Slapeloosheid luteale fase

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Flamingo1990, 5 jan 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Flamingo1990

  Flamingo1990 Niet meer actief

  Dag allemaal,

  Ik zit met een vraag: ik heb last van slapeloosheid tijdens mijn luteale fase. Ik word dan iedere twee uur wakker en kom moeilijk in slaap. Daarnaast ben ik ook heel misselijk. Dit begint beide vanaf ongeveer 3-4 DPO tot aan twee dagen voor mn menstruatie.

  Nu dacht ik altijd dat het kwam door een hoge progesteron waarde, omdat dat misselijkheid kan veroorzaken. Echter, nu lees ik dat je van progesteron juist heel moe wordt en juist dieper en beter slaapt. Slapeloosheid is eerder een teken van progesteron te kort, aldus het internet.

  Wat is jullie ervaringen hiermee? Zijn mensen bekend met progesteron te kort en slapeloosheid?
  Kan iemand hier iets over zeggen wat artsen zeggen?

  Ik heb in oktober een miskraam gehad dus ik maak mij er wel zorgen over.. wat als het daar aan lag?
   
 2. Leraje

  Leraje Fanatiek lid

  19 apr 2013
  3.376
  1.089
  113
  Ik heb zelf van allerlei progesteron-klachtjes last, inclusief soms misselijkheid. Lastig in slaap komen/wakker liggen heb ik ook voor de eisprong ;) Maar ik merk hetzelfde wat jij zegt; de ene bron zegt dat het komt door te veel progesteron, de andere door een tekort. Ik denk zelf ondertussen dat het gewoon enige disbalans is die de klachten veroorzaakt, ongeacht of die naar onder of boven is. Voor mezelf weet ik dus niet welke kant het op slaat... ik denk dat daarvoor toch regelmatig bloedonderzoek gedaan moet worden om te kijken hoe de hormoonwaarden veranderen gedurende de cyclus :/
   
  Flamingo1990 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina