Vanmorgen begonnen met inbakeren

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door loco1, 8 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben hartstikke moe..we zijn vandaag begonnen met het inbakeren en ze heeft bijna heel de dag gehuild.(en ik ook godsamme, wat een toestand) Ik heb haar heel de dag laten huilen (ik heb haar wel gecheckt, maar zo, dat ze mij niet zag) Maar wat erg zeg...zooo zielig,(die waterige oogjes die je dan aankijken, je hart breekt) maar ik wil wel doorzetten, want dat inbakeren schijnt heel goed te werken uiteindelijk, maar het begin is nogal moeilijk hier!?
  Het doet me zoveel om die kleine frummel zo te zien en horen huilen, als ze in die Paccodoek ligt. Dat kleine koppie erboven, maar we moeten even doorbijten toch? het is wel the hard-way hoor, die ik nu toepas...pffff, maar als ik toegeef aan haar gehuil(als ik haar oppak is ze stil, ze pruttelt een beetje na) dan kunnen we weer opnieuw beginnen.
  Wie heeft dit ook mee gemaakt. In al die boekjes over inbakeren, lees ik alleen maar successtory's.
  Ikzelf ben ook aardig aan het eind van mijn latijn, die kleine heeft de laatste 4 weken al mijn aandacht gekregen, maar dat ga ik dus niet volhouden.
  Dat kan volgens mij niet de bedoeling zijn, ze is pas 7 weken en behoort ook overdag te slapen. Dat heeft ze gewoon nodig. Nu slaapt ze na veel poespas..op de arm, in de box, in het ledikantje de welbekende hazeslaapjes...pfff, ik ben het zat en dus begonnen met inbakeren (in samenspraak met het CB ). Wie heeft dit ook zo meegemaakt en kan me wat moed inspreken om door te zetten?
  Alvast bedankt..Mirjam
   
 2. Female

  Female Niet meer actief

  Kan wel zijn wat de hele wereld zegt, maar écht nietdat ik mijn kindje van 7 wk :confused: liet huilen.
  knuffelen, troosten en dan maar bij mama op de borst slapen hoor...
   
 3. beertje1985

  beertje1985 Bekend lid

  4 dec 2006
  733
  0
  0
  Bij Sam heeft het goed geholpen meid. Hij werd er rustiger van en slaapt nu al bijna weer een week zonder pacco. Hij heeft 4 en halve week ingebakerd gelegen, zodat hij een goed gezond slaapritme kreeg. Nu houd hij dat ritme nog steeds aan, maar dan zonder doeken. Je moet er even doorheen en op de derde of vierde dag kun je weer wat weerstand van je kleine verwachten en dan gaat het meestal goed.Je moet niet meteen denken dat het niet werkt. Je kind moet er even aan wennen. Als het na een anderhalve week nog niet werkt zou ik weer naar het cb gaan om advies te vragen. Maar het is natuurlijk aan jezelf..

  Bij ons werkte het i.i.g. als een trein!

  Succes ermee!

  Liefs Geertje
   
 4. ilonaw

  ilonaw Actief lid

  6 jul 2007
  153
  0
  0
  winkelmedewerkster
  utrecht
  hier het zelfde verhaal met de kleine meid.Ze wil overdag ook niet slapen ja bij mama.ik vind het prima als ze eenmaal slaapt kan ik haar wel neerleggen.dan slaapt ze een half uurtje en wordt weer wakker. Maar ik laat haar echt niet krijsen ze is nog zo klein.Het wordt vanzelf beter.
   
 5. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
  ooo wat heb ik een moeite met je bericht.
  Wat zal je kindje zich in de steek gelaten hebben gevoeld.
  Hoe komt het toch dat tegenwoordig iedereen maar denkt dat kinderen zo snel mogelijk alles zelfstandig moeten kunnen?
  Dit is iets wat ik echt niet begrijp.
  Mijn ervaring is dat de eerste 12 weken zwaar zijn, maar daarna wordt het makkelijker.

  Ik heb onze jongste dochter gebakerd maar ik heb haar nooit laten huilen alleen in haar bedje en gues what? Het bakeren heeft haar wel geholpen. Het duurde misschien een week met gebakerd in slaap wiegen en toen ging het goed.
  Wat is een week op een mensen leven? Wat is een week als je daarmee je kind veiligheid geeft ipv eenzaamheid?
  Niks toch?
   
 6. Bluesky

  Bluesky VIP lid

  1 okt 2007
  5.941
  0
  36
  Verzorgende-IG
  Heerewaarden
  Ik kan goed begrijpen wat Loco1 doormaakt... Je word soms knap wanhopig van het gehuil van zo'n kleintje... Ik heb Jelle ook wel eens laten huilen in het begin, gewoon omdat ik het niet meer trok.

  Een week kan erg lang zijn op die manier...

  Het is idd wel iets waar je kindje aan moet wennen. Ik heb Jelle op een gegeven moment ingewikkeld in een badcape zodat hij zich niet meer wakker kon maaien. Het heeft wel een paar dagen gekost, maar uiteindelijk werkte het. Ik merkte ook dat Jelle mijn stress heel makkelijk oppikte. Waarschijnlijk is dat bij jou ook zo, en gaat het onbedoeld van kwaad tot erger...

  Kun je haar niet een paar keer door iemand anders naar bed laten brengen? Bij Jelle heeft het ook zeker geholpen dat zijn papa hem naar bed bracht omdat ik hem al naar bed bracht met zo'n instelling van "het is toch maar voor even, en ga nou niet huilen alsjeblieft *wanhopig*"

  het is een kwestie van de cirkel doorbreken, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken! Heel veel succes ermee en hou je vast aan de gedachte dat ook dit weer over gaat!
   
 7. bive

  bive Actief lid

  26 apr 2007
  177
  0
  0
  He meiden, ze vraagt steun en niet antwoorden waar ze onzeker van wordt. (Tuurlijk hoef je het er niet mee eens te zijn)

  Wij hebben Kim ook ingebakerd en toen we begonnen ging dat ook niet gelijk vanzelf. Ik ben erg benieuwd hoe de dag verder is gegaan gisteren

  groetjes Bianca
   
 8. beertje1985

  beertje1985 Bekend lid

  4 dec 2006
  733
  0
  0
  Ik ook! Hoe is het afgelopen nacht gegaan?
   
 9. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  34.376
  13.370
  113
  hee meid, ik snap je heel goed hoor. Jesper wil overdag ook bijna niet slapen. Met veel geluk een paar een half uurtje. Ik ben hem ook gaan inbakeren op advies van CB. Zij zeiden, laat hem maar rustig een half uurtje huilen. Dat heb ik één keer gedaan...Hij was helemaal bezweet en over zijn toeren.

  Ik baker hem nog wel in, maar ik laat hem niet meer huilen. Ik probeer maar gewoon te accepteren dat het zwaar is en af en toe zit ik er helemaal doorheen, maar ze zijn nog zo klein. Hier absoluut geen successtory wbt laten huilen hoor. Je kunt het inbakeren ook succesvol laten verlopen zonder dat je kleintje de hele dag te laten huilen.

  Verder is dit absoluut niet als kritiek bedoeld hoor! Ik begrijp dat je er af en toe helemaal doorheen zit, dat heb ik zelf ook. Een paar week geleden kreeg ik via dit forum van iemand het advies om het maar gewoon te accepteren, er is weinig anders dat je kunt doen. En sinds ik me erbij neer heb gelegd, dat het overdag gewoon drama is, lijkt het wel makkelijker te gaan.

  Meid, succes!
   
 10. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  Het inbakeren zou na 3-4 dagen moeten werken, werkt het niet dan heeft het ook geen zin om daarmee door te gaan.

  Bij het inbakeren is het belangrijk een aantal richtlijnen aan te houden, kleed haar niet te warm want de doeken geven veel warmte af en werk met voorspelbaarheid waardoor ze sneller in een ritme zou komen.

