Twijfel: Borstvoeding met teruggetrokken tepels / tepelpiercings. Do / don 't?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door ButterflyPassion, 6 mei 2019.

 1. ButterflyPassion

  ButterflyPassion Fanatiek lid

  13 jul 2015
  1.114
  446
  83
  Vrouw
  Goede avond,

  Inmiddels 15 weken zwanger, en rustig aan begin ik mij af te vragen: wil ik dit keer fles of borstvoeding gaan geven? Met de eerste die twijfel helemaal niet gehad, borstvoeding leek me vreselijk, en met mijn tepels/piercings leek het me maar een gedoe. Is de juiste keuze geweest, emotioneel had ik het denk niet aangekund.

  Maar nu, kriebelt het wel. We hebben een co sleeper bedje, en het plan is het eerste half jaar de baby op onze kamer te laten slapen. Het lijkt me dan zo heerlijk, de kleine snachts gewoon bij me te nemen en te voeden.

  Alleen, ik heb 2 tepelpiercings. Deze piercings heb ik, omdat ik 2 teruggetrokken tepels heb. Zonder piercing, stonden mn tepels dus echt helemaal naar binnen. In stijve toestand ook, ik kon er echt wel mn pink in kwijt zeg maar. Hier zat ik toen heel erg mee, en daarom heb ik tepelpiercings laten zetten. Probleem opgelost :) .
  De piercings heb ik al bijna 10 jaar. Ik weet dat tijdens het voeden, de piercings uit moeten. Echter, heb ik altijd nog wel dat er beetje vuil uit mn piercings komt (er vormen zich korstjes). Ik vind het dus echt niet hygienisch, om mn piercing voor een voeding uit te doen, en dan te voeden. Ook nog na wassen, want de melk gaat echt door het gaatje, en mn washandje komt daar niet. Hoe het er nu naar uit ziet, zou dat dus een definitief afscheid van mn piercings betekenen.

  Maar: is dat het waard? Heb ik niet een veel kleinere kans van slagen door die teruggetrokken tepels, en het feit dat er misschien wat melkkliertjes beschadigd zijn? Want als mn tepels weer terug naar binnen gaan... ik zou het écht heel erg vinden.

  Dus vandaar mn dubio. Zijn hier misschien dames met ervaring met het geven van borstvoeding met terug getrokken tepels en/of tepelpiercings? Hoe deden/ ging dat bij jullie?

  Ik ben benieuwd :) .
   
 2. elsie89

  elsie89 Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.316
  351
  83
  randstad
  Hier geen teruggetrokken tepels maar wel hele vlakke. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn want je voed met je borst en niet met alleen je tepel. Maar Ik heb wel de eerste 12 weken met tepelhoedje gevoed daarna kon hij het zonder ook. Overigens staan nu na een half jaar voeden mijn tepels wel iets naar buiten dus wellicht blijven die van jou ook wel wat naar buiten staan. Maak anders eens een afspraak met een lactatiekundige zij kan dan een x kijken en jullie kunnen een plan van aanpak verzinnen.
   
  ButterflyPassion vindt dit leuk.
 3. Appeltje85

  Appeltje85 Bekend lid

  22 jan 2016
  562
  210
  43
  Veldhoven
  Ik heb ook zo'n 10 jaar een tp gehad. Wel maar aan 1 kant en niet vanwege ingetrokken tepels. Ik heb er afscheid van genomen enkele jaren voor de zwangerschap. Dus toen ik ging voeden was de piercing er al langere tijd uit.
  Ik voed nu al 2.5 jaar en heb altijd hoge productie gehad. Geen probleem dus als je een tp hebt gehad.
   
  ButterflyPassion vindt dit leuk.
 4. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  7.791
  921
  113
  Vrouw
  Hier ook platte tepels en bij al mijn kindjes een tepelhoedje gebruikt.
  Ik ben blij met die dingen, want hierdoor heb ik gewoon kunnen voeden :thumup:
   
  ButterflyPassion vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina