Spijt van kinderdagverblijf wissel

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door Luna28, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Luna28

  Luna28 Niet meer actief

  Hai meiden,

  Enkele maanden geleden kwam er eindelijk een plekje vrij op een kdv in de buurt. Onze zoon ging daarvoor naar een kdv bij mijn werk in de buurt. Onwijs leuk kdv. Lieve leidsters en als er eens iets was, werd dat altijd goed opgelost.
  Er was sprake van dat ik eventueel weg zou gaan bij mijn werk, niet gelijk nu, maar wel tzt. ( vriend heeft een eigen zaak, ik zou daar bij in komen) dat is nu veranderd. We hebben toch personeel aan genomen.
  Maar goed, er kwamen 2 plekjes vrij op een kdv hier in de buurt. Net verhuisd naar een nieuw pand. Zag er netjes uit, alles nieuw en leek ons een prima kdv.
  Vlak na de geboorte van onze dochter zijn we gewisseld. En ik kan er maar niet aan wennen. Ik heb alles zoals t echt handig is, papa brengt ik haal. Verzorging valt tegen, rode uitslag van m'n dochter was ze niet opgevallen. Communicatie, valt tegen: ik hoorde een paar weken geleden bijvoorbeeld pas dat zoon zonder slaapzak en dekens sliep, want wij hadden geen slaapzak mee gegeven :( En ik zat me maar af te vragen waarom hij zo slecht sliep daar.
  Met een overleg ruilen de leidsters blijkbaar even van groep of worden groepjes even samengevoegd, waren ze m'n zoon vergeten terug te halen naar z'n stamgroep. Knutselen voor mama/papa verjaardag oid, doen ze niet. En zo kan ik wel nog tig dingen opnoemen. Het valt gewoon tegen. Ik voel me er niet 'thuis'. Ik heb over bovenstaande punten wel een gesprek gehad met de manager. Ze gaf me gelijk op een aantal punten.

  Ti's geen slecht kdv, maar t voelt gewoon niet zo. Kindjes gaan verder prima daar. Zoon heeft t prima naar z'n zin. Dochter ook. Ze komen beide tevreden thuis.

  Het liefste zou ik ze beide morgen al brengen naar t oude kdv. En dat voelt ook weer zo egoïstisch van mijzelf.
  Zucht :(
  We gaan overigens woensdag wel even langs op t oude kdv, samen met de kindjes. Even kijken. Misschien als ik er eenmaal weer even geweest ben, dat ik er toch weer anders over denk.
  Slaap gebrek helpt ook even niet ;)

  Heeft iemand misschien iets soortgelijks mee gemaakt? Sorry voor het lange verhaal. Ik moest het even kwijt. Bedankt voor het lezen.
   
 2. Hummeltje 1

  Hummeltje 1 Fanatiek lid

  6 dec 2011
  1.855
  2
  38
  NULL
  Vervelend is dat he
  Ik heb niet hetzelfde als jou meegemaakt wat betreft het wisselen van k.d.v.
  Wel het wisselen van groep, waar ik ontzettend veel spijt van kreeg.
  Om een heel lang verhaal kort te maken.
  De leidsters van de groep waar mijn zoon eerst zat moesten naar een andere locatie, de groepen werden her ingedeeld en van een briefje waar namen van leidsters op stonden moesten we kiezen in welke groep we hem wilden.

  Ik zag op het briefje 1 bekende naam en ben toen gelijk voor die groep gegaan (mijn zoon was toen nog geen 1 jaar dus ik wist niet goed welke leidsters er waren). Later hoorde ik dat zij helemaal niet zo leuk zou zijn.
  Ben toen gelijk naar de locatie manager gegaan en heb aangegeven dat ik hem toch liever in de andere groep wilde. Natuurlijk was hier geen plek meer en hij kwam toch bij die ene leidster.
  Daar heeft hij een aantal maanden gezeten, en hij liep letterlijk met haar weg. Iedere keer als hij naar het k.d.v ging en zag zijn juf was hij blij.
  Toen kreeg ik telefoon dat ze een plekje hadden in de andere groep (wat ik dus in eerste instantie wilde) heb toen ja gezegd, maar het moment van ophangen kreeg ik al een schuld gevoel.
  Savonds thuis overleg gehad met mijn vriend, die was ook niet blij met mijn beslissing.
  En toen ik de volgende dag mijn zoon ging halen uit de andere groep zag ik dat hij het niet leuk vond. Ook de bewuste juf vond het niet leuk dat hij uit de groep was.
  De volgende dag weer contact gehad met de locatie manager en uitgelegd dat ik een domme fout heb gemaakt en hem toch terug wilde in de andere groep. Deze plek was al weer vergeven :(. Ik voelde me echt heel slecht. God zij dank kreeg ik een aantal uur later toch een telefoontje dat hij terug kon naar zijn oude groep pfffffffff wat was ik blij zeg.

  Toch een lang verhaal geworden :) maar snap helemaal wat je bedoeld
   
 3. Luna28

  Luna28 Niet meer actief

  Wat fijn dat jullie zoontje toch nog terug kon naar zijn oude groepje. Wij kunnen ook terug naar het oude kdv. Er is plek, ook op zijn oude groepje.
  Maar mijn vriend zegt ook, en terecht hoor, hij heeft het prima naar zijn zin waar hij nu zit. Heeft weer nieuwe vriendjes gemaakt. En ons meisje weet niet beter. Die steelt elke dag dat ze daar is de show. Iedereen loopt met haar weg. Tis ook heel egoïstisch van mij, ik weet het. Mama heeft gewoon een beetje heimwee :)
   
 4. Jo79

  Jo79 VIP lid

  6 mei 2007
  23.141
  2.380
  113
  Ja, maar dan andersom, van een slecht kdv naar een heel goed kdv.
  En ja, dat kdv waar ik niet tevreden over was, zat ook dichtbij in een heel mooi nieuw pand, maar de communicatie was waardeloos, de verzorging was beneden alle peil, de sfeer was niet goed, ze stonden vaak me te weinig leidsters op de groep, nou, teveel om op te noemen.
  Daarna keken we bij 2 kdv's, eentje weer in een mooi, nieuw pand, maar de sfeer vonden we niets, de andere in een vergane glorie gebouw, maar met een heerlijke, grote speeltuin en het voelde zoveel warmer aan. Pas toen merkte ik echt hoe waardeloos dat andere kdv was. Luieruitslag hier nooit gehad, alles werd opgeschreven, wennen ging rustig, de leidsters belden gewoon als ze even wat met me wilden overleggen, veel meer rust en je zag dat ze plezier in hun werk hadden. De kinderen speelden ook vaak buiten, bij dat andere kdv deden ze dat zelden (terwijl ze zeiden dat ze daar zovaak buiten speelden, weer of geen weer...nou, ze speelden zelden buiten).
  Het was jammer dat ik daar voor om moest rijden, maar ik vond het het wel waard.
   
 5. misa

  misa Niet meer actief

  Ja lastig... De kinderen moete het goed hebben, maar ook mama....!
  Ik zou even aankijken hoe het gevoel is als je op bezoek gaat bij het ouder kdv en dan je keuze maken.
   
 6. p1982

  p1982 Niet meer actief

  hier ook een verhaal andersom

  van een "slecht "kinderdagverblijf naar een goed kinderdagverblijf wat mee denkt

  dit geeft ons zoveel rust
   
 7. frannie82

  frannie82 VIP lid

  28 nov 2010
  10.407
  1
  36
  Wij zijn om logistieke redenen ook geswitcht en kwamen er na de wissel pas achter dat waar ze nu gaan veel beter is. Oudste ging flexibel naar een vrij groot kinderdagverblijf en zat soms meerdere keren per week in een andere groep. Dat is gewoon zo met flexibiliteit daar. Waar ze nu gaan is maar 1 groep dus ze zitten er op verschillende dagen maar zien altijd dezelfde leidsters. Oudste is helemaal opgebloeid terwijl wij geen signalen hadden dat het niet goed ging hoor. Maar de vaste groep en vaste leidsters heeft haar veel rust gegeven.
   
 8. Luna28

  Luna28 Niet meer actief

  We blijven bij het nieuwe kdv. Ik heb ze nu een paar keer zelf gebracht (vriend brengt ze altijd, ik haal) en zoonlief rende naar de leidster, gelijk een knuffel. Dat zou hij niet doen als hij het er niet naar z'n zin heeft toch? En ik kan het niet over m'n hart verkrijgen om hem weer weg te halen bij z'n vriendjes.
  Mama went wel ;)
   

Deel Deze Pagina