Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. MissedMiracle

  23 okt 2020
  29
  25
  3
  Vrouw
  Hi meiden,

  Dit wordt mijn eerste topic op Zwangerschapspagina. :thumup:
  Ik zit in zo'n fase om even van mij af te typen en een vragenvuur.

  Wij zitten nu in ronde 19 van mijn geweldige, regelmatige cyclus van 26 dagen. Ik ben 25 en hij is 34.
  In september HSG en semenonderzoek gehad, waarbij alles is goed gekeurd. "DING DING DING, BINGO! " zou je zeggen...
  Maar nee onverklaarbaar noemen ze dit. En wij maar denken dat het vanzelf uit de lucht komt vallen. Ooievaar, in slow-motion al vliegend naar beneden, baby in een doekje, alles erop en eraan, klaar. Nou niet dus...

  Na het HSG onderzoek zou ik nu de komende vier maanden "extra" vruchtbaar moeten zijn door de olie vloeistof die zij gebruiken. Dit gaf mijn Gyn namelijk aan nadat het onderzoek was afgerond. Hoopvol, maar de rode duivels waren er daarna net zo goed, joejoe.:evil:

  Gisteren zijn wij gebeld over de behandeling IUI met hormooninjecties. Dat greep mij meteen naar de keel, hormooninjecties. Daar gaat mijn roze wolk, omdat het blijkbaar niet makkelijk lukt om op een natuurlijke manier samen zwanger te worden. Ik heb een goede cyclus en hij heeft goed zaad. 1 + 1 = 2, oftewel eindelijk een gezin van ons 3? Bye bye zwaai zwaai tegen de eerste maand na de hoopvolle HSG.

  Afgelopen woensdag weer mijn ovulatie gehad. Op beide piek momenten weer gevreeën. En blijkbaar mogen wij van de fertiliteitsarts elke dag aan de gang i.p.v. om de dag, vanwege het POWERRR zaad van meneer. Om de dag, of om de twee dagen heeft ook niet geholpen. Dus wat doen wij? Alle dagen, want we kunnen toch niet uiteten of iets gaan doen door de big C. Wat een liefde hier in huis, hé?
  Niet geschoten is altijd mis. (haha, glimlach achter de laptop, zo'n heerlijke woordspeling wat past in dit rijtje)

  Sorry, zelfs een liter zou niet werken. Dat is mijn instelling nu.
  Houd mij trouwens wel lekker rustig in mijn stresskiphoofdje. :o:

  Ok, wat nu. Inlezen. Informatie winnen. IUI voor in de toekomst?
  Hormooninjecties... Iemand zal daar vast wel ervaring in hebben. Ik met mijn naaldenfobie, maar wel 3 tatoeages, wat ik overigens heerlijk vind om te laten zetten... ;)

  Hoe groot zijn die krengen en hoe voelt het bij het inbrengen? (rijmen is een van mijn slechte kunsten die mij wel makkelijk afgaan, alweer bijna sinterklaas/kerst)
  Is het een mini naaldje, of eentje van 5 cm die je in je buik moet raggen?

   
 2. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  10.940
  13.051
  113
  Vrouw
  Wat is de reden voor hormooninjecties? Als je een prachtig cyclus hebt met goede eisprong, kun je mbv ovulatietesten een iui in natuurlijk cyclus doen.

  Ik vond pregnyl echt vreselijk om te zetten, je zet het als een dartpijl en de naald is lang. Vloeistof prikte enorm. Eerste injectie voelde ik niet erg *had huid verdoofd met ijsblokje, tip!*, de tweede en derde keer raakte ik een zenuw en dat ging dwars door de verdoofde huid in. Maar... het hielp wel enorm om mij over de naaldenfobie volledig heen te zetten. Het zelf zetten gaf mij zo'n trots en stoer gevoel!

