Hoe zit het nu met taugé eten tijdens de zwangerschap. Ik gebruik het regelmatig met wokgerechten en een loempia van de Chinees met veel taugé gaat er ook wel in. Ik heb er al wat over gelezen maar dit gaat over rauwe taugé maar ik heb het over taugé wat dus in warme gerechten zit.
Verhit is geen probleem Zie bv: https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/koken-en-bewaren/kan-ik-kiemgroente-rauw-eten-zoals-tauge-alfalfa.aspx
Als je binnen 24 uur niet ziek bent geworden is er niets aan de hand. Taugé mag niet ivm risico op salmonella. En salmonella openbaart zich 6 tot 24 uur na het eten van een besmet product. Nu gewoon niet meer eten.
Hey, dank je wel!! Ik dacht even “het zal toch niets met toxoplasmose te maken hebben ?!”, maar je stelt me gerust
En andere kiemplantjes? Ik heb al een half bakje tuinkers weggewerkt op mn broodjes vandaag... Rauw. Maar volgens mij groeit dat anders dan taugé, bedenk ik nu.
Volgens mij heb je gelijk! Staat ook geen specifiek voedingsadvies zwangeren bij. https://mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cressen.aspx#blok7