Trouwen en zwanger worden

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Sandra45363, 24 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sandra45363

  Sandra45363 Nieuw lid

  24 jun 2020
  3
  3
  3
  Vrouw
  Hoi allemaal,
  Afgelopen vrijdag (19 juni) zouden mijn vriend en ik trouwen. Dit hebben we uitgesteld naar 1 juli 2021 vanwege corona. We willen heel graag kinderen. Ik heb altijd gezegd dat ik eerst wilde trouwen voordat we aan kinderen zouden beginnen, maar mijn vriend is er al klaar voor. Dit weekend kwam bij mij ook wel erg het gevoel naar boven dat ik het graag zou willen proberen. Ik ben nu 26 en mijn vriend 29. We hebben nu afgesproken dat we het 2 maanden gaan proberen en als het dan niet lukt, dat we tot na de bruiloft wachten. Ik vind het alleen allemaal erg spannend. De hele bruiloft inclusief jurk is al geregeld. Het is een strakke jurk en ik heb altijd gezegd dat ik graag slank wil trouwen. Is het realistisch om een aantal maanden na een bevalling te trouwen? Kan je dan al op je oude gewicht zijn? Is een bruiloft met baby niet erg stressvol? Hoe zit het met zwangerschapkwaaltjes en lekkende borsten? Een andere bijkomstigheid is dat ik half juli begin met een nieuwe baan. Ik vind het spannend of ik niet teveel last heb van zwangerschapskwaaltjes? Is het niet handiger om toch te wachten totdat we getrouwd zijn?
   
 2. cherrytomaatjes

  cherrytomaatjes Fanatiek lid

  30 mrt 2018
  1.796
  1.774
  113
  Vrouw
  Tja, dat of je het handig vind ligt er een beetje aan hoe je zelf ingesteld bent denk ik.
  Zelf zou ik het niet zo handig vinden om de volgende redenen:
  - een paar maanden na de zwangerschap hebben de meeste vrouwen hun figuur echt nog niet terug. Ik was na 2 maanden weer terug op mn eigen gewicht (60 kilo met lengte 165), maar mn buik was niet zo slank als voorheen. Het gewicht was nog anders verdeeld.
  -als je van plan bent borstvoeding te geven zijn je borsten een stuk groter, wel handig om rekening mee te houden omdat je jurk al af is. Je moet ook tussendoor (om de 3 a 4 uur) voeden of kolven. Ohja en ontilek pads in, dus nog meer volume in je jurk:p
  - heb je hakken onder je jurk? Het kan zijn dat je nog last heb van je bekken en nog niet op hakken kan lopen (ik niet iig)
  - de meeste ouders zijn doodop met een jonge baby:o:

  Het ligt er ook een beetje aan of je een grote of kleine bruiloft gaat houden denk ik. Is het de hele dag of een paar uurtjes? Heb je voldoende rustmomenten tussendoor?
  Als je écht nu kinderen wil kan het, als je bereid bent concessie's te maken;)
   
  Lola83 vindt dit leuk.
 3. Lola83

  Lola83 Actief lid

  6 jun 2011
  424
  208
  43
  Vrouw
  Hoi!

  Het is een afweging die je zelf moet maken. Wil je een bruiloftsfeest zonder zorgen, dan zou ik wachten met kinderen krijgen tot na de bruiloft. Want stel dat alles goed gaat en je krijgt voor die datum een gezond kindje, dan nog zijn er dingen waar je rekening mee moet houden:
  - wie past op de baby?
  - hoe zit het met bv?
  - wil je drinken terwijl je een baby hebt? (alcoholisch)?
  - Hoe ben je zelf lichamelijk en mentaal na de bevalling?
  -etc, etc

  Als je kinderwens groter is dan een onbezorgde bruiloftsdag, dan zou ik je aanraden om nu te starten..

