Verdikt baarmoederslijmvlies - eerste bezoek gynaecoloog

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Krullennbol, 20 apr 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Krullennbol

  26 aug 2015
  82
  17
  8
  Van de week hadden we ons eerste bezoek bij de gynaecoloog.

  De gynaecoloog heeft de diagnose pcos gesteld.

  Nu had ik een sterk verdikt baarmoederslijmvlies. 16 mm.
  Per order gynaecoloog moest ik eerst een zwangerschapstest doen om zwangerschap uit te sluiten. (getest met predictor early = negatief)
  Hierna mocht ik starten met een 7 daagse kuur provera.
  Bij bloeding op dag 2 of 3 bloedprikken en hierna een echo op dag 3,4 of 5.
  Bij de echo gaan ze dan kijken of het baarmoederslijmvlies dunner is geworden. Dit om een poliep uit te sluiten.

  Gisteren gestart met de provera, dus nu bloeding afwachten.

  Nu mij vraag: heeft iemand ervaring met een verdikt baarmoederslijmvlies? En hoe is dit bij jullie verlopen? Was dit na een bloeding verminderd?
  Ik moet er wel bij vermelden dat ik nu op cd 100 zit. Mogelijk dat een lange cyclus ook effect kan hebben op de dikte van het baarmoederslijmvlies?
   
 2. Chocoladetaart

  Chocoladetaart Niet meer actief

  Ik heb geen ervaring met pcos, alleen heb ik ook altijd dik baarmoederslijmvlies. Rond eisprong altijd minimaal 10 a 12 mm maar laatst ook zo'n 16 of zelfs 18 mm maar was niet zwanger. Na de menstruatie is het weer een stuk dunner en daarna groeit het weer.

  Ik heb ook een Provera kuur van 10 dagen achter de rug en zit nu 3 dagen na de kuur nog te wachten op mijn menstruatie. Meestal wordt je na de kuur pas ongesteld.
  Haat aan wachten :rolleyes:
   
 3. Krullennbol

  26 aug 2015
  82
  17
  8
  Oh, nou gelukkig is het bij jou na je menstruatie weer een stuk dunner!

  Ik zit nu op dag 3 van de 7 daagse kuur...
  Dus nog even wachten voor mij.
  Hopelijk start je menstruatie snel!!
   
 4. MamaZijnIsDeBom

  MamaZijnIsDeBom Fanatiek lid

  10 apr 2018
  2.317
  1.657
  113
  Vrouw
  Ik heb een onderzoek gehad waaruit bleek dat mijn slijmvlies erg ding was. Ze heeft toen een punctie gedaan om te lagen onderzoeken op kwaadaardige cellen en poliepen. Maar dit was allemaal in orde.. ze zei dat het verder voor eventuele zwangerschap alleen maar gunstig is. Maar ik denk dus dat mijn baarmoederslijmvlies niet té dik was dan? Ik heb de precieze dikte niet gevraagd. Kon het wel merken aan mijn redelijk heftige menstruaties.

  Maar waar ik beniewd naar ben... wat is er erg aan dan? Hoe werkt het tegen? Ik dacht dat het iets positiefs was altijd.
   
 5. frummelke86

  frummelke86 Fanatiek lid

  17 feb 2017
  1.576
  2.067
  113
  Vrouw
  Ahhh vervelend! Optimaal is volgens mij tussen de 7 en 13 mm. Dunner of dikker is volgens mij niet bevorderlijk. Misschien dat ze het een beetje kunnen bijsturen met medicijnen?
   
 6. eilandmuts

  eilandmuts Actief lid

  27 aug 2016
  131
  13
  18
  NULL
  NULL
  Als je op cd 100 zit lijkt me zo'n dik bms toch niet raar?

  Ik heb pcos en zat de afgelopen jaren in de mmm om zwanger te worden. Een jaar lang hebben we hormonen gespoten, je moet dan voor een 'uitgangsecho' komen op dag 2/3 en toen kwamen we er achter dat mijn bms dus eigenlijk ook altijd (te) dik is. Soms nog wel 12 mm na 3 dagen ongesteld zijn. Ik heb kijkoperaties gehad etc. en daar bleek weinig afwijkends op te vinden. Blijkbaar hoort dit gewoon bij mij, de gyn kan het verder ook niet verklaren.

  Ik zat er altijd vreselijk over in, dat ik aan het begin van mijn cyclus blijkbaar niet alles verlies (mijn interpretatie) en dat het 'huisje dus niet schoon is' voor de volgende ronde. Blijkbaar was het allemaal toch niet zo erg, want ik ben nu ondertussen 9 weken zwanger.
   

Deel Deze Pagina