runderbraadworst

Discussie in 'De lounge' gestart door geertje29, 2 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. geertje29

    geertje29 Lid

    25 aug 2008
    85
    0
    0
    Wil net mijn runderworst gaan braden, lees het etiket en daar staat: worst 5 minuten letten wellen in heet water.

    Nou dit heb ik nog nooit gedaan. Iemand anders?
     
  2. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    ja, dan barst je velletje niet zo snel! Maar het hoeft niet.
     
  3. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Gewoon wat gaatjes in het velletje prikken? Ik heb dat ook nog nooit gedaan!
     
  4. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Ik heb het nog nooit gedaan. Maar het is idd tegen het openbarsten van het velletje. Gewoon even een gaatje in prikken.
     
  5. geertje29

    geertje29 Lid

    25 aug 2008
    85
    0
    0
    Ik wist dat echt niet, maar idd altijd barstte bij mij dat velletje kapot
     
  6. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ik heb dit ook nog nooit gedaan, maar ik prik wel altijd wat gaatjes in het velletje.
     
  7. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Waarom gaatjes prikken in je worst? Dan loop het vocht er toch uit? Als je wilt voorkomen dat je worst knapt, moet je hem op niet al te hoog vuur braden. Voorzichtig mee omspringen dus ;)
     
  8. Marijke1982

    Marijke1982 Niet meer actief

    Ik maak braadworst altijd in de grill klaar, maar als ik er dus geen gaatjes inprik dan knapt hij open en loopt het vocht er evengoed uit. Dus vandaar dat ik het van te voren doe.
     
  9. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    eerst even wellen in heet water -> is 'ie sneller gaar....
     

Deel Deze Pagina