  Ik begrijp je frustratie en je moeheid heel goed, je wilt je kindje helpen maar niets lijkt te werken. Heb mijn dochtertje ook wel eens laten huilen maar zorgde er altijd voor dat ze nog wel te troosten was.

  Fiene huilt veel, echt krijsen en dat is af en toe niet om aan te horen, moedeloos wordt je er van. Gisteren ben ik met haar naar een kinderfysiotherapeut geweest i.v.m. voorkeurshouding en scheefstand van het schedeltje en nu blijkt ze ook erg prikkelgevoelig te zijn waardoor ze snel overstuur raakt..inbakeren kan dan rust geven maar soms helpt het ook niet. Overigens schijnt dat prikkelgevoelige vaker voor te komen bij kindjes die d.m.v. een keizersnede zijn geboren :(
   
 11. Noukie 81

  Noukie 81 Actief lid

  26 aug 2007
  264
  0
  0
  noord brabant
  hoi hier ook het zelfde verhaal, we zijn alleen 's avonds gaan inbakeren en hij sliep geweldig door veel rustiger, tijn begon zelf te lachen als we hem inwikkelde.. nu zijn we aan het afbouwen met de puckababy slaapzak en nu is hij even om 05.00 uur wakker voor de speen maar slaapt meteen weer in tot 08.00 uur dus echt wel de moeite waard. heel veel succes ermee.
   
 12. Hallo allemaal

  Hartstikke bedankt voor jullie reacties.
  Ik wil allereerst wel even duidelijk stellen dat ik haar niet zomaar alleen laat als ze huilt.
  Het ligt aan het huiltje uiteraard. Natuurlijk laat ik haar niet over haar toeren gaan, maar bij het inslapen huilt ze vandaag ongeveer 5 minuutjes. Dat vind ik wel acceptabel, gisteren was anders omdat ze voor het eerst in die Pacco-doek lag, toen huilde ze langer, maar ik hield haar wel in de gaten.
  Die doeken geven juist veiligheid en begrenzing als ze alleen in bed liggen, dus ik zou niet zeggen dat ik mijn kind in eenzaamheid achter laat. Dat is in ieder geval niet mijn bedoeling en ik geloof daar ook niet zo in eerlijk gezegd.
  Ik ben er juist heel erg voor haar, maar helaas ben ik niet in de gelegenheid om heel de dag met haar op de bank te gaan zitten als ze een kik geeft. Misschien dat er moeders zijn die dat wel kunnen en willen ook vooral, maar ik niet, ik moet weer gaan werken over een week of vier en dan wil ik haar wel graag lekker en uitgerust in haar velletje heben ook.
  (even voor alle bezorgde thuisblijf moeders, ze gaat niet naar een crèche, mijn man en ik zorgen om-en-om voor haar, we gaan allebei minder werken en een van ons is dus altijd thuis en er voor haar)
  Het heeft verder niets te maken met je kind zo snel en zo vroeg mogelijk zelfstandig maken.
  Het gaat over het beste willen voor je kind en rust en regelmaat toe willen passen omdat kinderen daar heel goed bij gedeien.
  Ze slaapt overdag niet, omdat ze zichzef wakker maait, daarom een bakerdoek om dat te voorkomen, zodat ze lekker kan slapen.
  Ik wil dus, net zo goed als elke moeder, het beste voor mijn kindje. Ze is 7 weken en behoort na elke voeding zo'n twee tot drie uurtjes te slapen, dat hebben babíetjes nou eenmaal nodig, veel slaap, nu lukt dat haar niet en raakte ze oververmoeid. Een vicieuze cirkel dus.
  Daarom inbakeren ..maar dat dat in het begin even lastig is en doorzettingsvermogen vraagt... , tja..daarom heb ik dit onderwerp geplaatst.
  Overigens sliep ze 's nachts al helemaal door en afgelopen nacht ook weer, dus die doeken zijn volgens mij niet het probleem, het is het niet willen of kunnen slapen overdag. Ik hoop dat dat dus verbetert, want ze is gewoon niet te genieten vanaf een uurtje of 13.00 en niets helpt.
  Ik heb écht ook met haar op de bank gezeten hoor, en getroost, op mijn arm in slaap, in bed, om een half uurtje later weer wakker te worden.
  Weer uit bed, in mijn armen, slapen, in bed, wakker, in de box, en ga zo maar door..
  Daarom dat inbakeren weer, om meer structuur in haar slaap-eet-knuffel-'spelen' ritme aan te brengen.
  We zijn zelfs bij een dokter en osteopaat geweest, maar ze zit verder helemaal toppie in elkaar, dus het zijn geen lichamelijke klachten, dat is allemaal onderzocht.
  Ik wilde dus graag weten of er vrouwen zijn, die hetzelfde probleem hebben of juist hadden, die ook ingebakerd hebben en waar het bij geholpen heeft en hoelang die weerstand heeft geduurd van je kleintje.
  Overigens ligt ze nu alweer een uurtje heerlijk te tukken. In Pacco-doekie! ;)
  Ben benieuwd naar jullie reacties weer.
  Groetjes, Mirjam
   
