Start medisch traject jan/feb/maart 2021

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Chayammy, 22 dec 2020.

 1. Chayammy

  Chayammy Actief lid

  14 aug 2020
  419
  496
  63
  Vrouw
  Hoi!

  Zijn er andere meiden die begin 2021 van plan zijn te gaan beginnen met een medisch traject? Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen.

  Ik heb het afgelopen jaar 3x een miskraam gehad en we hebben onderzoek laten doen naar een eventuele oorzaak. De meeste uitslagen zijn al binnen, tot nu toe is er geen oorzaak gevonden. We krijgen volgende week de laatste twee uitslagen. Als die ook negatief zijn, gaan we in januari beginnen met ons 3e ivf-traject. Als alles doorgaat nu de zorg weer op springen staat.

  Wie vindt het leuk om mee te kletsen?
   
  anoniem02 vindt dit leuk.
 2. anoniem02

  anoniem02 Actief lid

  22 mrt 2016
  260
  120
  43
  NULL
  NULL
  Ja, ik wel! :)

  Heb je verhaal al eens eerder gelezen. Super heftig. Heb je het traject achter de rug en dan moet je ook nog eens een miskraam doorstaan. Zo verdrietig allemaal.

  Wij gaan beginnen in februari met ons ivf-traject. Heb eind november depot lucrin gespoten voor 3 maanden ivm endometriose. Ben in jan'16 geopereerd ivm secundaire infertiliteit en forse buikpijnen. Ik bleek endometriose gr 2 te hebben. Na een half jaar nog steeds niet zwanger. Maar na onze 2e iui poging zwanger geworden! Inmiddels weer begonnen met het traject maar de buikpijn is zo heftig dat we besloten hebben na 2 mislukte IUI pogingen over te gaan op ivf. Inmiddels ook cyste op eierstok en waarschijnlijk is de endometriose uitgebreid naar gr 3. Ik heb de eerste weken veel last van de lucrin gehad in de vorm van stevige hoofdpijn. Inmiddels lijkt mijn lijf er aan gewend. Ik merk dat mijn buikpijn fors minder is, dat is al zo fijn.
  Voor nu zie ik er niet tegenop. Wel erg spannend wat het ziekenhuis nu gaat doen, nu de zorg weer zo in het gedrang komt!

  Jij hebt ook endometriose he? Wat zijn jouw voorbereiding tav het traject icm je endometriose? Wat is je leeftijd en is jouw respons goed op de medicatie (wat gebruik je?)
   
 3. Rachje20

  Rachje20 Fanatiek lid

  25 apr 2007
  2.132
  921
  113
  Ik breek even in en kom alleen zeggen dat ik het je zo gun! Jullie allemaal natuurlijk, maar ik hoop echt dat aankomend traject jullie succes verhaal wordt meid! Dubbel gevoel geen oorzaak. Ene kant fijn andere kant had t ook leuk geweest om “iets” te kunnen doen. Bij mij kwam er ook niks uit maar kreeg wel een recept voor verhoogd mg ascal mee na positieve test.
  Fijn om wat van je te lezen en dat jullie er weer voor gaan! Duimen draaien! Succes!!
   
 4. Chayammy

  Chayammy Actief lid

  14 aug 2020
  419
  496
  63
  Vrouw

  Leuk dat je mee wilt schrijven en spannend dat je in februari gaat beginnen!

  Klopt dat ik endometriose heb. Ik heb op dit moment geen medicatie, omdat het onderzoek naar herhaalde miskramen niet kan met extra hormonen. Even afwachten op de laatset uitslagen, dan hopelijk direct een plan maken. Gelukkig heb ik eigenlijk nooit echt enorme pijn gehad, ik heb altijd een spiraaltje gehad wat het heeft onderdrukt.

  Heftig dat jij zoveel pijn hebt en pas tijdens het proberen er achter bent gekomen dat je endo hebt. Ik ben er een beetje bij toeval achter gekomen, nog voordat de kinderwens actief was. Daardoor eerst een operatie gehad om een cyste van mijn eierstok te verwijderen en daarna direct met ivf begonnen, dus geen tijd 'verloren'. Onze kinderwens hebben we juist een beetje naar voren geschoven.

  Voor mijn eerste ivf poging ook 4 maanden lucrin depot gehad. Ik had vooral last van opvliegers! Verder af en toe hoofdpijn, maar dat was wel te doen. Na de eerste ivf traject zou ik direct weer met een ivf beginnen om de endo te onderdrukken. Lucrin was dus nog niet nodig. Dat was in maart en door corona werd ivf toen uitgesteld. Maar toen werd ik na mijn eerste menstruatie direct zwanger. Na de tweede miskraam direct bij de eerste menstruatie aan de pil begonnen om met de volgende ivf te beginnen.

  Ik was 30 toen ik er achter kwam dat ik endometriose had. Het duurde even voordat ik bij de juiste specialist zat. Ongeveer een jaar later geopereerd, toen 4 maanden Lucrin en vorig jaar december eerste ivf traject gehad. Inmiddels ben ik net 33. Jij?

  Als ik het goed lees hebben jullie al een kindje? Wat ontzettend fijn! Hopelijk geeft dat je ook een beetje moed in dit heftige traject. Weet jij al hoe je na de lucrin verder gaat?
   
 5. Chayammy

  Chayammy Actief lid

  14 aug 2020
  419
  496
  63
  Vrouw
  Wat ontzettend lief, dank je wel!! Ik zie dat jij inmiddels weer zwanger bent? Wat fijn dat de cryo goed is gegaan. Hoe gaat het met je? Je zult het vast ontzettend spannend vinden. Ik hoop van harte dat alles goed gaat.
   
 6. Vogelindeboom

  Vogelindeboom Actief lid

  29 mei 2018
  217
  108
  43
  Vrouw
  Ik schrijf graag mee! Ik ben afgelopen januari bevallen van onze zoon, na drie ICSI-behandelingen en acht terugplaatsingen. Wij beginnen begin februari met een nieuwe ronde, in de hoop een tweede kindje te krijgen. We doen dat in België, waar we ook (voor de enige en eerste keer) zwanger raakten.

  spannend! Ik hoop dat het bij jullie ook mag lukken!
   
 7. cdokter

  cdokter Bekend lid

  14 okt 2014
  566
  158
  43
  NULL
  NULL
  Ik schrijf graag mee

  Wij krijgen in week terugplaatsing van cryo

  We hebben een zoontje die wordt 5 januari 2 jaar
   
 8. wensje2010

  wensje2010 Actief lid

  11 jan 2010
  180
  0
  16
  NULL
  NULL
  Hoi ,

  Ik wil graag meeschrijven en meelezen . Ben na jaren weer terug hier. Altijd fijn geweest op dit platform. Vooral als je met niemand hierover kan praten, anders dan je partner dan.

  Korte samenvatting vindt je onderin. Ben ook heel lang in de mmm geweest voordat ik 2 kindjes in 4 jaar heb gekregen. Middels cryo tp en na 2 miskramen. Durfde eerst niet te schrijven, want ja na 2 gezonde kindjes schiet het sommige misschien vol en de gedachte dat we toch voor ons 3e willen gaan. Dit omdat we 6 jaar geleden nog 2 top kwaliteit cryo's over hadden, die zijn in 1 rietje ingevroren. Een paar maanden geleden bericht gehad dat ik moest verlengen. En toen zijn wij gaan nadenken, wat gaat de tijd snel. We zijn gelukkig met onze kinderen, weet wat voor pijn ik heb doorstaan alvorens de zwangerschappen. Ook was mijn gezondheid niet top afgelopen tijd. Ik kamp ook sinds mijn 2e bevalling met ernstige overgewicht, ben gewoonweg de kilo's nooit kwijtgeraakt. Maar daar ik gelukkig was met de geboorte van mijn dochtertje, ben ik daar niet zo gefocust op geweest. Maar sinds afgelopen jaar is het uit de hand gelopen, dit mede door verlies van dierbare en nieuwe baan en andere medische kwalen. Is de focus er niet geweest en ook pogingen mislukte. Ben gewoon niet sterk genoeg geweest komt het op neer. Maar omdat we nu dus besloten hebben toch voor de tp te gaan in het nieuwe jaar. Hopelijk lukt het me om een gezond lifestyle te beginnen en erbjj te bewegen. Ik ben nu 38 dus , wordt moeilijker zo een behandeling die aanslaat . We hebben ook bedacht al, dat als de tp niet lukt. Dan is dat ons lot en laten we het erbij.

