stuwing

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door suus1403, 2 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. suus1403

  suus1403 Lid

  9 jan 2012
  43
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo,

  Mijn dochter is nu 2,5 week jong en krijgt volledige bv op verzoek.
  Ik heb vanaf het begin teveel voeding en was blij met de regeldagen, omdat ik dacht dat de stuwing minder zou worden, maar niets is minder waar.. mevrouwtje is nu tevreden met 1 borst ( om de 3 a4 uur) Dus weer flinke stuwing om en om, zoogcompressen kun je uitwringen:)
  Nu heb ik in het begin met de handkolf steeds de grootste druk eraf gehaald, werkt prima, maar maak je dan niet steeds meer voeding aan? Dit doe ik nu dus niet meer in de hoop dat mijn lichaam eindelijk gaat zeggen dat er echt genoeg melk is!:)
  Het voelt gewoon erg vervelend steeds.
  Ook heb ik heel erg "last" van toeschietreflex. Hoef maar aan haar te denken en mijn borsten prikken/tintelen heel erg.
  Hebben jullie DE gouden tip? Misschien een keer helemaal leeg kolven? Durf ik niet zo goed, want stel dat ik dan die voeding weer ga aanmaken.. en wanneer zou je dat moeten doen? Na een voeding en dan beide borsten? Nou hoop op een goede tip! Alvast bedankt!

  Oja..ze is na 10 minuten al voldaan en groeid als kool..
   
 2. Mirjam

  Mirjam Verloskundige

  2 dec 2005
  11.590
  0
  0
  verloskundige en lactatiekundige IBCLC
  hoi

  fijn dat je dochter goed groeit en tevreden is, je hebt in elk geval voldoende melk!
  Het lijkt erop als ik dit lees dat je misschien zelfs te veel melk hebt, dat je daardoor zo'n last hebt van lekkende en volle borsten. Inderdaad is blijven kolven niet de oplossing, omdat je dan steeds stimuleert. Maar 1 keer per dag leegkolven om te resetten kan wel helpen, soms doe je dit een dag of 3 en dan ben je er vanaf. Verder doe je dan aan blokvoeden, dat wil zeggen dat je in een blok van 3 of 4 uur steeds dezelfde borst geeft en daarna pas wisselt. Ik kopieer van borstvoeding.com:
  beide borsten zo volledig mogelijk leegkolven
  baby aanleggen aan beide 'lege' borsten (één borst als baby niet wil wisselen) baby zal waarschijnlijk geheel verzadigd en rustig in slaap vallen
  verdeel het etmaal in tijdblokken van drie uur en voedt de baby telkens wanneer hij aangeeft te willen drinken binnen zo'n tijdsblok aan dezelfde borst; begin na het kolven met de laatste borst
  wissel bij de eerste voeding na het wisselen van tijdsblok van borst of na een langere periode van slaap (enkele uren)
  herhaal het leegkolven indien nodig door weer oplopende symptomen, wacht zo lang mogelijk met kolven: minimaal vier uur, en maak de intervallen tussen de kolfbeurten langer (24 uur - 36 uur - 48 uur - …)
  Kun je hier wat mee? Zet de gekolfde melk in de vriezer, dan heb je vast een voorraadje aangelegd!
  Succes en bij meer vragen hoor ik het wel!


  Mirjam  bij ernstige vormen van hyperlactatie kan het nodig zijn tijdblokken te maken van vier, zes of zelfs twaalf uur te maken; toepassing van tijdblokken van meer dan vier uur alleen onder begeleiding van een lactatiekundige
   

Deel Deze Pagina