Tandenpijn..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Nescio, 1 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  Hoi dames,

  Wanneer merkten jullie dat jullie kindjes tanden kregen? Ons meisje van 4 maanden is al een paar dagen enorm aan het kwijlen en continu met haar handjes in haar mond zitten.
  Gisteren had ze er zo veel last van dat ze de hele avond niet geslapen heeft, met als gevolg dat ze rond 2 uur 's nachts totaal oververmoeid bij mij in slaap is gevallen (nadat ik haar maar pcm had gegeven). Ze heeft dus duidelijk last, pijn. Het is de eerste keer dat ik dit meemaak.

  Onze andere dochters hadden weleens vieze luiers en waren wat jengelig, maar echt pijn hadden ze niet. Ik smeerde wat met tandengel en dat was voldoende. Maar dat deed bij de jongste niks gisteren.

  Ze neemt (helaas) geen speen.
   
 2. Blijdorp

  Blijdorp Niet meer actief

  Hier kwam de eerste tand door bij 8 maanden.
  Of eigenlijk de eerste twee en het is nu nog gaande (7&8 zijn onderweg). Het gaat gepaard met een lage weerstand en koorts en af en toe een vieze luier. Jengelig ook wel maar ook kwijlen als een lekkende kraan. Als de koorts te hoog wordt of ze erg echt niet van kan slapen dan krijgt ze pcm anders proberen we het met chamodent uit te zingen.
   
 3. Adrianna

  Adrianna Niet meer actief

  Tussen de eerste tekenen van tandjes en het echt doorkomen zat behoorlijk lang.
  Er zaten al maanden twee bobbels onderin en die zijn pas sinds 2,5 maand echt door, nu boven van zijn linker hoektand tot aan zijn rechter hoektand allemaal bobbels en zichtbare tandjes, maar nog niks concreet door.
   
 4. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  12.759
  9.785
  113
  Hier ook eentje met flinke pijn. Pcm helpt hier niet eens dan dus op huisarts voorschrift hebben wij voor dat soort gevallen ibuprofen
   
 5. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  Ze is vandaag blij opgestaan. Wel snotterig en enorm kwijlen. Ik voel nog niks, maar ik merk dat ze het fijn vindt als ik haar tandvlees masseer.

  Ik heb net bij de apotheek net een ander middeltje gehaald voor doorkomende tandjes (homeopathisch). Volgens de apotheker helpt dit supergoed. Maar even afwachten hoe het verder gaat.
   
 6. Biny

  Biny VIP lid

  10 feb 2011
  16.788
  4.870
  113
  Vrouw
  Kwijlt ze niet gewoon doordat ze verkouden is...?

  Overigens zit mijn Dame ook de halve dag in haar mond met haar hand... maar dat is gewoon altijd met 4 maanden, normale ontwikkeling :)
   
  Blijdorp vindt dit leuk.
 7. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  Ja, het zou ook kunnen dat het daarmee te maken heeft... ik spoel sowieso haar neusje, tot nu wel veel slijm maar wel doorzichtig.
  Die hand in haar mond doet ze inderdaad ook al langer, ook grijpt ze nu vaker naar dingen en stopt die vervolgens in haar mond..
   
  Biny vindt dit leuk.
 8. ButterflyPassion

  ButterflyPassion Fanatiek lid

  13 jul 2015
  2.267
  2.495
  113
  Vrouw
  Onze dochter zat net voordat ze 4 maanden werd ook veel met haar handje in dr mond. Veel kwijlen. Maar goed, hoort bij de leeftijd. Wel 1 onrustig nachtje gehad een week eerder, maar verder niets gemerkt. Bij het CB vroeg ze nog: krijgt ze al tandjes? Nee zei ik, nog niet. En toen een dag later, 1 dag voordat ze 4 maanden werd, voelde ik ineens een puntje onderin haar mond. Nu 2 weken later zijn haar 2 ondertanden door. Het kan dus wel, afwachten!
   
 9. Imona

  Imona VIP lid

  8 feb 2014
  5.301
  3.881
  113
  Kijk zoontje is 6 maanden. 1e standje is nu een kleine week door. Ook zo fijn als hij dan mijn vinger in zijn mond stopt. Auw.

  Hier valt dr pijn wel mee. Soms een pijnscheut maar dat is na even weer weg. Wel wat jengelig soms.

  Nog geen last van hele vieze luiers oid.
  Ben al een poosje aan het oefenen met tandjes poetsen. Dat vind hij heerlijk. Ook toen zijn tandje nog niet door was. Wij kunnen ons tot nu toe goed redden met dentinox. Soms een koude natte theedoek om op te kauwen.

  Een vriendin van mij gaf haar kindje (1.5 jaar) een zetpil als ze niet kon slapen ivm tandjes. Hielp ook goed.

  En ja. Kwijlen.. Soms heel zijn shirt en romper nat. Persoonlijk vind ik kwijl vreselijk. Poep plas en spuug maakt me niks uit maar kwijl verschrikkelijk. Ik ben dis de hele dag mrt doekjes in de weer. Dus als ik thuis ben is hij nooit nat. Maar als ik moet werken en hij is bij opa en oma kan ik hem soms droge kleren aan doen als ik hem op ga halen.
   

Deel Deze Pagina