Uitschreeuwen! Verborgen Reflux?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Prettykitty, 21 jan 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  4.480
  2.901
  113
  Vrouw
  Mijn zoontje van 4 weken oud heeft vrijwel alle symptomen van verborgen reflux. Behalve het zuur ruiken uit zijn mondje.


  Hij is nu op dit moment net even stil. Maar hij huilt al 3 uur lang, of naja hij gilt het echt uit. Hij lijkt wel helemaal gek te worden van de pijn, echt vreselijk om te zien. (Af en toe is hij 1 minuutje stil)

  Ik probeer van alles om hem te troosten.
  Met hem lopen, wiebelen, voor hem zingen, muziekdoosje aan, knuffelen, vasthouden, juist niet tegen hem praten. Proberen hem af te leiden, zachtjes over zijn hoofdje aaien etc.

  (We houden ons al aan de leefregels) zoals rechtop mogelijk voeden, 30 min rechtop zitten etc.

  Dat ik niet slaap maakt me niks uit. (Ja fijn is natuurlijk anders) maar aangezien het mijn eerste kindje is heb ik echt 1000 vragen.

  Hij maakt veel geluidjes (slikken en hikken daargelaten) uchhhh en ngggghhh ehhhhhfgggh en nog veel meer.


  Ik ben best wel bezorgd, en vraag me ook af hoelang een baby "hoort" of kan huilen door verborgen reflux?
  En of die geluidjes allemaal erbij horen?

  Ik ga morgen naar het cb, maar ik ga denk ook de huisarts bellen.
  Ik vind het heel eng (straks stikt hij in z'n voeding ofzo) hij slaapt trouwens naast me in een co-sleeper. Maar ik ben hartstikke bezorgd om hem, en vind het zo vreselijk zielig.

  Mn verhaal is een beetje een warrig opgeschreven! Maar ik hoop op tips!
   
 2. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  15.598
  12.228
  113
  Zuur ruiken kwam bij ons pas later, maar hikken en slikken klinkt inderdaad als verborgen reflux. Die andere geluidjes kan ik me niet direct heugen, wij gebruikte de dunstan methode dus luisterden anders. Ze piepte wel heel zielig in de nacht dus samen slapen was hier snel over ik deed geen oog meer dicht.

  Sommige kinderen hebben 45minuten nodig voor boeren. Niet kloppen maar naar boven wrijven met je hand werkte hier beter. Zie t gewoon als extra knuffeltijd, maakt t voor jezelf een stuk makkelijker te verdragen (en met een jaar denk je weer met weemoed aan die knuf momentjes (niet de ellende er omheen)).

  Gillen kan ook lucht in de buik zijn, doet enorm zeer voor die ukkies dus kijk eens of t buikje strak bol staat, voorzichtig beetje tikken met je vinger en luisteren of je veel lucht hoort (je kan vaak ook enorme borrels horen en daarna barst de kleine weer in tranen en gillen uit).

  Bij veel lucht in die buik (darmrijping is nou eenmaal een dingetje wat er helaas ook bij komt, 6 weken is t max, rond 12 weken zijn ze daar zo'n beetje overheen totdat je met de oefenhapjes gaat beginnen) probeer dan eens met de beentjes te fietsen kijken (youtube: gas relieve) of je er nog een flinke wind uit kan krijgen.
  Met je knieën opgetrokken hoofdje bij je knieën en dan met je hand over rug wrijven of buikje (met de klok mee) vinden ze vaak ook lekker als je je schouder even wilt ontzien. Rechtop, warmte en aandacht dat is t helemaal.

  Niet schrikken, die van ons kon t 15-21 uur op een dag volhouden. Die had wel wat meer ellende tegelijk, die kon namelijk zowel niet tegen de nutrilon (was te zware voeding qua lactose hoeveelheid) en kreeg enorme krampen door die voeding naast dat ze ook verborgen reflux had. Hier ging t beter door strikt op de klok eten te geven (kz leerde ons hier fv op verzoek maar onder de liter per dag blijven, dat lukt bij velen maar niet met refluxgangers die blijven bij voorkeur drinken), maximaal 150ml per kilo gewicht verdeeld over t aantal voedingen op een dag en overgezet naar frisolac ivm die heftige krampen. Hier moest ze om de 2 uur iets eten, dat kon ik uit dr huilboek herleiden. Zelfs nu ze over de 1 jaar is, is dat nog hetzelfde tenzij er een slaapje tussendoor komt. Per saldo waren we in t begin dus bijna continue met eten bezig. Nu geef ik dr bijv een eierkoek die ze met enthousiasme zelfstandig wegpeuzelt of een rietjesbeker met drinken en is t ook weer goed dus is t wat minder werk.

  Cosleeper heb je al schuin staan, evt krampen ook uitgesloten (hier gingen ze hand in hand van t een over in de ander)?

  Voor de acute situatie:

  Laat je partner met jou wisseldiensten doen bijv. de ene draait de ene deel van de avond/nacht, de andere t andere deel. Het is niet zo gezellig maar dan hebben jullie beiden een paar uur slaap. Gezelligheid komt wel weer, nu is t even overleven met bij voorkeur volledige verstand.

  Kleine geborgenheid bieden, niet alleen laten huilen en desnoods op je laten slapen als je dat aandurft en gooi dan wat kussens achter je rug zodat jij wat hoger ligt en je kleine dus ook.

  Probeer het aantal handelingen (mutaties van houdingen, oppakken/neerleggen) te minimaliseren hoe meer je hem oppakt/neerlegt etc hoe onrustiger ze worden en hoe meer last ze krijgen en ik weet van onszelf nog wel, in tijden van wanhoop en onmacht ben je van neiging om alles uit de kast te trekken om die kleintjes te helpen. Wij waren er gelukkig op voorbereid dus deden dat doelbewust al niet. Maar probeer dus eerst je spullen klaar te leggen (denk aan je nieuwe hangplek in de bank met alles in handbereik zelf alvast naar de wc gegaan etc) pak je ukkie op en hou m zo rustig mogelijk bij je. Draagdoek was hier een uitkomst als je t aandurft, reflux gaat nog wel even duren. Hier een by kay gekocht, was een tricot doek die je moest knopen leek me echt helemaal niks maar fantastisch ding!!! (sla de baby bjorn over trouwens, die is niet ergonomisch). Heb dr met krampaanvallen ook vaak zat in zo'n voedingskussen gelegd waar ik een hoes van dr verschoonmat of wieg overheen had getrokken en dan lag ze zo naast me op de bank of bovenop bed, kon geen kant uit maar je moet er wel bijblijven. Tukkie in dr wandelwagen beneden naast me, vond t best als ze maar iets sliep. Maakte het mezelf en haar zo makkelijk mogelijk, t was toch buffelen en doorkomen, de discussie over verpesten en eigen bedje aanleren konden me even gestolen worden, slaap is slaap.

  CB en huisarts deden hier tijden niks, totdat ik een huilboek bij hield en t over mn hart kreeg om haar even los te laten huilen en dat met mn telefoon op video op te nemen. Toen schrokken ze pas. Tot die tijd 'alle baby's huilen wel eens', 'geven wel eens een mondje terug','het ligt niet aan de voeding' (daar lag bij ons dus zeker wel een probleem)

  Een huisarts in opleiding heeft ons als enige echt geholpen door voornamelijk meer uitleg te geven.

  Blog van @Averlhach over reflux heeft hier wel enorm geholpen. Denk ook aan de tips voor bereiden van een fles mocht je fv geven en welke fles je gebruikt (dr brown hadden wij al).

  Tips zoals verschooninstallatie schuin, rollend verschonen en aankleden etc bedenk je ook niet zelf. Johannesbroodpitmeel (jhbpm) werkt soms enorm averechts, het kan enorme krampen en verstoppingen in de hand helpen en nauwelijks wat voor reflux doen. Kijk daar dus mee uit (hier ging t wel goed, maar dat is geluk).

  Het is buffelen, voel je niet te stom om hulp in te schakelen van familie of vrienden die je vertrouwd. Als zij een paar uurtjes op willen passen zodat jij ff kan slapen/rondje rondom huis kan lopen of waar je dan echt zoooo naar verlangt voel je dan niet te groot daarvoor. Voor hun is t een paar uurtjes een kleine wurm bewonderen en helaaaaaas noodgedwongen knuffen en bij zich houden, die stellen zich daar op in en schudden dat zo van zich af, jij bent zelf nog een hormoonbom en zit er continue in. Vaak is ff rondje in de maxicosi buiten ook wel een succes.

  Oordopjes en muziek in je oren terwijl je de kleine helpt waar je kan is ook geen misdaad (je hoort ze echt nog wel) en als je kleine wordt verzorgd en het op een gillen zet, ga onder een douche staan pak de lekkerste doucheschuim die je kan vinden en zet desnoods een kruk in die douche. Jij en je partner kunnen die uk alleen maar goed helpen als jullie zelf op de been blijven. Het wordt minder, het wordt makkelijker maar nu is t even gewoon KUT.

  Totdat je weet wat werkt voor je kleintje, dat je weet wat er scheelt en waar je op moet letten is de onmacht en de zoektocht het zwaarste, als je t eenmaal weet valt er een last van je schouders en is het troosten en helpen van je ukkie zoveel makkelijker qua energie en (mentale) uithoudingsvermogen.

  Dit is ook onze eerste en ondanks de verschrikkelijke rottijd die wij hebben gehad in t begin hebben man en ik t ook over een evt een tweede. Je mag een pb sturen als je vragen hebt of ff moet klagen, ben niet de expert van t forum daar moet je bij @Averlhach voor zijn maar ik weet hoe klote die fase is als je er middenin zit (vooral als je hele zoete kindjes om je heen hebt!)
   
  Aegyo, Prettykitty en Averlhach vinden dit leuk.
 3. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  @Vero0504 :oops: Ik zie mezelf niet als expert, maar heb wel ervaring met reflux. Dank je voor het compliment!

  @Prettykitty
  Lees mijn weblog eens. Ik heb 2 huilbabys gehad beide mede door reflux.
  Veel mensen zeggen "ik volg alle leefregels op", maar vergeten of weten 2 van deze regels terwijl deze zo ontzettend belangrijk zijn. Ik zeg niet dat jij dat doet, maar benoem ze nog wel even. Namelijk de drinktijd die bij flesvoeding echt minimaal 15 minuten moet duren, maar bij reflux eigenlijk echt wel 20 minuten. En kleine flesjes. En niet kleine flesjes die cb adviseert, maar echte kleine flesjes. En dat is op deze leeftijd echt maximaal 90cc per fles. Cb hanteert alleen de richtlijn per kg en kijkt niet naar leeftijd of evt reflux klachten.
  Een baby met reflux geeft of hongersignalen af terwijl dit eigenlijk pijn is of stopt met drinken of drinkt weinig.

  Het cb zal je doorgaans weinig nuttige tips geven en mijn ervaring is dat veel artsen ook vooral denken aan indikken, medicatie of dat je kindje er wel overheen groeit.

