Zojuist uiteten geweest en behoorlijk wat seranoham gegeten. Kon gewoon volgens het restaurant. Nu twijfel ik dus, niet dat ik er nog wat aan kan doen... maar ik vind op internet tegenstrijdige berichten. Kan iemand mij informeren over of het nou wel of niet schadelijk kan zijn?
Het kan schadelijke bacteriën bevatten, maar het overgrote deel van het hygiënisch bereidde voedsel zal dat niet hebben. Dus ik zou me er voor nu niet meer druk om maken, als je listeria krijgt dan merk je het echt wel. Maar ik zou het wel laten liggen voor de rest van de zwangerschap voor de zekerheid
Rauwe serranoham? Daar kun je toxoplasma van krijgen. Maar at je voor je zwangerschap ook al vaak rauw vlees? Want dan is de kans aanwezig dat je het al had en je kunt het niet nog een keer krijgen.
Volgens mij is seranoham rauw en wordt geadviseerd dat niet te eten ivm toxoplasmose. Je kunt er nu niet veel meer aan doen, maar zou het in vervolg laten staan. En wellicht bij eerstvolgende afspraak vk even aangeven.
Bedankt voor de reacties. Ik kan er niks meer aan doen idd. Gewoon hopen dat het goed gaat. Wel even aankaarten bij volgende contact vk.
Nee hoor. ‘Doordat rauwe ham altijd gepekeld en gedroogd is, kan het niet besmet zijn met toxoplasma. Rauwe ham kan dus door zwangere vrouwen gewoon gegeten worden.’ Bewerkte ham is echt wat anders dan rauw vlees. Dat lust ik nl echt niet. Ik ben geen leeuw.
De site van het voedingscentrum zegt wat anders, de inzichten zijn de afgelopen jaren veranderd. Ik zou die eerlijk gezegd aanhouden en niet een site die sinds 2014 niet is bijgewerkt.
Het is bewerkt en zelf heb ik dat gewoon gegeten. De adviezen zijn inderdaad tegenstrijdig, maar zorgen maken om iets dat je al gegeten hebt zou ik in ieder geval niet doen.