Schimmel?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door AnneMica, 1 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. AnneMica

  AnneMica Bekend lid

  11 jul 2007
  731
  1
  0
  Een lekker fris vraagje 8) :
  als je niet merkt dat je een schimmelinfectie hebt en je loopt er dus heel lang mee door wat zijn dan de gevolgen?
  Ik twijfel namelijk, volgens mij ruikt mijn afscheiding sterker dan voor de zwangerschap en de kleur, tja... Soms lijkt het wat gelig maar soms ook niet.
  Iemand die het antwoord weet? :)
   
 2. puckje

  puckje Bekend lid

  9 jun 2007
  555
  0
  0
  Overijssel
  Als ik jou was zou ik voor de zekerheid even naar de huisarts gaan. Mocht het een schimmel zijn dan kun je daar iets voor krijgen.
   
 3. evaatje

  evaatje Bekend lid

  23 feb 2007
  872
  0
  0
  Dan kan de schimmelinfectie verder naar binnen slaan. Meestal heb je ook jeuk als je een schimmel hebt. Ik zou even langs de dokter gaan.
   
 4. AnneMica

  AnneMica Bekend lid

  11 jul 2007
  731
  1
  0
  Hmm ik heb gelukkig geen jeuk, misschien kan ik idd morgen beter even met de assistente overleggen. Ik voel me altijd zo'n zeur als ik ga, dus ik ga liever niet voor niets!
  Bedankt in elk geval!
   
 5. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  Een onbehandelde schimmelinfectie kan tijdens de bevalling overgaan op je kindje in de vorm van spruw.

  Bij veranderende afscheiding, jeuk, roodheid etc altijd even je HA vragen om receptje..
   
 6. Pipo

  Pipo Actief lid

  7 jul 2007
  159
  0
  0
  Ik belde toen met de assistente omdat ik ook dacht (ik wist t eigenlijk wel, ben verpleegkundige) dat ik schimmelinfectie had maar toen ze zei dat de dokter er even naar moest kijken wou ik er niet meer heen. Zij zei toen dat ik m'n verantwoordelijkheid moest nemen en dat ze gewoon een afspraak maakte voor me. Niet heel erg netjes natuurlijk om dat zo te zeggen maar anders was ik er never nooit heen gegaan natuurlijk hihi. Gelukkig viel het inwendig onderzoek me parten mee (ben zelfs genezen van het idee dat ik tijdens de bevalling er niemand bij wil hebben omdat ik zo preuts ben) en was ik er na een zalfkuur vanaf.
   
 7. SoSweet

  SoSweet Lid

  9 nov 2006
  88
  0
  0
  Almere
  Ja ik heb er nu ook last van. Word gek van de jeuk! Heb ook een afspraak staan bij de HA. Voor de meiden die een kuur hebben gehad, hoelang moet je deze volgen of zodra het over is kan je er gewoon mee stoppen. Dit heeft echt geen schade voor de kleine?

  Thanks ladies,

  Liefs,
  SoSweet
   
 8. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  Ik krijg meestal gyno daktarin. Is soort van paaseitje wat je inbrengt, over het algemeen kuur van 1 dag..en nee kan echt geen kwaad voor je kindje..
   
 9. Pipo

  Pipo Actief lid

  7 jul 2007
  159
  0
  0
  Ik kreeg zalf die ik met zo'n schietding (aaah geen schietding maar kan even niet op het woord komen, ff denken hoor haha) naar binnen moest brengen. Moest het 14 dagen volgen maar na 11 dagen was de zalf op en helemaal geen last meer van, toen maar ehlemaal gestopt en tis nog niet terug gekomen. Ik had ook mega last van jeuk, werd er helemaal gek van.
   
 10. Pipo

  Pipo Actief lid

  7 jul 2007
  159
  0
  0
  Jah, canule is t goede woord!
   
 11. Juud

  Juud VIP lid

  21 nov 2006
  9.608
  0
  0
  In principe kan het geen kwaad voor het kindje, die infectie, maar het wordt wellicht heel lastig voor jou. Mijn HA wilde de eerste keer wel even een kweekje maken, voor de zekerheid, maar bij mijn tweede vermoeden, kreeg ik het recept voor Gyno-Dakatarin vaginale zetpillen zo mee. Kan geen kwaad voor de baby om dit te gebruiken.

  Overigens is spruw vrij goed te behandelen, als je kindje dit toch krijgt, maar je geeft hem hem/haar natuurlijk liever niet mee. En, hoe langer jij wacht met je behandeling, hoe hardnekkiger de schimmel wordt om te verwijderen!
   
 12. Dushi

  Dushi Niet meer actief

  Heb sinds gister Miconazolnitraat. Een cremetje waarmee het met een week weg moet zijn. Dit heeft dezelfde samenstelling als de Daktarin en beiden zijn zonder recept te krijgen.

  De huisarts vond agressievere medicijnen niet noodzakelijk en was ook niet bang voor risico's tijdens de bevalling voor de kleine.

  Fijn he die kwaaltjes :(
   
 13. AnneMica

  AnneMica Bekend lid

  11 jul 2007
  731
  1
  0
  Nou ik ben ook maar ff langs de huisarts gegaan en idd een schimmel. Ik heb net als Dushi miconazolnitraat gekregen, 2x daags smeren voor 10 dagen. Ik heb gelukkig geen last van jeuk.
  Oh ja en ze zei ook nog: normaal gesproken vertel ik er ff bij dat dit middel condooms aantast, maarreh... :)
  hahaha nee idd das nu niet nodig zei ik 8)
   

Deel Deze Pagina