In het kader kinderen willen pizza en ik wil gezonder eten; Wie heeft er al eens pizza gemaakt met spinaziebodem? Dus spinazie in gewoon pizzadeeg, zonder havermout etc (zoals google mij wilt laten geloven, zo gezond hoeft ook weer niet...) Moet ik het vervangen door iets of alleen extra toevoegen? Wie helpt mij op weg?
Ik heb weleens spinazie gebruikt vanwege de groene kleur. Je kunt ook leuk pannekoeken/poffertjes maken met spinazie en met bietjes en pompoen, heb je allemaal leuke kleurtjes. Maar de hoeveelheden die je erin doet zijn niet bijster groot, het gaat vooral om de kleur die je toevoegt. Als je echt een gezonde bodem wilt kun je beter een bloemkoolbodem maken denk ik? Je kan de spinazie ook erop doen, lekker met feta-kaas!
Ik zou de bodem gewoon brood laten en juist de bovenkant gezonder maken. of...minder pizza maken en dan groente pizza's erbij. Dus mini's maken. Die maak ik meestal van schijfjes courgette. Is hier net zo snel op als de gewone pizza.