SPOED! Wat kan ik regelen?!

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door CarpeDiem89, 8 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. CarpeDiem89

  CarpeDiem89 Actief lid

  2 jan 2011
  234
  0
  0
  Momenteel ff niks..
  Den Haag
  Hallo allemaal,

  Een aantal van jullie zullen mij nog wel kennen van het "Even klagen over partner" topic, die ik inmiddels heb laten verwijderen.

  Mijn vriend en ik zijn nu officieel uit elkaar, hij heeft besloten er niet meer mee door te willen gaan.
  Hij woont nu zo'n 3 dagen in de week hier en de rest bij zijn ouders.

  Hij blijft dit doen tot de bevalling, en blijft na de bevalling ongeveer nog een maandje hier wonen (en dan wel alle dagen in de week, zegt hij..)

  Aangezien ik geen inkomen heb, helemaal niks, heeft hij beloofd alles te blijven betalen tot ik voor mezelf iets heb geregeld.

  Ik heb er veel moeite mee hem los te laten, want ik wil graag samen blijven met de vader van mijn kindje, maarja ik heb me er bij neergelegd en heb het vandaag ook via mijn hyves officieel bekend gemaakt aan iedereen, om dit onderdeel zo voor mezelf af te sluiten.


  Nu heb ik vanmiddag een afspraak staan bij het JIP (Jongeren informatie punt) hier in Den Haag..

  En ik weet nu eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen, wat moet ik vragen? Moet ik eerlijk zeggen dat mijn ex nog wilt doorbetalen een tijdje? Of moet ik overdrijven en zeggen dat ik er echt helemaal doorheen zit?

  Dit huis huren we samen, en ik zou hier mits ik voldoende inkomen krijg (zeker 1000 euro) kunnen blijven wonen.. want alle vasten lasten bij elkaar (zonder boodschappen) zijn al ongeveer 900 euro..

  Nu zit ik met nog een probleem wat betreft dit huis en dat is dat we in strijd zitten met de verhuurder, we huren particulier en aangezien er veel gebreken zijn in dit huis hebben we een procedure lopen bij de Huurcommissie, de huur moet eigenlijk ook met ruim 200 euro omlaag..
  Nu loopt het huurcontract af in oktober, en de verhuurder heeft al aangegeven het niet te gaan verlengen, dus dan sta ik alsnog op straat over een paar maanden.

  Wat zou het JIP hierin voor me kunnen betekenen? Ik hoor het nog graag voordat ik er zo heen moet om 1 uur, dan weet ik een beetje hoe of wat..

  Zijn er meiden in Den Haag e.o. die dit soort dingen ook moesten regelen?

  Liefs.
   
 2. Loepie

  Loepie Fanatiek lid

  15 jul 2010
  1.180
  0
  0
  hey meis,

  Ik zou gewoon alles eerlijk voorleggen, dat betekend ook dat je niet ervan uit kunt gaan dat hij blijft betalen... hij heeft wel meer gezegd wat hij later niet na is gekomen, nietwaar. Vertel waar je je zorgen om maakt... schrijf anders al je punten nu op. Nu ben je rustig en helder en dadelijk vergeet je misschien dingen door toch wat zenuwen ofzo.

  Heel veel sterkte en we horen graag hoe het ging ;)
   
 3. CarpeDiem89

  CarpeDiem89 Actief lid

  2 jan 2011
  234
  0
  0
  Momenteel ff niks..
  Den Haag
  Hey loepie!

  Bedankt voor je reactie! Je hebt idd gelijk dat ie wel vaker dingen zei die hij niet na kwam.. dus mag er idd niet al teveel vanuit gaan..

  Had idd al wat punten opgeschreven, maar ze zijn hier in Den Haag zo moeilijk wat betreft uitkeringen en woningen enzo.. ze laten je al gauw aan je lot over.

  En ben al helemaal bang dat ze dat doen als ik zeg dat mn ex nog ff doorbetaald.. :/

  Nouja ik ga er maar met goede moed heen!

  Hou jullie op de hoogte!

  Liefs
   
 4. fontana

  fontana Fanatiek lid

  1 jan 2010
  1.288
  0
  0
  zoekende.. maatschappelijk werk of jongerenwerk.
  ergens in t Noorden.
  als je in de bijstand komt.. dan krijg je zonder de aftrek van alimentatie ong. 1100 euro. Voor een alleenstaande met kind. Dit krijg ik ook. Mijn ex betaald nu geen alimentatie omdat ie t niet heeft, maar alimentatie wordt er dus vanaf getrokken.

  Verder kunnen particulieren ook huur en zorgtoeslag aanvragen. Daarnaast kindgebondenbudget en je krijgt straks natuurlijk kinderbijslag.

  Ga je alles wel op papier zetten wat betreft alimentatie en omgangsregeling enzo.

  Veel sterkte. vind t heel knap dat je je ex nog bij je in laat wonen. Ik kon t niet. Ik werd verlaten toen ik 12wk zwanger was van nr 2. Hij is alleen bij de bevalling geweest verder niet mee naar echo's e.d. Na de bevalling issie 3 dagen aanwezig geweest en toen vloog t em allemaal weer aan en weg was ie. Ik had/heb ook nog steeds moeite om hem helemaal los te laten, vooral omdat je kids hebt zit je voor altijd aan elkaar verbonden. De speciale gevoelens voor elkaar zullen er blijven, maar hopelijk slijt t verlangen en verdriet snel.

  dikke knuffel voor jou en je red t!!!
   
 5. Rono

  Rono Niet meer actief

  Krijg je met 21 jaar ook bijstand dan? Van wat ik begreep moet je dan perse naar school.

  Je hebt nu ook recht op hoge toeslagen van de belastingdienst. Laat je vriend zich vast uitschrijven! en dan kan jij direct bijstand regelen!
   
 6. gebakje

  gebakje VIP lid

  15 dec 2010
  5.130
  0
  0
  Heerle (NB)
  Volgensmij heb jke geen recht op huurtoeslag als je huur te hoog is bij particulieren huur, dus daar zou je even naar moeten informeren.

  Sta je niet ingeschreven bij een woningbouw vereniging? Misschien kan je urgentie krijgen en een woning die betaalbaarder is ( waar je dan ook nog huurtoeslag voor krijgt)
   
 7. Rono

  Rono Niet meer actief

  particulier krijg wel gewoon huurtoeslag :) maar het mag niet boven de 652 euro uitkomen en in jouw geval aangezien je onder de 23 ben boven de 350
   
 8. gebakje

  gebakje VIP lid

  15 dec 2010
  5.130
  0
  0
  Heerle (NB)
  Dat valt mee dan.
   
 9. winniethepoeh

  winniethepoeh Niet meer actief

  hoe is je gesprek gegaan?
   
 10. missgwen

  missgwen Bekend lid

  23 apr 2007
  775
  16
  18
  aan het water
  even offtopic

  zij valt niet onder de 23 jaar regeling als zij is bevallen, omdat ze een kind heeft.
  ik woonde voor mijn 23ste ook in een flat van boven de 350 euro
  en ik kreeg doordat ik een kind had wel huursubsidie die van toepassing was op de huurprijs van 490 euro.

  wanneer je een berekening doet bij toeslagen geeft hij aan van niet.
  maar wanneer je het aanvraagt, doet hij het wel goed.
  en wanneer ze voor de telefoon moeilijk doen (de belastingdienst)
  moet je even uitleggen dat je een kind hebt en dan wel recht hebt op volledige huurtoeslag.

  kan het weten, kon telkens weer uitleggen dat ik er wel recht op had.;)
  en kon hun uitleggen hoe ze het dan moeten doen, terwijl zij er werken;)
   
 11. luckybird

  luckybird Fanatiek lid

  2 sep 2009
  1.274
  0
  0
  NULL
  NULL
  Als je ouders hebt is het denk ik het fijnste om die als backup t houden om bij te wonen. Dan kan je na de bevalling eerst die baan regelen en dan een nieuw huis.
   
 12. Sahi

  Sahi VIP lid

  4 apr 2010
  5.186
  0
  0
  Dordrecht
  je kan op je 18e al in de bijstand, je wordt naar school begeleid als het mogelijk is, maar zo'n verse moeder wordt meestal niet naar zo'n traject begeleid.
  de bijstand trekt wel de alimentatie eraf en jou ex is wel verplicht om alimentatie te betalen, als hij het kind heeft erkend en zo.
  de Sociale Dienst van jou gemeente kan ook vast wel een hoop advies geven. En in jou situatie zullen ze zeker vragen naar de alimentatie, dus daar kan je denk ik beter niet over liegen.

  knap hoe jullie het samen oplossen!
   
