slagader

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door Paula28, 25 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Paula28

  Paula28 Actief lid

  10 nov 2005
  242
  1
  0
  Mama
  Goedemorgen..

  Als ik de laatste tijd op mijn rug lig merk ik dat ik wat licht in het hoofd wod en ik had al ergens gelezen dat je dan een slagader ofzo dicht knijpt.

  Het gekke is dat ik hier helemaal geen last van had bij mijn eerste zwangerschap....

  Mijn vraag is...kan je ook die slagader dichtknijpen als je op de bank zit met 2 kussens in je rug?? ik merk dan namelijk dat ik dan ook wat licht in me hoofd word (duizelig)

  Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag!!

  Liefs Paula
   
 2. Japke

  Japke Bekend lid

  1 feb 2006
  535
  0
  0
  verloskundige
  Hoi Paula,

  Wanneer je op je rug ligt kan de baarmoeder de ader die zuurstofarm bloed vanuit het lichaam naar je hart pompt een beetje of helemaal dichtdrukken, dus neit je slagader.
  Er ontstaat hierdoor een tijdelijk tekort aan bloed in de rechterhelft van het hart. Daardoor komt er te weinig zuurstofrijk bloed in de bloedsomloop. Dit geeft het gevoel van duizeligheid. We noemen dit het vena cava syndroom. Dit verhelp je door of op je zij te gaan liggen of goed rechtop te zitten. Half liggend dus met twee kussens zorgt er ook voor dat je baarmoeder kantelt en tegen je vaten aan kan liggen. Ja, de dduizelighheid kan daar dus vandaan komen.

  Blijven de klachten ook bij het zitten en zijligging dan zou ik even overleggen met je eigen verloskundige of gynaecoloog, soms kan het ook te maken hebben met bloedarmoede.

  Groetjes,
  Japke
   

Deel Deze Pagina