas vanaf de geboorte nooit echt een voldaan gevoel van melk gekregen. Na ong. een maand zijn we overgestapt op de voeding voor hongerige baby's omdat ik niet meer mocht ophogen. Hier ging het een tijdje beter mee maar toen hij richting de 4 maanden ging begon het weer opnieuw. Ik ben hierdoor vrij vroeg begonnen met pap en bijvoeden, toen had ik weer een tevreden baby :) Ik was in het begin ook wat huiverig er voor maar na veel praten met het cb was dit toch het beste. Maar ik zal niet meer off topic gaan ;)
   
 8. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  7.706
  801
  113
  Vrouw
  Lijkt me ook lastig idd....
  Ik kan me voorstellen dat je dan met je handen in je haar
  zit. Fijn dat het nu beter gaat :)
   
 9. Gigi85

  Gigi85 Fanatiek lid

  8 feb 2012
  1.138
  0
  0
  NULL
  NULL
  Waarom wil je pap geven? Ik heb het zelf nooit gegeven, zie er niet de meerwaarde van in. Maar biobim schijnt zo ongeveer het enige merk te zijn dat goed bindt met bv.

  Overigens is het advies van de internationale gezondheidsinstanties nog steeds om 6 maanden uitsluitend bv te geven, het advies van het CB is nu om met 4 maanden te beginnen, maar eerder zou ik zeker niet doen hoor, de darmpjes van je kindje zijn daar nog helemaal niet klaar voor.
   
 10. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.144
  3
  38
  mens
  Meestal in de wolken
 11. manamana

  manamana Fanatiek lid

  30 apr 2014
  1.372
  22
  38
  het Noorden
  Wij hebben ook geen pap gegeven, vanaf een maand of zes hebben we eens een broodkorst of een stukje rijstwafel aangeboden als tussendoortje, naast groente en fruit (daar zijn we toen dochter 5 maanden was heel voorzichtig mee begonnen).

  Als je graag pap wil geven, zou ik het van een lepeltje aanbieden, als ontbijt na de ochtendvoeding. En sowieso pas na 6 maanden. Of helemaal niet ;).
   
 12. Lieke84

  Lieke84 Fanatiek lid

  1 jun 2011
  3.016
  1
  38
  Mijn oudste van 2 heeft nog nooit pap gehad. Is dus echt niet nodig. Ook bij de jongste ben ik niet van plan pap te geven. Ja, als ze ouder zijn misschien bij ontbijt ofzo.
  Als je borstvoeding geeft is het moeilijk indikken. Zoals hierboven ook al aangegeven. Mocht je graag pap willen geven kan dat natuurlijk, maar nodig is het niet. Eveneens is het bijvoeden op deze leeftijd eigenlijk helemaal niet zo goed en niet wenselijk..... Maar dat is een heel andere discussie.
   
 13. senta

  senta Niet meer actief

  Jazeker is die reden er dat wij nu al beginnen mijn meisje heeft net als haar broertje een gruwelijke hekel aan alles vloeibaar, wij dachten bij mijn zoontje dat het aan de fles, speen lag hij kreeg geen bv, hij dronk nooit goed groeide niet meer dan nodig en begon pas te groeien toen hij vaste voeding bij ging eten teven spuugde hij heel erg veel.

  Bij mijn dochtertje hetzelfde verhaal alleen dan met bv, afgelopen week overleg in het zh gehad en op het cb en beiden vonden het beter om bijvoeding te gana introduceren in de hoop dat zij dan wel de smaak van het eten te pakken gaat krijgen, ze groeit wel maar wat meer in de lengte dan in de breedte ze gaat steeds verder uit de lijn lopen.
  De bedoeling is haar nu wat dingen te laten proeven en daar zijn wij afgelopen weekend mee begonnen en gaat heet erg goed (einde discussie hierover zijn artsen in betrokken ;) )

  Ik ben inderdaad niet van plan om tot een jaar bv te geven, mijn zoontje at met 8,5 maand volledig met de pot mee en dat hoop ik nu weer rond die tijd, en liefst wil ik dat zij die overgang kan maken van bv naar "normale" voeding.

  Voor mij is bv fijn maar niet zaligmakend, daarnaast moet ik voor mijn eigen gezondheid medicijnen stoppen wat mijn hele hormonale huishouden in de war gaat gooien over 3 weken moeten wij overleg hebben hoe of wat en dan ag ik ditzelfde aangeven. '

  De pap dat probeer ik over een tijdje wel, ik ken mijzelf die voeding lekker op bed geven dat mevrouw gelijk weer doorslaapt vind ik veel te fijn en voor de nachten ze slaapt van 20 tot 6 geloof dat dat wel voldoende is.
   
 14. senta

  senta Niet meer actief

  Waarom ineens weer die 6 maaanden overal wordt nu weer gepubliceerddat het ivm allergie juist beter is om eerder te beginnen met 4 maanden zowel van dietist als kinderartsen als cb het advies gekregen.

  Even de bijvoeding betreft nu niet meer dan het introduceren van andere smaken en happen van een lepel, dus mag nog geen bijvoeding heten en zal het de komende weken ook nog niet zijn, daar ik nog altijd eerst de borst geef en haar dan een paar hapjes laat happen/ spelen
   
 15. Jolina

  Jolina Niet meer actief

  Senta ik zou gewoon die pap eens proberen met Fv anders? Of wil je alleen bv geven.
   
 16. senta

  senta Niet meer actief

  Ondanks dat het voor mij niet zaligmakend is de bv (klinkt heel oneerbiedig maar ik doe het met alle liefde en geduld van de wereld ik heb er hard voor geknokt en officieel was het al mislukt maar samen met de kraam zorg op dag 8 nog op gang gekregen) wil ik gewoon niet dat zij kunstvoeding krijgt nu, ik heb zelf ruim voldoende en geniet ook van de tijd samen met haar (al kijk ik angstvallig naar haar doorkomende tandjes)
   
 17. Jolina

  Jolina Niet meer actief

  Dan toch misschien die biobim proberen ;) kan me voorstellen dat je kindje misschien wel baat heeft bij wat pap.

  Of je gaat gewoon door met de bijvoeding ... Dat gaat ook vanzelf meer worden natuurlijk....
   
 18. Beatissimam

  Beatissimam Fanatiek lid

  23 sep 2013
  4.559
  0
  0
  NULL
  NULL
  Dank Zoe!
   
 19. Beatissimam

  Beatissimam Fanatiek lid

  23 sep 2013
  4.559
  0
  0
  NULL
  NULL
  Het wereldwijde advies omtrent de bijvoedingstermijn bij borstvoeding is nog steeds 6 maanden.

  Al het andere dan borstvoeding is bijvoeding, dus ook likjes.
   
 20. Beheer

  Beheer Administrator
  Medewerker

  11 feb 2005
  13.916
  820
  113
  Op verzoek gesloten.

  Met vriendelijke groet,
  Beheer Zwangerschapspagina.nl
   

Deel Deze Pagina