tis weer begonnen, katten dumpseizoen

Discussie in 'De lounge' gestart door Fiene, 4 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Wij vangen regelmatig katten op, maar op het moment zitten wij compleet vol, enkel nog voor uiterste noodgevallen zijn we beschikbaar.

  Vandaag kreeg ik een mailtje: Of we een 17 jarige kat op wilden vangen. Reden waarom ze niet kon blijven? Ze krijgen in september een kindje en wegens allergie van dat kindje (ongeboren dus!!!!) moest deze dame na 17 jaar weg.
  Ongelooflijk! Echt ik heb veel meegemaakt, en veel excuses gehoord, maar dit slaat alles.

  Helaas kunnen wij niet helpen, een 17 jarige kat kunnen wij ook niet herplaatsen en met 16 permanente katten willen we er geen blijvertje meer bij.
   
 2. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  825
  1
  0
  NULL
  NULL
  Jeetje... dat geloof je toch niet?! Na 17 jaar.......... ik wilde dat onze boef zo lang bij ons had mogen blijven.... (we hebben er nu nog twee hoor, ééntje van een boerderij en ook een "dumpertje").
   
 3. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Ja en dat voor een mogelijke allergie van een kindje dat nog niet eens geboren is!
   
 4. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  8.610
  5.887
  113
  Ik kan hier zo verdrietig om worden. Hoe kún je je maatje die je al 17 jaar bij je hebt (al is het maar een paar maanden van mij part) zomaar dumpen alsof het helemaal niets voorstelt:( Er zijn goede redenen waarbij het idd echt niet anders kan maar zo'n leugen verzinnen (want dat is het) om er zo maar makkelijk vanaf te komen vind ik diep triest.
  Moet er niet aan denken om die van mij weg te doen, krijg al buikpijn bij het idee.
   
 5. MamaChantal

  MamaChantal VIP lid

  14 okt 2010
  16.257
  2.878
  113
  wel raar hoor.. t kindje is nog niet eens geboren, hoe weten ze dan dat het al een allergie heeft. moet niet gekker worden.. arm beest.. als ze hem al 17 jaar hebben.. je doet hem toch niet zomaar even weg :(
   
 6. Rica

  Rica VIP lid

  16 mei 2008
  7.521
  105
  63
  Vrouw
  Mama en meer
  Boven de ijssel
  ja ongelovelijk he! En jammer dat ze niet de enige is, jammer dat er er veel asiels vol mee zitten en mp vol met kittens/katten.
   
 7. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  mja rica, en dit is nog maar het begin van het seizoen... dit jaar nemen we bijna niets aan omdat ik in juni moet bevallen, en 40 kittens (zoals vorig jaar) in huis tegelijkertijd zie ik niet zo zitten. Er zullen ook dit jaar weer heel veel katten ingeslapen worden in de Belgische asiels :( Wij laten nooit inslapen *joh, zouden we daarom met 16 blijvende katten zitten?* maar ik kan me de asiels wel voorstellen, vol is vol :(
   
 8. Senninha

  Senninha VIP lid

  13 aug 2007
  62.755
  0
  36
  Sneu hoor voor het beestje.:(
  En de reactie van de aankomende ouders slaat echt als een tang op een varken.:x
  Als je voor een huisdier kiest dan is dat onvoorwaardelijk en tot de dood, mits er echt een gegronde reden zou zijn waarom het beestje weg zou moeten.
   
 9. Senninha

  Senninha VIP lid

  13 aug 2007
  62.755
  0
  36
  Respect hoor 16 katten, waar betaal je dat allemaal van.:$
   
 10. lautjuhhh

  lautjuhhh Niet meer actief

  verschrikkelijk! wat een achterlijke reden om je kat dan maar weg te doen...

  mijn 6 katten gaan echt niet weg.. moet er niet aan denken
   
 11. sasjuh

  sasjuh Fanatiek lid

  8 jun 2010
  2.558
  0
  0
  operator
  In mijn vel
  Agossie, arm beestje, moet er niet aan denken een van mijn dieren nu al weg te moeten doen, kind is er nog niet eens, en zou het naderhand allergisch blijken zien we dan wel weer, kan altijd wel een oplossing voor gezocht worden.
  Mijn beestjes zijn alle 4 opvang, 2 poezen zusjes en 2 honden, ik haal ze liever uit het asiel dan dat ik mee doe aan het overtollig gefok door een kitten of pup te kopen, de dieren in het asiel hebben ons harder nodig.
  En ik zeg maar altijd; elk dier heeft zijn rechten en zodra je het in huis haalt worden die rechten jouw plichten!
   
 12. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Die 16 zijn alleen nog maar de blijvertjes, niet herplaatsbaar of ze voelen zich zo goed hier dat ze mogen blijven.

  Met een beetje pech lopen er in de zomer zo'n 40 extra in huis rond, voornamelijke kittens, al dan niet met moeder. (geen enkele kat gaat hier naar buiten)
  Waar we het van betalen? We werken veel en hard, en voor kittens die we herplaatsen vragen we een vergoeding voor de entingen en chip (ze gaan hier pas met 13 weken, compleet ingeent en gechipt) maar verder leveren we een hoop geld in per maand.
   
 13. Senninha

  Senninha VIP lid

  13 aug 2007
  62.755
  0
  36
  Dat geloof ik best.:(
  Heb je zo'n groot huis dan dat je zoveel katten in de zomer kan hebben?;)
   
 14. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Gelukkig wel, maar zelfs dan struikelen we nog over de kittens hoor ;)
   
 15. Sila24

  Sila24 Niet meer actief

  wij hebben ook een kat van bijna 2 jaar echt een schattt...maar nu hoor ik steeds in mijn omgeving dat ik hem weg moet doen omdat ik zwanger ben.......dan zeg ik doe jij je kind ook weg dan??! het is net een kindje van ons ik doe hem echt niet weg hoor!!
   
 16. SupernovA

  SupernovA Fanatiek lid

  27 nov 2010
  1.419
  0
  0
  Zuid Holland
  Zulke nare berichten vind ik dat altijd om te lezen.. Ik ben ook altijd weer verbaasd over het gemak dat mensen hun huisdier de deur uit zetten! En in dit geval helemaal omdat kind er nog niet eens is! :$

  Ik heb hier een prachtige poezedame naast me liggen van 15 jaar oud. Ze is nu 3 jaar bij mij en ze blijft bij mij... voor altijd, om het zo maar even te zeggen. Mijn vriend is enorm allergisch, maar we hebben ons best gedaan en nu een manier gevonden dat hij er geen/minder last van heeft.

  Nee, ik kan er echt niet bij, hoe makkelijk mensen denken hierover. Ik heb echt het idee dat voor sommige mensen een huisdier een speeltje is, wat je wegdoet als je 'het' zat bent. :x

  @ Fiene: respect hoor, al die katten. En ik ben een beetje jaloers, maar heel realistisch gezien is het niet handig voor mij, meerdere katten nu. (en mijn poezedame vind andere katten helemaal niets)
   
 17. Fiene

  Fiene Fanatiek lid

  27 jun 2008
  2.432
  0
  0
  Thanks SupernovA, fijn dat jij een oudere kat in huis genomen hebt :)
  Ik ben zelf ook super allergisch, maar daar heb ik gelukkig pillen voor, en als ik het echt niet meer trek van de jeuk ga ik een dagje weg, dan kan ik er weer even tegen.

  Wij hebben een huis met 440m2 woonoppervlakte, maar toen we nog op een appartement woonden deden we het ook al (plus honden, nu alleen nog af en toe honden) praktisch was het niet, maar stoppen was voor ons geen optie (al hadden we gewild, dozen met kittens, dood en levend vonden we regelmatig voor onze deur, eens je de naam hebt..)
   
 18. Antje77

  Antje77 Fanatiek lid

  10 mrt 2009
  4.206
  150
  63
  @ Fiene, respect hoor hoe jullie die beestjes opvangen.

  Mij gaan altijd de haren overeind als ik hoor om wat voor onbenullige reden mensen hun huisdier weg doen of achterlaten.

  Zelf hebben we een poes van ergens rond de 15 jaar. Zij is jaren geleden achter gelaten door mensen hier in de zijstraat. Heeft zeker zo'n 4 á 5 jaar rondgezworven, totdat wij hier kwamen wonen. Ze kreeg wel altijd eten van een vrouwtje uit de zijstraat.
  Nog een kater van een zwerfkat organisatie. Zijn vorige baasjes gingen verhuizen en daar mochten geen dieren. Ze hebben die organisatie gebeld met de mededeling: als jullie het beestje niet opvangen, krijgt het een spuitje. Kater was net 1 jaar :$
  Daarnaast hadden we nog 1 katertje (inmiddels overleden) die was komen aanlopen hier. Beestje was helemaal verwaarloosd, mager, slechte vacht en bleek een hernia te hebben. We hebben het beestje nog dik 1,5 jaar een goed tehuisje kunnen geven.
   
 19. draak86

  draak86 VIP lid

  7 mrt 2008
  5.427
  0
  0
  Thuisblijf mama
  Noord-holland
  Toen wij 3,5 jaar terug naar het asiel gingen voor een kat (ik dacht, kittens krijgen veel makkelijker een nieuw huisje) zat daar een kwijlende,12jarige kat. Wat een snoepie, die is het toen geworden. En wat een lieverd is het zeg. Al die meiden van het asiel gingen helemaal juichen dat hij EINDELIJK toch een huisje kreeg, want ja, maar weinig mensen yellen 65euro neer voor een al oude kat.
   
 20. Kruimel2010

  Kruimel2010 Bekend lid

  8 okt 2010
  825
  1
  0
  NULL
  NULL
  Heee, onze jongste is ook een Belgje! Gelukkig liefdevol opgevangen door gastouders, aangezien hij met twee weken samen met zijn zusje gedumpt is..... inmiddels is het Hollands welvaren :D en heeft hij zijn achterstand prima ingehaald. Fantastisch werk wat jullie doen, mijn complimenten!!
   

Deel Deze Pagina