Spruw

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door Katie88, 2 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Katie88

  Katie88 Actief lid

  12 apr 2013
  242
  63
  28
  NULL
  NULL
  Goedenavond,
  Mijn baby van 9 dagen oud heeft spruw. Mijn oudste heeft het in zijn eerste weken ook gehad en dit heeft helaas geleid tot een stop van de bv.
  Mijn jongste heeft er nu niet heel veel last van. Hij trekt aan de tepel en kreunt dan een beetje, waarna hij toch weer verder drinkt. De aanslag in de mond is goed zichtbaar. Vandaag heb ik van de huisarts nystatine en miconazolcreme gekregen. De bijsluiterzegt dat ik het viermaal daags moet aanbrengenin zijn mondje.

  Ik heb echter gelezen dat aanbrengen na elke voeding effectiever is. Klopt dat?
  Ik gebruik nu een wattenstaafje waarmee ik zijn tong, gehemelte en wangen insmeer. Ik gebruik zo'n 4ml (aanbevolen door h.a.) per dag, verdeeld over zijn 6 voedingen. Is dat de juiste manier en komt er zo voldoende suspensie op de goede plekken?
  En het gebruik van miconazol op mijn tepels na iedere voeding , kan dat verder geen kwaad? Krijg ik daar geen kloofjes oid van?

  Dan nog een hygiëne vraag, mogen hydrofiele doeken, spuugdoekjes e.d. gedurende een dag gebruikt worden of moeten ze na 1x gebruiken direct in de was?
  En de speentjes, mag ik die in de sterilisator doen of moeten ze specifiek uitgekookt worden?

  Alvast bedankt,
  Groeten Katie
   
 2. Katie88

  Katie88 Actief lid

  12 apr 2013
  242
  63
  28
  NULL
  NULL
  Nog een vraag, ik heb nu opeens links bijna geen melk meer. Baby drinkt weinig effectief en moet na de eer dat te slokken wel 3 of 4 keer zuigen voor ik hem hoor slikken. Hoe kan dit opeens en hoe kan ik dit herstellen?
  Alvast dank
   

Deel Deze Pagina