Sterke pijnstillers beschikbaar?

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door DebbieHout, 10 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. DebbieHout

  DebbieHout Nieuw lid

  10 apr 2006
  2
  0
  0
  Middelbeers
  Hallo,

  Ik ben nu bijna 26 weken zwanger en ik heb ongelooflijk veel pijn aan mijn ribbenkast en onder mijn borsten. Het is echt bijna niet om uit te houden. Ik kan eigenlijk niet fatsoenlijk meer zitten of liggen. Ik slaap 's nachts ongeveer een uurtje of 3 à 4. Dit is volgens mij niet goed. Niet voor mij en ook niet voor de baby.

  De dokter heeft het over een spierscheuring, maar zeker weet hij dat ook niet. Omdat ik zwanger ben, mag hij mij echter geen pijnstillers voorschrijven. Paracetamol mag wel, maar dat heeft geen effect. Eigenlijk komt het er op neer dat ik de pijn maar moet verbijten. Maar ja, ik moet nog 14 weken en dit gaat echt niet goed zo!

  Mijn vraag is, of u iets weet of sterkere pijnstillers dan paracetamol, maar die wel geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Ik ben inmiddels behoorlijk wanhopig en ik ben bang dat het niet goed afloopt als er niets aan de pijn gedaan kan worden.

  Debbie
   
 2. Japke

  Japke Bekend lid

  1 feb 2006
  535
  0
  0
  verloskundige
  Hoi Debbie,

  Wat vervelend die pijn!
  Ik weet geen sterker pijnstilling wat zwangere vrouwen mogen nemen zonder controle. Als de pijn te erg is en je wordt belemmerd in je dagelijkse doen, je kan dus niet of zeer slecht slapen of slecht eten. Dan zou ik het nogmaals overleggen met je huisarts, hij/zij is diegene om je daarin te begeleiden en eventueel door te verwijzen.

  Heel veel succes,
  groetjes,
  Japke
   

Deel Deze Pagina