Veel tussentijds bloedverlies - kinderwens

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Baby1798, 18 mei 2018.

 1. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  Ik ben erg benieuwd of er meerdere mensen zijn die last hebben van tussentijds bloedverlies en wat er bij jullie aan gedaan is.

  Even wat info:
  Ik heb ruim 1.5 jaar geleden gestopt met de pil, ben 31 jr, heb meerdere echo's gehad, alles is goed. Vriend is ook gecontroleerd is ook goed. Cyclussen van gemiddeld 31 dagen.
  Hysteroscopie gehad, bloedvaten in baarmoeder liggen erg oppervlakkig.
  Ik héb een ectropion waarvoor ik bevriezing heb gehad, dit heeft alleen niet geholpen.

  Ik bloed nu ongeveer 5 dagen per maand niet, de rest wel. Erg vervelend als je zwanger wilt worden.

  Ik krijg nu via de gynaecoloog progynova en zit nu in mijn 2e cyclus hiermee maar ook dit lijkt niet te werken..

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!
   
 2. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.527
  854
  113
  Jeetje wat ontzettend naar en frustrerend lijkt me dat :( Ik had altijd veel bruin/bloedverlies tussen eisprong en nod, werd er gek van. Ook het gevoel dat dat het zwanger worden beïnvloedde. Enige dat bij mij hielp, was na de eisprong utrogestan gebruiken. Maar ik heb geen ervaring met jouw specifieke situatie. Daar lijkt toch wel iets meer aan de hand. Hopelijk kunnen de artsen iets voor je betekenen, want kan me heel goed voorstellen dat je er niet blij van wordt.
  Succes! En ik hoop dat je snel een positieve test in handen mag hebben!
   
 3. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  Het is idd heel frustrerend :(
  Mijn gynaecoloog heeft voor gesteld om na 3 cyclussen te gaan beginnen met hormooninjecties (Gonal F). Dit zou de eisprong stimuleren (maar uit het bloed onderzoek blijkt dat mijn eisprong goed is). Ik ben alleen bang dat ik dan nog steeds niet van die bloedingen af ben..

  Ik ga dat middel is even googlen wat jij gebruikt hebt. Bedankt voor je reactie!
   
  Madelie vindt dit leuk.
 4. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.527
  854
  113
  Maar wat zegt de gynaecoloog over het vele bloedverlies? Want maar 5 dagen niet bloeden is toch niet normaal. Gevoelsmatig krijgen bevruchtingen dan helemaal geen kans om überhaupt in te nestelen... hoewel mijn gynaecoloog bij bruinverlies niet zo onder de indruk was. Ik heb best moeite moeten doen voor de utrogestan destijds.
  Zitten jullie ook in een traject (ivf of icsi)? Want met progynova zit je in een kunstmatige cyclus en heb je geen eisprong als het goed is. Of proberen ze nu eerst het bloedverlies onder controle te krijgen?
  Ik kan me mijn frustratie nog goed herinneren....ik zou ook zeker voor een second opinion gaan als de artsen niet verder onderzoeken.
  Succes meis!
   
 5. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  De gynaecoloog denkt toch dat het komt doordat de bloedvaten in mijn baarmoeder erg oppervlakkig liggen en mijn bms mogelijk wat aan de dunne kant is. Vandaar de progynova.
  We zouden nog 1 cyclus aankijken en dan gaan we iig een hsg plannen en evt starten met de hormoon injecties.. alleen vraag ik mij af of dat zin heeft gezien ik wel gewoon een eisprong heb volgens het bloedonderzoek.

  Ik ga de volgende keer vragen of de utrogestan iets voor mij zou zijn.

