Stoppen antidepressiva

Discussie in 'De lounge' gestart door Kasya, 28 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kasya

  Kasya Niet meer actief

  Ik heb vandaag besloten dat ik na 4 dagen citalopram druppels gebruikt te hebben, dit toch echt niet wil. Ik gebruik het dus echt nog maar net. Kan ik hier zo mee stoppen? Ik gebruik ivm angst voor bijwerkingen de laagste dosis, 1 druppel dus 2mg. Vanaf maandag zou ik dit gaan ophogen naar 2 druppels en zo langzaam verder maar ik wil helemaal niet ophogen, voelt echt verkeerd.
  De psychiater die mij dit heeft voorgeschreven is helaas vanaf morgen op vakantie, dus haar kan ik niet bellen. Ik probeer morgen wel info te krijgen bij haar collega maar weet niet of diegene daar ook over mag beslissen.

  Omdat het pas zo kort is en zo'n lage dosis hoop ik dat ik het morgen gewoon niet kan nemen en dat het daarmee af is. Wie heeft hier ervaring mee?
   
 2. bababoe

  bababoe Fanatiek lid

  11 mrt 2011
  1.083
  217
  63
  Overleg het vooral even vandaag met een collega van je psychiater. Er moet een backup zijn in geval van vakanties dus dat moet goedkomen! Dan weet je het zeker en zijn zij ook op de hoogte dat je wilt stoppen/gestopt bent.
   
  Kasya vindt dit leuk.
 3. Lazuli

  Lazuli Lid

  19 apr 2020
  85
  113
  33
  Vrouw
  Gewoon even overleggen. Dan weten ze er van en is er (als je dat wil) misschien nog wel iets anders wat je kan helpen.
   
  Kasya vindt dit leuk.
 4. Siepie85

  Siepie85 VIP lid

  8 nov 2013
  5.313
  4.365
  113
  Amsterdam
  Mag ik vragen waarom je wil gaan stoppen? Als je bijv last heb van de bijwerkingen waar je bang voor bent, in de opbouwfase is dit eigenlijk altijd en deze bijwerkingen zullen verdwijnen als je op de juiste dosering zit en de medicatie gaat werken. Helaas is het wel zo dat je pas echt een werking kan verwachten als je op een juiste dosering zit en dan vaak pas na 4-6 weken. Ik neem aan dat ze ook niet voor niets toch de beslissing hebben genomen samen met jou om wel met Medicatie te starten. Ik zou zeggen bespreek het en hou vol!
   
  floppie888, Bailey07, HappyRabbits en 4 anderen vinden dit leuk.
 5. momwithcamera

  momwithcamera Fanatiek lid

  13 mei 2019
  1.803
  2.588
  113
  Vrouw
  Ik zou door soort vragen voor al met je (plaatsvervangend) behandelaar bespreken, n niet op een forum
   
  Kasya vindt dit leuk.
 6. Kasya

  Kasya Niet meer actief

  Nee ik heb helemaal geen last van bijwerkingen maar ik merk gewoon dat het me heel erg tegen staat dat ik dmv iets chemisch dingen probeer te regelen in mijn lichaam. Ik wil dit gewoon zelf doen en dat merk ik nu ik het daadwerkelijk neem steeds meer.
   
  Nellie4 vindt dit leuk.
 7. Kasya

  Kasya Niet meer actief

  En over dat overleggen hebben jullie gelijk hoor, ik ga ze zo bellen. Ik was vooral benieuwd of iemand eens een soortgelijke situatie had gehad
   
 8. Kasya

  Kasya Niet meer actief

  Ik heb gebeld maar geen vervanger aanwezig alleen voor spoed.. Dus nu de ha gebeld en die belt terug vandaag..

