Dag dames, Ik heb, een beetje impulsief, een snelkookpan gekocht. Maarre wat doe je daar nu echt mee? Ben aan het twijfelen of ik niet meer heb aan een stoomkoker ipv snelkookpan want ik wil hem dus vooral voor stamppot enzo gebruiken.
Nee, ik heb hem niet. Volgens mij gaat alleen koken ietsje sneller zo (wat bij stamppotten juist zijn voordeel heeft, lijkt me). Ik wil just een slow cooker. En inderdaad vind ik een stoomkoker ook onmisbaar, maar voor stamppotten niet helemaal geschikt.
Ik kan hem niet meer missen! Stamppot, soepen, rode kool, appelmoes, allemaal in de snelkookpan en weinig afwas
Ik kan hem ook niet missen! Sperziebonen en aardappels in tien minuten klaar en zooi lekker! Maar ook stamppotten en rundvlees heet t geloof ik maar wij noemen het altijd draadjesvlees haha. Weet niet eens meer hoe t echt heet. En eng is het echt niet hoor!!!
Kip in kruiden en olie laten marineren en dan in de kokosmelk er in op 20-25 minuten! Uitje in de andere pan er buiten aanfruiten, wat groente roerbakken. Rijst koken ... allles rond dezelfde tijd klaar en vlees super mals! YUMMMM
Wij gebruiken hem best veel, maar alleen als gewone pan Hij is zo lekker groot en kan je zo mooi stampotten, soep, mosselen enz in klaar maken. Als snelkookfunctie met die deksel 1 keer geprobeerd, maar kreeg hem niet open en toen ik hem had, stoomde hij ook nog bija in mijn gezicht. Ja toen had ik het al gehad met dat ding
Wij hebben een snelkookpan. Speciaal vorig jaar gekocht ivm de moestuin die ik heb. Ik kook altijd de bieten er in gaar, zodat ik ze daarna kan snijden en alles in de vriezer. Tevens maak ik er de maiskolven in klaar, erwtensoep, bruine bonensoep en alles meer wat lang moet koken. Ik ben er helemaal gelukkig mee, maar gebruik hem echt niet dagelijks. En hilly, als je hem neit open krjgt, je zult ook eerst alle stoom er uit moeten laten, anders krijg je hem inderdaad neit open. Komt door de druk van de stoom. En het tuitje wat er boven zit, zorgt juist dat de overtollige stoom eruit gat, anders krijg je teveel druk in de pan. Dus eerst stoom er uit, dan krijg je hem pas open, hihi.
Ah ok dus hij kan toch wel handig zijn haha. Maar hoe doen jullie dat dan met bijv stamppot? Alles erin, water erbij en aan? En dan zou het dus binnen min of 10 klaar zijn? En ik las op internet tegenstrijdige verhalen: mag je nou wel olie/boter erin gebruiken voor bijv een uitje te fruiten? Of mag dat helemaal niet? Dan bedoel ik dus ui fruiten met pan open, daarna dingen erbij en wel deksel erop?
Ik heb er ook 1. Ik maak er eigenlijk alleen draadjesvlees gerechten mee. Vlees is dan in een uur gaar. Daarna nog een uurtje laten na-st oven en laten indikken. Werkt echt geweldig!! Mijn zwager had er 1 over.. Zo zelf 1 kopen zou ik niet zo gauw doen eerlijk gezegd.
Je moet hem ook eerst laten luchten, door dat draaiknopje bovenop te draaien. Dan gaat er een gaatje open, waardoor de stoom ontsnapt. Als het rode pinnetje er helemaal ingezakt is, is de druk eraf en kun je hem zo opendraaien (schuifje op de steel inschuiven).
Ik gebruik hem vrij vaak, minstens 1x per week. Stamppot, soep, draadjesvlees, je kunt er van alles in maken.
Ik gebruik hem zo wat elke dag. Kook mijn aardappelen erin. Als we boerenkool eten gooi ik alles erin aardappelen, boerenkool, rookworst evt spekjes vinden wij niet heel lekker maar het kan uit de koekenpan vinden wij lekkerder. Zelfde als wortelstampot alles erin zelfs de uien en koken maar. Wat ik doe is als de druk in de pan hoog is gas zachtjes zetten en na zo'n 10 tot 15 min zijn aardappelen klaar stampot laat ik langer staan ruim 30 min. Zelf vind ik de pan met de kids ook handiger als je de aardappelen zachtjes langer op het gas laat staan gebeurd er niks pas als het water op is branden je de aardappelen aan. En met een gewoon pannetje aardappelen koken zou dat sneller gebeuren aanbranden (ik kan het niet eens heb de helft dan gaar).
Tip voor snelle ontluchting: pan van het vuur halen en deze is de gootsteen zetten met koud water. Binnen 5 min is de druk er af en hoef je het niet met de hand te ontluchten.
stamppot heb ik nog nooit in een snelkookpan gedaan, stamppot is snel klaar daar ga ik geen snelkoker voor gebruiken hihi. snelkookpan gebruik ik voor gerechten die normaal lang duren. Hachee bijv, dat is dan in anderhalf uur klaar, of gedroogde peulvruchten wat normaal anderhalf uur duurt is dan 40 minuutjes ong. Linzensoepen, soepen met harde hele granen die ook lang moeten garen.
Maar wat ik dan denk over vlees in een uur klaar.... Het is vaak juist het lekkerst als je vlees lekker uren kan laten pruttelen? Dan wordt het meeste vlees het lekkerst toch?
Ik ga hem vandaag uittesten! Ga er hutspot in maken. Aardappels in vieren delen, wortel/ui erop en hoppaaaa! Maar hoe weet ik nou hoeveel water er dan in moet? Hahaha
Draadjesvlees is gaar en mals.. De rest van de smaak moet er nog intrekken. Ik stoof het met alle ingrediënten er al in, daarna nog 1a 2 uur laten na-stoven voor de smaak en dikte van de 'saus'. Natuurlijk is het echt helemaal laten garen het aller lekkerst, maar ik vind dit prima werken. Ik maak vaak ook ruim een kilo draadjesvlees (moet in 2x) en dan ga ik het niet sochtends vroeg opzetten en dan de hele dag laten pruttelen. Maak ook vaak indische stoofgerechten en heb er nog niemand over horen klagen. ik vind het zo een prima alternatief De dag daarna is het nog lekkerder