  (Ik had overigens de laatste ronde al een eisprong kort na zetten pregnyl, die was al in gang gezet. Maar ik had pregnyl voor de progesteronboost omdat ik goede eisprongen had)

  Hier trouwens ook man met superzaad, ik met regelmatig cyclus en bewezen vruchtbaarheid.
   
  miniVosje en MissedMiracle vinden dit leuk.
 3. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.709
  751
  113
  Elke dag was ook de tip die wij kregen nadat wij ook het plakkaat onverklaarbaar gekregen hadden... was daarna eindelijk zwanger van onze zoon...
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 4. Kramertje

  Kramertje VIP lid

  4 apr 2019
  5.218
  4.361
  113
  Vrouw
  Allereerst wat kan je ontzettend leuk schrijven :thumup:

  Ik heb dan geen IUI gedaan maar wel 5 IVF ICSI trajecten waarbij ik soms 3 spuiten per dag moest zetten. Heb zo’n beetje alles al eens gehad van Menopur tot Gonal-F, van Meriofert tot Puregon, van Pregnyl tot Ovitrelle en van Decapeptyl tot Orgalutran. En waarbij ik het 1e traject geen spuit durfde te zetten en mijn man dit moest ben, ben ik inmiddels een beetje echte junkie en jas ik ze er zelf gewoon in. Ik heb werkelijk van geen enkel naadje last, ze zijn allemaal klein en dun (voor de Pregnyl gebruik ik een Menopur naaldje die zijn lekker dun). Enkel de naaldjes van de Decapeptyl (maar die heb jij niet nodig met IUI) zijn wat bot en de vloeistof brandt iets.

  Verder hoop ik dat jullie heel snel een zwangerschap mogen krijgen en mocht je het IUI traject instappen, heel veel succes!
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 5. Lisa280887

  Lisa280887 Fanatiek lid

  13 jan 2019
  4.495
  5.276
  113
  Vrouw
  Wat schrijf je leuk!!

  over die hormonen: bij ons in de kliniek doen ze IUI in natuurlijke cyclus als er met de vrouw ‘niks mis’ is. Dit omdat het onnodig toedienen van medicatie is en het kan meer kwaad dan goed. Er zijn ziekenhuizen die doen dit juist wel zodat ze zelf hun planning kunnen maken.

  I know. Heel erg.

  Bedenk goed of je direct al aan de hormonen wil. IUI kan namelijk ook zonder al die zooi. Dat lijkt mij voor jullie een fijnere start van het hele fertiliteits-circus dan direct aan de hormonen.
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 6. Iemand1991

  Iemand1991 Bekend lid

  25 apr 2019
  685
  675
  93
  Vrouw
  Ons ziekenhuis gebruikt ook hormonen als een vrouw een mooie cyclus heeft. Dit om een dubbele eisprong te creëren en dus de slagingskans elke ronde iets te verhogen. De spuiten vond ik niet erg erg. Liet het wel mijn partner doen en gebruikte inderdaad ook een ijsblokje om de huid te verdoven.
   
  miniVosje en MissedMiracle vinden dit leuk.
 7. Gliss

  Gliss Fanatiek lid

  5 jun 2019
  4.641
  3.681
  113
  Vrouw
  Hoi, hier ook onverklaarbaar onvruchtbaar en inmiddels 2,5 jaar verder na het stoppen met de pil. Ook de HSG van aug 2019 heeft geen effect gehad.
  Wij hebben 6 IUI pogingen gehad en mijn ziekenhuis gebruikt altijd hormonen bij onbegrepen subfertiliteit (en ondanks regelmatige cyclus) om de kans te vergroten. Het streven daarmee is 2 eitjes per keer en een optimale timing om de kans te vergroten.
  Ik spoot gonal f en ovitrelle. Beiden voorgevulde prikpen met kleine naaldjes. Ik vond het de eerste keer spannend maar op een gegeven moment draaide ik mijn hand er niet meer voor om. Het is heel kort even pijnlijk, maar vind het niet veel voorstellen. (Ik kan me zelf dus niet voorstellen dat een tatoeage minder erg zou zijn, dat duurt zoveel langer en dikkere naald en soms op pijnlijke plekken)
  Soms gebruiken ze ook clomid en dat zijn tabletten, dan hoef je niet te spuiten.

