Terugloop moedermelk

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door mvamberenkeenan, 9 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mvamberenkeenan

  mvamberenkeenan Fanatiek lid

  29 mrt 2007
  3.135
  0
  0
  Assistent-aangiftemedewerkster
  Assendelft
  Ik zit met een probleempje: ik geef mijn zoontje borstvoeding, maar ik twijfelde of hij wel genoeg binnen kreeg, omdat hij na een voeding alweer na een uurtje kwam voor de volgende voeding.

  Ik ben toen gaan kolven met een handkolf, en er kwam maar 30 cc uit mijn beide borsten samen, veel en veel te weinig natuurlijk !

  Ik heb toen contact opgenomen met het consultatiebureau en die vertelde mij dat ik me geen zorgen hoefde te maken, omdat je met afkolven minder resultaat bereikt dan aanleggen.

  Maar omdat ik nog steeds twijfelde ben ik voor de zekerheid toch maar gaan beginnen met bijvoeden. Ik geef nu Friso 1 die je in combinatie met borstvoeding kunt gebruiken.

  Maar eigenlijk mis ik het intieme moment van borstvoeding aan mijn zoontje geven enorm !

  Heeft er iemand tips voor mij om de terugloop van de moedermelk te verminderen, zodat ik weer volop kan gaan genieten van volledige borstvoeding geven aan mijn zoontje ?
   
 2. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  wat je kunt doen is een regeldag inlassen, nestel jezelf op bed en leg je kindje zo vaak aan als je maar kan, het beste gewoon elk uur. je kindje zal je borst echt niet weigeren. Mocht je dit niet willen of kunnen, dan kun je ook een uur voor elke voeding of een uur na elke voeding extra gaan kolven, de gekolfde melk kun je dan alsnog geven. met een paar dagen zal je prodcutie als het goed is verhogen.


  Ik weet niet hoe oud je kindje nu is, maar ik heb wel her en der gelezen over de 4 maanden dip dat dan vaak de melk minder lijkt te worden doordat je weer aan het werk bent en dus drukker bent.
   
 3. stranger

  stranger Fanatiek lid

  28 mrt 2006
  3.412
  0
  0
  Hoe oud is je zoontje?
  Geef je de kv ipv een voeding of als extraatje erna?
   
 4. Je mag idd nooit kolven om even te kijken hoeveel melk je nog hebt.

  Ik ben bijvoorbeeld een heel slechte kolfster, krijg ook maximum 50 tot 60cc uit beide borsten.

  Dus op dat punt heet het consultatiebureau gelijk.

  En idd, hoe oud is je kindje, want je kan ook honger/groeispurten hebben.

  Groetjes,
  Saartje
   
 5. sonjaw

  sonjaw Fanatiek lid

  26 okt 2006
  3.346
  0
  0
  zuid holland
  Jet hoe lang drinkt K bij je drinkt hij genoeg achtermelk?

  En ik denk dat je te druk bent geweest de laatste dagen ;) Neem wat dagen meer rust slaap je nog tussende middag?Drink genoeg dit verhoogd ook de produktie.En je heb echt genoeg rust nodig hier loopt de produktie ook van terug van niet genoeg rust.Ik heb het vorige week zelf gezien ik heb nu ook weer meer.

  Ga een paar dagen elke twee uur of kolven of hem aanleggen neem rust en drink veel water.Dan zal het heus weer beter worden.Ik weet het is moeilijk vooral ook met Amber maar probeer het toch.Hoop voor je dat het weer wat beter word.

  Meid knuffie
   
 6. sonjaw

  sonjaw Fanatiek lid

  26 okt 2006
  3.346
  0
  0
  zuid holland
  Haar uk is bijna een maand.
   
 7. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
  Kolven geeft nooit een goed beeld van wat je kindje daadwerkelijk drinkt.
  Vooral in het begin is het belangrijk er gewoon ana toe te geven als je kindje na een uur alweer om een voeding vraagt. Vraag en aanbod is nog niet goed op elkaar afgesteld. Als je met friso gaat bijvoeden verstoor je het vraag en aanbod principe en neemt je melkhoeveelheid af tot wat hij dan gaat vragen.
  Vaak aanleggen is de oplossing. Dat kan een paar dagen duren maar dan is je voeding weer op peil. Goed voor jezelf zorgen is ook belangrijk, drink voldoende en doe lekker rustig aan.
  Succes
   
 8. mvamberenkeenan

  mvamberenkeenan Fanatiek lid

  29 mrt 2007
  3.135
  0
  0
  Assistent-aangiftemedewerkster
  Assendelft
  Bedankt voor jullie tips, ik heb me voorgenomen om wat meer rusttijd voor mezelf in te stellen, zodat ik "stressloos" door het leven ga en zal morgen eens proberen om een dag in te stellen met alleen maar aanleggen, ik hoop dat dit de melkproductie weer op gang brengt !
   
 9. Zeeuwsmeisje

  Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

  9 aug 2006
  3.051
  1
  0
  zeeuws-vlaanderen
  Stressloos door het leven... lijkt me fijn maar niet haalbaar.

  Gaat er gewoon om dat je prioriteiten stelt. Nu eerst ff gewoon alles de boel de boel laten veel aanleggen, zovaak mogelijk, zeker om de 2u ong. Dat een paar dagen lang...

  Verder gewoon in het dagelijks leven opletten dat je veel drinkt, gezond eet, het huishouden kan best net een tikje minder netjes en op regeldagen weer veel extra aanleggen. Je kolfopbrengst is idd geen goede graatmeter, kolven moet je leren en dat kan weken tot maanden duren en sommige leren het gewoon nooit.
  Probeer zsm met die friso te stoppen, dat doet meer kwaad dan goed als je volledig bv wil geven.

  Succes!
   
 10. jingels

  jingels VIP lid

  8 jul 2006
  7.742
  1
  0
  Ik wil niet vervelend overkomen maar je moet meteen met KV stoppen om je BV-productie te verhogen, Waarschijnlijk zit je gewoon in een *regeltijd* en dan kan je kindje heel vaak komen voor drinken en troost.
   

Deel Deze Pagina