  Sinds we het besloten hebben dat we de tp gaan doen ben ik erg excited weer en wil er met volle moed tegenaan gaan.

  Zijn er mensen die ervaring met het afvaltraject bij kinderwens hebben in het Máxima ziekenhuis te Eindhoven. Kennelijk helpen zij in samenwerking van de fertiliteitafdeling hierbij. Om de kansen te vergroten.

  Ik wil me cryo's niet kwijt, zonder dat ik überhaupt een poging heb gedaan. Gezien het ook topkwaliteit cryo zijn, 1tje van een blastocyste toen het werd ingevroren. Ben wel echt wanhopig , weet gewoon niet af en toe waar ik moet beginnen, moet minstens 40 kg kwijt.

  Ben wel een heel positief persoon, is me eerder ook gelukt denk ik dan. Waarom nu niet!!

  Hoor graag van jullie, lees veel mee.
   
 9. Krv

  Krv Bekend lid

  26 mei 2017
  576
  465
  63
  Vrouw
  Hoi!

  Ik wil ook wel meeschrijven. Ons verhaal vind je in mijn handtekening. Helaas maak ik op dit moment de 7e miskraam door, na een verse terugplaatsing van een blasto op 16 december. Vanmiddag krijg ik een echo omdat de testen blijven oplopen en ik veel bloed verlies. Helaas dus al vaker meegemaakt en ik hoop heel erg dat het geen bbz is dit keer. Als alles goed is dan gaan we in februari verder met een cryo terugplaatsing. Ik vind het ook erg spannend of het doorgaat met de overbelasting in de zorg. Tot nu toe gaan alle behandelingen nog wel steeds door bij mijn kliniek.

  Hoe is jullie opbrengst? Bij ons per poging beter, wat me erg verbaast omdat ik nu toch 3 jaar ouder ben dan bij de eerste poging. Eerste poging had ik 10 follikels, 5 eitjes, 3 bevruchtingen en uiteindelijk 2 terugplaatsingen gehad. De tweede poging 12 follikels, 6 eitjes, 4 bevruchtingen en 3 terugplaatsingen gehad. Bij de derde poging 7 a 8 follikels, 9 eitjes, 8 bevruchtingen en maar liefst 7 blastocysten ontstaan.

  We hebben dus nog 6 cryo's over, het zwanger worden lukt meestal wel maar zwanger blijven (op de goede plek) is hier een lastig verhaal. Ik ben (bijna) 30.
   
 10. Chayammy

  Chayammy Actief lid

  14 aug 2020
  419
  496
  63
  Vrouw
  Wat leuk dat er inmiddels al wat meer mensen zijn die mee willen kletsen. Natuurlijk jammer dat het niet helemaal vanzelf gaat en we de MMM nodig hebben, maar hopelijk kunnen we elkaar de komende tijd steunen en ervaringen met elkaar delen.

  @Vogelindeboom Wat fijn dat het uiteindelijk bij de derde poging is gelukt. Dat geeft mij hoop! Waarom zijn jullie uiteindelijk naar België gegaan?

  @cdokter Spannend, zal de terugplaatsing in een natuurlijke cyclus gaan? Of hoe gaat het dat precies? Heb je hierna nog andere cyro's?

  @wensje2010 Natuurlijk kun je gewoon meeschrijven! Ik snap je angst wel hoor. Ik denk dat veel mensen die hopen op een eerste kindje een beetje jaloerse gevoelens kunnen hebben richting mensen die al kinderen hebben, maar tegelijkertijd geeft het ook hoop! Ik gun het je in ieder geval van harte! En als je nog twee goede embryo's hebt, snap ik helemaal dat je er voor wilt gaan.
  Ik heb geen ervaring met afvallen, maar eet wel redelijk bewust en gezond. Deel gerust je ervaringen. Hopelijk gaat het je lukken!

  @Krv Wat een heftig traject zeg! 7 miskramen is echt heel veel. Gelukkig heeft het ook een zoon opgeleverd, anders lijkt het mij moeilijk om de moed er in te houden. Vind ik nu al na 3 miskramen. Wat een goede opbrengst heb jij per poging! Hoe is je echo vanmiddag gegaan? Die miskraam heb je dan best snel na je positieve test gekregen, klote zeg. Heel veel sterkte.
   
 11. Chayammy

  Chayammy Actief lid

  14 aug 2020
  419
  496
  63
  Vrouw
  Ik was vanochtend bij de arts, voor de laatste uitslagen voor onderzoek naar herhaalde miskramen en een echo te maken om te kijken of mijn cyclus weer op gang is gekomen. Halverwege september bleek ikmissed abortion te hebben. Twee weken later vruchtje verloren en daarna heel onregelmatig bloedverlies gehad. Twee weken geleden pas voor het eerst weer een echte menstruatie. Dit weekend heb ik mijn eisprong gehad volgens de ovulatietesten. De echo zag er goed uit en ook bloed laten prikken: ook dat gaf aan dat mijn eisprong net is geweest. Ben zo blij dat mijn cyclus eindelijk weer terug is. Anders kunnen we sowieso niet verder.

  Ook meer duidelijk over wanneer we verder kunnen met ivf. Eén uitslag was heel iets afwijkend (waarde 13 i.p.v. 10, pas slecht bij 40). Maar de arts denkt niet dat het wat is: pas als twee andere testen ook positief zijn en de waarde van deze test 40 is, is er sprake van een bloedstollingsziekte. Die andere twee testen waren negatief en deze afwijking dus maar heel klein. Om helemaal zeker te zijn kan ik over 6 weken opnieuw bloed laten prikken. Ik heb nu dus twee opties:
  - direct verder met IVF, maar dan de test dus niet herhalen. Voordeel dat de endometriose niet kan toenemen.
  - wachten met IVF, om afwijking uit te sluiten. Voordeel is dat ik hopelijk ondertussen natuurlijk zwanger wordt. Nadeel is dat endometriose kan toenemen. Maar op de echo zag het er nog rustig uit en heb ook niet veel klachten.
  Ik denk dat we afwachten. Ik hoop stiekem dat ik ondertussen zwanger wordt en ivf niet nodig is!

  @Krv Mijn opbrengst is nooit echt heel goed geweest.
  1e poging 5/6 follikels, 3 eitjes, 3 embryo's, 1 tp en de andere twee waren niet goed genoeg voor cryo. Zwanger van de tp.
  2e poging: hogere dosering: 7/8 follikels, 8 eitjes, 4 bevruchtingen maar op de dag van de terugplaatsing was er nog maar 1 over. Geen cryo's dus. Wel zwanger van de tp.
  Daarom ben ik nu ook een beetje bang voor de volgende ivf: het voelt echt als de laatste kans, omdat ik er niet zo veel vertrouwen in hebben dat we nu ineens wel heel veel cryo's en dus extra kansen gaan krijgen.
   
 12. Krv

  Krv Bekend lid

  26 mei 2017
  576
  465
  63
  Vrouw
  @Chayammy spannend zeg! Wat een lange nasleep kan zo'n miskraam hebben he, vreselijk. Welke waarde is dat? Ik heb een paar weken geleden ook bloed laten prikken om de oorzaak van de vroege miskramen te achterhalen maar hier is niks uitgekomen, behalve antistoffen tegen mijn schildklier maar daar werd ik gelukkig al voor behandeld (te trage schildklier sinds de zwangerschap van mijn zoon).

  Ja, gelukkig is het ook eens wel gelukt en hebben we hier een mannetje rondlopen want ik weet niet of ik dit anders zou trekken. Het is pittig maar tegelijkertijd ook al 'normaal' geworden dat het toch weer misgaat. Echt erg eigenlijk. Ik ga wel weer beginnen met acupunctuur, dit heb ik ook gedaan bij mijn zoontje en misschien is het toeval maar toen is het wel goed gegaan. Heeft iemand van jullie dat wel eens gedaan/overwogen?

  De echo was weer een pijnlijke confrontatie, lege baarmoeder. Gelukkig ook niks gezien buiten de baarmoeder maar dat is al eens vaker voorgekomen en dan bleek het toch ergens anders te zitten. Er is ook meteen bloedgeprikt en daar krijg ik morgen de uitslag van.
   
 13. cdokter

  cdokter Bekend lid

  14 okt 2014
  566
  158
  43
  NULL
  NULL
  @Chayammy

  Nee in kunstmatige cyclus

  Heb van me zelf hele wisselend cyclus dan 32 dan meer als 70 dagen

  11 januari begin in met provera dat is om menstratie op te wekken tien dagen duurt dat en dan op dag 12 tot 15 dagen naar ziekenhuis week 6 staat de terugplaatsing

  Nee hierna heb ik geen cryos meer over
   
  Chayammy vindt dit leuk.
 14. cdokter

  cdokter Bekend lid

  14 okt 2014
  566
  158
  43
  NULL
  NULL
  @Chayammy
  Spannend
  Hopelijk heb je ivf niet nodig

  Snapndat je dan wil afwachten
  Maar ga je dan wel boed laten prikken kijken wat de waarde dan aangeeft
   
 15. anoniem02

  anoniem02 Actief lid

  22 mrt 2016
  260
  120
  43
  NULL
  NULL
  Wat een hoop nieuwe reacties alweer. Fijn dat er meerdere vrouwen gaan meeschrijven. Wat ervaringen delen in deze situatie is wel fijn!
  In onze naaste omgeving zijn er niet veel mensen (bewust) die het weten. Bij onze 2e wisten ouders en broers/zussen het wel, maar daar heb ik weinig steun van ervaren. Dus het heeft geen meerwaarde voor ons om het hen te vertellen. Je krijgt alleen maar ongewenste tips en adviezen. Mijn ervaring is toch wel dat mensen die niet in deze situatie hebben gezeten, zich niet kunnen indenken wat het traject in houd.

  @wensje2010 wij gaan dus ook voor een 3e kindje! Snap je gevoelens wel, dat je 'bang' bent dat anderen jaloers zullen zijn hoor.
  Het voelt een beetje gek om dan mee te schrijven.
  Ik heb gelukkig geen negatieve reacties gehad hier tav die wens na 2 gezonde kindjes te hebben mogen krijgen. Onze oudste is 7, spontaan zwanger binnen een paar maanden, de jongste wordt bijna 4. Van haar zijn we zwanger geworden via IUI. We hadden graag eerder begonnen met deze wens, maar helaas vanwege fysieke problemen (bekken tgv laatste zwangerschap) kon dit gewoonweg niet. Nu zo goed hersteld dat we het weer aandurven.
  De wens is echter zo groot dat we het er weer allemaal voor over hebben.
  Met afvallen heb ik geen ervaring, wel superknap dat jullie de keuze gemaakt hebben het te 'accepteren' als het met jullie cryos niet zou lukken. Ben je niet bang dat je dan toch verder wilt?