  Bij ons heeft het helaas niet tot een (blijvende) zwangerschap geleid, maar in mijn fertiliteitsgroepje zijn veel meiden zwanger geworden of door IUI of alsnog spontaan tussen de 12e en 24e maand.

  Heel veel succes en sterkte! Ik weet hoe het voelt om geen verklaring te hebben en vind dat het moeilijkste van het hele traject! En om de dag is meer dan genoeg;) niet vol te houden joh! Tijdens IUI moet je ook veel gemeenschap hebben adviseerde ons ziekenhuis ( bij goede zaadkwaliteit )
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 8. Maev

  Maev VIP lid

  4 dec 2014
  5.304
  4.651
  113
  Hier ervaring met hormonen spuiten en tatoeages, grootste verschil vind ik dat een tatoeage zetten vooral een kriebelend gevoel heeft op wat pijnlijke plekken na en de injecties een korte pijn op 1 plek. (Maar echt wel minder heftog dan de tatoeage op pijnlijke plekken zeg maar). Hier wel een medische oorzaak gevonden tijdens de onderzoeken bij man, en de hormoonstimulatie was omdat er wel een vermoeden (in het begin, nadien ook bevestigd) was dat er bij mij met de eitjes het niet helemaal lekker ging (meerdere miskramen).

  Hier fostimon, menopur, decapeptyl en pregnyl gespoten, uiteraard niet alles tegelijk ;)
  De optrek naalden waren welliswaar groot en dik, maar de naalden waarmee je zet zijn dun en kort, ongeveer 1 cm. Decapeptyl was overigens bij icsi en niet bij de iui met hormoonstimulatie. De 2 die ik het gemeenste vond waren decapeptyl en pregnyl.
  Mij viel het ondanks een naalden angst en standaard flauwvallen bij bloedprikken en infuusprikken enorm mee.

  @Gliss ik had zo gehoopt ondertussen bij jou een mooie banner te zien, duimen blijven hier draaien hoor.
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 9. Gliss

  Gliss Fanatiek lid

  5 jun 2019
  4.641
  3.681
  113
  Vrouw
  Lief, nee helaas, het duurt allemaal voor eeuwig :cry:
   
 10. MissedMiracle

  23 okt 2020
  29
  25
  3
  Vrouw

  Om het meer kans te geven, zei onze fertiliteitsarts. Ik vroeg ook waarom ik niet zonder de hormooninjecties dit kan doen. Ze zei dat dat alleen wordt gedaan bij verminderende vruchtbaarheid bij de man... Ik zag het juist zo dat er dan een aantal stappen overgeslagen wordt en ultra geconcentreerde miljoenen snelle zwemmers er in werden gespoten, zodat ze niet eerst die barricade door moeten van mijn PH waarde + bmm.
   
 11. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  10.940
  13.051
  113
  Vrouw
  Bedenk wel dat jij bepaalt, je mag ook nee zeggen en toch vragen of je eerer iui in natuurlijk cyclus kan doen. Er zijn artsen die het ook wel makkelijk vinden om alles te kunnen plannen (spuit erin als follikel 20 mm is bv) ipv afwachten wanneer de patient een positieve ovulatietest heeft.

  Mijn gyn greep liever niet in bij een natuurlijk goed lopend cyclus. Je verhoogd de kansen niet. Alleen kun je niet sturen in de planning
   
 12. Gliss

  Gliss Fanatiek lid

  5 jun 2019
  4.641
  3.681
  113
  Vrouw
  Daar ben ik het niet helemaal mee eens, door de medicatie 2 eitjes ipv 1.
  Daarnaast is er een groot onderzoek gedaan naar IUI bij onbegrepen onvruchtbaarheid en daar kwam uit dat met stimulatie de kansen hoger zijn en zonder stimulatie vergelijkbaar met spontaan proberen (dus geen toegevoegde waarde iui). Althans die uitleg kreeg ik
   
 13. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  10.940
  13.051
  113
  Vrouw
  #13 GroeneBomen, 26 okt 2020
  Laatst bewerkt: 26 okt 2020
  De kans op een zwangerschap met 2 eitjes tov van 1 is niet significant groter. Nog geen 0,5 procent meer kans. Maar als je zwanger bent, is de kans op tweeling wel verhoogd uiteraard en dat geeft verhoogd risico op oa miskraam dus kans op doorlopende zwangerschap is nog kleiner dan bij 1 kindje.
  En de bijwerkingen van de hormonen erbij...

  OI doen veel artsen ook puur voor planning.
   
 14. Gliss

  Gliss Fanatiek lid

  5 jun 2019
  4.641
  3.681
  113
  Vrouw
  Maar los van die 1 of 2 eitjes, ik weet de getallen niet, is bij onbegrepen onvruchtbaarheid dus wel een hogere kans met stimulatie vs geen stimulatie tegenover de natuurlijke kans.
  Ik weet niet of dat voor de andere categorieën ook geldt
   
 15. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  10.940
  13.051
  113
  Vrouw
  #15 GroeneBomen, 26 okt 2020
  Laatst bewerkt: 26 okt 2020
  Dit is 1 onderzoek op basis van OI tov natuurlijk LH piek afwachten en iui:
  Spontaneous triggering of ovulation versus HCG administration in patients undergoing IUI: a prospective randomized study
  However, the ongoing pregnancy rate was significantly higher in the spontaneous LH group as compared with the HCG group (34/150 versus 16/150, P=0.008; difference 12.0%, 95% CI - 3.6 to 20.4). The use of LH for timing ovulation in natural cycles might be the best way to maximize the probability of pregnancy for patients undergoing IUI.

  (Gedaan door VU Brussel)

  Onderstaand is een groot NL onderzoek met cijfers 2019 waar jij vermoedelijk naar refereert maar daarbij is dus niet het vergelijk iui niet gestimuleerd vs wel, maar stimulatie vs kans op gewone zwangerschap. Mannen met milde fertiliteitsproblemen mochten wel meedoen.

  modified by a couple's prognosis of achieving natural conception (P = 0.01), with poorer prognoses or additional failed natural cycles being associated with a stronger effect of treatment. The predicted 6-month ongoing pregnancy rate for a couple with a prognosis of 25% at completion of the fertility workup over the next six cycles (~40% over 1 year) was 25% (95% CI: 21-28%) for expectant management and 24% (95% CI: 9-36%) when starting IUI-OS directly. For a couple with a prognosis of 15% (25% over 1 year), these predicted rates were 17% (95% CI: 15-19%) for expectant management and 24% (95% CI: 15-32%) for starting IUI-OS.

  Limitations, reasons for caution: The effect estimates are based on a prospective cohort followed up for 1.5 years after completion of the fertility workup. Although we balanced the known predictors of conception between treated and untreated couples using inverse probability weighting, observational data may be subject to residual confounding. The results need to be confirmed in external datasets.
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 16. Gliss

  Gliss Fanatiek lid

  5 jun 2019
  4.641
  3.681
  113
  Vrouw
  Ah thanks voor het artikel. Ik heb er zelf niet naar gezocht toen, dit vertelde het ziekenhuis, dus dacht dan zal het wel ;)
   
 17. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  4.583
  3.690
  113
  Vrouw
  Sorry, klote situatie en erg herkenbaar (ook de schrijfwijze, moest lachen want zo klinkt het in mijn hoofd allemaal.

  Ook 5 tatoo's en naalden Fobie (maar heeft 11x IUI en 2 x IVF doorstaan en ligt 2x per maand als spelden kussen bij de acupunctuur).

  Naalden vallen reuze mee, en aldoende leert men. En snap de gedachte van die liter en nog niet gelukt. Die van mij heeft mindere aantallen maar moest volgens de doktoren ook allemaal lukken. Soms heb je gewoon even wat hulp nodig.

  @blondina1993 kom er eens bij en gooi jouw succes story er even in.
   
  MissedMiracle vindt dit leuk.
 18. Lisa280887

  Lisa280887 Fanatiek lid

  13 jan 2019
  4.495
  5.276
  113
  Vrouw
  Precies dit. Deze uitleg kreeg ik in de kliniek ook.
   

Deel Deze Pagina