  Ik loop nu nog gewoon bij een gynaecoloog in het ziekenhuis maar ik ben eigenlijk wel benieuwd of er ook speciale klinieken zijn voor gevallen zoals ik..:roflmao: (vast wel..)
   
  nneah vindt dit leuk.
 6. Nyma

  Nyma Actief lid

  14 nov 2017
  328
  173
  43
  Vrouw
  Hallo,

  Ook hier veel tussentijds bloedverlies. Naast dat dit ontzettend frustrerend is, maak ik me ook erge zorgen of er nu wel een innesteling plaats kan vinden.
  In maart 2017 ben ik gestopt met de pil (ik ben 33 jaar, voor 1e kindje), in het begin leek er weinig aan de hand, maar in de loop van de tijd steeds vaker tussentijds bloedverlies (meestal bruin), en de laatste maanden ook steeds vanaf ongeveer eisprong totdat de menstruatie komt. Al eerder bij de huisarts geweest, die schoof het eerst op het ontpillen. Na een jaar afwachten toch weer aan de bel getrokken, en doorverwezen naar de gynaecoloog.

  Nu intussen al allerlei onderzoeken gehad, paar keer bloed geprikt, HSG onderzoek en afgelopen week ook een hysteroscopie, maar alles lijkt in orde... Over 2 weken heb ik weer een belafspraak met de gynaecoloog, ik heb het idee dat ze het gewoon niet weten waar het vandaan komt. Ze gaat nu overleggen met een academisch ziekenhuis.. Dus dit moet ik nu weer afwachten.

  Natuurlijk al het hele internet afgezocht naar mogelijke oorzaken. Waar ik steeds op uit kom is een progesteron tekort. Toen ik dit aan de gynaecoloog vroeg, zei ze dat dit inderdaad een mogelijkheid is en dat er misschien in het begin van de cyclus al wat 'mis' gaat, dat de follikels op een of andere manier niet goed rijpen. (dit snap ik niet, want er is wel een eisprong vastgesteld). Dus dan zou ondersteuning (dmv medicatie) al in de 1e helft van de cyclus misschien het probleem kunnen verhelpen. Maar dit gaat ze dus overleggen met het academisch ziekenhuis.

  Sorry voor mijn lange verhaal, maar zoals jullie wel herkennen is het ontzettend frustrerend om inderdaad maar zo'n 5 dagen per maand zonder bloedverlies te zijn...

  Heb je tijdens het bruinverlies ook dat er stolseltjes bij zitten?
   
 7. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  Hoi Nyma,

  Je verhaal klinkt erg bekend.. helaas.. Ik begrijp je frustraties volkomen. Ook ik heb die vraag over innesteling gesteld aan mijn gynaecoloog.. Ik heb hier ook mijn twijfels bij als je steeds bloedverlies hebt. Bij mij hebben ze ook niks kunnen vinden, misschien is dat nog wel frustrerender dan als ze wel iets vinden..

  Ik ben erg benieuwd waar ze bij jouw mee komen. Gebruik je nu al iets van medicijnen?

  Ik ga na deze cyclus nog 1 cyclus proberen, daarna gaan we ws een hsg laten maken maar dit heeft bij jouw dus ook niks opgeleverd..:$

  Wil je me op de hoogte houden?? Ben benieuwd hoe of wat ze bij jouw gaan doen een of het effect heeft.
   
 8. Nyma

  Nyma Actief lid

  14 nov 2017
  328
  173
  43
  Vrouw
  Hallo Baby1798, in ieder geval staan we niet alleen dus, ergens wel fijn dat er lotgenoten zijn, al hoop ik dat er snel een oplossing wordt gevonden! Er moeten toch meer vrouwen zijn die dit probleem hebben zou je zeggen!
  Wat zei jouw gynaecoloog op de vraag over de innesteling?
  Mijn gynaecoloog zei ook dat ze dacht dat dit geen goed 'milieu' zou zijn voor een innesteling :(
  Ivm onze kinderwens hebben we inmiddels ook al een intake op de fertiliteitsafdeling gehad, en daar bleek uit de semenanalyse van mijn vriend dat hij ook wat verminderd vruchtbaar is. Hij moet nu eind juni weer om te kijken of dit nog steeds zo is of dat het een momentopname was. Dit speelt dus misschien ook nog een rol in dat het bij ons nog steeds niet wil lukken.

  Ik heb alleen na het eerste consult een 10 daagse kuur Provera gekregen, om zo een duidelijke bloeding te krijgen (omdat het begin van mijn menstruatie soms lastig te ontdekken is ivm het bloedverlies steeds) omdat ik daarna op dag 3 bloed moest prikken. Het probleem was dat het alleen maar vager werd en ik die cyclus helemaal geen duidelijke bloeding kreeg :confused: Sindsdien nog geen medicatie weer gebruikt.

