Shit... En nu...??

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Nyn, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Onze tweeling is nu 10 weken oud. S. is vanaf dag 1 een spugertje. Zij krijgt volledig bv. Het spugen werd steeds erger en had ze steeds meer last van. Vanaf week 5 slaapt ze op d'r buik, en ben ik haar al snel bijna de hele dag gaan dragen, zo'n 10-14 uur per dag. Toen ze standaard krampjes over waren, had ik het daarmee redelijk onder controle, ook al is het, vind ik, vrij heftig bij haar; maxicosi, wipstoeltje in hoogste stand, over de tafel reiken om iets te pakken met haar in de draagdoek: het is allemaal te ver naar achter en zorgt geheid voor spugen/slikken/hikken/boeren.
  Hoewel hun broers bekend zijn met KMA, zegt alles in me dat dit een "gewoon" geval van reflux is.
  Met V. leek niet veel aan de hand. Zij dronk de eerste dagen amper en weigerde de borst. Zijn daarom begonnen met bijvoeding, H.A., en ik probeer zoveel mogelijk te kolven voor haar. Los daarvan ging het vrij aardig, hoewel een ritme nergens te bekennen was.
  Sinds een werk of drie echter (achteraf gezien) gaat het steeds slechter. Overdag blijft ze uren wakker (8 uur met 2 hazenslaapjes van een half uurtje), om vervolgens een keer uitgeput knockout te gaan.Ze heeft erg veel moeite met boeren en gaat niet eerder slapen dan dat die eruit zijn. En die lijken ook maar steeds spontaan te ontstaan. Ze slikt ook veel, gaat met haar handje naar dr mond, en sinds een weekje spuugt ze ook af en toe. Vandaag de proef op de som genomen en is zij ook veel gedragen (man was thuis). Ze sliep een stuk beter. Gevalletje verborgen reflux. Maar omdat het poepen ook nog steeds met veel pijn gepaard gaat, en haar buik vaak onder spanning lijkt, en dit lijkt te ontstaan ipv dat het er vanaf het begin af aan was, vragen we ons af of het niet ook lichte KMA is.
  Inmiddels is ze hees, kunnen we haar bijna niet meer neerleggen en is het dus helemaal mis.

  Ik weet niet meer hoe ik het bol moet werken als ik alleen met ze ben. Dat we nergens meer aan toe komen, het huishouden simpelweg niet meer gedaan wordt, we kleren rechtstreeks van de lijn of uit de droger moeten plukken en we elke avond tot 22.00-23.00 bezig zijn waarna we uitgeput in slaap vallen is tot daar aan toen. Maar het wordt nu ook sneu voor de jongens, die missen de knuffels en het samen spelen met papa en mama. En de dagen dat ik alleen ervoor sta met de meiden leveren me nu zoveel stress op dat ik ervan duizel. Wie ik dan ook draag, de ander zal huilen:(
  Morgen hebben we een afspraak bij de huisarts. We zien op dit moment geen andere oplossing dan of medicatie, of eventueel dieetvoeding voor V.

  Maar voordat dat allemaal werkt of voordat we bij de kinderarts zitten zijn we zo weer een week, of twee verder.
  Hoe komen we deze tijd of langer zo goed mogelijk door??
  Elk afzonderlijk zou ik me mee redden, maar samen is gewoon geen doen..

  Leefregels enz doen we allemaal, behalve indikken.
   
 2. Tuttie

  Tuttie Fanatiek lid

  11 jan 2010
  2.855
  0
  36
  Jeetje meid, dit is idd heftig.....
  Ik weet wat je doormaakt en zou ook zo niet weten hoe je dat met 2 moet doen in je eentje.
  Heb je niemand in je naaste omgeving die je kan komen helpen als je man werkt?
  Zou bij de huisarts aangeven dat je dit zo niet trekt en omdat je de klachten herkent en of ze alvast mogen starten met dieetvoeding en/of medicatie voor reflux.
  Eerste advies is toch indikken dus daar zal ik ook mee starten.
  En ik weet het klinkt heel drastisch; als je dit niet gaat trekken vragen voor een opname?
  Zijn ze op het juiste adres, gaan ze direct uitzoeken wat er scheelt en je man krijgt vast zorgverlof om je te helpen in het zhs.
  Sterkte!
   
 3. FloorMax

  FloorMax Fanatiek lid

  27 nov 2011
  1.098
  0
  0
  NULL
  maastricht
  Heftig! Respect voor jou!! Heb je geen vrienden/familie die je kunnen helpen?
   
 4. Madelein84

  Madelein84 Fanatiek lid

  5 jun 2013
  1.042
  80
  48
  als het KMA is kun je evt zelf op een koemelkvrij dieet? Zou je toch snel resultaat moeten merken.
   
 5. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Hoi, familie woont helaas allemaal op min 1,5 uur rijden bij ons vandaan. En vrienden werken zelf ook, of hebben ook hun eigen kinderen. Af en toe een paar uurtjes kan natuurlijk, maar dit is wel een groter probleem.
  KMA-vrij dieet zou alleen iets uit kunnen maken als V. daarnaast ook nog dieetvoeding krijgt, aangezien ik niet genoeg voor haar kan kolven, zeker niet onder deze omstandigheden. En we weten gewoon niet of dat het wel is. Er is íets, maar wat..
  Jbpm doen we niet om meerdere redenen: nooit bewezen, slechte ervaringen met onze zoon qua krampjes, die funest gaan zijn voor S., gedoe met bv, maar vooral, omdat S. zó makkelijk spuugt, denk ik niet dat het daardoor in haar maag blijft, hoogstens dat het vaak op en neer zal gaan. En dan gaat het haar alleen maar meer last bezorgen.

  Man gaat morgen in ieder geval een gesprek regelen op werk om te kijken hoe of wat, aangezien dit geen doen is.

  Iemand anders nog overlevingstips..?:(
   
 6. Livia75

  Livia75 Fanatiek lid

  2 dec 2012
  1.250
  43
  48
  Wat pittig!
  Tips niet echt, zorg dat de huisarts het serieus oppakt. Start desnoods met proefmedicatie of speciale voeding.

  Praktisch zou je je vrienden kunnen vragen of ze een pan eten voor jullie kunnen maken, en eventueel boodschappen laten bezorgen door supermarkt?
  Hier gaf het liggen in een zitzak wat verlichting (liggen ze niet plat/horizontaal). Heb je de leefregels voor reflux al geprobeerd?
  Daar gaat de arts namelijk als eerste mee starten ter voorkoming van (onnodig) medicatie bij kleintjes.

  Hier ook geen positieve jbpm ervaringen...
   
 7. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  10.229
  3.968
  113
  Vrouw
  #7 Zoe123, 7 okt 2014
  Laatst bewerkt: 7 okt 2014
  Bij mijn zoontje kwam zijn reflux pas echt tot volle uiting rond een week of 8.
  Voor die tijd was ie wel wat onrustig af en toe, maar sliep best goed, vooral s'nachts, ik zat op maar 1 nachtvoeding.
  En toen, in een paar dagen, veranderde het.
  Onrust, huilen, spugen. Niet willen liggen en slapen.

  Dus het kán, niet vanaf de geboorte symptomen.

  Ik hoop dat jullie geholpen worden. Medicatie is niet fijn maar soms noodzakelijke.
  Petje af dat je borstvoeding geeft!
   
 8. Darinka1

  Darinka1 Bekend lid

  21 nov 2010
  504
  10
  18
  thuis
  Voor de reflux heb ik geen tips maar over het draagprobleem. Al eens aan een draagconsult gedacht over dubbel dragen? Dan kan je leren om je 2 meisjes tegelijk te dragen.
   
