Start IVF/ICSI zomer/najaar 2021

Discussie in 'MMM clubs' gestart door svlok, 3 mei 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. svlok

  svlok Fanatiek lid

  28 mei 2017
  1.352
  1.272
  113
  Vrouw
  Hoi allemaal,

  Ik zie dat er nog geen topic is voor deze periode en merk dat ik behoefte heb om alvast te kletsen met anderen die ook in deze periode willen starten met hun ivf of icsi traject.

  Ik zal wat over mijn verleden vertellen. In 2016 is er een prolactinoom (goedaardige tumor) op mijn hypofyse ontdekt (kort samengevat dacht mijn lichaam al zwanger te zijn terwijl ik dat niet was). Er is een lange weg aan vooraf gegaan om mijn medicatie en mijn prolactine waardes op orde te krijgen en naast mijn prolactinoom heb ik één werkende eierstok, vijandig slijm en heeft mijn vriend (binnenkort man) niet de beste zwemmers, maar uiteindelijk mochten wij in februari 2018 starten met het ICSI traject. De eerste (verse)terugplaatsing mislukte, maar de tweede (cryo)terugplaatsing heeft ons een prachtige dochter opgeleverd. Na een zorgeloze zwangerschap ging mijn bevalling alles behalve volgens planning. Op mijn derde verlofdag besloot E. dat het met 36+6 weken tijd was om eruit te komen en ook nog eens vast te zitten waardoor ze met een keizersnede eruit gehaald moest worden. Alles is helemaal goed gekomen en na de bevalling dacht ik er helemaal klaar mee te zijn.

  Nu loopt er een prachtig wondertje rond en begon het bij ons beide toch wel weer erg te kriebelen om toch voor een tweede te gaan. Daarom willen wij na onze bruiloft weer gaan starten met het ICSI traject. Wij hebben nog twee cryo's liggen en willen het eerst daarmee proberen.

  Zijn er nog andere meiden die in deze periode met het IVF/ICSI traject gaan starten om voor hun eerste, tweede, derde of wellicht zelfs vierde willen gaan en gezellig willen kletsen?
   
  Sass25 vindt dit leuk.
 2. SVM79

  SVM79 Actief lid

  3 mei 2021
  248
  144
  43
  Vrouw
  #2 SVM79, 3 mei 2021
  Laatst bewerkt: 3 mei 2021
  Hi.
  Ik wil me ook melden. Ik ben het forum pas aan het ontdekken dus fijn dat deze periode nu opgestart is. Ik ben 42 jaar, heb een zoontje van 6 jaar. Van hem ben ik snel (3e maand proberen) natuurlijk zwanger geworden. Toen was ik ook wat jonger :)
  Nu zijn we 2 jaar bezig om zwanger te worden van een 2e kindje. Deze beslissing heeft wat tijd gekost omdat mijn man twijfelde over wel of niet een 2e kindej. Helaas gaat het nu niet zo eenvoudig, vorig jaar juli een miskraam gehad bij 9 weken. Hierna is bij mij een chocolade cyste op mijn linker eierstok aangetroffen. Nooit gedacht dat het niet zou lukken natuurlijk maar hierdoor wel in de medische molen gekomen. En sinds januari aangemeld bij fertiliteitskliniek. Mijn cyclus is keurig en de arts zegt....alles kan, maar ik denk niet dat je het kado krijgt. Dus we hebben de eerste testen gehad en krijgen in juni IVF uitleg en prik instructie. Wanneer starten, vermoedelijk juli..hoop ik.

  @svlok wat heftig wat je hebt meegemaakt al. Dapper en zeker spannend dat jullie voor nummer 2 gaan.
   
  Sass25 vindt dit leuk.
 3. svlok

  svlok Fanatiek lid

  28 mei 2017
  1.352
  1.272
  113
  Vrouw
  Welkom en wat leuk dat je mee wilt schrijven! Ik heb tijdens mijn vorige traject en tijdens mijn zwangerschap op dit forum geschreven en dat is me erg goed bevallen!

  Jeetje ook al een aardig traject achter de rug. Zo bizar dat het eerst zo snel en makkelijk natuurlijk gaat en dat het nu zo moeizaam gaat. Gelukkig bestaan er mooie technieken en kan zo jullie tweede wondertje hopelijk werkelijk worden! @SVM79 heb je momenteel nog testen of is het nu wachten tot juni?
   
 4. SVM79

  SVM79 Actief lid

  3 mei 2021
  248
  144
  43
  Vrouw
  @svlok nee het is nu wachten tot juni...dan de uitslagen van bloedonderzoek en uitleg ivf en prik instructie. Baal alleen want als het allemaal door gaat is punctie en terugplaatsen precies in onze 2 weken vakantie. We zijn dan in een huisje in nederland. Juist geboekt begin dit jaar in de hoop dat de corona minder is en er weer wat vrijheid zou zijn. Wacht nog wel af wat de planning is. Dan beslissen we of we of een maand later starten. Wilde eindelijk eens genieten me mannen na een snert jaar...geldt denk voor meer mensen.
   
 5. Mimi89

  Mimi89 Actief lid

  9 nov 2020
  135
  123
  43
  Vrouw
  Hoi hoi,
  Ik wil ook graag met juli meekletsen.
  Ik heb zelf 2 kindjes met mijn ex waarbij ik in ronde 1 zwanger was. Nu heb ik een nieuwe relatie en willen wij graag samen een kindje. Helaas blijkt dat het zaad van mijn partner zo slecht is dat we alleen zwanger kunnen worden via icsi. Afgelopen januari zijn wij begonnen met het traject, Helaas kreeg ik ernstige over stimulatie waardoor we deze poging hebben afgebroken. We hebben toen besloten om mijn lichaam eerst helemaal tot rust te laten komen. Gisteren heb ik het ziekenhuis weer gebelt en hebben we besloten om half juli te gaan starten met het traject. Ik krijg nu veel minder hormonen omdat mijn lichaam dus heftig er op reageert. Super spannend allemaal maar we gaan er met nieuwe goede hoop weer helemaal voor.
   
  Sass25 vindt dit leuk.
 6. SVM79

  SVM79 Actief lid

  3 mei 2021
  248
  144
  43
  Vrouw
  @Mimi89 wat leuk dat je mee kletst en wat spannen dat je half juli opnieuw het gaan proberen. Wel heftig lijkt me een overstimulering. Zal je lichamelijk niet in je koude kleren zijn gaan zitten. Ik weet niet het verschil tussen ivf en icsi traject?
   
 7. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  8.368
  3.009
  113
  Vrouw
  Ik ga in augustus mijn 4de en laatste ivf poging doen voor een kindje. Ik ben een (bewust) alleenstaande mama.
  Bij mijn dochter ook ruim 3 jaar over gedaan om zwanger te raken. En inmiddels ook al weer 3 jaar bezig voor nummer 2 zaten wel wat pauzes tussen door corona en overlijden van mijn moeder. En in maart een miskraam :(
   
 8. SVM79

  SVM79 Actief lid

  3 mei 2021
  248
  144
  43
  Vrouw
  Spannend zeg! Ik ga heel hard diimen voor je. Ik vind het ook heel knap dat je dit helemaal alleen doorstaat.
   
  aicirtap vindt dit leuk.
 9. svlok

  svlok Fanatiek lid

  28 mei 2017
  1.352
  1.272
  113
  Vrouw
  @SVM79 klopt veel mensen willen er even tussenuit! Ik zal dan ook lekker genieten en eventueel een maand later starten. Ontspannen het traject ingaan is ook erg belangrijk :) maar snap dat je liever nog vandaag dan morgen begint

  Hoi @Mini89 wat leuk dat je mee kletst! Snap dat het nu extra spannend is want je wil niet weer in dezelfde situatie terecht komen, ik duim mee dat het dan wel goed gaat. Was eerder starten geen optie of heb je echt een half jaar rust nodig?