  Volgend jaar zijn jullie ook nog hartstikke jong.. dus persoonlijk zou ik een jaar wachten;)
   
 4. Lola83

  Lola83 Actief lid

  6 jun 2011
  424
  208
  43
  Vrouw
  O en wij zijn vorig jaar getrouwd! De kinderen waren toen 7 en 4 jaar. Is ook een aanrader:D
   
  YellowEyes, Frieke en Orchid24 vinden dit leuk.
 5. Orchid24

  Orchid24 VIP lid

  19 nov 2018
  15.571
  12.660
  113
  Vrouw
  Je moet doen wat voor jou en je partner het beste is! Ik had al veel eerder willen beginnen met proberen, maar mijn man wilde juist wachten tot de maand dat we gingen trouwen. Nu zijn we anderhalfjaar later en ben nog altijd niet zwanger, ik had achteraf gezien toch liever eerder willen beginnen en de risico op dat mijn jurk niet pastte of wat dan ook. Maar mijn kinderwens was dan ook al heel sterk aanwezig en trouwen hoefde bij ons niet groots. We hebben een hele leuke dag gehad maar ik kan je vertellen zwanger worden is echt niet te plannen.. Ik was net 25 en nu zal ik op mijn 27e nog steeds geen moeder zijn. Het kan ook zijn dat je heel snel zwanger raakt, maar je weet het dus niet! Mocht je zwanger of bevallen zijn dan zal de bruiloft er waarschijnlijk heel anders uit zien dan dat jij nu voor ogen hebt, alleen jij weet hoeveel dat huidige plaatje betekent nu voor jou! Veel succes met de keuze maken!
   
 6. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  18.468
  21.000
  113
  Vrouw
  Ik pas niet eens in mijn oude broeken en door de borstvoeding heb ik een mega voorgevel: een jurk groter maken is niet echt fijn.

  Onze wens was ook groot, maar ik wou echt trouwen voordat wij aan kids begonnen en had ook een zalig jong kindvrij huwelijk :D had geen zin in huilende baby's op mijn trouwdag (en voordat er commentaar is: de gasten met hele jonge kinderen hadden zelf al besloten heerlijk te relaxen, eten en genieten zonder te moeten letten op of hun 2 jarige stil zou zijn, dutjes tijden etc en ze hadden nu zelf een dag en avond uit haha). Alleen de oudere kinderen waren kinderen vanaf 10 waren erbij: die vermaakten zichzelf ook :)

  Ik vond t heerlijk dat de dag écht alleen om ons draaide en dat we ook nergens rekening mee hoefden te houden en heb tenninste nog foto's van mij met een goddelijk figuur zonder wallen haha
  En ik zou t nu echt nog geen dag en avond volhouden, 3 uur op een verjaardag zijn is al mijn max en ben dan al helemaal gesloopt (hij slaapt niet door)

  Bovendien was alles dan al gelijk geregeld voor t kind omdat we al getrouwd waren. Praktisch was t ook.
   
 7. Burb1988

  Burb1988 Fanatiek lid

  5 mei 2014
  1.962
  1.594
  113
  Het is echt helemaal aan jullie. Als jullie er klaar voor zijn...moet je er gewoon voor gaan. Je weet nooit hoe alles loopt.

  Betreft het aankomen.
  Bij zwangerschap 1: ben ik in totaal 4 kilo aangekomen. En toen ik borstvoeding gaf was ik zo weer op mijn eigen gewicht.

  Bij zwangerschap 2 : was ik 10/12 kilo aangekomen. Ben met mijn gewicht blijven tobben. 2 jaar en toen ik net zwanger was van nummer 3, kreeg ik Corona, en ben 6 kilo aangekomen.

  Bij zwangerschap 3: ben nu 20 weken zwanger en net 2 kilo aangekomen. Dus ik ben benieuwd.

  Borstvoeding: gewoon compressen in je bh doen...en hup trouwen. Niks aan de hand. Lijkt me juist super leuk trouwen met je baby erbij. Leuke ringdrager.
  En mocht je zwanger zijn...prachtige foto's en je jurk kan echt vermaakt worden.

  Geniet vooral van elkaar:thumup:
   
 8. Fraser

  Fraser Bekend lid

  11 apr 2020
  838
  726
  93
  Vrouw
  Ik ben zelf getrouwd toen ik 7 maand zwanger was van de eerste, alles erop en eraan en ging prima. Voelde mij erg goed.
  Bij de tweede HG gehad en de hele zwangerschap beroerd gevoeld, hele dag door spugen, uitnodiging, ziekenhuis opnames. Toen had in echt niet in mijn zwangerschap kunnen trouwen, bij geen enkel termijn. Dus twee hele verschillende zwangerschappen waarbij het bij de eerste prima kon, maar bij de tweede absoluut niet. Mazzel gehad dat ik bij de eerste zwanger trouwde ;)

  Het blijft dus een beetje een gokken of het kan of niet. Je weet nooit hoe je je voelt tegen die tijd. Als je het risico niet wilt nemen zou ik wachten tot na de bruiloft.

  Edit: Oja mocht het snel lukken en je bent dan al bevallen, was mijn eigen ervaring dat mijn baby zeker elke twee uur aan de borst ging in het begin, niet super handig met een trouwjurk en programma overdag. Als je niet voed moet je ook veel kolven dan. Het kan hoor, maar net hoe vervelend je het vind.
  Verder was ik vrijwel direct wel op mijn oude gewicht en oude figuur, dat verschilt per persoon.
   
 9. Burb1988

  Burb1988 Fanatiek lid

  5 mei 2014
  1.962
  1.594
  113
  Wij waren begonnen net voor onze bruiloft ( een nicht van mij stierf, en we besefte dat je het leven niet kan plannen)...toen gestopt en vervolgens 3 maanden na de bruiloft was het raak. 1,5 week voor we 1 jaar getrouwd waren werd onze oudste geboren. Super leuk.
   
 10. Sandra45363

  Sandra45363 Nieuw lid

  24 jun 2020
  3
  3
  3
  Vrouw
  Dank voor jullie reacties. Ik vind het fijn om jullie ervaringen te lezen. We willen graag een volledige dag met ceremonie, kerk, diner en 's avonds feest. Ongeveer 35 daggasten en 70 avondgasten. Ik heb zelf geen hakken aan. Een lange dag dus.

  Er zijn inderdaad wel een aantal punten waar ik nog niet aan had gedacht zoals geen alcohol door borstvoeding, grote borsten, ... Ik vind het belangrijk om slank in mijn jurk te passen, de kans dat dat na de bevalling zal zijn, is vrij nihil als ik de reacties lees. Ik snap dat het per persoon verschilt, maar er is een redelijke kans dat ik mijn 'oude' lichaam niet gelijk terug heb. Ik denk dat het belangrijk is om als pros en cons tegenover elkaar te zetten en wat wij belangrijk vinden. Mochten jullie nog meer feedback en ervaringen hebben, laat het gerust weten. Dit helpt ons enorm!
   
  cherrytomaatjes, Lola83 en Orchid24 vinden dit leuk.
 11. Maev

  Maev VIP lid

  4 dec 2014
  5.942
  5.335
  113
  Wij waren al een paar jaar bezig voor we trouwde, zouden precies 6 maanden zwanger zijn op onze trouwdag echter bleek dat niet goed te zitten. Ik had een strakke jurk, maar deze kon prima aangepast worden wanneer ik zwanger mocht zijn.
  Maar moet er wel bij zeggen dat wij ook een kinderrijke bruiloft hadden en wilde. We, nou ja ik, had al een zoon uit een vorige relatie en er waren al jongere nichtjes en neefjes. Wij vinden en vonden dat echt super gezellig, maar goed daar moet je natuurlijk wel van houden. Er waren er ook die zelf de keuze maakte om geen kinderen mee te nemen en dat was ook prima ieder zijn keus en voor die kids hadden we ook een kleinigheidje gemaakt.
   
 12. Kramertje

  Kramertje VIP lid

  4 apr 2019
  5.985
  5.025
  113
  Vrouw
  Denk ook na over de huwelijksreis. Wil je op huwelijksreis als je net een kleine van een paar weken hebt en deze moet gaan achterlaten? Je kan ook over een halfjaartje tot 9 maanden gaan proberen. Als je dan zwanger raakt voor je bruiloft ben je nog niet zo heel ver dat je jurk wellicht niet meer goed past. Enkel de alcohol dan laten staan.
   
  Orchid24 vindt dit leuk.
 13. sunshine1981

  sunshine1981 Actief lid

  21 okt 2015
  252
  55
  28
  Vrouw
  Doe vooral waar jullie je zelf goed bij voelen en volg je hart. Overal is wel een mouw aan te passen.
   
  Sandra45363 vindt dit leuk.
 14. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  9.435
  4.239
  113
  Ik had altijd zwanger willen trouwen. Gelukkig mijn man niet. Eerst trouwen en dan kinderen of andersom.

  Anders had mijn bruiloft een heel zwart randje gehad gezien alle miskramen en bijkomende ellende..
  Ik zou t echt niet doen. En ook om alle redenen die hierboven al genoemd zijn.
  Dan zou ik nu aan kinderen beginnen en als je kinderwens vervuld is trouwen met je kinderen erbij.
  Lijkt me ook echt heel leuk nl.
   
 15. Golden1213

  Golden1213 Fanatiek lid

  14 apr 2020
  1.932
  1.506
  113
  Alles is mogelijk, ik was direct op mijn oude gewicht na mijn dochters (zelfs slanker) ik heb normaliter maat 36, toen 34. Het kan dus ook zijn dat je afvalt. Betreft de baby en stressvol? Dat is mogelijk maar aan jullie af te wegen hoe je dit het beste kunt regelen (oppas)
  Betreft je werk kan ik niets invullen, het ligt eraan wanneer je zwanger raakt, bevalt en hoe je hersteld. Succes met beslissen:)
   
 16. Rozeline

  Rozeline Fanatiek lid

  11 okt 2017
  1.865
  920
  113
  Vrouw
  Ik moet hier wel even om lachen.. hihi sorry niet lullig bedoeld. Ik zal nooit weten hoe alles gaat lopen. Of je makkelijk zwanger ben, je een makkelijke baby zult krijgen of je weer op je oude gewicht bent. Ze zeggen 9 maanden zwanger en 9 maanden zwanger. Ik ben na 1,5 jaar nog steeds niet de zwangerschapskilo's kwijt. Als je zeker wilt zijn dat alles zo is als nu moet je wachten en anders kan je gewoon denken we zien wel hoe het loopt, maar je kunt zeker geen planning maken. Volg je gevoel...
   
  Sado vindt dit leuk.
 17. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  4.663
  1.631
  113
  Vrouw
  Je weet natuurlijk niet hoe snrl je zwanger raakt maar je bent nog superjong dus een jaartje wachten kan fysiek natuurlijk goed maar kun je de bruiloft niet nog wat naar voren halen, begin mei bijv?

  Houd er ook rekening mee dat je spuugmisselijk kunt zijn en je echt niet een (dag)bruiloft kunt volhouden en helaas kan dat ook de hele zwangerschap aanhouden :(
  Qua gewicht na bevalling zegt ook niet veel, ik was binnen ca 2mnd op oude gewicht (11kg aangekomen) maar echt wel een ander figuur.
   
 18. Loesje1988

  Loesje1988 Fanatiek lid

  24 nov 2019
  1.525
  1.563
  113
  Vrouw
  Wat je kan doen is wel al stoppen met de pil/ spiraal mocht je die hebben. Zodat je lichaam al kan ontpillen en je al inzicht krijgt op je cyclus. En het tot de bruiloft gewoon doet met condoom.

  Zo'n trouwdag is prachtig en mooi,maar ontzettend slopend,k zou hem zwanger niet kunnen volhouden bijvoorbeeld
   
  cherrytomaatjes vindt dit leuk.
 19. Golden1213

  Golden1213 Fanatiek lid

  14 apr 2020
  1.932
  1.506
  113
  Ik zou het ook niet kunnen volhouden:)
  Al die kwaaltjes:|
   
 20. PinkLady88

  PinkLady88 Actief lid

  20 jun 2017
  407
  120
  43
  Vrouw
  Pedagogisch Medewerker
  Ik sluit me aan bij al hetgene wat al gezegd is. En wil toevoegen dat een baby van 2 maanden echt nog pittig is. Het is vooral vermoeiend, je bent 's nachts en overdags veel bezig met een baby.
  Daarbij had ik een huilbaby dit je niet zomaar even in de box leggen om te gaan douchen. Ik hebben nachten op gezeten met hem en ook de dagen waren daardoor extra vermoeiend. Ik had een bruiloft nooit aangekunt.
  En als ik heel eerlijk mag zijn denk ik toch tussen de regels door te lezen dat je er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor bent. Maar misschien lees ik verkeerd. Succes in je keuze, zorg er wel voor dat jullie beide er voor de volle 100% achter staan. Anders geef je straks je partner de schuld van de dingen die je liever anders had willen doen (zoals de bruiloft)
   

Deel Deze Pagina