Schoonmoeder, Grrrrrr....

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Savita, 4 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mag ik heel even klagen....

  Ben nu aan het einde van m´n zwangerschap dus misschien dat ik er daardoor wat slechter tegen kan, maar ik wordt echte helemaal gek van m´n schoonmoeder, ze bemoeit zich echt overal mee en weet alles beter. Op zich is het een heel lief mens en doet ze ook super veel voor ons maar af en toe draait ze een beetje door zeg maar.

  Het is haar eerste kleinkind en ik begrijp wel dat het voor haar ook allemaal spannend en nieuw is maar ze benauwd me echt met al haar goed bedoelde adviezen. Vind eigenlijk niet dat ik er wat van kan zeggen omdat ze het allemaal goed bedoeld maar ik ben bang dat ik een dezer dagen echt een keer tegen d´r ga uitvallen omdat ik echt heel erg moe van d´r wordt.

  Zijn er mensen die dit herkennen danwel tips hebben hoe ik hiermee het beste om kan gaan.
   
 2. maja82

  maja82 VIP lid

  30 jan 2007
  15.508
  1
  0
  Oeff.. lastig he..
  Ik denk dat je best tegen haar kan zeggen dat je het heel lief vind dat ze zo bezorgd is enzo maar dat je het vervelend vind dat ze zich zoveel met je bemoeit. Eerlijk zijn dus ;) Moeilijk, ik weet het. Maar anders loop je het risico dat zo gauw je kindje geboren is ze zich daar ook steeds mee bemoeit en dat is ook vervelend!
  Succes!
   
 3. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  22.809
  2.115
  113
  Ja, klinkt heel bekend. Heb gezegd dat ik niet op adviezen zit te wachten, goed bedoeld of niet, ik doe het op mijn manier en als ik advies wil hebben, dan vraag ik daar zelf om. Anders word je volgens mij straks helemaal gek. Hier ook het eerste kleinkind. Aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant zijn ze er soms wel erg gefixeerd op, was het handig als ze ook nog zich bezig zouden kunnen houden met die van een zus ofzo. Helaas is mijn man enig kind, dus wat dat betreft zal het niet snel gebeuren. Sterkte ermee!
   
 4. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  1
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Ohhh, grmbl, zo herkenbaar, mijn schoonmoeder weet alles beter (ondanks dat er in 30 jaar tijd behoorlijk wat veranderd is), ik vind het ook zo erg dat ze maar verwacht dat wij onze kleine altijd bij haar brengt en dat terwijl ze hartproblemen heeft en niet goed ter been is, ik vind dat niet zo'n veilig idee, ik bedoel, ze kan niet eens normaal de trap oplopen. Dit heb ik eerlijk tegen mijn man gezegd en gevraagd hoe hij erover dacht, die was het helemaal met mij eens. Hij heeft het dan ook tegen haar gezegd (denk dat ze van hem meer kan hebben dan van mij). Ze zegt ook steeds: "ohhhhh, dan ga ik de hele dag met de kleine meid rondlopen in de kinderwagen, lekker buiten lopen". Nou, dat wil ik helemaal niet, want ze moet gewoon slapen.

  Zo, moest gelijk ff mijn hart luchten ;) hahahaha

  Iedere keer als zij een (goedbedoeld) advies geeft zeg ik tegen haar: "Ja, ik denk wel dat je gelijk hebt, maar ik hoor zoveel verschillende dingen, dus ik denk dat ik gewoon luister naar de kraamverzorgster hoor, maar wel bedankt!" en dan lach ik heel lief naar dr. Misschien niet even aardig, maar de boodschap komt wel aan.
   
 5. zomaar

  zomaar Fanatiek lid

  29 sep 2006
  2.769
  0
  0
  Brabant
  :-# :-# =;

  Ik zeg niets. . . . . alleen dat ik snap wat jullie bedoelen GRRRR!
  En dan niets Kunnen/durven zeggen omdat je niet weet hoe ze het op gaat pakken :(
   
 6. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  38.985
  19.855
  113
  heel begrijpelijk, de mijne had gister ook weer zo'n mooie opmerking. Of ik niet naar het ziekenhuis kon om ingeleid te worden, iedereen was zo nieuwsgierig! Hoe verzin je het?
   
 7. Ben blij dat ik niet de enige ben! Ik snap zelf ook heus wel dat ze kinderen heeft (gehad), mijn man is er namelijk 1 van! Maar inderdaad er is in de loop der jaren echt wel het een en ander veranderd. Ga er denk ik toch maar op een subtiele manier wat van zeggen, alhoewel ik het wel moeilijk blijf vinden maar het feit dat ik niet de enige ben die met dit probleem zit steunt me dan wel weer.

