Taart maken - wie helpt meedenken?

Discussie in 'De lounge' gestart door giebel, 22 nov 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Dag, ik maak voor mijn kinderen altijd zelf een verjaardagstaart. Dit jaar ben ik extreem laat voor mijn zoon die in de zomer jarig was. Meestal in september, maar het is erbij gebleven. En ik wil het toch nog doen. Niet de handigste week, ik weet het. Maar ik wil het toch.
    Ik heb al best vaak taarten gemaakt, dus maken, vullen, bekleden is het probleem niet. Poppetje boetseren (die dan meer op zoon lijkt) moet ook nog wel lukken. Ik vraag me alleen af in dit geval, de uitstekende vis, is dat allemaal van fondant gemaakt denken jullie? Het lijkt mij dan zo zwaar, ik vraag me af of het dan zo blijft zitten.
    En waar is de hengel van gemaakt?
    Ik wil hem overigens maken maar 1 laag, dus het groene gedeelte schrap ik.
    Ik hoop dat hier meer taartenbakkers zijn die suggesties voor mij hebben!
     

    Bijgevoegde bestanden:

  2. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    3.818
    5.141
    113
    Ik denk dat de hengel een ijzerdraadje is, lastig te zien op deze afbeelding. Die vis zal inderdaad niet compleet fondant of marsepein zijn, misschien zit er een taart dummy in verstopt.
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.670
    1.189
    113
    Misschien is de vis deels van dat ricekrispie spul? Hengel lijkt me van een stokje met een ijzerdraadje.
    Je zou de vis ook eventueel meer naar boven kunnen laten steken. Dan kun je er een stokje inzetten en biscuit/cake omheen doen.
     
  4. Mar76

    Mar76 Actief lid

    4 mrt 2011
    205
    94
    28
    Zuid-Holland
    Misschien kan je een prop aluminiumfolie maken waar je al enigszins de vorm van de vis mee maakt en die vervolgens bekleden met fondant. En dan een lange sateprikker erin verwerken waarmee je hem in de taart steekt.
    En inderdaad de vis wat meer omhoog laten steken, dan blijft hij sowieso beter staan.

    Leuke taart trouwens!
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  5. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Ja heb ik ook al gedacht, om hem zoals op deze te maken. Alleen vind ik de grijze vis leuker. Ik zal eens kijken of ik nog zilver kleurverf achtig iets heb, anders bestel ik het. En dan alsnog het poppetje op de andere rand laten zitten met een hengel denk ik.
    Ik zou de vis misschien ook kunnen snijden uit cake? Dat ik een aparte cake bak en daar dan de vis uit haal om te bekleden?

    Zoon en man hebben het vissen helemaal ontdekt deze zomer, op zijn echte verjaardag op de camping hadden we een fototaart van vader en zoon met een karper van 65 cm in de hand erop (zo'n grote hebben ze nog niet weer gevangen hoor!). We maken voor vader ook stiekem een grote snoek omdat hij daar altijd grapjes over maakt, als surprise voor sinterklaas. Daarom wil ik graag een taart die bij zijn nieuwe hobby past voor deze 'verjaardag' die al lang geleden is. Maar hij krijgt van 1 persoon nog cadeautjes vrijdag ;)
     

    Bijgevoegde bestanden:

  6. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    8.847
    3.214
    113
    Vrouw

    Bijgevoegde bestanden:

    Jessi79 vindt dit leuk.
  7. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    3.981
    1.906
    113
    Ik bak ook regelmatig taarten voor de kinderen maar boetseren is niet mijn ding. Ik gebruik het liefst kant en klare poppetje en accessoires, zoals een Frozen barbiepop of een Minecraft lego poppetje. Ik zou dus een plastic karper bestellen en die halveren.
     
  8. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Oh hier ben ik wel heel blij mee. Afsmeren met botercreme in twee kleuren ipv die plak fondant, stuk makkelijker, lekkerder en leuk effect! Dus dat ga ik ook doen. En ik kan daar inderdaad wel even vragen hoe zij de vis heeft gemaakt. Heel erg bedankt!!!
     
    aicirtap vindt dit leuk.
  9. Mar76

    Mar76 Actief lid

    4 mrt 2011
    205
    94
    28
    Zuid-Holland
    Ik ben tegenwoordig ook fan van botercreme (wel meringue botercreme) ipv fondant voor bekleden. inderdaad handiger en lekkerder ;).

    Wat betreft de vis: als je de onderste laag van de taart toch weg gaat laten kan je de vis misschien helemaal aan de onderkant eruit laten steken? Dan rust hij op de plaat onder de taart (eventueel nog wat blauwe fondant er onder als water) en maakt het gewicht niet uit. Dan kan je hem wel helemaal van fondant maken.
    Van extra laagjes taart en dan uitsnijden kan ook.

    Wat betreft het zilver: ik heb eetbare zilveren poeder. Daarmee kan je met zo’n grote make up kwast een mooi glimmend laagje zilver op fondant aanbrengen (de vis dan van grijze fondant maken).
     
  10. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Hoe maak ik merenque botercrème? Is dat lekkerder? Ik heb zilveren kleurstof/poeder eetbaar besteld inderdaad.
     
  11. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    3.818
    5.141
    113
    Ik ben ook fan van Enchanted cream, vind ik ook lekker om een laagje op de buitenkant te smeren en is ook stevig genoeg. Als je de zilverpoeder mengt met eetbare alcohol kan je er heel mooi mee verven ;):D
     
  12. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Ken ik ook niet. Is het lastig om te maken?
     
  13. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    3.818
    5.141
    113
    Heel makkelijk! Het is een funcake mix die je opklopt met water en/of melk, ik doe het zelf met melk, net wat 'luxer' :p
     
  14. Mar76

    Mar76 Actief lid

    4 mrt 2011
    205
    94
    28
    Zuid-Holland
    Ik vind het veel lekkerder, omdat het veel minder naar boter smaakt en luchtiger is.

    Ik gebruik altijd dit recept (zowel voor laagjes in de taart als voor versieren): https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/botercreme-op-basis-italiaanse-meringue/

    De Enchanted Cream die Rapunzel noemt ken ik niet, maar is wel minder werk.

    Als je kiest voor de botercreme en nog tips wil laat maar weten!
     
  15. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Wat jammer, klinkt zo goed maar heb net gisteren een bestelling binnen gekregen met funcakes biscuitmix en grijze zilverkleur... Nu nog bestellen is het net te laat. Maar zoek nog even verder, bedankt voor de tip!
     
  16. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Dit Enchanted Cream recept van FunCakes is heerlijk zacht, luchtig en hagelwit. Deze crème, welke vergelijkbaar is met slagroom, kan gebruikt worden als vulling en als decoratie.


    Dit lees ik op de site van de leukste taartenshop. Ik kan het nu niet meer bestellen, maar zou ik het voor deze keer niet met slagroom kunnen doen? En dan een paar zakjes slagroomversteviger erdoor? De blauwe en groene kleur ipv botercreme/enchanted creame/merenque creame voor deze keer een stevige slagroom maken?

    Downloaden
     
  17. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    3.818
    5.141
    113
    Als jullie van slagroomtaart houden kun je dat ook zeker wel doen hoor :thumup: het maakt je taart wel minder stevig, met een crème/slagroom oid, dus die vis eraan 'hangen' zal denk ik niet lukken.
    Enchanted cream vind ik totaal niet vergelijkbaar met slagroom trouwens, het heeft wat meer weg van de vulling van een negerzoen.
     
  18. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    De vis zo uit laten steken kun je ook doen door biscuit te verkruimelen en te mengen met botercreme, om het zo te boetseren in een vorm. Zo heb ik ooit een auto taart geboetseerd. Vervolgens met sateh prikkers aan de taart te prikken.
     
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    14.558
    11.376
    113
    Je kan de vis ook natuurlijk bovenop de taart "uit t water" laten komen, scheelt weer een overhangende constructie
     
  20. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.470
    483
    83
    Het resultaat. Toch met fondant omdat mijn zoon uit zichzelf zei dat hij dat zo lekker vind. Ik heb heel veel veel mooiere taarten gemaakt. Maar het moest in 1 dag en normaal maak ik decoraties een paar dagen van tevoren en heb ik meer tijd. Maar hij vond hem mooi en lekker gelukkig. Volgend jaar hopelijk gewoon weer in augustus.
    Bedankt voor al jullie tips en meedenken. Het was niet voor niks hoor, ik ga de enchanted cream zeker een keer bestellen en proberen als taartvulling of decoreren cupcakes! Ik ben heel nieuwsgierig geworden.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    ButterflyPassion, Charmed72, Zeebra en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina