Ik moet mijn foto's uitzoeken. Deze kon ik nog makkelijk vinden. Het was een oefening met Russische nozzels.
Wauw die ziet er heel mooi uit! knap hoor. heb bij Cupcake Jemma wat recepten gezien en ga morgen eens beginnen met een unicorn cupcake, kijken of dat lukt
Als je het goed afgesloten bewaard zou je de horens en oren alvast kunnen maken. Koekiemonster is trouwens een hele leuke beginnerstaart. (die witte rand had ik achteraf gewoon met de blauwe toplaag moeten doen)
Je kan een bakpapiertje pakken om op te oefenen. Dan kan je het weer makkelijk bij elkaar schrapen en opnieuw gebruiken. Wat belangrijk is is dat de creme de juiste dikte heeft. Door de samenstelling vs de temperatuur. Maar ook dat je het niet te warm laat worden door je handen. Op de foto zie je dat sommige een beetje bobbelig zijn geworden. Ik had eigenlijk eerder even een pauze in moeten lassen.
Ziet er heel leuk uit koekiemonster! Ben benieuwd of ik ook die kant op kan gaan. Ja had t gelezen maar denk dat ik er morgen lekker de tijd voor neem en ga bakken. Word wel steeds enthousiaster
Ik ben ook nog heel erg op zoek naar een lekkere crème. Al een hoop uitgeprobeerd, maar nog niet iets gevonden waarvan ik denk wow! Ik ben veel sterker in het boetseren van dingen dan het spuiten van dingen.
Als ik het goed zie heb je de cupcake niet eerst ingesmeerd met creme? Als je het oppervlak insmeert blijft het makkelijker plakken. De blaadjes zijn verder heel handig om de gaten te dichten. Ik zoek ook nog een lekkere minder zoete creme. De laatste tijd probeer ik chocolade genache, dan zit er nog een bittertje bij. Maar daar moet ik nog wel flink mee oefenen om het goed voor spuiten te krijgen.
Ik maak altijd Swiss Merengue botercreme en daar voeg ik verschillende smaken aan toe. Deze vind ik het lekkerste tot nu toe!
Ik zou graag meedoen, maar een aantal jaar geleden heb ik alle spullen de deur uitgedaan. Ik was er klaar mee. Ik maakte nooit taarten. Nu zou ik gewoonweg niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen. Ik ben alles behalve handig en daarbij een chaoot. Zodoende ben ik een halve dag bezig als het al niet langer is.. Ik ben wel van plan om koekjes en gebakjes te bakken. Dwz, hazelnootschuimgebakje, kasteeltje, mergpijp, spirits etc. Maar het is altijd de vraag wanneer. Vorige week wel een heerlijke appeltaart gebakken en roomijs gemaakt.
Dat moet je toch heel precies verwarmen tot een bepaalde temperatuur en dan draaien totdat het koel is? Ik wil het ook gaan proberen maar ik heb nog geen suikerthermometer.
Wat ikzef super handig vind als je taarten wil versieren( wat ik dus zelf ook staan heb ). Goede taartvorm Een taartzaag. Spuitzak met spuitmondjes. Draaitafeltjes met afsmeer spatels Taart decoratie setje Tylose voor figuurtjes te laten harden. Eetbare lijm Crisco Goede kleurstof En dan verder eetbare glitter, steentjes, korrels, uitsteekvormpjes, malletjes,.... Je kan op bol zo start sets kopen, denk ik. Ik maak vaak een mascarpone vulling. Beetje tremperen met het sap van het fruit dat je wil gebruiken, fruit, mascarpone mengsel. Of laagje confituur en dat slagroom met klopfix dat hij goed stevig word. En uiteraard het forum www.deleukstetaarten.nl
Ik maak regelmatig taarten, ook op bestelling. Heb het mezelf aangeleerd via filmpjes en een online cursus gevolgd. Woon in het buitenland en werk hier niet, dus alle tijd voor. Kost namelijk veel tijd en geld!