Veel zuigbehoefte en daardoor teveel hongersignalen zien.

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Immy83, 25 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Immy83

  Immy83 Lid

  3 mei 2017
  24
  5
  3
  Vrouw
  hoi allen,
  Ik heb een 7 weken oud meisje die erg veel zuigbehoefte heeft. Ze gaat dan echt zoeken en wil dan graag mijn pink. Ze blijft haar hoofdje draaien en maakt van die smakgeluidjes.

  Ik heb hyperlactatie en een te snel toeschietreflex waardoor ze meestal binnen 5 minuten klaar is met drinken dus ik snap waar de zuigbehoefte vandaan komt. Ik weet hoe hiermee om te gaan.

  Wat lastig is, is dat ze nu last heeft van haar darmen. Vlak na de voeding en 2 uur na de voeding, dan begint ze te winden en kreunen maar ook te zoeken! Ik heb nu ondekt dat ik in miin automatisme haar snachts aanlegde als ze zocht omdat ik dacht dat het hongersignalen waren maar dan dronk ze minder en kreeg meer krampen waardoor ik dacht dat ze een regeldag had en nog meer aanlegde etc. Een zelf in standhoudende cyclus dus.

  Hebben jullie tips hoe ik de echte hongersignalen kan onderscheiden van de “neppe”? Moet ik de klok gaan aanhouden bijv of is dat niet handig?

  Hartstikke bedankt alvast voor jullie reacties!
   
 2. Gymgirl

  Gymgirl Bekend lid

  17 jan 2018
  989
  458
  63
  Vrouw
  Is het een idee om eerst wat af te kolven, om de druk wat af te nemen?
  Dan kan ze rustig drinken. Waarschijnlijk doet ze er dan ook langer over en heeft ze minder zuigbehoefte.
   
 3. Immy83

  Immy83 Lid

  3 mei 2017
  24
  5
  3
  Vrouw
  Nee helaas werkt dat niet. De LK heeft bij mijn eerste toen aangegeven dat dat niet zou werken. Naast het snelle toeschietreflex geef ik gewoon veel melk waardoor ze al snel verzadigd zijn zei ze toen.

  Groetjes Imane
   
 4. Gymgirl

  Gymgirl Bekend lid

  17 jan 2018
  989
  458
  63
  Vrouw
  Wordt je toeschietreflex niet minder sterk als je eerst wat (met de hand) afkolft?
  Ik heb een topic voor je gevonden waar je misschien wat aan hebt. http://www.zwangerschapspagina.nl/threads/baby-heeft-pijn-door-overproductie-moedermelk.37084/

  Ik heb ooit ergens gelezen dat na 20 minuten pas aan de zuigbehoefte is voldaan. Maar zolang kan jouw meisje niet drinken. Ik denk dat het belangrijk is dat die druk er af gaat. Op die manier krijgt ze minder melk in 1 keer in haar mondje en heeft ze meer tijd om het door te slikken. Nu is het 1 stroom aan melk en dat krijgt ze niet rustig weggeslikt.
   
 5. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  15.132
  10.903
  113
  Ik zou samen met een lk een plan maken, misschien werkt blokvoeden bijvoorbeeld goed, maar een lk kan zoiets beter inschatten.
   
 6. Roty

  Roty Actief lid

  22 apr 2015
  433
  54
  28
  Misschien eerst een speen geven, en als dat niet afdoende werkt. Dan weet je dat het echt honger is. Ik zou wel zorgen dat ze minimaal om de 3 uur drinkt bij je.
  Drinkt ze de borst wel helemaal leeg, het kan zijn dat ze je borsten niet goed leegdrinkt en hierdoor meer suikerrijke melk binnenkrijgt en niet aan de vette melk toekomt. Dit kan ook windjes en krampjes veroorzaken.
   
 7. Immy83

  Immy83 Lid

  3 mei 2017
  24
  5
  3
  Vrouw
  Dankjewel voor al jullie tips!
  Ja ze drinkt ze wel goed slap zover ik kan beoordelen. Zolang ik niet in de valse hongersignalen trap dan. Vandaag ging het wel goed door naar de klok te kijken en ik merk meteen minder klachten bij haar!
  Ik denk dat t probleem zich vanzelf gaat oplossen als ik voorlopig de klok aanhoud waardoor haar darmpjes meer rust krijgen. Zo niet dan schakel ik mijn oude LK weer in! Thanks voor t meedenken!

  Groetjes Imane
   

Deel Deze Pagina