  Een draagdoek of ergonomische drager kan echt ideaal zijn. Verder heeft Vero al een heel uitgebreid verhaal geschreven.
  Jbpm heb ik ook omschreven in mijn weblog, maar zelf ben ik hier eigenlijk niet echt een voorstander van. Je kan het proberen, mits je alle leefregels opvolgt, maar doet het niets of te weinig kun je er beter direct mee stoppen. Mocht je medicatie krijgen, dan moet je altijd stoppen. Dit horen alle artsen te weten en te adviseren, helaas doen ze dat niet altijd.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 4. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.754
  621
  113
  Hier kwam bij zl het zuur ruiken pas vorige week ( 8 wk oud). Die geluiden had hij vanaf het begin ( we noemden hem snorkel om die reden)
  Het krijsen js bij hem pas rond week 5 begonnen. En werd steeds erger tot ik er vorige week mee naar de ha ben gegaan en ranitidine heb gekregen. Het is wel rusitger sindsdien, al was gister weer een slechte dag :(. Ben er helaas weer ingetrapt om hem te voeden ook al had hij 1.5 uur daarvoor gedronken. Teveel melk, dus weer de hele avond en nacht spugen en krijsen. Ik moet hem echt max elke 2.5/3 uur voeden anders krijgt hij teveel en wordt het alleen maar erger.

  Idd dragen zoals al gezegd wordt, ideaal.
  Een speentje werkt hier ook heel goed, zo slikt hij onhoog komende voeding weg.
  Onze dochter had ook verborgen reflux, en bij haar ontdekten we na maanden dat op de buik liggen voor haar de manier was om wat slaap re krijgen. Zl slaapt nu dus ook alleen maar op z’n buik. In de kinderwagen bak of co sleeper, altijd op een aerosleep matrasje. Hij is wel al vanaf het begin zo steek dat hij zelf z’n hoofd kan draaien.

  Het cb heb je weinig aan vrees ik trouwens...
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 5. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  4.480
  2.901
  113
  Vrouw
  #5 Prettykitty, 22 jan 2018
  Laatst bewerkt: 22 jan 2018
  Wat een uitgebreide lieve reacties al. Ontzettend bedankt daarvoor! Heel erg fijn. Alle tips zijn welkom om het ons mannetje zo comfortabel mogelijk te maken.

  Ik typ even in het algemeen.

  - We hebben een co-sleeper en draagzak (Tula Free to grow)
  - We geven hem zijn voeding zo rechtop mogelijk (zittend)
  - We laten hem 25 tot 30 minuten omhoog zitten/liggen na de voedingen.
  - We hebben een Dr. Browns fles.
  - We laten hem tussendoor 4 a 5 x boeren, en na afloop kloppen we EN wrijf ik van onder naar boven op zijn rug.
  - Hij drinkt in het begin een beetje gulzig maar hij doet wel lang over zijn fles. (Want eerst drinkt hij snel, en later een stuk langzamer) z'n 20 min. (Soms 18 maar soms ook 22)
  - Ik laat hem niet onnodig huilen (dan maar een beetje verwennen, al kan dat op deze leeftijd nog niet.
  - Speentje wilt hem soms ook nog helpen.
  (Ik probeer echt alles om het hem zo aangenaam mogelijk te maken)
  - Kipkep pittenzak hebben we ook wel eens op zijn buikje gelegd. (Net zoals fietsen met zijn beentjes en over zijn buikje wrijven)
  - Oja en we hebben alles verhoogd. (Hoofdeinde etc)
  - Ik verschoon en kleed hem roterend.
  - De laatste fles geven we in bed, met een klein Schemerlampje aan (met een zwart Tshirt erover zodat het niet zo fel is)
  - Tv hebben we ook vaak zacht staan. Zodat hij daar ook geen last van heeft!


  Ik leg idd ook alles klaar als ik hem verschoon. Ik zet altijd zijn fles spullen,bad spullen en ver schoonspullen al klaar, zodat ik direct kan beginnen.

  Ik zit vaak met hem op de bank met een pak drinken, telefoon, oplader, afstandbediening, en zijn speentje en hydrofiel. De rest kan me gestolen worden haha!


  We hebben Johannesbroodpitmeel als advies gekregen van het cb. Moet zeggen dat ze bij ons cb erg aardig zijn en echt hun best doen.

  Ze zei dat hij ook de ene keer meer en andere keer minder voeding mag als hij dat zelf wilt. Maar ik ben niet van plan om hem vol te stouwen met eten, krijgt hij alleen maar last van!!!


