tweede verhoogde dosis clomid slaat weer niet aan...

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Anne81, 26 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Anne81

  Anne81 Actief lid

  26 nov 2006
  168
  0
  0
  hallo meiden ik wil graag even mijn verhaal kwijt, vandaag kreeg ik de uitslag van mijn 100 mg kuur Clomid en weer geen eisprong. Ik dacht toch zo zeker dat ik allerlei symptomen had gevoeld! Echt een enorme domper
  :cry:

  wie heeft er nog meer een keer 50 mg clomid gehad, en daarna 100 mg zonder resultaat? En wat moest je daarna doen? Hopelijk hebben jullie ook positieve verhalen!
   
 2. Shaartje

  Shaartje Fanatiek lid

  4 okt 2006
  1.062
  0
  0
  Hey Anne,
  Niet de hoop verliezen hoor. Bij mij deed 100 ook niets en ben meteen gaan spuiten met Gonal-f en zie...na 3 x zwanger.
  Maar vaak hoor je dat 150 het wel doet, en er is hier zelfs iemand die 200 heeft geprobeerd met resultaat.
  Dus geduld! Je zal zien dat het goed komt.
  Sterkte
   
 3. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Zelf heb ik geen ervaring met Clomid maar net wat Shaartje zegt: ondanks dat er nu niks gebeurd is het nog niet bekeken.
  De dosis misschien alsnog verhogen of Gonal-F erbij...het kan dus nog effect hebben!

  Heeft je arts nog geen volgende stap met je besproken?

  Heel veel succes in ieder geval! Ik hoop dat je gauw resultaat boekt!

  Elmo
   
 4. sannnniee

  sannnniee Fanatiek lid

  17 jul 2007
  2.133
  0
  0
  ...
  noord brabant
  schrik een beetje van je bericht. heb zelf ook niet echt ervaring met clomid 100 mg. zelf neem ik pas 50 mg en moet zo naar het ziekenhuis voor een echo.. dus hoop dat ze wwat zien! en dat 50 mg genoeg is!

  groetjes sandra
   
 5. mj24

  mj24 Fanatiek lid

  7 jun 2006
  4.321
  0
  0
  Amsterdam
  he meid, niet de hoop opgeven hoor. bij mij deed 50 en 100 ook niks. vraag je gyn even naar metformine. 150 mg heb ik niet eens geprobeerd alleen., maar wel in combinatie met metformine, geen pretje, maar zie resultaat en anders is er Gonal nog..
   
 6. Denise85

  Denise85 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  1.685
  0
  0
  bij mij deed 50mg niks, 100mg niks en zelfs 150mg deed niks! Een enorme tegenvaller en toch wou mijn gyn 200mg proberen en die sloeg aan! Dus geef echt de moed nog niet op, probeer 150mg en als dat niet werkt zijn er altijd nog injecties die goed hun werk doen (beter dan clomid maar clomid schrijven ze eerst voor omdat het een goedkopere en makkelijkere manier is om het doel te bereiken, helaas niet voor iedereen weggelegd)

  kom anders meekletsen bij eerste ronde clomid... daar zitten allemaal meiden die clomid slikken.
   
 7. Chantje

  Chantje Fanatiek lid

  5 mrt 2007
  1.432
  0
  0
  amersfoort
  Ik ben zwanger geraakt met de 1e dosis 150mg!
  Ik had toen de hoop na 100mg al opgegeven.
  Helaas heb ik een miskraam gehad, nu hoop ik dat 150mg wel weer aan gaat slaan......
   
 8. yake

  yake Fanatiek lid

  25 jun 2006
  2.791
  0
  0
  Bij mij hielp de verhoogde dosis ook niet. De specialist vond het ook niet nodig een derde ronde te slikken. Stelde spuiten met Gonal-f voor en gelijk zwanger! Stel het eens voor aan je gyneacoloog!
   
 9. dieseltje2

  dieseltje2 Fanatiek lid

  16 okt 2006
  1.578
  0
  0
  dietist
  zuid holland
  Ik heb eerst 2 rondes 100 mg geslikt. De 1e keer sloeg het aan, de 2e keer niet. Toen heb ik in de 3e ronde 150 mg gehad.... en zie het resultaat!

  Geef niet op hoor,!
  Er zijn ook meiden waarbij de ene keer clomid wel aanslaat en de andere keer niet.... Het is dus niet altijd zo dat als je eenmaal een goede dosering hebt dat je ook elke maand een eisprong krijgt.......

  succes!
   
 10. Anne81

  Anne81 Actief lid

  26 nov 2006
  168
  0
  0
  hoi meiden,

  vandaag bij de gyn geweest en ik heb nu 150 mg gekregen. Het was trouwens echt een eikel, een andere dan ik vorige keer had. Hij zei: je zult zien dat dit werkt en dan ben je meteen zwanger. Dat lijkt me een beetje voorbarig, ook als ik sommige van jullie reacties lees! Maar goed, gewoon weer de moed verzamelen en verder gaan. Wat doen Gonal-F en metformine eigenlijk?

  Ik zei ook tegen die man dat ik wel erg mijn eierstokken voel, toen zei hij gewoon: dat kan niet! Nou ja!

  Wordt blij blij van jullie mooie zwangerschapsbalkjes, dat geeft hoop! Jullie ook heel veel succes!
  Sannie en Denise jullie ook heel veel succes!
   
 11. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Balen dat het zo'n lomperd was zeg!
  Tuurlijk kan het zijn dat je met deze dosis wel zwanger wordt...maar het wordt je zo wel ff heel makkelijk gezegd zeg!
  Ik hoop dat hij gelijk krijgt, al is het een eikel ;)

  Heel veel succes met deze dosis meid! Op naar een mooie banner!

  Liefs Elmo
   
 12. Tinkerbel80

  Tinkerbel80 Niet meer actief

  Zijn er ook meiden waar 50mg wel bij aansloeg?
   
 13. sannnniee

  sannnniee Fanatiek lid

  17 jul 2007
  2.133
  0
  0
  ...
  noord brabant
  ik heb niet zo positief verhaal voor ju.. ik ben naturlijk wel blij. ik ben deze maand begonnen met clomid, moest vanmorgen voor een echo naar de gyn, er waren 3 eitjes te zien. dus eigenlijk te veel. dus nu mag ik als ik niet zwanger zou zijn deze maand. dan zou ik maar 25 mg mogen nemen!

  groetjes sandra
   
 14. Bloemie

  Bloemie Bekend lid

  7 jul 2006
  666
  0
  0
  Ahh...jammer Anne, dat de clomid niet aan slaat. Maar de hoop nog niet opgeven hoor! Misschien helpt dit als troost: * knuffel*

  Ik ben wel zo'n geluksvogel, kreeg 2 dagen geleden het goed nieuws, dat de eerste ronde clomid al resultaat heeft. Er is een eisprong geweest! We hebben hem alleen gemist ;)
  Ik had al een vermoeden, omdat ik echt heel erg ongesteld ben geweest..:s en niet zo'n klein beetje ook! Hebben meer mensen dit ervaren?
   
 15. Flow

  Flow Lid

  10 mei 2007
  5
  0
  0
  Ik heb 2 kuren 50 mg clomid gehad zonder resultaat nu 1e kuur 100mg clomid geslikt en ben bezig met LH testjes maar er is momenteel weinig te zien. Ik vind het vaak erg moeilijk om het los te laten krijg steeds de tips om er niet veel mee bezig te zijn maar dat is onmogelijk als je steeds weer pillen moet slikken. Kennen jullie dit gevoel?
   
 16. vruchtje24

  vruchtje24 VIP lid

  2 jan 2007
  12.607
  288
  83
  Vrouw
  home sweet home
  Hoi Tinkerbel80. Ik slik 50 mg clomid en bij mij slaat het wel goed aan gelukkig! Maar als het niet aanslaat hebben ze vast wel een ander medicijn wat de andere meiden ook al zeggen.

  gr vruchtje
   
 17. Tinkerbel80

  Tinkerbel80 Niet meer actief

  Bedankt voor je antwoord.

  Ik weet wel dat als de 50mg niet aanslaat ik volgende keer naar de 100mg ga maar ik heb nu het idee zoveel te voelen in mijn buik. Ik vraag me af of het door de hormonen komt. Ik wil graag dat het nu aanslaat en ik ben zo bang dat als ik in het ziekenhuis kom maandag dat de teleurstelling heel groot zal zijn.
   
 18. marittt

  marittt Fanatiek lid

  26 jan 2006
  1.153
  0
  0
  50mg deed bij mij niks en 100mg werkte heel traag. Ik kreeg dus pas heel laat een eisprong. Ik heb 100 mg 3 rondes gebruikt en zou gaan overstappen naar 150 mg als het de laatste ronde met 100mg niet raak zou zijn...

  't was dus niet nodig!

  Geef de moed niet op. Zoals je aan de reacties ziet heb je nog een paar stapjes te gaan. Veel succes!
   
 19. Anne81

  Anne81 Actief lid

  26 nov 2006
  168
  0
  0
  Wat gek he hoe verschilllend we er allemaal op reageren! bloemie ben blij dat het bij jou wel werkt! Hopelijk volgende maand raak ;) Flow ik herken je verhaal heel goed, dat je het moeilijk vind om het los te laten en dat andere mensen dan goedbedoelde adviezen geven waar je niks mee kan! Je kan er hooguit steeds ietsje beter mee omgaan. Eerst teleurstelling, en dan weer alles bij elkaar rapen en samen weer proberen met een positieve instelling naar de volgende ronde. Anders hou je het niet vol! Het is gewoon heel moeilijk maar ik begrijp ook dat andere mensen geen idee hebben hoe het is als het niet lukt. Heel veel succes meid! ik duim voor ons allemaal
   
 20. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  32.854
  6.197
  113
  Vrouw
  Brabant
  Hi,

  Ik heb ook clomid geslikt, maar dat werkte niet of niet goed. Of ik had geen eisprong, of mijn progesteron was te laag. Bij 150mg voelde ik me ook helemaal niet goed (depri), dat was dus eigenlijk ook geen optie.

  De gyn adviseerde mij om een leo operatie samen met een hsg te doen en 10 kilo afvallen. Een paar dagen erna sprak ik mijn eigen gyn en die vond de leo ook een goede optie, dat afvallen vond hij niet zo belangrijk. Na een paar maanden had ik de knoop doorgehakt: ik ging voor de leo. Toen ik de operatie had, was ik inmiddels 7 kilo afgevallen. 10 dagen na de leo had ik een eisprong, en weer 15 dagen later een positieve test! Je hoort er nog niet zo veel over, maar ik ben dus erg blij dat ik het gedaan heb! Ik vond in eerste instantie een operatie eng, maar het viel me reuze mee, 2 dagen later was ik alweer boodschappen aan het doen, op visite geweest en naar Ikea geweest, 4 dagen later weer aan het werk.

  Over er niet teveel mee bezig zijn, ik was er na de leo niet zo mee bezig, we waren voor de zekerheid wel weer druk aan de klus, maar ik had niet het idee dat het zo snel zou gaan, dus ik was er niet zo mee bezig. Misschien heeft dat ook wel meegeholpen. Maar ik snap dat het moeilijk is, telkens die hoop hebben dat iets werkt (had ik na de leo ook wel, maar ik dacht meer aan een tijdsbestek van een paar maanden en niet anderhalve week...) en pillen moeten slikken. Je bent er mee bezig, of je wil of niet. Dus daar kan je weinig mee denk ik. Wel denk ik dat een positieve instelling werkt. Ik heb ook behoorlijke dipjes gehad als de clomid niet werkte, of als ik ongesteld werd, maar dat duurde hooguit 2 dagen en dan weer positief de volgende eventuele kans tegemoet.
  Bekijk het per keer, er zijn nog genoeg opties om een eisprong te krijgen gelukkig!

  Succes!

  Liefs,
  Snoopy
   

Deel Deze Pagina