veel melk maar weinig voeding? Help

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door Afina80, 25 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Afina80

  Afina80 Actief lid

  17 mei 2007
  270
  0
  0
  Groningen
  Onze dochter is 9 week oud en drinkt nu ongeveer 8 voedingen per dag, 's avonds meld ze zich wel vaker (ook wel om de 1,5 uur)
  De oppas melde dat ze vind dat ze veel drinkt (160 cc) per keer en zich dan aak meld en vind mijn melk ook niet echt vet. Ze heeft de laatste tijd ook maar 1x in de 10 dagen een poepluier. Kan het wezen dat ik te weinig voeding heb voor haar? Zo ja ik ga maandag weer werken, moet ik gaan bijvoeden? Is het normaal dat ze zich nog zovaak melden en zoveel drinken?
  Ik heb trouwens wel heeel veel melk, ze krijgt maar 1 borst waar ze zat van word en het spuit er ook echt uit als ze net is begonnen met drinken.
  Ik heb zelf astma en had zo gehoopt dat ik het 1e half jaar alleen maar bv kon geven. Heeft het ook schade als ik moet bijvoeden en hoe moet dat?

  Groeten Afina
   
 2. Heidi Akkers

  Heidi Akkers Fanatiek lid

  30 jun 2008
  2.755
  0
  0
  lactatiekundige
  Gelderland
  hoi afina,

  misschien drinkt je kindje relatief veel voormelk (wat er in de eerste toeschietreflex uitspuit) en is haar maagje dan vol. dat kan maken dat ze al snel weer komt voor een voeding, want de melk die iets later komt is vaak vetter van samenstelling.

  probeer het eerste toeschieten op te vangen in een spuugdoekje en leg haar dan pas aan.

  het is kan dat kindjes op deze leeftijd minder ontlasting krijgen, zolang ze er niet heel veel last van heeft zou ik me geen zorgen maken.

  wanneer je kindje wel goed groeit gaat het goed met haar! op jouw melk!
  mocht je toch gaan bijvoeden op enig moment, kun je overwegen om hypoallergene voeding te geven ivm met jouw astma.

  succes verder!
  heidi margit
   

Deel Deze Pagina