 13. Mama26

  Mama26 Bekend lid

  29 okt 2007
  786
  0
  0
  Hoi,

  Sliep jouw dochter ook 's avonds en 's nachts wel?
  Alleen overdag niet?

  Onze dochter ook nl. In het begin niet, toen ze een week of 5 was sliep ze opeens overdag niet meer. Dit heeft 2,5 week geduurd, gek werd ik ervan! Ik heb haar ook laten huilen, ik kan ook niet met haar op de bank zitten de hele dag, want ze was ook dan niet stil. Alleen wandelen hielp. Maar dat kan ik ook niet de hele dag doen.
  Toen heb ik sinds vorige week de gordijnen op haar kamer overdag dicht gedaan.....en opeens sliep ze overdag. 's Morgens sliep ze 3 uurtjes en 's middags 1,5 tot 2 en dan gingen we wel lekker wandelen en winkelen. En dan sliep ze weer heerlijk tot de volgende dag 8 uur.

  Maar sinds vandaag is het weer helemaal mis. Overdag niet slapen enzo. Vanmorgen werd ze om 5 uur wakker, flesje gehad en om 8 uur weer flesje gehad en toen om 10 uur weer wakker. In de box gespeeld tot half 12 en toen flesje gehad. Ik moet er niet aan denken dat dit nu weer een paar weken duurt. Volgens mijn moeder zijn dit periodes waar ze doorheen moeten.
  Waarom duurt een slechte periode altijd zo lang en een goede altijd zo kort?

  Inbakeren wil ik eigenlijk niet. Dat is mijn persoonlijke mening. Ik doe altijd haar handjes onder de dekens want zij beweegt ze ook heel veel. Als ik dan ga kijken heeft ze haar handjes nog onder de dekens maar haar hoofdje beweegt heel druk van links naar rechts. Dat kan ik toch niet vastbinden. Dus vanaf die tijd doe ik de gordijnen dicht zodat ze niet te veel ziet overdag (licht enzo want knuffels in bed heeft ze niet). Dit ging dus goed tot vandaag. Pfff ik word er weer moedeloos van als ik er alleen maar aan denk dat dit weer een periode is.

  Nou dit wou ik even kwijt.
  Ik hoop in elk geval dat het inbakeren voor jou helpt en dat jullie nu ook een beetje rust krijgen. Mijn dochter is trouwens morgen 9 weken oud.

  En volgens het CB was het wel normaal dat ze elke dag tussen 2 voedingen in wakker zijn. Dit vind ik ook helemaal niet erg, mits ze huilt, maar van 's morgens 8 tot 's middags 5 uur vind ik wat te gortig.

  Hopelijk gaat het snel beter met onze kids!

  Succes
   
 14. Bluesky

  Bluesky VIP lid

  1 okt 2007
  5.941
  0
  36
  Verzorgende-IG
  Heerewaarden
  Het was niet mijn bedoeling om je nog onzekerder te maken dan je al bent waarschijnlijk... Sorry als het zo is overgekomen...

  Ik ben blij om te horen dat het nu al beter gaat! :D
   
 15. Merel69

  Merel69 Fanatiek lid

  16 feb 2007
  1.852
  0
  0
  Merel gaf ook tegengas in het begin. Volgens "de boeken" zouden we haar dan minsten een half uur moeten laten huilen. Dat kon ik dus niet. Na 10 minuten haalde ik haar gewoon uit bed om haar tegen me aan te houden en te troosten. baby's van die leeftijd hebben gewoon moeder warmte nodig, lichamelijk contact, gevoel van veiligheid. Die doeken laten ze wel veiliger voelen, maar dat haalt het natuurlijk niet bij de moederwarmte en veiligheid.

  de weerstand heeft bij mijn dochter een dag of 2 geduurd. Toen ze een week of 7 was had ze een sprongetje en huilde ze weer veel meer. de doeken hielpen daar dan niet echt bij. Ze was wel rustiger dan voor het inbakeren. Pas nadat we zijn gestopt met inbakeren ging het echt heel goed met haar, maar dat was ook omdat we de 3 maanden grens voorbij waren.

  Dus het inbakeren heeft wel geholpen bij ons, maar huilen bleef ze wel. Sommige kindjes hebben wat meer moeite om te wennen aan de grote boze wereld buiten de veilig warme baarmoeder.
   
 16. Hoi mama 26
  Ja, inderdaad wel 's avonds en 's nachts, maar overdag gewoon niet. Ook ik had die handjes onder de dekens gedaan, strak ingestopt, maar ze toverde ze er gewoon weer bovenuit hoor. En maar maaien met die armpjes, er naast zitten, slaapliedjes zingen, muziekdingetje aan, aaien over het bolletje, badje doen, luier weer checken. Niet te doen, daarom..ik denk nu toch dat ze van de oververmoeidheid niet meer kan slapen uiteindelijk hoor, misschien bij die van jou ook. Ik vind het helemaal geen gekke gedachte, zeker als je weet dat een baby gewoon heel veel behoort te slapen.
  Liefs Mirjam
   
 17. Hoi Bluesky

  Neehoor, je maakt me niet onzeker. Ik ben wel vastberaden over het inbakeren, ik vind het alleen zo moeilijk om die kleine zo te zien tobben. Dat maakt het zo lastig, terwijl het voor haar eigen bestwil is, maar mijn hart is er goed voor om haar te pakken, maar dan beginnen we weer van voor af aan.
  Ik kijk het vandaag en morgen nog aan..ze slaapt nu ook steeds korte slaapjes, jengelt weer en valt dan weer in slaap, zo gata dat nu weer het laatste uurtje.
  Vraag me daarom af hoe andere kindjes dit oppakten en hoelang ze weerstand bleven houden.
  Liefs Mirjam
   
 18. beertje1985

  beertje1985 Bekend lid

  4 dec 2006
  733
  0
  0
  De derde of 4e dag kun je wat extra weerstand verwachten. Daarna gaat het meestal wel goed! Niet dat je op de derde dag denk : dit werkt niet. Ik stop ermee...
   
 19. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
 20. Nou beste dames, ik ben gestopt hoor met dat inbakeren. Ik werd er zelf ook hartstikke verdrietig vsn. Wat moeilijk zeg, dat laten halen..heb het geprobeerd, maar is écht ook niet mijn ding. Ze raakte er écht van over haar toeren en het werd niet minder..na drie dagen nog precies hetzelfde liedje..luier verschonen-voeding-knuffelen-in de box-inbakeren en..jawel huilen-huilen en huilen... zoooo zielig..vandaag heeft ze geslapen in haar eigen bed..ik hou wel de regelmaat aan die bij het inbakeren hoort, maar de doek laat ik dus achterwege. Vandaag heeft ze in haar eigen bed geslapen, zonder al te veel gehuil :confused: Ik hoop dat ze zo geschrokken is van die doek, dat ze nu toch maar eieren kiest voor haar geld en slaapt in haar eigen bed overdag ook..pfff leuk hoor baby's! :rolleyes: ;)
   

Deel Deze Pagina