  Ze adviseerde wel om het 2 weken aan te kijken. Maar als dit niet werkt bel ik mijn ha en vraag ik haar om advies.
  Ik ga mijn kind echt niet laten lijden!

  We voeden hem op verzoek.
  (Vannacht zat er bijna 7 uur tussen, toen heb ik hem wel wakker gemaakt)

  @Averlhach Het enige wat we nog niet hadden gedaan waren zijn flesjes hoeveelheden aanpassen. We gaan hem nu 90 geven! Het is wel een honger (groot en sterk) mannetje, dus hoop dat hij dit zal accepteren. Hij kreeg 125!!! Dit ging tot voorkort gewoon goed, maar de reflux is afgelopen week veel erger geworden.

  @madelein Hij maakt ook hele rare geluiden. Snurkend, zagend, piepend, en nog veel meer gekke geluiden.

  Heb ook wel eens gedacht dat hij geen adem kreeg. Maar hij pakt het al heel snel weer terug op (2 seconden ofzo)

  Vorige keer heb ik in zijn gezicht geblazen, en mn vinger in zijn mondje gestoken en toen was het weer goed.

  In de draagzak of bij mij in bed laten slapen durf ik niet. (Wel gewoon slapen in de draagzak overdag) maar in de nacht ofzo niet als ik ook slaap.

  Op zijn buikje durf ik ook nog niet... ik heb wel ook een Aerosleep matras!
  Al is hij extreem sterk en kan hij heel erg goed zijn hoofdje draaien. (2 uur na de geboorte tilde meneer zijn hoofdje al een hele tijd op)
  Bij het cb zei ze ook dat hij heel erg sterk is.
  Dus dat scheelt wel weer!
  Al ben ik echt een schijterd. (Hij slaapt naast mij he, maar ik heb als nog de babyfoon aan voor de nightvision zodat ik daar ook nog op kan kijken terwijl hij naast me ligt en ik zijn gezichtje kan zien of hij niet spuugt zonder dat ik het hoor ofzo)

  Nog even wat zo gek is. Gisteren heb ik hem z'n 3 uur omhoog gehad, en uiteindelijk viel hij na 3 uur ongeveer in slaap toen me vriend met hem door de kamer liep. Toen hebben we hem in zijn co-sleeper gelegd en heeft hij 4 uur geslapen.

  Maar na 3 uur omhoog houden had hij er dan zeg maar nog last van (naja hij sliep uiteindelijk. Maar zeg maar na bijna 3 uur omhoog houden gilde hij het nog uit)

  Hij heeft ook godzijdank niet na elke voeding last.
  En zou het kunnen door dat hij overprikkeld was er extra last van heeft?


  @Averlhach Ik heb je blog al meerdere keren gelezen. Wij wisten bijvoorbeeld niet dat je geen warm kraanwater mocht geven, en hebben dit gelijk niet meer gedaan.
  Je blog is fantastisch, echt heel fijn dat jij (helaas) ervaringsdeskundige bent op dat gebied. Alle kindjes en papa's en mamas zullen je eeuwig dankbaar zijn!

  Misschien nog handig om te weten. Hij weegt nu ruim 5300 gram, en is 57 cm.
  Vandaag is hij precies 1 maand oud.
   
  Averlhach vindt dit leuk.
 6. Cindy2015

  Cindy2015 Fanatiek lid

  18 feb 2015
  1.425
  155
  63
  Bij ons heeft de osteopaat geholpen voor de piepende geluiden (wij noemden onze kleine man 'de zeehond') tijdens het slapen en drinken. Hij had verder geen reflux overigens.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 7. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  4.480
  2.901
  113
  Vrouw
  Oja de osteopaat zijn we al geweest toen hij 2 weken oud was.
  Aankomende zaterdag gaan we weer! Al dacht ze wel dat dat genoeg was. Maar toen had hij nog weinig last van reflux.

  Ik wou hem toen alleen laten na"checken" door de heftige bevalling.
   
