Verhaal kwijt zwanger van Donor

Discussie in 'Alleen en zwanger' gestart door brownie1992, 3 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw
  #1 brownie1992, 3 apr 2019
  Laatst bewerkt: 3 apr 2019
  hoi dames,

  Ik zal mijn zwangerschapsverhaal kort uitleggen.
  Ik en een vriend hebben toen de tijd en one night stand gehad. Ik ben zwanger geraakt maar dat is al snel fout gegaan. Ik heb mijn leven weer opgepakt ben ontzettend hard gaan werken en het gelaten voor wat het was. Die betreffende vriend gaf toen echter aan alsnog graag een kleine te willen maar geen relatie voor mij is dat het zelfde geweest. We zijn daar dus mee bezig gegaan. Uiteindelijk enkele maanden verder ben ik ingestort door het verlies van de eerste zwangerschap. Ik had het namelijk weggedrukt door hard te werken maar het kwam langzaam aan gewoon omhoog. Inmiddels waren wij al weer drie rondes verder toen ik het op een laag pitje wou zetten. Dit ivm ineens het intense verdriet van de miskraam en wat als het weer gebeurd. Ik ben in die tijd hier ook niet actief geweest. Uiteindelijk was dat de oplossing niet dus heb ik hem aangegeven er toch voor te willen gaan. Hij heeft aangegeven dat is prima maar ik heb geen zin in een : wel-niet situatie dus dan doen we het waarbij hij alleen donor is en geen vader voor de kleine. Ook had hij weinig begrip voor dat ik nog zo zat met de miskraam en noemde me te emotioneel (hij is een best koude kikker dus ik snap hoe hij het bedoelde maar was wel een trap). Ik schrok hier eerst van maar . Opzich kon ik me daar in vinden want donorschap is voor mij altijd een optie geweest indien ik later een derde wou. Bewust alleenstaande moeder dus. Wel heb ik op het contract vermeld, indien hij toch als vader in het leven van de kleine wou komen, hij daar vrij in is inclusief erkennen. (In mijn hoofd zag dat er uit als de kleine wat ouder zou zijn) nu maanden later ben ik dus zwanger. Ik heb hem netjes op de hoogte gesteld. Ik heb hem aangegeven contact wel minimaal te willen houden maar hem op de hoogte hou hoe het met de kleine gaat. Onder het mom hij wou alleen donor zijn. En dat hij met de kleine toch niks te maken wil hebben. Ik heb hem dit ook netjes gezegd en uitgelegd waarop ik de reactie kreeg: we kijken na de eerste drie maand wel hoe we het gaan doen.

  Ik weet niet waarom maar ik ben er kapot van geschrokken. Ik loop met de gedachte van : het is mijn kindje en nu wil je ineens zo snel al van gedachte veranderen of iets herzien. Mijn baby zo klein hoort straks bij mij en niet meteen met zijn vader mee die eigenlijk geen vader wou zijn maar donor.

  Begrijp me niet verkeerd want ik ben juist voorstander tussen gelijke opvoeding vader en moeder dit hebben mijn twee andere kindjes ook gewoon maar nu schrikt het me zo af.

  Ergens loop ik ook met de gedacht : verlies van de miskraam deed hem weinig (al is hij geen prater als hem wat dwars zit) en vond hij mij te emotioneel. Hoe moet ik hem dan vertrouwen met de kleine ? Als ik hem bedank voor de donatie noemt hij me te emotioneel naar hem in de trant van hormonaal. Ik ben zo geschrokken dat ik hem geblokkeerd heb. Ik ga hem wel gewoon op de hoogte houden van de zwangerschap maar kunnen de hormonen er voor zorgen dat je extreem beschermend word? Ook lijkt mijn schildklier hormoon iets te erg opgehoogd dus daar zal ook een deel stress vandaan komen. In mijn ideale beeld zie ik het als:

  - kleine die zijn donor echt papa kan noemen
  - gezamenlijk op bezoek kunnen bij de vader om goed contact te onderhouden voor hun band
  - als er met mij wat gebeurd dat de kleine hoe dan ook bij hem gaat wonen vastgelegd in testament
  - het liefst de kleine zijn achternaam.

  Hij heeft dat toen afgewezen. Ik had me dus ingesteld op een leventje alleen met de kleine en papa ontmoeten zodra de kleine er zelf naar zou gaan vragen en misschien af en toe op visite gaan. En nu zo snel ineens dit.

  Maar Why gaat mijn alarmbel dan zo af en bescherm ik de kleine als een hyena tegen hem dat ik zelf het contact probeer te voorkomen? Ik voel me best lullig tegenover hem.

  Ik moet wel zeggen dat de vader van mijn andere kindjes altijd meer wil en nooit tevreden is. Dus misschien dat dat stukje angst er is om de kleine meer en Meer kwijt te raken aan de “vader/donor”
   
 2. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.806
  13.830
  113
  Ik heb maar 1 vraag. Nee 2. Bovenaan schrijf je:
  "Die betreffende vriend gaf toen echter aan alsnog graag een kleine te willen maar geen relatie voor mij is dat het zelfde geweest."

  Later schrijf je:
  "Hij heeft aangegeven dat is prima maar ik heb geen zin in een : wel-niet situatie dus dan doen we het waarbij hij alleen donor is en geen vader voor de kleine."

  1. Wat is dat voor 'vriend'? Hoe omschrijf je jullie (al dan niet vriendschappelijke) relatie?
  2. De citaten kan ik niet met elkaar rijmen. Enerzijds schrijf je dat hij aangaf een kleine te willen. Anderzijds wil hij geen vader zijn. Wat wil hij dan? Heb je dit niet van te voren uitgezocht?
  Ik weet niet zo goed wat ik vind.. Ik vind het een beetje een vreemd verhaal.
   
 3. Nina Sanders

  Nina Sanders VIP lid

  1 aug 2016
  15.806
  13.830
  113
  En om eerlijk te zijn vind ik niet super doordacht en verantwoordelijk over komen richting je andere kindjes. Hoe ga je dat in godsnaam doen? Maargoed, ik wil verder niet te veel oordelen maar ik begrijp niet hoe je dit zelf voor je had gezien.. :)
   
  Fennec vindt dit leuk.
 4. Viviennee

  Viviennee VIP lid

  31 mrt 2016
  5.579
  3.730
  113
  Amsterdam
  Eerst willen jullie allebei een kind, dan ineens alleen donor, en dan vind je het gek dat hij toch wel iets met zijn kind wil?
   
 5. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw

  1 gewoon als goede vrienden hij heeft echter zelf in een vechtscheiding gezet met zijn ouders jaren lang dus hij wil geen kind in een relatie omdat hij zijn eigen kind zoiets niet wil aandoen. Een breuk kan je op voorhand niet voorzien ik heb de zelfde afkomst uit mijn jeugd dus snap zijn gevoel en ergens triggert dat mij ook wel

  2. In eerst instantie zou het net zo goed om een donorschap gaan maar gewoon normaal contact ook tussen kind en donor. (Ik noem het zelf liever vader) dus ook bewust alleenstaande moeder maar wel in contact met de donor. Doordat ik na de miskraam enorm ben gaan twijfelen ivm herhaling van miskraam weer bang te worden voor een volgende en hem daar in betrokken daarom heeft hij toen gezegd: ik vind het prima maar dan gewoon echt alleen ivm dat hij geen wisselvalligheid tussen ons wil voor de kleine was gewoon een emotionele periode voor mezelf.

  Misschien loopt het verhaal zoals hier boven getypt te erg door elkaar

  We hebben daarna een donorcontract opgesteld dat als hij van gedachte zou veranderen na enkele jaren we alsnog een contact zouden gaan onderhouden. Alleen nu is dat voor hem al geworden een week nadat ik weet dat ik zwanger ben en dat had ik niet zien aankomen. Ik ben er blij om maar het schrikt me een beetje
   
 6. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw

  Lees bericht hier boven bovenste bericht staat erg door elkaar ik zou hoe dan ook BAM moeder worden
   
 7. Viviennee

  Viviennee VIP lid

  31 mrt 2016
  5.579
  3.730
  113
  Amsterdam
  Daar staat toch nog steeds dat hij ook het kind wilde, alleen blijkbaar niet in een relatie. Heel bijzonder, maar goed.

  Je kan natuurlijk niet ineens zijn kind afpakken.
   
 8. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw
  Ik wil zijn kind ook echt niet afpakken zeker niet juist niet. Ik heb het zelf zonder vader moeten doen door mijn moeder en ik gun geen enkel kind dat. Het schrikt me alleen af dat hij een contract wou waarbij contact over enkele jaren misschien mogelijk was en nu ineens het direct anders wil. Ik had me voorbereid alleenstaande moeder te worden te blijven en uiteindelijk wel een bericht van hem te krijgen om af te spreken. Dat zal ook wel van toepassing blijven hoor hij wil gewoon contact maar ik ben gewoon zo bang dat hij ineens een 50/50 omgang wil ( dat is nog niet het ergste) maar vervolgens net als mijn ex alleen maar meer gaat willen en eissen. terwijl dat nooit ter sprake is geweest ik maak me gewoon druk om niks denk ik. Het liefst ga ik straks met de kleine gewoon 3/4 dagen per week bij hem langs. Het voelt gewoon een beetje alsof er angst is dat hij mij de kleine uiteindelijk compleet af wil pakken ofzo. Ik weet het niet ik kan het niet omschrijven. De stap van BAM moeder naar een co ouderschap op basis van een erkenning en gezag vind ik ineens zo groot ik ben Bewust alleenstaande moeder geworden daarom heb ik een donor geaccepteerd. Betekend niet dat ik vader/donor compleet buiten spel wou zetten
   
 9. Viviennee

  Viviennee VIP lid

  31 mrt 2016
  5.579
  3.730
  113
  Amsterdam
  Dus je wil wel contact, maar alleen on your terms en met jou erbij. Hij mag zijn kind niet alleen? Ik ben bang dat je het dan op een andere manier had moeten doen, met een vreemde uit de kroeg of een anonieme donor of zo. Maar ja, daar is het te laat voor.

