Ik merk dat hier de slowcooker een beetje begint te verstoffen. Ik gebruik hem enkel nog voor spare ribs en roti en dat vind ik zonde. Het koken in de weekenden schiet er weer bij in en we bestellen weer (te) veel. Eigenlijk komt al dat vette eten mijn neus uit dus mijn voornemen is om in het weekend de slowcooker te gaan gebruiken zodat het niet last minute bestellen word. Ik heb zelf niet zo veel lekkere recepten dus ben heel benieuwd naar jullie favorieten uit de slowcooker zodat ik wat nieuwe inspiratie heb! Kom maar door met die recepten....
Verkeerde subforum, denk ik? Ik heb ‘m op dit forum al heel vaak gedeeld, maar dit is mijn absolute favoriet en ook de kinderen zijn er dol op (inclusief de jongste) De kinderen eten ‘t toevallig vandaag https://www.eefkooktzo.nl/spaghetti-met-balletjes-uit-de-slowcooker/
Vandaag maak ik toevallig draadjesvlees: - magere runderlappen - klein blikje tomatenpuree - runderbouillionblokje verkruimelen - 3 teentjes knoflook - 1 ui in ringen - water tot de lappen net niet onder staan - 2 laurierblaadjes 3 uur op high, af en toe draaien, rest van de tijd op low (ik doe het er in de ochtend al.in). Heerlijk met hutspot of andere stamppot. ======== Spitskool met rundervinkjes - gesneden spitskool zak - rundervinkjes (aantal zelf bepalen) - 2 uien in ringen - mosterd 4 eetlepels - 4 tenen knoflook uitgeperst - ketjap 3 eetlepels - 5 eetlepels water - olijfolie om in te bakken In de slowcooker: uien, spitskool, water In een bakje mengen: mosterd, ketjap, knoflook In een koekenpan even kort aanbraden: vinkjes in olijfolie. Hoeven niet gaar. Gewoon kleuren. Daarna vinkjes op de spitskool leggen. In de nog warme pan het bakje met mosterdsaus doen en mengen met achtergebleven bakvet en olijfolie. Hoeft niet op het vuur, pan is warm genoeg. Daarna over de vinkjes in de slowcooker doen. 3-4 uur op low. Lekker met (zilvervlies)rijst en eventueel boontjes (snij of sperzieboontjes) voor extra groente.
Ontbijt is trouwens ook heerlijk: - havermout - dubbel zoveel amandelmelk als havermout (kopjes) - beetje kaneel - blauwe bessen (bevroren of vers) - 1 appel in kleine blokjes - handje rozijnen 1-2 uur op low. Heerlijk met een beetje honing. ============ Hele kip - hele kip - citroen - paprika poeder - gedroogde tijm - water 100ml - olijfolie - kleine ui Ui in de holte van de kip doen. Kip in de slowcooker. Water toevoegen. Hele citroen erboven uitpersen. Ruim besprenkelen met paprika poeder tot het helemaal bedenkt is. Tijm erover doen. 4 - 5 uur op low. Daarna eruit halen in een ovenschaal doen. Vocht uit de slowcooker er deels overheen scheppen. Olijfolie erover gieten. 15 minuten op 230 graden voorverwarmde oven voor crispy huid.
Klinkt goed dat recept met spitskool @Fennec! Ik maak er een variatie op: https://www.eetspiratie.nl/slavinken-met-gesmoorde-spitskool-uit-de-slowcooker/
Wat van mijn favorieten: https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/ (Thaise kippensoep) https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/ https://www.eetspiratie.nl/sambal-gehaktballen-uit-de-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/kip-met-zwarte-peper-en-noedels-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/gehaktballetjes-ketjap-pindasaus-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/slavinken-in-kruidige-tomatensaus/ https://www.eetspiratie.nl/kruidige-drumsticks-uit-de-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-chicken/ https://www.eetspiratie.nl/carnitas-krokant-varkensvlees-slowcooker/ https://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-pork/ https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/frietje-zwolsche-stoof/ https://simoneskitchen.nl/stoofvlees-van-hugo/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/kip-ketjap-met-nasi-goreng/ https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/babi-ketjap-uit-de-slowcooker/ Misschien vergeet ik nog wat. Ik ga zo even kijken. Verder maak ik van alle soorten stoofgerechten zelf een slowcookerrecept. Vaak is dat alleen maar een kwestie van tijd en vocht aanpassen. Dan vervang ik de bouillon bv alleen voor een bouillonblokje (natuurlijk niet bij soep ). En hanteer ik standaardtijden voor kip en runderstoofvlees.
Oh en deze eten wij toevallig morgen: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R767224/kip-gestoofd-in-witte-wijn Maar dan in de luie slowcookerversie. Oftewel de kippenpoten vervangen voor kipfilets (600 gram), al het water weggelaten en maar 1 ipv 2 bouillonblokjes was genoeg voor ons. Kip even aangebakken en in de slowcooker, daarna de prei en knoflook even aangebakken en in de slowcooker en daarna afblussen met de wijn, even flink koken en daarbij het bouillonblokje oplossen. Dat ook in de sc en daarna 4 uur op low. Daarna heb ik de kip eruit gehaald en in blokjes gesneden en weer terug gedaan in de pan en de crème fraîche erdoor geroerd. Nog even op high om de crème fraîche te verwarmen en klaar. Edit: En mijn favoriete bolognesesaus recept: Ik gebruik altijd het recept van Matt Preston uit zijn eerste kookboek. Op deze link staat hij ook: https://www.firmamama.nl/pasta-zelfgemaakte-bolognese-saus/ Alleen dan voeg ik wel meer ontbijtspek toe dan hier staat, ik laat de bouillon weg (alleen weer bouillonblokjes) en ik bervang de tomatenblokjes voor passata. Dan is de saus heerlijk dik en stevig en blijft goed aan de pasta ‘plakken’. (Ik heb trouwens gewoon even oude slowcooker topics bekeken en gecopy/ paste. Scheelde me een hoop typewerk )
Deze zijn ook nog erg lekker: (niet allemaal officieel sc recepten, maar makkelijk daarop aan te passen. https://thetortillachannel.com/nl/kip-carnitas/ https://www.eetspiratie.nl/kip-met-sambal-en-tomaat-slowcooker/ https://familieoverdekook.nl/kruidige-kip-kokosmelk/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R396252/gemarineerde-drumsticks https://familieoverdekook.nl/gehaktballen-in-kruidige-cola-jus/ https://www.eetspiratie.nl/ajam-nanas-kip-met-ananas-uit-de-slowcooker/ En verder maak ik graag appelmoes met steranijs en kaneel in de slowcooker: 1 kilo elstar, geschild en in blokjes, naar wens evt een schepje suiker erbij, wat kaneel en een steranijs. 4 uur op low en het valt zo uit elkaar. En uiensoep maak ik ook altijd in de slowcooker. 1 kilo gesneden uien 15 minuutjes aanfruiten in wat roomboter, daarna overscheppen in de slowcooker met 2 steranijsjes. 7 à 8 uur op low. Dan nog 1 liter bouillon erbij, eventueel een scheutje madeira.
Haha thanks, kon mijn eigen topic ineens niet vinden in de lounge en toen vermoedde ik al dat ik iets fout had gedaan
Bedankt voor alle recepten alvast! Als ik alles een keer probeer dan kom ik de komende 6 a 8 weekenden al door