sinterklaas vieren waar?

Discussie in 'De lounge' gestart door kwebbel1984, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kwebbel1984

  kwebbel1984 Fanatiek lid

  30 okt 2012
  1.027
  0
  0
  Tot nu toe vierden wij Sinterklaas bij mijn schoonouders. We deden altijd voor ellaar een cadeautje en dan samen eten of net andersom. Altijd wel gezellig enzo maar schoonzus klaagde altijd over de cadeautjes dat het geld koste enz. Nu hadden ze afgelopen jaar ook gezegd dat ze alleen voor de kinderen(alleen wij hebben kleine kinderen) een cadeautje zou kopen dus niet meer voor de volwassenen. Nou heb ik eigenlijk niet zoveel zin om 2x Sint te vieren dus bedacht ik me net ivm andere Sint topics dat het misschien wel leuk is om het bij ons te vieren omdat mijn ouders wel altijd cadeautjes kopen voor de.kinderen maar onze dochter tot nu nog erg jong was om te begrijpen dat er een feest was. Maar ik heb dan ook weer niet zo'n zin om veel geld kwijt te zijn voor eten hapjes en.drankjes maar kan ik alleen s.o. en oudera uitnodigen of moet ik dan ook zwager en sz uitnodigen en dus dan ook mijn zus en zwager en eventueel zijn kinderen(die zijn wat ouder). Natuurlijk is het wel onze keuze maar toch twijfel ik nu dan dus tips welkom. Uiteraard overleg ik nog ff met mijn man.
   
 2. sydneys

  sydneys Niet meer actief

  Wij vieren het heel anders. Op zijn Belgisch.
  Hier is de sint voor de kinderen. S'avonds leggen we schoentje, bier, wortel, suiker klaar voor sint en aanhang en s'ochtends staat er allemaal nieuw speelgoed speelklaar in de woonkamer.
  Later op de dag of de dag erna belt miin moeder om te zeggen dat sint ook dasr is geweest en dan gaan we naar daar.
   
 3. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  14.655
  2.281
  113
  twente
  oh dat klinkt als mijn schoonzus, die vonden 15 euro voor een cadeautje (deden lootjes trekken dus het ging om 1 cadeautje van 15 euro) ook te veel en dat konden ze niet missen. (wat natuurlijk heel goed kan maar gezien hun aankopen gedurende de rest van het jaar;))

  Wij hebben er toen voor gekozen om het bij ons thuis te vieren met iedereen (onze familie is niet zo groot, 2 oma's, een opa en hun), we nodigen ze uit en het is aan hun of ze komen of niet. En dat 1 cadeautje per kind genoeg is (anders gaan schoonmoeder overboord en komen we om in de cadeaus)
   
 4. mimi83

  mimi83 Niet meer actief

  je kan ook dit jaar nog loodjes trekken

  Of bij jou thuis vieren met wie jij wilt en evt ook vrienden.
  Als schoonzus klaagt over geld voor cadeau's zou ik haar ook niet uitnodigen of het moet echt heel krap zijn bij ze dan zou je kunnen zeggen wij kopen ook 1 cadeau voor jullie kids, als jullei dan zelf ook 1 kopen en opa en oma. en dan voor alle kinderen dus ook 3 cadeau's en iets te snoepen ofzo.

  wij vieren het dit jaar lekker samen met vrienden hebben afgesproken 4 a 5 cadeau's per kind te doen, dooe er ook iets voor de volwassenen in en gewoon gezellig rustig met zijn 8 en.
   
 5. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  43.472
  28.382
  113
  Wij doen het alleen met mijn familie. Met de andere kant is niks af te spreken. Zij willen sint altijd s middags vieren..als het doordeweeks is dus uit school, dat vind ik sowieso al erg raar, maar er komt bij dat mijn man gewoon moet werken en er dus niet bij kan zijn en het dus 70 km verderop is dus eer ik daar uit school ben. De reden is dat de kinderen niet tot s avonds kunnen wachten, maar ze geloven niet eens meer in de sint.

  Dus met al dat gedoe doen wij het met ons thuis eigenlijk altijd op 5-12 zelf. Vanuit school zijn ze altijd 6-12 vrij.

  wij doen trouwens lootjes en surprises voor de volwassenen en cadeautjes voor de kids. Alles bij elkaar gezelligheid!
   
 6. kwebbel1984

  kwebbel1984 Fanatiek lid

  30 okt 2012
  1.027
  0
  0
  Schoonzus heeft nog geen kids. Wij vierden het altijd met familie dus ga het nu ook niet met vrienden vieren. Tenminste tot nu toe met schoonfamilie. Maar zou het nu graag ook willen vieren met mijn ouders erbij en als we het hier doen is ook makkelijk voor ons kunnen de kinderen als ze moe zijn naar bed en hoeven we ze niet nog is wakker te maken en mee naar huis te nemen.
   
 7. mimi83

  mimi83 Niet meer actief

  Dan doe je dat toch. Als ze geen kids heeft is het helemaal geen probleem dan komt ze gewoon niet.

  Je kan ook voorstellen dat iedereen wat lekkers meeneemt? Dat doen wij als familie wel om de kosten wat te verdelen. Kost alleen het drinken extra evt.
   
 8. cvm1985

  cvm1985 Fanatiek lid

  2 aug 2010
  3.692
  31
  48
  Wij vieren het altijd op 5 december, ouders en schoonouders komen hier eten rond zessen en na het eten als we aan de koffie zitten doen we de cadeaus, alleen voor de kleine en meestal kopen de volwassenen voor elkaar een kleinigheidje voor in de zak (bijvoorbeeld een chocoletter, flesje douchegel of voor de mannen een lekker biertje) Oma's doen beide 1 of 2 cadeautjes voor Liv in de zak en wij de rest. Broers en zussen wonen verspreid door het land en vieren het met hun eigen schoonfamilie dus is niet te realiseren om het echt met zn allen te doen. Ik wil het zelf namelijk echt maar 1 keer vieren, vind het niet nodig dat ze meerdere pakjesavonden heeft.
   
 9. cvm1985

  cvm1985 Fanatiek lid

  2 aug 2010
  3.692
  31
  48
  Zet overigens altijd een schaaltje pepernoten en wat sintchocola neer en mijn vader neemt altijd een banketletter mee die hij op zijn werk krijgt. Kost dus bijna niets.
   
 10. Monique1985

  Monique1985 Fanatiek lid

  7 okt 2013
  1.464
  105
  63
  Almere
  Wij vieren het ook hier thuis.. Ik heb zelf 4 Kids.. Schoonzus en broer 1 kind andere schoonzus en zwager ook 1 (die komen dit jaar niet ) nou dan niet hoor.. En mijn vriendin kont met 2 Kids 7 Kids totaal .. Maar wij bespreken gewoon hoeveel Kadootjes iedereen geeft.. Dus 3 per kind ofzo maar geen prijs .. En kopen allemaal voor ons eigen kind .. Lekker simpel.. Sint en piet komen hier.. Ik betaal al elk jaar de Sint en pieten maar vind het nu ook wel tijd worden dat we gezamenlijk betalen.. Oh ja de opa's en oma,s zijn er ook.. Drukke maat gezellige boel dus.. Wij vieren het altijd savonds ... Heerlijk als het donker is enzo.. Kids die zenuwachtig zijn.. Sinterklaas muziek.. Overigs kopen opa's en oma's ook altijd 1 kado dus zelf hoef ik er maar 1 pp te kopen.. Vaak kan ik niet kiezen en koop ik weer te veel.. Dat bewaar ik of voor kerst of het gaat in hun schoen.. :)
   
 11. Sarax

  Sarax Bekend lid

  19 jan 2014
  928
  0
  0
  Provincie Utrecht
  Maar Sinterklaas komt toch altijd savonds en snachts???:D
   
 12. podiki25

  podiki25 Fanatiek lid

  18 mei 2012
  3.897
  124
  63
  Tandheelkunde
  Barcelona
  Zo doen wij het ook. Sinterklaas is enkel voor de kinderen, zo hebben wij het altijd gevierd. Er werd nooit iets voor volwassenen gegeven.
   
 13. Vagans

  Vagans VIP lid

  13 aug 2010
  8.491
  0
  0
  Zwijndrecht
  Aan mijn kant van de familie zijn wij de enige met een kleine.

  Vieren het hier. Iedereen komt vanuit zn werk en eten we hier. Dan ineens geklop op t raam en tadaa een zak cadeautjes. Koop zelf meestal een chocolade letter of een chocolade sint/piet voor de volwassenen en een kleinigheidje voor de dieren zodat t niet allemaal voor mn dochter is.

  Als hier nog meer kindjes komen in de familie zullen we t een beetje om en om doen denk ik
   
 14. Gerdatje

  Gerdatje Fanatiek lid

  27 apr 2012
  1.920
  0
  0
  100% Mama
  Achterhoek
  Vieren het ook altijd hier thuis.
  Eten dan gezamenlijk hier. Na het eten is er op eens geklop, en daar zijn de zakken.

  Het meeste is voor dochter. Maar voor de andere zit er meestal ook wel 1 of 2 dingetje in. Wel net zo leuk en gezellig.

  Dit jaar maar eens kijken hoe het gaat. Omdat we 20 November de sleutel krijgen van huis. En dan druk aan het verbouwen zijn. :cool:
   

Deel Deze Pagina