  @aicirtap jeetje wat heftig zeg! En wat een stoere keuze om dit allemaal alleen te doen. Het is al een pittig traject, ik ga voor je duimen dat het met je vierde poging lukt!!
   
  aicirtap vindt dit leuk.
 10. Mimi89

  Mimi89 Actief lid

  9 nov 2020
  135
  123
  43
  Vrouw
  @SVM79 het verschil is dat bij ivf meerdere zaadcellen bij een eicel worden gevoegd en dus zelf een bevruchting tot stand brengen. Bij icsi word 1 goede zaadcel geïnjecteerd in een eicel.

  @svlok ik heb er samen met me partner voor gekozen om het eventjes te laten rusten. Ik had ook echt veel pijn en was mezelf niet meer. Was ook erg emotioneel allemaal, je bent zover gekomen en dan op het laatste moment stopt het. Nu is mijn cyclus weer helemaal regelmatig en zijn we klaar om in juli weer te starten. Wel weer eerst aan de pil, dus het lange traject.
   
 11. Dotje89

  Dotje89 Lid

  12 mei 2021
  8
  8
  3
  Vrouw
  Hi ladies, wat mooi dat iedereen hier zijn verhaal deelt. Ik ben nieuw op het forum. 31 jaar, anderhalf jaar aan het proberen, diagnose' taai zaad met hoge viscositeit' en 1x IUI die niet doorging omdat er geen zaad over bleef na opwerking, toen bij 2e poging IUI in medium zaad opgevangen en 300.000 zwemmers voor 'spek en bonen'. Nu op de wachtlijst voor ICSI. 1 juni start ik met de injecties (deca... nog iets ;) ) en rond 14 juli de punctie. We hebben aangedrongen op nog 1 x IUI in de tussentijd zonder hormoonstimulatie en hopen ergens nog op een wondertje :).

  @Mimi89 @svlok @aicirtap fingers crossed! ❤️
   
  Sass25 vindt dit leuk.
 12. SVM79

  SVM79 Actief lid

  3 mei 2021
  248
  144
  43
  Vrouw
  Tnx voor de uitleg.
   
 13. Maaikevds

  Maaikevds Lid

  12 mei 2021
  28
  16
  3
  Vrouw
  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw op dit forum, mijn naam is Maaike en ik ben 30jr oud, mijn vriend en ik zijn al ruim 1,5 je bezig maar hebben na een lange onzekere tijd vol met onderzoeken te horen gekregen dat ICSI de enige optie is die ons kan helpen om onze wens hopelijk uit te laten komen. Nu is het zover en gaat het voor ons ‘eindelijk’ echt beginnen.

  Deze week hebben we het intake gesprek gehad en alle medicatie meegekregen.
  Nu wachten op mijn menstruatie en dan starten met de pil. (Het lange traject las ik hierboven? Iemand die daar uitleg over kan geven?)

  Ik las dat er verschillende ervaringsdeskundigen zijn binnen deze groep, het lijkt me fijn om elkaar te kunnen ondersteunen.

  Vind het een spannende periode waar we in gaan waarvan in geen idee heb hoe mijn lichaam op al de hormonen gaat reageren.
  Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen!

  veel liefs Maaike
   
  Sass25 en Dotje89 vinden dit leuk.
 14. SVM79

  SVM79 Actief lid

  3 mei 2021
  248
  144
  43
  Vrouw
  Welkom @Maaikevds Spannend dat jullie gaan beginnen. Geen ervaringsdeskundige hier. Ik hoop in juli met de ivf te starten. Ik hoop dat jullie snel zwanger zijn met de icsi
   
 15. Saar1988

  Saar1988 Bekend lid

  24 jul 2020
  757
  882
  93
  Vrouw
  *breekt even in*

  Hoi Maaike,

  Je kunt het inderdaad het 'lange' traject noemen, vooral al je al heel lang bezig bent, en je je meldt bij het ziekenhuis, het vaak zo is dat je dan gelijk wil beginnen.
  Door eerst te starten met de pil zullen de follikels straks allemaal gelijkmatig groeien. Je remt ze dan nu als het ware en ze starten allemaal even groot. Daarnaast is starten met de pil ook gunstig voor de planning. Soms zijn er al bijv. 6 andere vrouwen die een punctie krijgen, waardoor het niet meer in te plannen valt. Doordat jij dan nu aan de pil zit, kunnen ze heel goed kijken in hun agenda en jou precies inplannen wanneer ze genoeg tijd en personeel hebben.

  Heel veel succes allemaal!!
  Ik heb na 6 mislukte IUI-pogingen aanstaande dinsdag mijn eerste punctie voor IVF.
   
 16. Lampje007

  Lampje007 Actief lid

  15 jul 2020
  320
  244
  43
  Vrouw
  Dag iedereen!
  Ik wil mij hier ook alvast bij aansluiten. Wij zouden starten eind juli, en een eventuele pickup is voorzien rond 9 augustus. Na heel wat wachtperiodes (toxo-infectie; covid lockdowns; herstelingreep) komt het eindelijk dichtbij. Ik krijg er zelfs wat ‘watervrees’ door o_O
  Fijn dat we samen deze periode kunnen doorkletsen!
   
  Sass25 vindt dit leuk.
 17. Maaikevds

  Maaikevds Lid

  12 mei 2021
  28
  16
  3
  Vrouw
  Alleen maar fijn wat mij betreft dat we ook onze eerste ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen!
  Spannend nog even nu alvast heel veel succes!
   
 18. Maaikevds

  Maaikevds Lid

  12 mei 2021
  28
  16
  3
  Vrouw

  Dankjewel voor je reactie!
  Ooh wat super spannend, dan heb je vandaag de punctie gehad hoe is het gegaan? Vond je het mee vallen?
   
 19. Maaikevds

  Maaikevds Lid

  12 mei 2021
  28
  16
  3
  Vrouw
  Hoi hoi,
  Kan me voorstellen dat het na alle tegenslagen nu echt een ding wordt nu het eindelijk er aan zit te komen!
  Spannende tijd.
   
  Lampje007 vindt dit leuk.
 20. svlok

  svlok Fanatiek lid

  28 mei 2017
  1.352
  1.272
  113
  Vrouw
  @Mimi89 ik snap heel goed dat je even tot jezelf bent gekomen. Goed het traject ingaan is ook super belangrijk, want dat vraagt veel van je lichaam. Hebben ze aangegeven waarom jullie het lange traject moeten doorlopen?

  Welkom @Dotje89 al een aardig traject erop zitten en spannend hoor nog 2 weken dan mag je inderdaad met decapeptyl beginnen. Hoe ervaar je het tot nu toe qua ziekenhuis en met Corona? Ik hoorde van stellen hier uit de buurt dat ze maar een paar per keer behandelen en dat degene die zich als eerste aanmeld mag starten, dus er is hier nu lichte paniek ontstaan over hoe dat straks bij ons gaat.

  Welkom @Maaikevds voor jullie ook al een lang traject met veel onzekerheid. Het blijft een rot periode dit en zo vervelend dat het allemaal zolang duurt en zoveel onzekerheid met zich meebrengt. Ook bij jou is gekozen voor het lange traject hebben ze aangegeven waarom? Het is verder zeker een spannende tijd en wat mij de eerste keer vooral heeft geholpen is met meiden zoals jullie erover praten. In mijn eigen omgeving zijn er geen mensen die in dit traject zitten en daarom is het zo fijn als je er met lotgenoten over kan praten!

  @Lampje007 welkom en leuk dat je je bij ons aansluit! Deze periode is super spannend en wat ik hierboven al schreef er met anderen die in hetzelfde traject zitten over praten helpt echt!

  Hier verder nog weinig vooruitgang, ik moet eerst op mijn bloed uitslag wachten en hopen dat mijn prolactine waarde gedaald is. Is het niet gedaald maak ik samen met mijn arts een plan van aanpak om het verder te laten dalen en dan over 2 maanden trouwen en hopelijk dan groen licht voor de eerste terugplaatsing.

  Ik kan een lijstje maken met belangrijke afspraken van iedereen. Als iedereen die voor zichzelf dan aanvult dan weten wij ook waar iedereen in het traject bevindt! Dat doe ik dan wel van de week, momenteel is het druk op mijn werk en heb ik nog twee cursusdagen voor een studie
   
  Maaikevds vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina