schildklier

Discussie in 'Gezondheid' gestart door nicole26, 6 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. nicole26

  nicole26 Niet meer actief

  Ik weet sinds kort dat mijn schildklier veel te langzaam werkt , mijn waardes zijn helemaal niet goed , nu krijg ik hier wel medicijnen tegen maar mijn probleem zit hem eigenlijk meer in het afvallen .... ik ben echt stevig aan het lijnen en dieeten en sporten maar er gaat echt helemaal niets vanaf .... zijn er mensen die dit herkennen en ervaringen hebben hiermee ?
   
 2. go4baby

  go4baby Fanatiek lid

  11 jun 2007
  4.845
  0
  0
  Eigen baas boven baas ;-)
  Noord-Holland
  Hoi Nicole,
  ik heb er geen ervaring mee met schildklier enzo. Maar ik vind wel dat je heel erg goed bezig bent met veel te sporten en gezond eten!
  Sporten zorgt eerst voor een toename van je spiermassa. Dat is zwaarder dan vet. Dus het lijkt of je niet afvalt maar dat gaat echt gebeuren als je heeel regelmatig door blijft sporten.
  Hoe meer spierweefsel hoe meer je verbrand, ook als je slaapt!
  Ik wil dus zeggen: Geef niet op je bent op de goede weg!
  (ik ben zelf ook weer begonnen met sporten. Nog geen resultaat maar dat gaat binnen paar weken komen!)

  Succes!
   
 3. Jennefer1985

  Jennefer1985 Actief lid

  ik heb het omgekeerde alleen ik heb gelukkig geen sterk verminderde werking van de schildklier wel ben ik vrij mager ik probeer juist weer aan te komen :( ik ken wel iemand die heeft ook een te langzaam werkende schildklier die lukt het ook maar niet om af te vallen maar misschien kan je onder leiding van een goede sportschool die ook een beetje bekend staat met je probleem en een dietiste heb je al wel geraadpleegd neem ik aan? wens je in ieder geval wel heel veel suc6 hoor en je weet wat ze zeggen aanhouder wint ;) hopelijk is dat in jouw geval ook zo
   
 4. Marijtje

  Marijtje Actief lid

  20 sep 2006
  201
  0
  0
  Mijn moeder had precies hetzelfde als jij. Zij kreeg ook medicijnen. Zij deed bij vlagen haar best om af te vallen, maar helaas nooit gelukt, ook niet met een dietiste. Haar specialist gaf altijd aan dat ze er min of meer mee moest leren leven.
  Sorry geen beter bericht voor je.
   
 5. nicole26

  nicole26 Niet meer actief

  Jeetje dat is niet zo n mooi nieuws , maar ik heb het eigenlijk ook pas sinds de zwangerschap dat ik het weet , want van tevoren ben ik op eigen houtje 20 kilo afgevallen en dat ging prima , dus kan het dan ook wat met de zwangerschap te maken hebben denk ik dan ... het werkt echt niet motiverend zo :cry:
   
 6. Marijtje

  Marijtje Actief lid

  20 sep 2006
  201
  0
  0
  Hai meis,

  Niet elke schildklierafwijking is exact hetzelfde hoor of in dezelfde mate, probeer anders er eens met de huisarts over te praten of naar een dietiste te gaan. Volgens mij is het gewoon moeilijker om af te vallen met een afwijking, maar niet echt onmogelijk. De specialist had toen bij mijn moeder aangegeven dat ze een heel strak dieet moest volgen en dat dat wellicht zou helpen. Anders moest ze er maar mee leren leven. Dit omdat een dagje "slecht" eten snel weer kilo's met zich mee zou brengen.
  Mijn moeder heeft voor de kwaliteit van leven gekozen en niet voor de kwantiteit. Ze genoot van de lekkere dingen en heeft met haar beperkingen leren leven. Maar geen pogingen meer gedaan om af te vallen of een streng dieet te volgen.

  Met een specialist overleggen, dan brengt dat voor jouw specifiek wellicht ook wat meer duidelijkheid!

  Succes!
   
 7. nicole26

  nicole26 Niet meer actief

  Ja ik vind het ook heel erg , want ik ben gek op lekker eten maar ik weet dat het gewoon nog moeilijker word om die kilo's kwijt te raken nu ... maar ik ben inderdaad aan het denken om een dieetist te raadplegen , misschien dat hun me meer kunnen vertellen over wat snel verbrand en wat niet .... bedankt voor de adviezen
   
 8. Niet meer actief

  Hoi Nicole

  Ik heb ook een te traag werkende schildklier, ben hypo dus zoals dat heet. Sinds wanneer heb je nu medicatie (thyrax neem ik aan?). Ben je al weer geprikt sindsdien? Je doses moeten namelijk goed afgesteld worden en dat is per persoon verschillend, dus het kan best ff duren voor je goed op je medicatie gaat. Helaas kan ik je dan ook niks anders meegeven dan heb ff geduld, zorg dat je gezond leeft en hou t allemaal goed in de gaten. Zodra je goed op je pillen bent ingesteld en je waardes weer normaal zijn, dan zal t afvallen ook heus wel weer lukkken als je zo goed bezig blijft.

  Als je meer wilt weten hoor ik t wel.

  Succes
  Joldeg
   
 9. nicole26

  nicole26 Niet meer actief

  Hoi Joldeg ,

  ik ben sinds ze het vast hebben gesteld al twee keer geprikt en de waardes waren nog steeds niet goed , ik slik inderdaad thyrax duotab en ik moet nu 50 mg slikken , en ik moet steeds om de 6 weken prikken dus ik weet ook niet of het nu goed is , ik ben eigenlijk al een maand of 4 bezig en misschien ben ik wat te ongeduldig ... bedankt in ieder geval voor je advies ...
   
 10. Niet meer actief

  Ga er maar vanuit dat het gemiddeld een half jaar duurt voor je goed ingesteld bent. Ieder mens reageert heel anders op de medicatie en het is heel belangrijk dat je de voor jouw lichaam juiste dosis hebt. Dus het lijkt misschien lang, maar is wel belangrijk.

  Ik zit momenteel op 100mcg en ben vorige week weer geprikt, dus hoor binnenkort hoe of wat. Vorige keer waren ze weer iets gestegen, als dat nu weer zo is moet ik weer omhoog, naar de 125 dus. Irritant hoor.

  Ik zit dus nog steeds niet goed ingesteld, na 2 jaar, maar dat is wel een uitzondering, dus no worries.
   
 11. nicole26

  nicole26 Niet meer actief

  Soo dat is wel veel zeg 100 mg , ik moet ook eerlijk zeggen dat het nu wel beter gaat met energie en ik ben lang niet meer zo moe als eerst , dus ik merk wel dat ik er baat bij heb , maar goed ik moet dus gewoon afwachten ... en dat is moeilijk voor iemand die zo vreselijk ongeduldig is :)
   
 12. nian

  nian Lid

  22 apr 2007
  26
  0
  0
  drenthe
  hoi hoi,

  ik heb net vorige week te horen gekregendat mijn schildklier te traag werkt of bijna niet , de preciese waardes weet ik zo niet maar ik ben net gezet op 125mg thyrax.

  Mijn meisje is bijna 8maand en ook hier willen de kilos er niet af,

  ik hoop ook dat het snel werkt maar goed afwachten volgens de huisarts.

  groetjes Nian
   
 13. sunnycloud

  sunnycloud Fanatiek lid

  28 dec 2006
  1.541
  142
  63
  Vrouw
  Ben zelf schildklier patient en heb ook een te traag werkende. Ik krijg er thyrax voor en mijn waarden zijn nu goed. Wanneer je waarden goed zijn kun je afvallen, wanneer je schildklier te langzaam werkt gaat dit erg moeilijk.

  Denk er alleen om dat je niet te veel afvalt want dan heb je zo je schildklier weer in de war en geloof mij dat is geen pretje.
   
 14. Shantie

  Shantie Lid

  16 apr 2007
  32
  0
  0
  nijmegen
  Beste ......

  Ik ben zelf 24 en kreeg na de bevallling van mijn dochtertje die nu inmiddels 5 is veel klachten gewrichtspijn,moe,aankomen,stemmingswisselingen.Ik heb daar een jaar mee gelopen en toen aan mijn harts gevraagt of hij mijn schildklier waarde wilde laten bepalen door middel van bloedprikken.
  daar kwam uit dat mijn schildklier te traag werkt en ik slik nu tyrax.
  Bij mij in de familie heeft mijn moeder,oma,tantes het allemaal aan hun schildklier dus het is ook iets erfelijks.

  Maar begrijp je probleem over de gewichts toename,ik heb alles gebrobeerd herbalife,accupunctuur,weightwatchers, iederedag sporten,ladyline ,dietiste ,medicijnen van de huisarts etc.
  Maar er ging niks af dus ben het gaan leren accepteren ,je schiet er niks mee op om te gaan stressen wordt je niet gelukkig van.
  Maar mijn gewicht is nu wel 2 jaar stabiel kom niks meer aan weeg nu ongeveer 103 kg met lengte van 1.68

  groetjes shantie
   
 15. @joldeg: goed ingesteld zijn tijdens je zwangerschap is ook moeilijk, omdat je lichaam dan steeds meer schildklierhormoon nodig heeft

  @nicole: helaas is het een kwestie van geduld hebben. pas als je goed bent ingesteld zal het afvallen makkelijker gaan.

  Ik ben zelf al schildklierpati├źnt sinds mijn 12e en sinds mijn 17e werkt ie te langzaam. Vanwege mijn zwangerschap zit ik nu op 250 microgram thyrax (voordat ik zwanger werd 175). Hoop dat ik bij de volgende controle weer wat bij mag pakken. Ben steeds ontzettend moe. M'n bloedwaarden zijn ook heel anders dan tijdens de periode dat ik niet zwanger ben.

  Ik heb sinds mijn 12e moeite met afvallen/aankomen. Werkt je schildklier te langzaam dan brandt je oven niet op volle toeren en kom je dus gemakkelijk aan. Gaat het te snel, dan val je juist weer te snel af. Gelukkig is het wel mogelijk om goed ingesteld te raken. Je moet het alleen wel je hele leven bijhouden. Kan soms zonder duidelijke reden veranderen. Is een kwestie van na goed te zijn ingesteld 1x in de 6 maanden tot een jaar je bloedwaarden te laten contorleren.

  Mocht je nog vragen hebben mag je me altijd pb'en.
   
 16. Niet meer actief

  Mag ik eens vragen wat jullie waardes zijn, van degenen die t weten dan?
   
 17. nicole26

  nicole26 Niet meer actief

  Ik heb geen flauw idee, ik wist niet eens dat een schildklierwerking waardes had :( de volgende keer als ik de huisarts spreek zal ik ze eens vragen , hij zei alleen dat ze veel te laag waren ...
   
 18. Niet meer actief

  Als ik me niet vergis gaat het om je TSH, je FT3 en je FT4.
  TSH moet laag zijn en is bij een hypo dus te hoog.
  T4 moet hoog zijn en is bij een hypo dus te laag.

  Bij mij is mn TSH te hoog. Die hoort zo laag mogelijk te zijn. Bij de laatste keer prikken was deze weer gestegen naar 4.8 meen ik, eigenlijk dus alweer te hoog. Morgen ga ik even bellen of m'n uitslag er al is en dan hoor ik of ie weer gestegen is en ik dus mn dosis moet verhogen of dat ie misschien stabiel of gezakt is (ik hoop t laatste uiteraard).

  Voor de volledigheid moet je altijd de combinatie tussen de TSH en de FT4 bekijken, een afwijking in de een wil niet altijd een hypo aangeven, maar kan wel klachten geven en wordt daardoor vaak over het hoofd gezien.

  Groeten
  Joldeg
   
 19. Mijn TSH was de laaste keer 0,98 en FT4 was 17.

  Tijdens de zwangerschap wordt aangeraden om de TSH waarde onder de 2 te houden. Dit omdat de baby in je buik afhankelijk is van de hoeveelheid schildklier hormoon in het bloed van jou. Hoe langer je zwanger bent hoe meer hormoon je nodig gaat hebben.

  Moet ook elke 4 weken bloedprikken en wordt opgehoogd zodra zijn TSH dit toelaat. FT4 is voor mijn doen uitzonderlijk laag. Zonder zwanger te zijn zit ik zo tegen het max aan 24-26 (volgens mijn internist mag dit als de TSH het rechtvaardigd.

  Een hele andere vraag: wie van jullie is ook zo ontzettend moe, dus niet minder moe geworden na de eerste 12-16 weken?
   
 20. Niet meer actief

  Loop jij bij een internist of gewoon je huisarts? Ik loop dus nog steeds bij mn huisarts, vind het niet nodig om naar een internist te gaan. Prikken hoef ik maar eens in de 3 maanden, terwijl ik ook lees over elke zoveel weken enzo. Vind het allemaal maar vaag, zal morgen gelijk s vragen.

  Het is bij mij wel veel beter geworden, sterker nog, voel me een ander mens. Maar toch ben ik altijd moe gebleven. Ik zeg vaak..voor de thyrax was ik een oud vrouwtje van 90, nu ben ik een vrouw van 60! Dus dat is toch 30 jaar vooruitgang he :) Alleen ben ik pas 31, dus loop ik toch nog 29 jaar achter :( Maar vergeleken met hoe t was, is t een wereld van verschil.
   

Deel Deze Pagina