  Ondertussen had ik het al wel moeten nemen normaal gesproken dus ik hoop dat dit goed gaat.
   
  momwithcamera vindt dit leuk.
 9. GossipGirlxoxo

  GossipGirlxoxo VIP lid

  7 okt 2019
  9.204
  14.305
  113
  Je neemt het nog maar kort en de minimale dosis. Dus als je al af moet bouwen ipv in 1x stoppen dan zal het niet zijn in minder druppels (want dat kan niet) maar in bijv. Om de minder tijd een druppel (om de dag ipv elke dag) en in dat geval kan het geen kwaad dat je nu nog niet hebt genomen. Ik denk dat vooral de vraag belangrijk is of je er verstandig aan doet te stoppen.
   
  Zonnestralen, Kasya en Amarens vinden dit leuk.
 10. Amarens

  Amarens VIP lid

  24 dec 2009
  9.218
  1.429
  113
  Precies dit, en soms heb je wel medicatie nodig om je lichaam te helpen, daar is niks mis mee. Stertke!
   
  Kasya, Nehneh en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
 11. Siepie85

  Siepie85 VIP lid

  8 nov 2013
  5.313
  4.365
  113
  Amsterdam
  Als ik het mis heb zeg je het maar hoor. Maar zoals je schrijft gok ik dat je het echt al zelf geprobeerd hebt en dat daarom toch de keuze voor medicatie is gekomen. Het is geen falen hè, soms is medicatie net wat je nodig hebt. Dan is het juist vaak juist jammer om het niet te doen omdat je dan jezelf eigenlijk tekort doet.
  Ik vind het raar alleen voor spoed en zou nogmaals bellen dat je hierover in gesprek wil. Een huisarts gaat als het goed is hier geen advies over geven omdat hij de medicatie niet heeft voorgeschreven.
   
  Kasya en Amarens vinden dit leuk.
 12. Rabi

  Rabi Bekend lid

  9 mei 2019
  873
  787
  93
  Vrouw
  Omgeving Amsterdam
  Het is echt niet raadzaam om advies van forummers te vragen over deze kwestie. We weten niet wat je diagnose is, wat het risico is van het niet gebruik van medicijnen, enz. Ik begrijp wat je zegt heel goed hoor, dat het niet goed voelt en dat je het zelf wilt doen, en dat is ook echt een prima uitgangspunt. Maar soms zijn de problemen te acuut, of werkt therapie onvoldoende. Goed dat je probeert te overleggen met een professional. Het lijkt me dat je nog probleemloos kan stoppen qua chemisch effect, het is alleen wel goed om te checken of het verantwoord is zo'n keuze nu te maken. Uiteindelijk beslis je natuurlijk zelf, het gaat om jou en jouw leven. Succes!
   
  Plopperdeplopperdeplop en Kasya vinden dit leuk.
 13. momwithcamera

  momwithcamera Fanatiek lid

  13 mei 2019
  1.803
  2.588
  113
  Vrouw
  Ik snap echt niet dat er hier gereageerd word met 'het lijk mij dat...' en dan zo toch zijdelings een advies word gegeven. Laat dat alsjeblieft aan een behandelaar over.
   
  Sado vindt dit leuk.
 14. Rabi

  Rabi Bekend lid

  9 mei 2019
  873
  787
  93
  Vrouw
  Omgeving Amsterdam
  Touche. Maar je had me ook direct kunnen quoten. ;)
   
  MinnieMouse94 vindt dit leuk.
 15. momwithcamera

  momwithcamera Fanatiek lid

  13 mei 2019
  1.803
  2.588
  113
  Vrouw
  Gaat niet alleen om jou :)
   
 16. Kasya

  Kasya Niet meer actief

  Bedankt voor jullie reacties. Uiteindelijk de ha gesproken die mij vertelde dat ik zonder rare bijwerkingen gewoon kan stoppen en ook mijn psycholoog gesproken. Ze was het er niet mee eens maar begrijpt mijn gevoel wel. Een andere vorm van therapie besproken waar ik mee kan beginnen en vanuit daar verder kijken.
   

Deel Deze Pagina