  @Chayammy wat een lastige keus! Maar toch nog even afwachten dus? Heb je vertrouwen in de uitslagen? Zijn wel positieve berichten opzich. Lijkt me zo heftig dan nu die miskramen.
  Ik ben 36. Ik houd het nu ook wel meer in mn achterhoofd, word toch een beetje ouder.
  Wel een mooie gedachte dat het toch ook spontaan kan lukken bij jullie. Hoelang zou je willen wachten? Zou natuurlijk fantastisch zijn als je spontaan zwanger raakt!
  Hier is de endometriose pas echt ontstaan na de 1e. Menstrueerde al wel vroeg, met veel bloedverlies, maar ben vrij lang aan de pil geweest. Door de hevige bekkeninstabiliteit kon ik na de bevalling vd 2e slecht tegen extra hormonen. Dus verkoos de menstruatie toch boven de hormonen. Helaas nu toch echt wel heel veel pijn. (Behalve nu, dankzij de lucrin, voelt heeeeerlijk haha)

  @Krv ook al zo'n heftige geschiedenis. Heel erg veel sterkte!! Vandaag de uitslag dus, spannend!!

  De rest ook veel succes!!!
   
 16. anoniem02

  anoniem02 Actief lid

  22 mrt 2016
  260
  120
  43
  NULL
  NULL
  @Chayammy Het traject wordt vanuit de lucrin opgestart. Half februari starten met dagelijks lucrin en op de 23ste als het goed is de uitgangsecho+goal f erbij.
  Ik ben vooral gespannen over de opbrengst. Lijkt me zon domper als de opbrengst laag zou zijn.
   
 17. Krv

  Krv Bekend lid

  26 mei 2017
  576
  465
  63
  Vrouw
  @anoniem02 ja een lage opbrengst is ieders nachtmerrie in dit traject. Hopelijk komt dat goed!

  Ik vind het ook heel fijn om met jullie samen te schrijven, hier weet op dit moment ook bijna niemand dat we weer begonnen zijn. Tot nu toe ging alles ook heel soepel deze poging maar de nasleep lijkt weer wat langer te gaan duren.

  Vandaag dus uitslag gehad, hcg van 144. Een bbz is niet uit te sluiten maar ook niet te bevestigen hiermee. Morgenochtend opnieuw bloed laten prikken. Bij een stijging en geen andere klachten krijg ik dan volgende week weer een echo. Als het daalt (meest gunstige scenario volgens de arts) dan zou het vanzelf oplossen. Ze gaf wel aan dat ze echt geen vruchtzakje had gevonden gisteren en de kansen daarmee zeer minimaal zijn dat het toch nog goed zou kunnen zitten. Maar daar was ik ook al vanuit gegaan. Hopelijk is het hcg morgen gedaald en komt mijn cyclus snel weer op gang.
   
 18. Winderig80

  Winderig80 Actief lid

  30 dec 2020
  191
  132
  43
  Vrouw
  werkende!
  Noord Holland
  Goedemorgen dames,

  Ik zou ook graag mee willen schrijven. Ik was bekend onder een andere naam, maar kwam er achter dat er mensen zijn die mij volgen. Dus moest even het roer om.

  Ik heb gisteren eindelijk het verlossende wordt dat mijn traject eind jan begin feb zal beginnen. Ben verplaatst van ziekenhuis, door de medische status van mijn partner. Alle gesprekken zijn geweest (zit in een vogel vlug traject vanwege mijn hoge leeftijd).

  Kijk er ook echt naar uit en ik hoop dat we hier veel succesverhalen mogen registreren.
   
 19. Krv

  Krv Bekend lid

  26 mei 2017
  576
  465
  63
  Vrouw
  Welkom @Winderig80, dat gaat dan heel snel ineens nu voor jullie! Ik zie dat je helaas ook bekend bent met een bbz. Hopelijk mag dit een topic vol met goede berichten worden in 2021. Veel succes!
   
  Winderig80 vindt dit leuk.
 20. Asil

  Asil Fanatiek lid

  14 nov 2018
  2.968
  2.245
  113
  Vrouw
  Yup, ga ook aan ons 3de traject. 1 feb gesprek.
   

Deel Deze Pagina