  Ha ha die opmerking van dat inleiden is trouwens geniaal, had die van mij ook kunnen maken. Goed, ik ben blij dat ik er (weer) een soort van om lachen kan.
   
 8. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  1
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Jaaaa, dat had mijn schoonmoeder ook kunnen zeggen van dat inleiden :confused:. Ongelooflijk... ze werd helemaal gek toen ze hoorde dat ze een kleindochter kreeg (ze ging echt zitten gillen), dus ze vertelt nu uitgebreid tegen iedereen die het maar wilt horen dat ze van die leuke kanten malloitjes gaat kopen en lakschoenen.... :( Wij houden daar dus helemaaaaaaaaal niet van he....
   
 9. zomaar

  zomaar Fanatiek lid

  29 sep 2006
  2.769
  0
  0
  Brabant
  Oooooh van die mooie ouderwetse lakschoenen :-&
  Bof jij even hahaha..
  Dan ben ik op dit moment nog blij met mijn schoonmoeder
  die koop alles exact naar onze smaak en van goede kwaliteit
  (als we dat alles zelf hadden moeten kopen aan kleertjes waren we nu falliet ;) )
   
 10. memke

  memke Actief lid

  15 jun 2007
  217
  0
  0
  Friesland
  jeetje wat komt mij dit bekend voor! Ben blij dat er meer vrouwen zijn... Ik ken het probleem maar al te goed! wij hebben vorig jaar bij hun ingewoond, omdat ons nieuwbouwhuis nog niet klaar was.. dus 6 maanden er bij in! Ik kan je vertellen ik ben 14 kilo afgevallen.. niet alleen daardoor,maar wel mede.. Ze bemoeide haar overal mee, het is echt een lief mens begrijp me niet verkeerd,maar als je een peuterpuber hebt rondlopen en constant zijn zin gaf.. echt niet leuk..En ik durfde er in de meeste gevallen niks van te zeggen... Dus gezellig was anders.
  En ik heb nu de meest goede band met mijn schoonmoeder.Dus het kan goed komen! ik krijg soms zelfs spontaan een kus van haar hihi..
  En nu met de 2e zwangerschap bemoeid ze niet!
  Maar het is zowieso erg moeilijk om er wat van te zeggen dat kan ik helemaal begrijpen!
  Laat ze maar wat lullen, komt wel goed...
   
 11. memke

  memke Actief lid

  15 jun 2007
  217
  0
  0
  Friesland
  En je kunt het van je eigen moeder eerder hebben dan van je schoonmoeder!meer dan normaal!
   
 12. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  1
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  @Zomaar: Wat een mazzel zeg ;), dat doet die van mij niet hoor, en ik weet wel dat ze het goed bedoeld, maar ik vind het ook wel zonde dat die kleertjes dan ongebruikt in de kast liggen....

  En idd Memke, ik kan ook meer van mijn eigen mama hebben hoor!
   
 13. Ariel

  Ariel VIP lid

  8 mrt 2006
  16.482
  0
  0
  Zoetermeer
  Ik snap helemaal wat je bedoelt! Wij wonen tot we weer een eigen huisje krijgen (ik hoop echt heel snel) bij me schoonvader in. Vreselijk! Is nog zo'n ouderwetse man en die denkt dat zwanger zijn een soort van ziekte is ofzo. Hij vind het raar dat ik de kinderwagen in elkaar heb gezet, vind het raar als ik even naar de stad ga om wat te drinken. En ik ben laatst met me verjaardag nog ff een keer uitgeweest. En jullie snappen het al, dat was natuurlijk helemaal uit den boze! VRESELIJK gewoon. Laat mij gewoon lekker me eigen ding doen!
   
 14. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  22.809
  2.115
  113
  Het is vast anders van je eigen moeder dan van je schoonmoeder, maar mijn moeder bemoeit zich overal altijd wat minder mee. Ik heb van haar en mijn schoonoma bijv. al tig keer dezelfde verhalen gehoord over opvoeden e.d. van toen mijn man een baby/kind was en hoe zij dat allemaal aanpakte. Van die dingen als 3 dagen geen eten geven als hij niet wou eten...oh, daarna at hij alles met bord en al zowat op, zit ze dan trots te vertellen. Ja, dag, dat ben ik dus echt niet van plan om te doen.
  Krijg gelukkig wel leuke kleertjes. Tja, ik snap dat ze blij zijn met kleinkinderen, maar ja, je doet het toch op je eigen manier.
   
 15. ichtus

  ichtus VIP lid

  5 mrt 2007
  14.841
  1
  38
  gelderland(noord)
  ik heb ook zo'n schoonmoeder gehad.... gehad ja..na een paar jaar was ik het echt zat...ik heb toen tegen manlief gezegd dat ie er maar is wat aanmoest doen.. tis zijn moeder!

  Ik heb een brief geschreven en hij heeft die aan zijn moeder voorgelezen..en haar op het hart gedrukt dat het tijd werd dat ze een oma werd ipv zeurderig oud mens die altijd commentaar heeft.. als ze niet zou veranderen was ze nietmeer welkom en mocht ze de kids niet meer zien... Het is gelukt!

  we hebben al een jaar een goede band en het gaat top. nog steeds heeft ze wel adviezen maar die worden me niet meer opgelegd! Zij bedoelde en nog steeds het altijd goed, maar het kwam gewoon erg beroerd haar strot uit.. mijn schoonvader heeft ook een handje geholpen om haar even aan te passen zeg maar en nu gaat het erg leuk.. ook de kids vinden haar nu leuker :D

  Dus ik begrijpje probleem en misschien kan manlief er wat van zeggen.. tis tenslotte zijn moeder!
   
 16. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  1
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Ichtus, wat goed van jou *staande ovatie*. Bij mij is het echt vreselijk soms, en nog niet eens alleen m.b.t. de kleine, wij zijn bijna twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor ons huwelijk, zij vroeg er echt NOOIT naar, het enige wat ze erover wist te melden was dat ZIJ er zo mooi uit zou zien omdat ze naar de kapper zou gaan.... Maargoed, dat is wel erg offtopic ;).

  Ik denk dat het verstandigste is om het via je man / vriend te spelen omdat ze van hem (denk ik) altijd meer kan hebben als van haar schoondochter... denk ik....
   
 17. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Van je eigen moeder kan je meer hebben, dat klopt! Maar tegen je eigen moeder durf je ook sneller aan te geven dat je er niet van gediend ben!
  Dus ik zou aan mijn vriend vragen het eens met zijn moeder te bespreken.

  De belangstelling van mijn schoonmoeder is ook TE groot! ;) Continu bellen om te vragen hoe het gaat en of we langs komen enz

  Ze heeft al 1 kleinkind en is steeds tegen mij bezig dat de ouders het niet goed opvoeden/verzorgen enz. Dat moet ze dus bij ons kind echt niet gaan doen. Ik maak zelf wel uit hoe ik mijn opvoed/verzorg. :evil:
  Mijn schoonzus is zwanger van haar tweede en is 3 weken later als mij uitgerekend. Dat vind ik sowieso al niet leuk en die weet dan ook nog eens alles beter! :rolleyes: En mijn schoonmoeder heeft het ook steeds over mijn schoonzus haar zwangerschap tegen mij! Daar word ik helemaal niet goed van, wat interesseert mij dat nou! Ik ben bezig met mijn eigen zwangerschap!
  BAH!Ik probeer dus zo weinig mogelijk bij mijn schoonfamilie over de vloer te komen! 8)
   
 18. Blondie3

  Blondie3 Fanatiek lid

  15 apr 2007
  2.869
  0
  0
  Truckdriving Woman
  Brabant
  nou als ik dit zo lees ben ik dan blij dat ik geen schoonmoeder heb.
  toch een voordeel gevonden van het alleen zijn 8)
   
 19. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  1
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Mijn schoonmoeder belt echt NOOIT he, ja, als ze iets te melden heeft (heeft ze weer wat nieuws gekocht en dat moet ze dan ff melden, ze zal nooit zomaar eens bellen), dat ken ik helemaal niet, ik bel mijn moeder elke da gewoon zomaar, om te vragen hoe het gaat, maar als ik dat bij haar doet denkt ze minstens dat mijn vliezen gebroken zijn (ahum, ik weet dat het mogelijk is bij 30 weken, maar komop).

  Het halfzusje van mijn man is eind sept uitgerekend en ik moet ook iedere keer aanhoren hoe geweldig het wel niet met haar gaat en dat ze het zo goed doet en blablabla (mag ik even melden dat ze onbewust zwanger is geworden terwijl ze geen relatie had? Maakt mij niet uit, maar ik wil ook weleens horen dat WIJ het goed doen).

  He, lekker even zeiken over mijn schoonmoeder. Verder ben ik best lief hoor... ;)
   
 20. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Hihi...zo bekend ;)
   

Deel Deze Pagina