 13. CarpeDiem89

  CarpeDiem89 Actief lid

  2 jan 2011
  234
  0
  0
  Momenteel ff niks..
  Den Haag
  Bedankt voor alle reacties, ik ben dus gister bij het JIP geweest en het verhaal eerlijk uitgelegd, alleen er wel bij gezegd dat mijn ex nogal snel z'n beloftes verbreekt dus dat ik er dit keer niet vanuit mag gaan dat hij doet wat hij zegt.

  Een bijstandsuitkering voor jongeren onder de 27 jaar is er niet meer, tegenwoordig bestaat er Wet WIJ en deze geeft jongeren een inkomensvoorziening mits je een 5 daags traject/opleiding volgt.

  Aangezien ik geen diploma's heb zou ik naar school moeten en krijg ik een studifinanciering.. dit is 580 euro? Dus wat ik daar aan heb snap ik niet zo goed, want mijn huur voor deze woning is al 550 euro.
  Daarintegen heb ik nooit kinderopvang geregeld dus weet ik niet waar ik de baby voor 5 dagen in de week zou moeten laten (familie en vrienden die oppassen is geen mogelijkheid, ook niet voor bijv. 1 dag.)

  Dus het zouden dan 5 volle dagen worden, hoe regel ik dit nog, hoe betaal ik dit? Ik krijg wel toeslagen, maar hoe moet ik dit 1,2,3 zo snel regelen?

  Verder maak ik al geen aanspraak meer op Huurtoeslag omdat er een procedure loopt bij de Huurcommissie en de woning qua het aantal punten zeker 200 euro goedkoper zou moeten zijn..

  Mocht ik nu in aanmerkingen kunnen komen voor urgentie (kans wordt klein geschat..) dan zou ik eventueel voor een andere woning wel huurtoeslag aan kunnen vragen als de kleine er is, want mijn huur mag dan niet hoger zijn als 647 euro.

  Verder om nog even terug te komen op luckybird, het is geen mogelijkheid om bij mijn vader te wonen, dus ik heb weinig keuze dan in dit huis te blijven.

  Mijn ex zal wel alimentatie betalen (hoop ik) alleen hij doet elke keer zo vaag en zegt elke keer wat anders, dat ik wil dat het zwart op wit gezet gaat worden.

  Ik heb heb iig gevraagd zich vrijdagmiddag uit te laten schrijven hierzo, want dan maak ik aanspraak op eventuele inkomensvoorzieningen.

  Dus ik ben benieuwd hoe het gaat lopen..
   
 14. kleintjevoorons

  kleintjevoorons Fanatiek lid

  9 mei 2008
  4.173
  2
  38
  Onderzoeker
  Noord-Brabant
  Qua kinderopvang zou je een gastouder kunnen zoeken via een gastouderbureau bij jou in de buurt. Omdat je alleenstaand ben en straks misschien ook student kan je een vergoeding voor de opvang aanvragen bij de gemeente. Ik weet niet precies hoe dit werkt maar je kan het na vragen bij je gemeente.

  Als je een andere huurwoning krijgt kan je daar gewoon huurtoeslag voor aanvragen. Ik zou niet weten waarom niet. Alleen mag de woning niet te duur zijn.

  En niet te vergeten je krijgt straks kinderbijslag voor je kindje en je kan ook kindgebondenbudget aanvragen. En je krijgt ook nog zorgtoeslag. (kan je allemaal aanvragen via Belastingdienst/Toeslagen)

  Heel veel succes. En in jou situatie zou ik toch hulp zoeken van een instantie. Want het is een heel geregel. Hopelijk kan de JIP al veel voor je doen...
   
 15. CarpeDiem89

  CarpeDiem89 Actief lid

  2 jan 2011
  234
  0
  0
  Momenteel ff niks..
  Den Haag
  Het is vandaag helemaal geescaleerd en ik zit er compleet doorheen.

  Ik moest naar de VK en het leek weer niet goed te gaan met mn beeb dus werd ik meteen doorverwezen naar t ziekenhuis voor ctg en echo, gelukkig was dit allemaal goed, maar mijn ex..

  Ipv dat hij zich bekommerde om hoe het met ZIJN kind ging, bleef hij maar lelijke berichten sturen met het bericht dat hij ineens ouderlijk gezag wil....terwijl ik daar aan de ctg lag...

  Ik was zo laat klaar in het ziekenhuis dat ik hem kon opwachten op het station en we samen naar huis zijn gegaan.. ik heb toen aangegeven dat ik geen toestemming wil geven voor ouderlijk gezag omdat hij bij me weggaat..

  Het is hier thuis helemaal uit de hand gelopen, hij heeft het hele huis overhoop gegooid, zn spullen gepakt die hier nog lagen en is vertrokken met de mededeling niks meer voor me te gaan betalen..

  Ik ben helemaal radeloos, ben verdomme 38 weken zwanger en loop alleen maar te stressen elke dag..

  Ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen..
   
 16. mariska1976

  mariska1976 Bekend lid

  12 feb 2011
  796
  0
  0
  postbesteller
  Eindhoven
  Ik stuur je zo een pb
   
 17. fontana

  fontana Fanatiek lid

  1 jan 2010
  1.288
  0
  0
  zoekende.. maatschappelijk werk of jongerenwerk.
  ergens in t Noorden.
  oh man, wat gemeen!!! ben echt pissig zeg, heb jij nu helemaal niets aan, maar gatver. Probeer kalm te blijven voor de beeb, hij is verplicht te betalen omdat ie t kindje erkend heeft. Vind t echt zo kinderachtig van hem. Ik zou je zo graag willen helpen maar weet gewoon niet hoe.. heel veel sterkte.
   
 18. mariska1976

  mariska1976 Bekend lid

  12 feb 2011
  796
  0
  0
  postbesteller
  Eindhoven
  Dat zei mijn man ook al.Hij heeft het kind erkend,dus hij moet ook betalen.Had hij dat niet gedaan,dan had hij geen verplichtingen
   
 19. CarpeDiem89

  CarpeDiem89 Actief lid

  2 jan 2011
  234
  0
  0
  Momenteel ff niks..
  Den Haag
  Nouja, z'n alimentatie wil hij wel betalen omdat hij weet dat het verplicht is en hij maar zo'n 130 euro hoeft te betalen, maar het gaat om de huur en g/w/l van de woning waar ik nu alleen in woon.

  Hij had beloofd dat door te betalen tot ik zelfs iets zou regelen, en ook dat gaat hij dus niet doen..

  Ik ga morgen meteen weer instanties inschakelen, Algemeen maatschappelijk werk, het JIP weer en de Sociale Dienst..

  Ik zal NOOIT mijn toestemming aan hem geven om ouderlijk gezag te krijgen, het stond in de planning ja, dat we dat zouden aanvragen, maar toen was alles nog koek en ei, hij kan toch zeker niet van mij verwachten dat nu hij bij me weg is, ik hem doodleuk gezag ga geven?

  Die jongen weet nog geeneens wat het inhoud, hij zal wel weer iets van z'n ouders hebben gehoord en dit maar weer uitvoeren op commando van hun ofzo.

  Mijn kind is ook zijn kind, maar hij wilt er niet voor zorgen dus blijft het ten allertijde MIJN kind, hij kan in de stront zakken, om het maar ff lullig te zeggen.

  Bah me hele huis ligt overhoop, hij heeft alles van de muren afgerukt (plankjes e.d.) en me hele woonkamer ligt aan puin..

  Zucht.. moet ik dat weer gaan opruimen met m'n dikke buik. :(

  Mariska, Dankjewel! ik heb je pb gelezen, zal er morgen even op in gaan, ben nu op en ga lekker douchen en naar bed!

  Liefs!
   
 20. Troetelbeer90

  Troetelbeer90 Fanatiek lid

  11 okt 2010
  2.756
  0
  0
  Noord-Brabant
  Meissie? Mag ik vragen hoe het is afgelopen met je contact met dat opvanghuis?

  Dat lijkt mij nu toch echt de belangrijkste stap die het meeste oplost!

  Slaap lekker in ieder geval, voor zover dat lukt.
  Dikke knuff vanuit hier
   

Deel Deze Pagina