 9. samarinde01

  samarinde01 Fanatiek lid

  11 dec 2012
  2.602
  859
  113
  Je schreef:"wie ik dan ook draag, de ander zal huilen" en toen dacht ik 1 ding en dat is: duodragen. Het kan! Ook met 2 kindjes op je buik. Google maar eens. (Oh, nu lees ik de post hier boven pas ;))

  Dat het berezwaar is kan ik me voorstellen. Hier een onrustige start en fases met 1 kind, maar jij hebt veel meer om handen. Ik wens jullie veel sterkte.

  Oh en pas op met (te veel) indikken van de voeding. Johannesbroodpitmeel is een vorm van bijvoeding en daar kunnen darmpjes soms heftig op reageren. Wil je het toch proberen, dan zou ik de biologische variant zonder toevoegingen kiezen (t ammi)

  Wij hebben Nexium gebruikt tot een maand of 9. Het zorgde er niet voor dat we een slaapkopje kregen, maar hij had veel minder pijn.

  Knuffel!
   
 10. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  #10 Nyn, 8 okt 2014
  Laatst bewerkt: 8 okt 2014
  Ja een draag consulent/duodragen hou ik wel in mijn achterhoofd. Maar van ik er tot nu toe over heb kunnen vinden, zijn er niet echt ergonomische manieren van dragen waarbij je de een eruit kunt halen zonder de ander...? Dus als de een net slaapt en de ander wil een voeding, wordt de een weer wakker enz. Dat lijkt me ook onpraktisch. Plus dat de gastouder over minder dan een maand start, en zij ook niet veel ervaring heeft met dragen. Ook voor haar moet er straks een werkbare situatie gecreëerd zijn.
  Maar het is zeker wel iets wat ik in mijn hoofd hou om te zorgen dat ik niet gillend gek wordt op de dagen dat ik alleen ben..;)
   
 11. Carino

  Carino Fanatiek lid

  2 feb 2011
  4.277
  0
  36
  Ik zou staan op een spoedafspraak. Aangeven dat het onhoudbaar is en dat je snel met dieetvoeding of medicatie wilt starten, zeker met de kma achtergrond van je andere kinderen.

  Bel en geef alles aan en vertel dat het echt heel slecht gaat en je je zorgen maakt om je dochter. Geef aan dat ze heel veel uren huilt en dat je wilt dat er een arts kijkt.

  Ik heb twee kinderen die zware reflux hadden, zoon ook nog kma, en ik kan me geen voorstelling maken om dat in goede banen te leiden en nog een baby erbij te hebben. Sta op je strepen en vraag eerder een afspraak. Mij lukte dat met de nodige druk wel. Blijf rustig als je je verhaal vertelt, maar geef aan hoe serieus de situatie is.

  Heel rot voor jullie zeg, ik leefregel met je mee.
   
 12. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.674
  801
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Als eerst; Heel veel sterkte toegewenst.

  Ik weet hoe zwaar het is om 1 huilbaby te hebben en ook om 1 dreumes met 1 huilbaby te hebben. Maar om 2 kindjes te hebben die het moeilijk hebben pfff...

  Ik wil je wel het advies geven om hoe dan ook nu al zelf op een koemelkvrij dieet te gaan. Het kan even duren voor alles uit je lichaam is. Een kindje waarvan broer en/of zus kea heeft/had heeft namelijk 60% (!) kans op kea. Dus voor je tweeling helemaal niet ondenkbaar dat 1 van de 2 of zelfs beide kea heeft.
  Soms kan spugen ook veroorzaakt worden door kea.

  Ik hoop dat je ha inziet dat het zo niet kan. Hier was 2x nexium het middel bij reflux.
  Je ha mag en kan reflux medicatie als zowel dieetvoeding voorschrijven. Dus probeer erop te staan dat je een van beide mag starten als proef.
   
 13. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Net terug van de huisarts. Gelukkig hebben we een hele fijne, hij was ook de enige die ons toentertijd serieus nam met de oudste.
  Voor V. hebben we een machtiging voor Pepti gekregen. Zij gaat nu de aankomende weken alleen dat krijgen. Dan blijf ik wel voor haar kolven, maar dan hoef ik niet op dieet. Daar heb ik echt de fut niet voor op dit moment. En als pepti niets lijkt te doen, hebben we een voorraadje bv.
  Ze zit nu aan haar eerste flesje.

  Voor S. hebben we Rantidine meegekregen. Daar gaan we vanavond mee starten, moet twee keer per dag dus heb liever 's avonds en 's ochtends dan nu en midden in de nacht.

  En nu maar hopen op een snelle verbetering..
   
 14. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.674
  801
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Fijn dat je ha voor beide wat heeft gegeven!
  Pepti hielp hier echt binnen 24 uur, met 48 uur had ik een tevreden kindje. Hou er rekening mee dat er 2 weken voor staat.
  Ranitidine hebben we ook gehad en dat hielp ook wel redelijk en redelijk snel.

  Hopelijk heb je van het weekend 2 meer tevreden babys, zo niet voor kea kan je ook naar andere melk (nutramigen/neocate) en voor reflux heb je meerdere soorten medicijnen.
   
 15. Annetanne

  Annetanne Lid

  18 aug 2014
  37
  0
  0
  NULL
  NULL
  Heftig hoor! Ik ben iets voorzichtiger met medicijngebruik bij baby's. Er wordt steeds meer voorgeschreven en oa dit voorjaar is weer een onderzoek (vd Pol, AMC) verschenen dat maagzuurremmers bij baby's niet werken om reflux tegen te gaan. Medicatie is alleen noodzakelijk om de slokdarm te beschermen, als deze ontstoken, of ontstoken dreigt te raken. Dit is moeilijk te bepalen, dat weet ik, maar ik heb het wel altijd in mijn achterhoofd gehouden... Twee vd drie zoontjes van ons hebben reflux gehad. Bij eentje was medicatie wel noodzakelijk, bij de andere niet. Probeer inderdaad het eea met voeding, met dragen en ik post het weer, omdat het niet algemeen bekend is. Google eens op het anti-reflux bedje. Kan je huren. Ligt je kindje bijna rechtop en kan het niet naar beneden zakken. Hielp bij onze middelste heel erg goed. Heel veel sterkte in deze zware tijd!
   
 16. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Hoi, ja ik heb al meerdere posts over dat reflux bedje van je gelezen en er ook al op gegoogled. Maar dat gaat hem niet worden. Alles meer naar achter dan rechtop is mis. Onze wipstoeltjes kunnen net zo hoog, maar is geheid spugen/boeren/slikken.
  Wat ik al zei, met haar in draagdoek iets aan de andere kant van de tafel pakken is al te ver, en dan hebben we het over een hoek van 70, 80 graden.
  Ik vraag me serieus af of ze wel een maagklepje heeft..

  V. Lijkt wel langer te slapen op de pepti. Maar manlief is nu al weer een uur bezig met haar op bed te krijgen. Maar ze zal ook moeten wennen aan de andere voeding, dus we wachten het even af.

  Iemand ervaring met Rantidine? Hoe snel werkt dat ongeveer?
   
 17. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Weet iemand trouwens of de huisarts ook nutramigen mag voorschrijven? Met onze jongste zoon werd dat voorgeschreven door de kinderarts. Maar ik heb inmiddels gemerkt dat je maar net mazzel moet hebben met welke arts je treft.
  Niet dat ik nu over wil stappen, maar als de pepti wel blijkt te werken maar niet voldoende weet ik dat ik bij mijn huisarts binnen een uur een machtiging voor nutramigen kan hebben, mits hij dat mag voorschrijven.
  Bij een ka duurt het eerst een week of langer voor je terecht kan..
   
 18. Carino

  Carino Fanatiek lid

  2 feb 2011
  4.277
  0
  36
  Mijn huisarts schrijft het voor. Ik denk dat alle artsen het mogen voorschrijven in principe.

  Ik heb ook een fijne huisarts die meedenkt en open staat voor mijn ideeën. Fijn is dat hè, ook hartstikke handig want dat scheelt weer een extra lijn zorg.
   

Deel Deze Pagina