  Wat is is met je ex, overigens? Het lijkt mij juist fijn dat een vader zijn kinderen veel wil zien?
  Toch fijn voor je kinderen dat hun vader er graag voor ze is? Je hoort wel eens anders..
   
 10. joepy

  joepy Fanatiek lid

  12 okt 2017
  1.104
  653
  113
  Vrouw
  Mij lijkt het dat die vriend dadelijk wel echt papa wil zijn maar uitzelf bescherming voor zijn gevoel heeft gezegd aleen donor is genoeg geen flauw idee hoe oud die vriend is en hoelang die eigenlijk al vader wil zijn , Maar misschien wou die geen valse hoop krijgen dat die vader word en daarom een deel afstand houd tot de eerste echo etc .
   
  chrystel73 en brownie1992 vinden dit leuk.
 11. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  13.726
  1.013
  113
  twente
  Of je krijgt een kind via een donor of je wil een vader voor je kind. Door het hele verhaal heen lopen deze twee door elkaar, daardoor ontstaat er dus onduidelijkheid en krijgt je dus dit geharrewar.

  Dus om tafel met zijn tweeën en heel goed bespreken wat ieder nu wil, dit vastleggen en er dan ook niet meer vanaf wijken.
   
  brownie1992 vindt dit leuk.
 12. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw

  Nee niet mijn terms hij heeft het contract opgesteld dat contact als dat over enkele jaren komt gezamenlijk is en hij niet zelf alleen.

  Ja ik ben heel blij dat hij de kindjes ziet maar hij wil de kinderen voor zichzelf en spant daar elke paar maand een rechtzaak voor aan. Dat zelfs de rechtbank inmiddels zegt we gaan het niet meer behandele
   
 13. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw
  Dankje hier heb ik echt wat aan. Want ik vroeg me al af of ik de enige was die dacht dat dit door elkaar begon te gaan qua vader en donor. En misschien veroorzaakt doordat het door elkaar loopt het ook wel een warboel in mijn hoofd.
   
 14. Viviennee

  Viviennee VIP lid

  31 mrt 2016
  5.579
  3.730
  113
  Amsterdam
  Volledige voogdij?

  Ik zou het er met deze man nog maar eens goed over gaan hebben wat hij nu precies wil, en daar heb je met 5 weken misschien nog wel helemaal niets aan omdat het voor een man compleet anders is. Zodra het kind er is zal alles wellicht anders zijn voor hem.
   
  brownie1992 vindt dit leuk.
 15. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw

  Ja mijn ex wil volledige voogdij.
  En daar ben ik weer bang voor. Dus het voelde veilig om bam mama te worden
   
 16. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw

  Ik denk dat dit het inderdaad is. Ik hoop dat hij een leuke papa voor de kleine wil zijn en zich daar dan ook bij houd en niet verdwijnt ofzo. Gewoon vastgelegde afspraak het daar bij houden en niet blijven switchen
   
 17. joepy

  joepy Fanatiek lid

  12 okt 2017
  1.104
  653
  113
  Vrouw
  En ik heb zelf met de vader van mijn kinderen afgesproken dat hij ze mag bezoeken en iets met ze mag doen overdag met.of zonder mij erbij maar dat logeren pas gebeurt als ze kunnen praten dus we het kunnen uitleggen dat ze een nachtje bij papa gaan slapen ,Wie weet vind hij dat ook wel gewoon een goede keuze dat als die samen de opvoeding wil doen dat je de eerste 3 jaar het kindje ophaalt zodat het wel bij jou slaapt etc
   
  brownie1992 vindt dit leuk.
 18. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw

  Goed idee dat ga ik zeker meenemen. Ik ben denk ik gewoon op zoek naar duidelijkheid en helderheid en stabiliteit voor mezelf en de kleine. Weten waar we beide aan toe zijn.
   
 19. brownie1992

  brownie1992 Bekend lid

  9 jan 2018
  749
  260
  63
  Vrouw
  heb hem een bericht gedaan dat ik gewoon bang ben dat hij de kleine uiteindelijk 100% wil gaan opeisen. En dat we er over moeten praten om het dan gezamenlijk voor elkaar te gaan krijgen
   
  Viviennee vindt dit leuk.
 20. Izzie7676

  Izzie7676 VIP lid

  18 dec 2017
  5.793
  6.469
  113
  Vrouw
  Goeie basis voor een kind :(
   

Deel Deze Pagina