  Ik ben benieuwd of de progynova je deze cyclus nog wat op gaat leveren!
  Ik houd je zeker op de hoogte, ik heb 30 mei weer een belafspraak. Houd je mij ook op de hoogte? ;)
   
 9. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.527
  854
  113
  Hormonen zorgen misschien voor een betere opbouw vh slijmvlies. Voor een goede innesteling hoort deze wel een juiste dikte te hebben. De utrogestan zorgt voor het behoud van dit slijmvlies en voorkomt dus eerdere afbraak. Ik denk zeker het proberen waard!
  Je zou kunnen kijken of je kunt overstappen naar een fertiliteitsarts, zij zijn gespecialiseerd in problemen vruchtbaarheid. Want van jouw soort lopen er meer rond ;) Ik was er ook een!
   
 10. noukie 1992

  noukie 1992 Fanatiek lid

  4 feb 2016
  1.101
  703
  113
  Heb je ook nog andere klachten, buiten het vele bloedverlies?
   
 11. Nyma

  Nyma Actief lid

  14 nov 2017
  328
  173
  43
  Vrouw
  Hier weer even een update zoals beloofd ;)

  Vanochtend weer telefonisch contact gehad met de gynaecoloog. Ze heeft overlegd met het academisch ziekenhuis. Daar werd gezegd dat er nog een mogelijkheid is dat ik adenomyose heb (een soort endometriose in de wand van de baarmoeder). Dit was niet gezien bij mij tijdens de hysteroscopie, maar de diagnose is lastig te stellen dus het is niet uit te sluiten. Hoop niet dat ik dat heb want daar is weinig aan te doen aldus de gyn :(

  Verder had ze nog gevraagd aan haar collega of ondersteuning in de 2e helft van de cyclus een optie was. Het punt is dat dit niet wetenschappelijk bewezen is dat het helpt, het wordt voornamelijk gebruikt bij IVF enzo. Ik heb aangegeven dat ik zelf ook op het internet heb gezocht en daar wel vrouwen met positieve resultaten met utrogestan ben tegen gekomen. Ze snapte wel dat ik iets wilde proberen dus moet nu mijn ongi afwachten (ben nu 5 DPO) en dan bellen voor een echo op CD11 om mijn eisprong vast te stellen. Dan kan ik na de eisprong beginnen met ondersteuning (ze had het over utrogestan of pregnyl? Hoop dan dat het utrogestan wordt).

  Hoe is het met jou @Baby1798 ?

  @dame82 , je bent 39 weken zwanger zie ik, van harte gefeliciteerd! Spannende en bijzondere tijd voor je! Fijn om te lezen dat je toch zwanger bent geworden ondanks het vele bruinverlies, dat geeft mij ook weer moed ;)
   
 12. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.527
  854
  113
  Frustrerend die zoektocht naar het waarom he... er moet toch een reden zijn?! Ik voel die wanhoop nog zo goed!
  Fijn dat je iets mag gaan proberen in de tweede helft van je cyclus! Utrogestan en pregnyl hebben dezelfde functie. Pregnyl prik je, utrogestan breng je meermaal daags vaginaal aan. Houd er bij pregnyl rekening mee dat als je te vroeg test de zwangerschapstest vals positief uitslaat. Er zit namelijk hcg in.
  Tja en de ziekenhuizen in NL gooien het altijd op nog niet wetenschappelijk bewezen, maar het hoeft maar voor jou net te werken. Voor mij was het alleen voor mijn gemoedstoestand al goed. Geen bloed/bruin gaf in ieder geval het gevoel van een kans!
  Hier nu idd morgen uitgerekend! Nog steeds zo dankbaar! Houd moed dames...ik geloofde er ook bijna niet meer in, maar toch kwam daar dat moment! Het kan dus echt, ook na een lange strijd! Mijn duimen draaien voor jullie!
   
 13. Nyma

  Nyma Actief lid

  14 nov 2017
  328
  173
  43
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie en meedenken! Hoop zo dat het gaat werken! Ben benieuwd hoe het zal gaan!

  Oeh spannend zeg, morgen uitgerekend! Succes alvast met de bevalling en heel veel geluk toegewenst!! ;)
   
 14. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  Hoi hoi,

  Even een weekje vakantie gehad en ertussen uit geweest. Even geprobeerd niet te denken aan alles..
  Om eerst de vraag te beantwoorden hoe het gaat.. helaas nog geen verandering met de progynova. Ik heb nu sinds een dag of 3 opnieuw last van bloedverlies. Deze cyclus is het bloedverlies helaas al begonnen rond mijn eisprong. Echt balen..

  Nyma, ik ben erg benieuwd of het middel bij jouw gaat werken. Ik ga de utrogestan ook zeker voorstellen.

  Dame82, de cyclus dat jij zwanger werd gebruikte jij toen ook medicijnen? En hielp dit?
   
 15. Nyma

  Nyma Actief lid

  14 nov 2017
  328
  173
  43
  Vrouw
  Hoi Baby1798, wat lekker dat je er even tussenuit bent geweest, afleiding is altijd wel fijn!
  Maar idd echt balen dat de progynova niet heeft geholpen :( Wat is het frustrerend he... Ik merk dat ik er elke cyclus al niet meer in geloof nadat het bruinverlies is begonnen, al blijft altijd een stemmetje zeggen: misschien toch deze keer....Maar toch iedere keer weer de teleurstelling. Ook de angst dat het nooit beter gaat worden en dat het nooit gaat lukken :(

  Aan de andere kant klinkt dat heel depri en moeten we ook positief blijven, er zijn nog mogelijkheden genoeg en probeer ik het niet mijn leven laten te beheersen. Afleiding zoeken en leuke dingen doen helpt daar inderdaad wel bij! ;)

  Hoop echt dat je ook utrogestan mag proberen!
   
 16. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  Hoi Nyma, ik weet precies wat je bedoelt.. bij mij begint het meestal vlak na de eisprong en dan geef ik de moed eigenlijk al een beetje op. Ik kan me ook bijna niet voorstellen dat het op deze manier gaat lukken. Ik moet over een week of 3 terug naar de gyn. Ik hoop dat we dan misschien eerst die utrogestan kunnen proberen en misschien ook toch maar de hsg plannen. Heb jij al een hsg gehad?
  Ben jij bekend met Gonal f? Hier wilde ze ook evt mee gaan starten maar mijn eisprong is volgens het bloedonderzoek goed dus ik vraag mij af of dit wat extra's gaat opleveren.. volgens mij is dat beetje vergelijkbaar met pregnyl als ik het zo op internet lees..
   
 17. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.527
  854
  113
  He meiden, ik lees deze berichten met zoveel herkenning en voel dan meteen weer de frustratie en onmacht die ik ook had :( Maar zie mijn banner, geef niet op! Tip is wel: blijf in beweging. Als je geen vertrouwen hebt in je arts, ga verder, vraag een second opinion. Wij kregen te horen in NL dat het een kwestie van geluk was. Maar tp na tp mislukte. Moet ik wel zeggen dat mijn vroegtijdig bloedverlies onder controle was met progynova en utrogestan. Toch wilde het niet lukken. Zijn naar Gent gegaan voor second opinion en zouden daar voor een volgende poging gaan starten. Zij vonden mijn schildklierwaarde verhoogd en ben alvast medicatie daarvoor gaan slikken, ondertussen hier de laatste tp gehad. En tadaa, daar was de positieve test! Kunnen niet bewijzen dat het aan de medicatie gelegen heeft, maar zo voelt het wel.
  Dit geeft tevens antwoord op je vraag. Ik ben zwanger geworden in een kunstmatige cyclus met progynova, utrogestan en schildkliermedicatie. Een flinke berg dus. Hoeveel progynova gebruik je nu?
  Gonal f en pregnyl zijn trouwens verschillende medicatie. Gonal f is een stimulerend hormoon dat zorgt voor de groei van follikels (eicellen) en opbouw slijmvlies. Pregnyl zorgt voor de eisprong. Daarbij kan er na de eisprong nog kleinere hoeveelheden pregnyl gespoten worden om het slijmvlies goed in stand te houden. Pregnyl en utrogestan hebben hetzelfde effect, alleen toediening is anders.

  Als ik je zo hoor is je arts wel proactief aan het denken en wil nog wel onderzoeken. Hier ook een hsg gehad. Het sluit in ieder geval weer dingen uit, dus zou het zeker doen. Bijkomend voordeel: 3 maanden na het onderzoek ben je vruchtbaarder. Dus wie weet!

  De moed mogen jullie zeker af en toe verliezen, het is een pittige weg. Maar geef de hoop niet op!!!!!
   
 18. Nyma

  Nyma Actief lid

  14 nov 2017
  328
  173
  43
  Vrouw
  Baby1798, over 3 weken hoor je dus meer, ik ben benieuwd. Ik heb inderdaad ook al een HSG onderzoek gehad, daar leek alles goed. Zou het inderdaad wel doen, ook al is het een "k*tonderzoek" zoals mijn vriend en ik zeiden ;) Kun je dat dan inderdaad iig weer afstrepen!

  Ik heb geen ervaring met Gonal F, dame82 heeft al een duidelijke uitleg gegeven lees ik.
  Goede tip inderdaad dame82, als het uitzichtloos lijkt dan lijkt het me inderdaad goed om verder te kijken op andere plekken. Wat goed van je dat je die stap toen hebt gezet en toch de moed erin hebt gehouden, en dit is dus beloond bij jou!
   
 19. Baby1798

  Baby1798 Bekend lid

  18 mei 2018
  762
  612
  93
  Vrouw
  Ik ga morgen een afspraak maken voor over 2 weken. Ik heb geen idee of ik nu ongesteld ben of dat het gewoon bloedverlies is..
  Op 16 mei was ik bij de gyn en was mijn follikel 16.8 mm, ik denk dat ik rond die tijd mijn eisprong gehad heb ( dan zou ik nu ongesteld moeten zijn).

  Ik ga voorstellen of ik met de utrogestan kan gaan starten. Ik wil dat toch wel graag proberen. Hopelijk kan ik er dan komende cyclus al mee beginnen.

  Dame82: fijn om te lezen dat er dus ook positieve verhalen zijn. Ik gebruik nu 1x 2mg, vrij lage dosering voolgensmij..
  Wat gebruikte jij qua dosering? En hoelang gebruikte jij de progynova en utrogestan voordat het raak was??

  Binnenkort maar weer starten met de ovulatietesten maar eerst nog even een weekje vakantie!
   
 20. dame82

  dame82 Fanatiek lid

  29 sep 2014
  2.527
  854
  113
  @Nyma die stap naar buitenland was psychisch echt nodig, want mijn vertrouwen hier in NL was op. En eerlijk gezegd, de moed zat me in mijn tenen ;) Maar de andere werkwijze in buitenland, gaf me hoop en daar was ik zoooo aan toe!

  @Baby1798
  Ik slikte idd 3 maal daags 2 tabletten. Misschien is je dosering nu idd te laag?! Maar dat zou je met de arts kunnen overleggen.
  Ik ben de tweede ronde met utrogestan kort zwanger geweest. Het ging helaas al snel mis. Ik hoopte toen dat de utro de oplossing was, maar helaas daarna nog maanden moeten wachten.
  Ik heb meerdere terugplaatsingen met utro en progynova erop zitten. Het was geen wondermiddel voor mij. Maar het zorgde wel voor geen vroegtijdig bloedverlies en daar was ik heel blij mee. Zo voelde elke ronde wel als een eerlijke kans!
  Ik denk uiteindelijk dat de schildkliermedicatie het verschil gemaakt heeft (buiten dat alle andere factoren ook moeten kloppen, bv juiste dikte slijmvlies of kwaliteit van embryo). Maar bewijzen kan ik dat niet. Maar je begrijpt na jaren niets, tp na tp niets, deze laatste opeens raak! Vandaar zeg ik ook: kijk verder als je vertrouwen op is. NL had het op geluk blijven gooien, België keek verder en pakte aan :)
   

Deel Deze Pagina