 8. madelein

  madelein VIP lid

  28 feb 2011
  6.754
  621
  113
  Even snel want krijsende baby op me...
  Nooit je vinger in z’n mond doen als hij stikt! Daarmee kan je het juist erger maken... kijk even op YouTube naar filmpjes wat je wel moet doen als het echt nis gaat
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 9. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  4.480
  2.901
  113
  Vrouw
  Ja het was eigenlijk tegen z'n lipjes aan, begin mondje. Maar ik heb inderdaad al diverse filmpjes gekeken!
  Bedankt voor de tips, en succes met je huilende jochie. Zo sneu he!
  Vind het zo rot voor al die kleintjes. Die rot krampjes, reflux, etc.
   
  madelein vindt dit leuk.
 10. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  17.146
  7.149
  113
  Zuur ruiken kwam hier ook later, eerst veel de hik, en een constante serieuze blik en tuitmondje. Niet te vergeten heel heel hard huilen
  Hij huilde of hij sliep, in het begin sliep ik 3/4 uur per dag.

  Hij lag het grootste gedeelte van de dag op mij en tijdens het huilen liep ik met hem. Hier hielp zingen heel erg( niet vanwege mijn zangkwaliteiten maar door mijn rustige stem.

  Goed boeren ging hier het beste door te laten zitten en onder zijn hoofdje te ondersteunen en dan naar voren. ( Moest ook eerst een filmpje zien)
   
 11. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Ik zelf vind het gewicht minder van toepassing dan de leeftijd. Het gewicht zegt hoeveel een kindje per 24 uur mag, maar niet hoeveel per fles.
  Dus voor jou is het gewoon 5,3 x 150 = 795 cc per 24 uur. En dan kom je eigenlijk nog op 8 flessen uit, om de 3 uur voeden. En dat past heel mooi bij deze leeftijd.

  Als een glas 100 cc inhoud heeft kan je daar ook geen 120/4 (=135cc) in doen en dan ook nog gaan lopen of bewegen. Terwijl veel mensen dit eigenlijk wel van het cb als advies krijgen. Een maag heeft nog een slokdarm en zo komt de voeding in de slokdarm te staan....

  Overprikkeling kan inderdaad reflux klachten verergeren. Daarom is het altijd raadzaam om dat even uit te proberen en een tijdje prikkelarme omgeving te geven.

  Wat lief van je dat je het zegt :oops:.
  Ik ben tegen zoveel muren opgelopen, dat gun ik niemand. Dus ik hoop inderdaad moeders (en vaders) een klein beetje te kunnen helpen....
   
 12. Meisje@12345

  Meisje@12345 Fanatiek lid

  19 aug 2014
  2.423
  271
  83
  Gelijk aan de bel trekken! Hier ook weken gehuild, en ik dus ook. Ik kon totaal niet meer genieten van m'n baby en mijn gezin, allewn maar zorgen om ons kleine mannetje. Sinds we maar een osteopaat gaan en hij medicijnen krijgt heb ik gewoon een ander kind. Van de hele dag huilen en onrust, naar een blij, vrolijk kindje.
   
 13. Aegyo

  Aegyo Fanatiek lid

  3 jan 2015
  2.152
  1.168
  113
  Ik zie dat diverse andere geweldige refluxmama's hier op het forum al gereageerd hebben :) @Vero0504, teeeering meis, wat een reactie! Haha! :D

  Ik heb nog wel een paar vragen :) Welke voeding geef je? Zijn lipbandje en tongriem al gecontroleerd? Geef je iets qua probiotica?

  Gewoon bij je houden en (overdag) rechtop laten slapen op jou of je man hoor :)

  JBPM ben ik geen fan van...was hier een nachtmerrie. Naast de hevigere pijn van verdikte voeding die omhoog blijft komen, kan het ook vreselijke darmklachten veroorzaken. Als je indikken toch wil proberen heb je ook andere opties. Bijvoorbeeld Gelilact of Gelopectose.

  Sterkte! Het is zo enorm verdrietig om je kleine zo extreem van slag te zien :( Mijn zoontje huilde 20 uur per dag en had aangetaste stembanden door het zuur. Dus ik weet er helaas alles van :(
   
 14. Aegyo

  Aegyo Fanatiek lid

  3 jan 2015
  2.152
  1.168
  113
  Die geluiden die hij maakt zouden ook aan Tracheamalacie kunnen liggen. Daar groeien die kleintjes vaak overheen, maar het gaat regelmatig hand in hand met reflux.
   
 15. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  15.598
  12.228
  113
  @Aegyo:

  Zo hebben mama's hier ons geholpen destijds. Forum kwam ik verder mee dan met de huisartsen en cb. Wat was ik toch blij met alle tips van de mama's hier en de tijd die ze vrijgemaakt hadden om digitaal te helpen en ondersteunen. We waren desrijds radeloos met die gup hier en dreigden echt te verzuipen in de informatie en energiegebrek, totdat ik hier verborgen reflux tegenkwam en de puzzelstukjes op zn plek vielen. Probleem nog niet opgelost maar we hadden t probleem in elk geval gevonden, toen konden we verder en ging t beter met alle tips die we kregen. Sommigen werkten wel, anderen niet geen kind is t zelfde, maar met al jullie reacties en hulp hadden we arsenaal voldoende om de boel te lijf te gaan.

  Dus dan maar wat langere postings :p en hopelijk treft ts gewoon een betere ha of cb'er dan wij hadden. Alleen de ha in opleiding konden we wat mee en de ka maar die laatste zagen wij pas bij de echo voor de heupen.
   
  Aegyo vindt dit leuk.
 16. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  4.480
  2.901
  113
  Vrouw
  Ik vind jullie stuk voor stuk geweldig hoor. Echt fantastisch hoe jullie me helpen!

  Ik reageer later even uitgebreid, want slapende baby op me!

  Nog een aantal weetjes :
  - Hij heeft gelukkig niet na elke voeding dat hij het uitschreeuwt. Vanavond heeft hij wel 1x gehuild (een tijdje, waardoor er natuurlijk lucht bij komt en zich druk maakt en dan juist last krijgt) heb hem een aantal keer horen wegslikken.

  Dit lijken tot nu toe voordelen :
  - Hij slaapt overdag vaker.
  - Ik denk dat dit ook een voordeel is, hij laat meer windjes. En ik denk juist dat dat prettiger voor hem is, want hij kan het lucht dus zelfstandig kwijt. En hoe meer windjes je laat, hoe sneller je kunt poepen.
  - Hij lijkt ook minder vaak de hik te hebben.

  Hij komt wel sneller voor zijn flessen. Maar die zijn ook een stuk kleiner nu, wellicht dat het daar te maken mee heeft. Het voordeel is weer dat ik het niet zo lang hoef te rekken als hij honger heeft. (Aangezien ik dus vaker een flesje geef ivm dat die minder inhoud heeft)

  Ik schrijf later meer! X tot zover bedankt dames! Echt heel fijn jullie hulp.
   
  Vero0504 vindt dit leuk.
 17. Averlhach

  Averlhach VIP lid

  26 mrt 2011
  8.809
  1.013
  113
  Vrouw
  Drenthe
  Mijn kinderen hadden vrijwel elke avond wel een huiluurtje, huilmoment. Maar ik kon duidelijk verschil maken tussen huilen en krijsen.
  En huilen veroorzaakt lucht, lucht verergert reflux en krampen en maakt dat een kindje gaat huilen.
  Meer dan bij je houden en proberen het huilen te beperken kun je niet doen.


  Fijn dat je nu al voordelen opmerkt.

  En hier doe ik het voor, een moeder die weer wat ontspannender kan worden en een baby die meer tevreden is.
  En jij bent een lieve moeder!
   
  Vero0504 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina